Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Дугови хладе радијаторе  (Pročitano 295 puta)
30. Jan 2014, 13:45:16
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Дугови хладе радијаторе

Припремили Ружица Врањковић и дописници РТС-а

Домаћинства и привреда дугују топланама 23 милијарде динара. Када не буде било другог решења, мазут за најугроженије топлане обезбедиће држава, поручују у Министарству енергетике.

Топлане поново траже помоћ државе. Залихе енергената у топланама у Трстенику, Смедереву, Прибоју, Бајиној Башти и Новом Пазару јесу на критичном нивоу, а то угрожава грејање. У неким топланама кажу да су на граници да стану, док се понегде ради са прекидима. Новца нема за набавку горива јер, кажу, домаћинства и привреда дугују топланама око 23 милијарде динара. Министарка енергетике поручује да нико неће остати без грејања.

Енергенте треба обезбедити за још два и по месеца, а већ неколико дана радијатори у неким градовима у Србији с времена на време су хладни.

Миодраг Ђорђевић, директор ЈП за стабене услуге и топлификацију Смедерева, каже да је било неколико прекида.

"Сада су минималне количине којима располажемо и може да се догоди да за неколико дана поново станемо. Решење је да грађани боље плаћају. Дугују нам око 210 милиона, то је 3.000 тона мазута", каже Ђорђевић.

Остале топлане имају закупљене резерве мазута, али оне зависе од транспорта, па самим тим и временских прилика.

"У овом периоду то је залиха од осам до десет дана, али треба имати у виду да те залихе одржавамо свакодневном допремом мазута. Значи, ми имамо сваког дана по једну цистерну мазута од 25 тона", каже Радован Николић, директор топлане у Пироту.

Топлане нису у надлежности државе већ локалних самоуправа. Ипак, како би се премостио бар овај хладни талас, у Влади су се договорили о новим количинама мазута.

Зорана Михајловић, министарка енергетике, развоја и заштите животне средине, каже да се нико неће смрзнути и неће се догодити да држава не да некоме мазут из Робних резерви.

Иначе, од 58 топлана 37 је у репрограму због дугова Робним резервама. Уз текуће обавезе морају да плаћају и рате за старе дугове.

Горан Тасић, директор Робних резерви, каже да до сада осам топлана није успело ниједну рату репрограма да врати и тако да испуни уговорну обавезу.

"У том случају ако се они обраћају за нове позајмице уз сагласност министарстава енергетике и трговине, позајмице се одобравају јединицама локалне самоуправе", каже Тасић.

До следеће грејне сезоне и топлане и домаћинства требало би да реше питање дугова. Иначе, према закону, од јанура идуће године у целој Србији почње наплата грејања по потрошњи.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.102
Jao jedva cekam kaliometre da uvedu...ove zime osim ovo malo sto greju ovih dana nisu palili po ceo jebani dan grejanje.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Kod mene u zgradi greju OK, nije kao u nekim zgradama gde još uvek greju da se otvaraju prozori, ali nije ni tako loše. Mada sam bio u zgradama gde je grejanje baš slabo, radijatori u najboljem slučaju "mlaki".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
kakvi dugovi tog tipa....drugi dugovi su tu u pitanju...

radijatore hlade bolesno  visoke plate u toplanama..njihovo rasipnistvo...
losa i sumnjiva nabavka,...sirovine...rezervnih dijelova i tako... Smile
stetni ugovori o isporuci toga svega....
muljavine....oko toga i tako dalje....
i dugovi pravnih lica...bliskih svakoj vlasti...koji imaju milionske neizmirene dugove...
i svaka vlast svojim "pogodnim" sredi otpis dugova..
tako ti je i u elektru..tako i u vodovodu...i u telekomu...i bilo cemu...s cim drzava upravlja....

a gradjanstvo i njihovi dugovi..to su price za malu djecu...

ja mislim da je nasa toplana najgora u ovom dijelu evrope..
ja se ne sjecam....zime...od 98g pa na ovamo....da je sve bilo okej... Smile
i jos kod mene je i super...kakvo je u drugim dijelovima grada....ko da ga nema...
a cjene po m2 su ja mislim najvislje u evropi....
pa ko ima malo vise m2....
njemu cesto padne napamet da tako ode tamo u upravu i nekog odrobija....

