Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hocu da zapocnem forum / sajt / portal - Sta mi preporucujete?  (Pročitano 352335 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 4
Srecno!

Konkurencija je uvek dobrodosla, i naravno ne treba odustajati od ideja.
Samo se ne zaletati, dobro istraziti trziste i napraviti plan Smiley

Cak i google dobija konkurente, sto znaci da su ljudi "dovoljno ludi" da urade tako nesto, sto da ne, nesto mora uspeti, nista ne traje vecno Smiley
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Hvala puno,ne zalećem se,što je brzo to je i kuso ali dok ne probam ne znam na čemu sam...,pratim dešavanja,tržište ispitujem redovno kao i sve ostalo kako bih znao šta da radim,ne možeš tek tako ući u nešto to se podrazumeva.Sve u svemu nadam se uspehu Smile a da su ljudi ludi..ludi su...nekad se ta ludost isplati Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 4
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Dragi prijatelji,

Od skoro sam u ovim vodama.  Planirao sam izradu web stranice preko koje bih reklamirao apartmane koje porodicno imamo u Crnoj Gori i vrsio rezervacije istih.  U razgovoru sa susedima dobio sam info da su i oni zainteresovani da se oglasavaju na web-u.  Vec mesec dana istrazujem kako sve funkcionise i na koji nacin mogu promovisati stranicu. . .  Kroz istrazivanje sam dosao do raznih problema koji me mozda ocekuju u daljem radu:

Kako naplatiti rezervaciju online iz Srbije, BiH, Hrvatske. . . Evrope?
Da li registrovati tur.  agenciju ili marketing agenciju za oglasavanje ili biti fizicko lice?
Ako prosirim ponudu kako biti u kontaktu sa komsijama (zivim u Srbiji)?
Da li da se internet marketingom fokusiram samo na Srbiju ili sire?
. . .

Na kraju sam se zapitao da li je to zanimljiva i isplativa investicija ili ne jer samo za izradu web stranice mi treba 400-500e a za ozbiljnu promociju minimum jos toliko.
Kupio sam domen www. location4. me ali me je istrazivanje malo zaustavilo. . .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 4
Nisam te razumeo smao u jednom delu, ta stranica treba da prikazuje tvoje apartmane, ili sve partmane u odrejdenom mestu, crnoj gori ili sta tacno?

Posto je potpuno drugaciji princip i potpuno drugacija svrha. Pre svega ti preporucujem da se odlucis koji ti je cilj, jer stranica ne treba sama sebi biti cilj. Ako zelis da zaradis od internet stranice, radis jednustav, ako zelis da povecas prodaju, tj. svoje usluge rentiranja onda drugu.

Ne vidim najbolje za sta ce ti marketing agnecija, i jos jedna stvar Smiley marketin /= oglasavanje

Na sta mislis u kontaktu sa komsijama, i u kom smislu prosiris ponudu?

Internet marketingom se fokusiras na koje god trziste zelis, kao i bilo kojim drugim, tvoju ulic, mesto, grad, drzavu, kontinent, svet Smiley to i jeste prednost internet marketinga, kao i niski troskovi naravno.

location4.me zvuci zanimljivo, ali opet ne govori nista, zato i nisam bio siguran sta pitas Smiley

Napisi slobodno malo detaljnije sta zelis, gde se nalazi to sto izdajes, kako izdajes, da li vec to radis ili hoces da pocnes, koji ti je cilj zasto ulazes u web, planovi itd. pa da vidimo gde mozemo da ti pomognemo.

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Izvinjavam se sto nisam bio detaljan.

U pocetku ideja je bila da odradim stranicu samo za moje goste tj moje apartmane medjutim istrazivanje i ponude koje sam video na net-u a i preporuke komsija su me povele u skroz drugi pravac...

Ideja je da na web stranici imam ponude iz cele Crne Gore tj po 30tak smestaja iz svakog grada na crnogorskom primorju. Posto je u pitanju vise gradova i ne mogu biti na sve strane postavilo se pitanje kako zaraditi. Jedan od nacina koji trenutno razradjujem je:

Rezervacija online (rezervacija bi znacila placanje oko 10% novca od aranzmana). Rezervacijom bi sebe podmirio a sa druge strane imao kontakt i uvid u sve rezervacije koje idu preko moje web stranice. Nakon rezervacije ostatak novca bi korisnici dali prilikom dolaska u smestaj koji su odabrali.

