Momci, sto ste tako sujetni. Ne valja vi to za zivce...
Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori boravi više od 108,4 hiljade turista što je 39 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je danas iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).
Crnu Goru je, prema podacima Monstata koji su danas saopšteni na konferenciji za novinare NTO, u prvoj polovini godine posjetilo više od 260 hiljada gostiju što je za trećinu više u odnosu na uporedni period prošle godine. Za šest mjeseci ostvareno je 1,3 miliona noćenja, 35,4 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.
Turisti su ove sedmice, na telefon 9817, najviše žalili na preglasnu muziku, naplatu ulaska i parkinga na plažama, neovlašćenog odlaganja otpada, izvođenje građevinskih radova, a evidentirani su i učestali pozivi zbog nedostataka struje i vode.
Pohvale su se odnosile na smještaj, efikasnost rješavanja pritužbi, program kulturno zabavnih manifestacija i uređenost kupališta.
Na turistički telefon 9797, prethodne sedmice dnevno je zabilježeno po 1,4 hiljadu poziva, a najveći broj se odnosio na informacije o privatnom smještaju, zabavnim i kulturnim dešavanjima u turističkim mjestima, posjeti nacionalnim parkovima i boravku u etno selima.
Direktor Turističke organizacije Tivat Dubravka Nikčević saopštili je da u tom gradu trenutno boravi 3,3 hiljade gostiju ili deset odsto više nego u istom uporednom periodu prošle godine.
Pa i red je a se malo oasvremenite. nemojte stalno da zivite u srednjem veku ida slavite cojstvo i junastvo koga ste se odrekli i koje vam je Milo uzeo. Samo dok imate i ovo alo obale napravite para dok vam ne pokupuju sve strendzeri i onda kada budete morali da placate u svojoj drzavi ulaz na vase mora strancima - srecno vam bilo.
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Najveca dilema za mene je dali ce i Crnogorci koji zive u Srbiji postati ili da li vec polako postaju u Crnoj Gori gradjani drugog reda ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Kako ce njih tretirati sadasnja Crnogorska vrhuska - da li ih gleda kao Crnogorce ili kao Srbe posto zive u Srbiji???????? To pitam jer se najavljuje popis u Crnoj Gori a Srbima se polako salju signali da nema dvojnog drzavljanstva vec da ce moci samo da budu crnogorci- asimilacija popisom.
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu