Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hirurg tražio novac da operiše tumor dečaku  (Pročitano 26526 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Jel vi umete da citate Srpski? Ja pricam o metalnoj sipci, ne o kolonoskopiji  Smile
I ja ne znam odakle ti izvlacis vracanje,i ritualne plesove ali ako ti mislis da je lepo da ti neko nabija nesto u anus bez potrebe i jos pred studentima ti idi pa izvoli. Moja filozofija je prosta, ko muci pacijente i ko se ponasa kao stoka treba ubiti ko neko pseto. A sad ti ih brani, ali doci ce vreme i kazaces da sam bio u pravu, u medjuvremenu moli kojeg boga verujes da ne moras da odes kod lesinara u belim mantilima
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jel vi umete da citate Srpski? Ja pricam o metalnoj sipci, ne o kolonoskopiji  Smile
I ja ne znam odakle ti izvlacis vracanje,i ritualne plesove ali ako ti mislis da je lepo da ti neko nabija nesto u anus bez potrebe i jos pred studentima ti idi pa izvoli. Moja filozofija je prosta, ko muci pacijente i ko se ponasa kao stoka treba ubiti ko neko pseto. A sad ti ih brani, ali doci ce vreme i kazaces da sam bio u pravu, u medjuvremenu moli kojeg boga verujes da ne moras da odes kod lesinara u belim mantilima
Kolonoskopija je savremena dijagnostička metoda kojom se direktno, pod kontrolom oka, može ispitati celo debelo crevo. Ova procedura se izvodi pomoću kolonoskopa, savitljivog sterilisanog instrumenta širine prsta koji, zahvaljujući svojoj savitljivosti i optičkim vlaknima, omogućava siguran i precizan pregled celog debelog creva.

Kolonoskop se u prethodno očišćeno debelo crevo uvodi kroz čmar i zatim se pregled nastavlja sve do početnog dela debelog creva, tj. spoja sa tankim crevom čiji se završni deo takođe može ispitati. Tokom pregleda se mogu javiti blagi bolovi i osećaj nadutosti trbuha zbog ubacivanja vazduha u crevo, ali većina pacijenata pregled lako toleriše.

Kolonoskopija se može raditi i uz upotrebu blagih sedativa (lekova za smirenje), analgetika (lekova protiv bolova), pa čak i u uslovima anestezije. Ceo pregled traje 30-60 minuta, u zavisnosti od dužine i položaja debelog creva. Nakon pregleda, pacijent oseća neprijatnost u vidu nadutosti trbuha koja nestaje sa izbacivanjem gasova. Kolonoskopija danas predstavlja "zlatni standard" u skriningu i dijagnostici bolesti debelog creva.

Pošto se kolonoskopija radi pod kontrolom oka, mogu se jasno videti sve pa i najdiskretnije promene na debelom crevu, počev od upalnih procesa, krvarenja, divertikuluma (bočna izraslina na organima koji imaju šupljinu), polipa do benignih i malignih tumora debelog creva. Prednost kolonoskopije u odnosu na druge metode pregleda debelog creva jeste i u tome što se tokom pregleda mogu uzeti biopsije (isečci) viđenih promena radi patohistološkog pregleda (pregled mikroskopom tkiva koje je izvađeno iz bolesnika ) , a neretko se promene mogu u celosti i odstraniti u istom aktu. To znači da kolonoskopija pored dijagnostičke može imati i terapijsku ulogu.

već sam ti napisala u prethodnom postu ali si bio lenja da čitaš. optički instument se uvodi u debelo crevo kroz metalnu cev!!!!!!!
već sam ti napisala ali opet ću, ne može se dobro dijagnostikovati bolest bez odgovarajuće dijagnostičke metode!
i sama sam asistriala pri mnogim ovakvim intervencijama, misliš li da i mene treba ubiti?
i još nešto, "ubiti kao pseto"-šta ti to znači? kako se to pas ubija i kako i zašto zaslužuje da bude ubijen? odvratan izraz i treba da se stidiš, ako ne zbog želje za ubijanje ljudi, ono bar zbog životinja, one ništa nisu krive.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Istraga protiv dr Eugena Slavika
Doktora koji je uzeo mito čeka otkaz
Autor: S. T., V. Z. C. | Foto:N. Božić | 13.01.2009. - 05:00

BEOGRAD - Disciplinski postupak protiv dr Eugena Slavika, šefa Jedinice za eksperimentalnu neurohirurgiju u Institutu za neurohirurgiju, biće pokrenut u Kliničkom centru Srbije tek kada mu istekne pritvor od mesec dana. Slavik, koji je uhapšen zbog primanja mita, ponovo će dobiti rešenje o suspenziji kada izađe iz pritvora, a nakon toga i otkaz - saznaje „Blic” u KCS.