Moj zadatak bi bio da nakon upitnika koji dobijem od internet korisnika proverim da li je smestaj slobodan i da ispratim da li je uplacena rezervacija. Nakon uplate internet korisnik bi dobio kontakte osobe koja ce im biti domacin a sa druge strane bi i domacin dobio informacije o klijentu koji je uplatio rezervaciju...

Nadam se da sam sada bio jasan. Ako bude trebala jos neka informacija na raspolaganju sam...

Bavim se fotografijom tako da bi svoje znanje i opremu iskoristio za fotografisanje svih apartmana i detaljno predstavio potencijalnim klijentima gde bi bili smesteni...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 4
Sad smo se razumeli Smiley zato i nisam hteo u prosloj da odgovaram, jer bi bio potpuno suprotan odgovor.

Mala preporuka na startu, svoje apartmane predstavi na sopstvenom sajtu, a ovaj napravi zbog zarade, ako zelis da udjes u taj posao. Kao sto napisah ranije u temi, internet biznis je biznis, a internet samo kanal.

Posto vidim da si uradio istrazivanje i znas sta zelis, onda nema price, to je super, samo guraj i pazi na konkurenciju. Ako postoji, a verujem da za to postoji, trebace ti zaista dosta znanja ili para, a mozda cak i kombinacije da bi se probio.

Sto se tice pravnog lica koje ces otvoriti, otvori ono gde su ti troskovi najmanji, dalje od toga ti ne mogu pomoci jer u tom delu nemam iskustva, a i mora se proveriti za sve sto zelis posebno. Bitno je samo da delatnost nije vezana za ono sto ces ti stvarno raditi, postoji primarna delatnost, ali generalno se ti mozes baviti webom i sa bilo cim slicnim. Proveri, ima dosta tekstova na tu temu u poslednje vreme, evo jedan zanimljiv u vezi svega za otvaranje.
http://startit.rs/osnivanje-firme-srbija/

Investicija kao i svaka investicija, ako se dobro radi, dobro je isplanirana i istrazena, ostale kockice se sloze, isplatice se. Koliki ce ROI i vreme povratka biti, zavisi od tebe.

1. Da li planiras prethodno da dogovoris sa vlasnicima smestaja, da li si siguran da ce se njima to isplatiti?
2. U slucaju da oni drze svoje cene, ti dodas 10%, da li ce ljudi rezervisati preko tebe, dovoljno i preko slike da mogu da nadju vilu, lako ce se jos malo pomuciti za 10%
3. Da li imas resursa, pre svega vremena, da za svaki upit proveravas peske tj. zoves pises, odgovaoras da li je smestaj slobodan i dalje dogovoras?
4. Ovo za fotografije je ekstra, ja kao potencijalni klijent npr. ekstremno podryavam to, jer gotovo da nigde ne postoji!

E sad da se vratim na tematiku, ako si proverio, kontaktirao neke od potencijalnih saradnika, i video sta bi od klijenata neko rekao, onda ok, ali meni ovaj model deluje neodrziv.
Kao klijent, ja sigurno ne bih rezervisao kod tebe, jer ne bih imao problem da nadjem sam tu vilu ako mi sesvidi, moraces makar ime da ostavis, a to je sasvim dosta za kontakt.
Sa strane saradnika, nemam sta da izgubim, ako bih drzao svoju cenu, ali ako mi vec dobro ide, a da dam tebi 10% sto bi, a mozda sam i neki matorac koji ne razume bas internet, pa te glatko odbijem jer mislim da buncas.
Sa tvoje strane, pored dosta tehnike, ostavljas jako puno pesackog rada, tesko postici.

Ono sto bi mogao da uradis ako zelis taj model, ali je jako skupo i komplikovano, jeste da napravis sistem koji bi to automatski radio, a zatim apartmani koji hoce prikljucili bi se u tvoj sistem besplatno, ti bi uzimao proviziju. Sistem bi funkcionisao kao eprodavnica, samo sa strane prodavca, a ne kupca. Tj. ti bi u sistemu uvek imao sta je prazno i po kojoj ceni, i to bi se ispisivalo korisniku, time ti ne bi imao pisani kontakt i gubljenje vremena, sto i jeste svrha interneta i raznih sistema kao tehnologije za to.