struje se zimi potrosi ...da nadopunis grejanje... tj da se ne smrznes...Smile
ko da imas iliju gromovnika na balkonu... pa se on stalno tu napaja....pre nego ode zegat gromove...

a plate u toplani i sljakerima..sto kopaju nesto stalno ...i popravljaju one cijevi istrule....
do prosle godine su im  bile vece nego prosvjetnim radnicima... Smile
a da ne pricam u upravi kakve su plate im bile...

sef radne jedince imao je platu preko 2,500 km... Smile
regresi su bili da ti pamet stane...

pred izbore ove zadnje su nam obecali da ce srediti pogone i presaltat se na neku normalnu i jeftiniju sirovinu...
a odtada prodje vremena i vremena...nista...nisu ni poceli...obecavaju i dalje...
vise i ne slusam sta pricaju..cim se pojavi neki lopov od njih i pocne o toplani da prica... ja prebacim kanal.... Smile

jedino nesto ce mozda biti kad taj juzni tok "proradi"....ako do tada toplana ne ode pod stecaj... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.102
mob
Samsung 111111
Zato ja cepam drva i ne brinem brigu  Smile Mada mi neko skoro ladno drpio sekiru..jebem ti zivot  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Malo je teško u zgradi ložiti  Smile ali može da se izvadi parket pa da se zapali vatrica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ma i kod nas  ljudi masovno koriste sporete na cvrsto gorivo..zimi....
i to u vidjenijim dijelovima grada....ali mahom stariji ljudi bez klinaca... koji mogu
svoj kucni zivot da baziraju na jednoj eventualno dvije  prostorijie..
a kod mene je to nemoguce...

starci moji budu na placu....preko zime,...imaju plinsko grejanje..sopstveno...
a skinuli su se sa mreze centralne u stanu....jos pre dve godine...
i skuplkje ih nekoh 100 -200 maraka izadje ...ali se greju ko ljudi...135 m2 stambenog prostora
i dvije...garaze... i materinu trgovinicu...sa magacinom greju....

bila je fora na jednoj lokalnoj tv stanici..zajebancija - apel...
kao ono da pomognemo toplani.... Smile
donirajmo toplinu radijatorima.. Smile
pa kao ono raja..fenom ..svjecama..plinskim kuhalima...el grijalicama...
da zagrijava radijatore ...na propisanu sobnu temperaturu... Smile Smile Smile

i kao ono saobracajna toplotna kontrola... Smile

toplotni policajac zaustavlja raju na ulici sa kolima..i mjeri temeperaturu u kolima...
i ako je prevelika ...pise kazne.... Smile Smile

to je prica na njihovo opravdanje sto su radijatori mlaki...
kao raja otvara prozore pa se radijatori ne mogu zagrejati.... Smile
i zato je slaba vajda od njih.... Smile

pa ko to jos i gdje to jos...na ovom svetu nenormalnom...
ne provjetravaju  prostorije..gdje postoji centralno grejanje... Smile

grijanje isusi vazduh....mozes i da obolis....ako ne provjetravas.... Smile
mada kod nas  se to nece niakd desiti..jer ja kako rekoh od 98. pa na ovamo ne pamtim...
da sam stavio ruku na radijator..a da je on bio vruc.... Smile

a potrosio sam na takvo grejenja...novca od 98 pa na ovamo ..i vise...nego da sam  sebi
u podrumu instalirati plinski kotao...i na 8 sprat provukao  nove instalacije...i nove radijatore...
i instalirati i grejati se ko covjek....
i opet ne bi potrosio plina za zimu koliko potrosim na jbn hladne radijatore...

morao sam tri alu velika norveska radijatora kupiti ..pre nekoliko zima...1500 evra sam ih tada platio...
skupi ko krv bili...jebo im ja mater....
i nakaciti na ova govna hladna...i opet je i klima sljakala...svake zime za ponesto....

struje trosim ko derdap sto prizvodi....samo za mene radi... Smile Smile Smile
i plus se ja najmanje na to grejem....a gospoja ne moze preko zime voziti dvadeset minuta kolima do
radnog mjesta...tj ne moze s mojima da zimu prezimi...
i nju cu jednom zgazit..samo dok ....poludim....picka i njoj materina... Smile Smile Smile

Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2014, 20:29:41 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.131 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.