Optužbe na račun dr Eugena Slavika (62), koji se nalazi u pritvoru zbog sumnji da je tražio 500 evra da bi operisao tumor na grudnom košu maloletnom D. M., iznela je i Marina Stojković iz Sremske Mitrovice. Ona kaže za „Blic” da je njenom ocu Vojislavu Štrbačkom, koji je tada imao 55 godina, avgusta 1995. konstatovano da ima tumor na mozgu.
- S uputom smo došli u Klinički centar i za mog oca je bio zadužen dr Slavik. Urađena je priprema i doktor je zakazao operaciju. Kada smo dovezli oca sanitetskim vozilom, on nam je rekao da nema mesta. Kada sam se malo smirila, pitala sam ga šta treba da uradimo da mi operišu oca. Slavik je cinično rekao: „Vi znate kolika je cena za život vašeg oca” - priča Marina Stojković.
Ona navodi da je pitala dr Slavika da li to znači da treba da daju novac, a on je ponovo odgovorio da ona zna koliko vredi njegov život. Pitali su ga da li mogu da ostave oca u bolnici, a da sutradan donesu novac.
- Pozvao je sestru da navodno vidi da li ima mesta u bolnici i ona je rekla da ima u šok-sobi. Pozajmili smo od komšija i skupili 1.000 maraka. Došla sam majkom i njoj nije dao da uđe, pa sam ušla samo ja. To je bila njegova kancelarija i danas bih mogla da je prepoznam. Dala sam mu kovertu i rekla da ima 1.000 maraka. Pitala sam ga da li je dosta, a on je odgovorio: „Biće dosta.” Obavio je operaciju i rekao da po toj operaciji radi naučni rad - kaže Marina Stojković.
Ona navodi da je njenom ocu bivalo sve lošije i lošije i da su ga ponovo smestili na odeljenje i da ga je opet primio dr Slavik. Otac joj je umro u bolnici novembra 1996.
- Tada ga nismo nikom prijavili jer smo samo mislili kako da spasemo život ocu. Ovo sa dečakom D. M. nas je potreslo i zato sam odlučila da pričam - kaže Marina Stojković.
Predsednica Upravnog odbora Srpskog udruženja korisnika zdravstvenih usluga kluba „Zdravlje” Zorica Marković rekla je juče da u Srbiji ne postoje pozitivna iskustva po pitanju prijavljivanja lekara koji su tražili mito. Ona je agenciji Beta rekla da je strah ljudi opravdan i jer među lekarima postoji „lažna i ružna solidarnost, bez ikakve savesti”.
- Našem udruženju se javilo mnogo ljudi iz cele zemlje kojima su lekari na direktan ili indirektan način tražili novac i jedino što možemo je da ih uputimo na policiju. Razumem njihov strah jer nijedan slučaj dosad nije okončan na štetu lekara - istakla je Markovićeva.
Markovićeva je kritikovala Ministarstvo zdravlja koje je za prigovore otvorilo beli telefon, jer se na njega javlja automat umesto čoveka.
- Među lekarima je mnogo više savesnih ljudi i taj problem će se rešiti kad oni podignu svoj glas i vrate status svojoj profesiji kakav ona zaslužuje. Problem lažne solidarnosti postoji odavno - istakla je ona.

Ministarstvo: Prijavite korupciju
Ministarstvo zdravlja pozvalo je juče građane da se ne plaše da prijave slučajeve korupcije u zdravstvu.
- Građani ne treba da strahuju od otkrivanja identiteta, jer je zaštita ličnih podataka zagarantovana - rekla agenciji Beta pomoćnica ministra zdravlja Ivana Mišić.
Ona je navela da se korupcija može prijaviti dežuranom zdravstvenom inspektoru putem telefona 011/333-4003, radnim danima od 8.30 do 16.30 ili na beli telefon Ministarstva zdravlja 24 časa svakog dana na broj 0700/111-700, po ceni lokalnog poziva.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne moras meni da pricas sta je kolonoskopija, imam 2 medicinske sestre u porodici. Ja ne znam sta ti ne kapiras kada kazem metalna sipka. Ne sipka za kolonoskopiju (mozda je i bila ali crevce nije korisceno) a sada ti pricaj sta hoces, ja znam sta mi je covek u suzama rekao. Zavisi na koji nacin i kako si se ponasala? Ja ne kazem da svi zasluzuju tako nesto mislim da sam rekao ovo  ko muci pacijente i ko se ponasa kao stoka ako odgovoras ovom opisu onda sama donesi zakljucak... Lepo psa mozes da obesis, da mu pucas u glavu, da mu polomis vrat isto kao i coveku. To je samo izraz u narodu. Ne ubijam pse, ubijam od batina ljudske pse. Ja ne treba da se stidim icega, one koje ja dohvatim treba da se stide jer da su radili po pravilu ja ih ne bi lomio.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ok, ako si bio tamo i video"šipku" onda ok...
Lepo psa mozes da obesis, da mu pucas u glavu, da mu polomis vrat isto kao i coveku. To je samo izraz u narodu. Ne ubijam pse, ubijam od batina ljudske pse. Ja ne treba da se stidim icega, one koje ja dohvatim treba da se stide jer da su radili po pravilu ja ih ne bi lomio.
iskreno te žalim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ha ha ha  Smile Whatever  Smile
Ja zalim jadne pacijente, a za pogane doktore zna se sta sleduje.
Kada smo vec kod pasa, kazni i ostalih vragolija
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 5501
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Skoro je jedan doktor trebao da operise nogu devojcici, i "greskom joj operise zdravu ...
Toliko o skolovanju!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ima ih razniš vrsta, to je tačno, ali ne treba generalizovati.
Raven, live and let live. ko si ti da sudiš i presuđuješ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 5501
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ima ih razniš vrsta, to je tačno, ali ne treba generalizovati.
Raven, live and let live. ko si ti da sudiš i presuđuješ?

Da, da ima ih ... Samo sto su ti kvalitetni emigrirali ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Da bi lekar morao da radi u inostranstvu kao lekar, mora da verifikuje diplomu i\ili polozi dodatne ispite, tako da im se to bas i ne isplati...
Vrhunskih lekara ima dosta, samo sto ljudi, generalno, ne cene njihov talenat...
« Poslednja izmena: 13. Jan 2009, 09:50:01 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.