Sledeca stavka je da prosecan Srbin jako malo kupuje na internetu, i kada kupuje uglavnom zavrsi telefonom.
Ove godine sam letovao na slican nacin, ali nije postojala bukvalan rezervacija online, vec sam morao mailom da dogovorim, platim kaparu WU, a ostatak tamo. S tim sto je direktno sve sa vlasnicima.

Eto neke pretpostavke o tome, a sad ono sto mi deluje logicnije, i ono sto sam video mnogo puta da radi u raznim sferama.

Da napravis sajt koji promovise putovanja, odredjene lokacije, zatim smestaj. Da napalacujes vlasnicima smestaja, a ne korisnicima, istu svotu, pa sad kako preracunas ili fiksno.
Odnosno da oni placaju da bi bili na stranici, mozes lako da guras kao prednost, posto vecina nema svoj sajt "Ne morate da ulazete mnogo u svoj sajt, placanjem 50e npr. imacete celu sezonu svoj smestaj online, optimizovano i lako uporedivo sa konkurencijom" blablabla.

Takodje mozes raditi da besplatno imaju postavljanje kontakta i imena, ako hoce duzi tekst od 30 reci, plate toliko, ako hoce vise od 1 slike, plate toliko, ako hoce posebnu stranicu toliko, ako hoce da budu izdvojeni na pocetnoj, toliko.
To vec ima smisla, ja kao vlasnik vile, ako taj sajt postane uticajan, ne bih dozvolio sebi da se ne nadjem tu.

Pogledaj primer zlatibora, sav smestaj je javno dostupan i to na vise sajtova, isto i za banje. Sajtovi vec dugo posluju, siguran sam da vlasnici sajtova ne drze to uzalud i gube vreme toliko na oddrzavanje Smiley
Sledeci primer, welness spa, sajt se bavi time i pise o tome, predstavlja salone, a oni koji hoce da se nadju u listi, plate. Zasto, pa ljudi koji hoce da vide i uporede, lakse im je tu da odu, a svakom vlasniku je cilj da tu bude i da se proda.

Imas primer takav i sa polovniautomobili, svako mozes da postavi oglas za svoj auto, ali ako hoce vise slika i bolji oglas plati, ako hoce na pocetnu, plati.

Slicno je i sa hrvatskim fitness sajtom, gde predstavljaju teretane.

Time takodje gubis nepoverljivost kupaca, online placanje itd.

Naplatu od vlasnika mozes ostvariti naravno na crno, kes na ruke, ali ako hoces da poslujes legano i ne razmisljas, gradis svoj biznis kako treba i ozbiljno, onda kao svaka firma imas fakturu, izdas, na racun ti plate za tu uslugu i gotova stvar. Opet ti fakture mozes izdavati tj. moras i kupcima.

Btw imam uvid u sajt jedne turisticke agencije, sa online registracijom, koja je prosta i sve se moze brze i lakse zavrsiti nego da se ode u samu agenciju. Broj ljudi koji rezervise online je smesan i gotovo da im se ni izdrada toga ne isplati, a inace lepo posluju i imaju velik broj putnika.

Nadam se da sam pomogao Wink
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Hvala puno na izvrsnom komentaru.

Da krenem redom Smiley

Istrazivanjem sam dosao do informacije da je najbolje otvoriti marketing agenciju i rezervaciju predstaviti kao placanje oglasavanja na stranici...jos uvek ima nekih nedoumica zbog toga sto jednostavno u Srbiji je mali broj ljudi kojima se mozes obratiti za savet ove prirode...

Naravno da sam planirao dogovor sa vlasnicima smestaja. Osim Budve koja je specificna svi ostali gradovi imaju problem sa smestajem jer je velika konkurencija. Mnogo vlasnika angazuje agente koji u njihovo ime cekaju na bus stanicama i nude smestaj...tako da mislim da ce ponuda gde ja njih reklamiram a za svaku rezervaciju dobijam procenat realna i moguca. Dobra stvar je sto ja njima nudim i profesionalno fotografisanje i fotografije koje mogu kasnije koristiti... Jos jedna od dobrih strana je sto oni u startu ne placaju nista vec samo ako se desi rezervacija.
Postoji mogucnost video spota tj video prikaza smestaja ali se za to moram jos informisati jer je to jos jedan veliki poduhvat...
Zbog prevara koje su se nazalost cesto desavale na primorju malo je onih koji bi u startu dali novac za baner ili reklamu...

Cena koja se bude pojavila na web stranici mora biti identicna ceni kod vlasnika smestaja! To je jedno od osnovnih pravila poslovanja jer ne zelim da prevarim bilo koga razlikom u ceni...

Kako odgovarati na mail, proveravati rezervacije...E ovo je jedna od boljki tj problema koji me muce...i ovde nastupaju moje kolege, programeri...
Ovde imam nekoliko opcija. Najbolja opcija je da svi vlasnici smestaja imaju pristup jednom delu sajta gde bi oznacili slobodne datume za rezervaciju...ali nisam siguran dok ne vidim na terenu kakva je situacija jer postoji dosta ljudi koji su slabo na net-u ili nikako ne koriste internet.
Druga opcija je da programeri odrade svoj posao a da ja na web stranici imam aplikaciju koja nakon upita za rezervaciju salje SMS poruku vlasniku smestaja. Odgovor na SMS bi znacio da je rezervacija prihvatljiva ili ne. (Bravo za programere) Smiley Povratni sms bi dao aplikaciji na web-u info koji je dovoljan da aplikacija automatski odgovori klijentu da li je rezervacija aktivna.
Treca opcija je da sve to ja radim peske...

Svestan sam da dosta stvari moram odraditi peske ali se nadam da ce se to isplatiti kroz rezervacije.

Sto se tice predloga koji si naveo sigurno je laksi put ali je po meni kratkotrajan...u mojoj opciji jasno dajes do znanja vlasnicima smestaja da je bitno da budu tvoji korisnici.

U mom konceptu je meni bitno da ima vise fotki i video kako bi sto vise ljudi rezervisalo preko mog sajta...

U tvom predlogu bi za vise od 1-2 fotke naplacivao...

Planirao sam SEO optimizaciju i aktivan internet marketing.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 4
Onda je to super, kazem ti nisam istrazio na tu temu pa nemam saznanja sta kazu vlasnici na to Smiley

Bas o tome se radi, 10% na duze njega izadje mnogo vise, nego fiksno, na ugovor ili kako vec se osigura za bukvalno oglasavanje Smiley

Ako je cena ista, to je ok, ali kako kontrolisati, onlajn je sve super, kompijuter radi sta mu se kaze, ljudi su najveci problem hehe

Onda sve sto si napisao stoji i fakticki nemas problema, mene samo brine da ako sve odlicno uradis, organizujes i startujes ne zafali sa strane klijenata koji nisu otvoreni za ekupovinu, eventualno da angazujes neki call centar.

Realno za sav taj kontakt i posao ovo bi treabao raditi full time, inace je ne moguce odrzati, jer ti ovde ne prezentujes onda nego poslujes direktno sa kupcima i to kao posrednik.

Sve sto si napisao se ondosi na "sistem" koji sam spomenuo gore, programerski to nije problem uraditi, ali je vema ozbiljan i kompleksan, kosta sigurno dosta vise od budzeta koji si iznad napisao.

Ono sto se radi okvirno u tom budzeut su gotova resenja, prilagodjena tvojim potrebama, uglavnom neki od vodecih cms-ova.

SEO ti ovde igra veliku ulogu, ako ne i najvecu i na duge staze ti se aspolutno najvise isplati da ulazes u njega, inace je samo deo internet marketinga, koji je siri pojam Smiley
Takodje posto imas fotke, zanimljivu i trazenu temu, social media marketing ti moze dosta pomoci, a zatim i svi ostali oblici CPC, CPM oglasavanja i sta je sve u arsenalu.
Prednost je sto dosta toga mozes odraditi sam do odredjenog nivoa, kasnije krece da kosta, dosta, ali se isplati Smiley

http://www.booking.com/
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Jo ma'niga

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 25
Zastava
Browser
Opera 11.10
mob
Nokia C3
Pozdrav svima-koliko vas ima! Smiley Izvinite ako za ova moja pitanja već postoji odgovor.Jer vidim da je ova tema napravljena dosta davno pa da ne tumaram sa strane na stranu. Smiley
Dakle,želeo bih da napravim nešto tipa sajt 'social network',e sad,koji hosting,domen itd. je pouzdan i dobar a jeftin? Imam još jednu ideju o sajtu a ta druga je nešto u vezi prezentacije grada itd.Tako da mi je i za to potreban host,domen...
Hvala vam unapred,sve ideje,saveti za izradu i slično su dobrodošle!
IP sačuvana
social share
bla i bla i bla bla
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.