Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:59:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HerbaLife preparati - iskustva  (Pročitano 180815 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Jel su to oni ludaci sto su imali one sulude recepte za dan zaljubljenih, tipa cokoladu na hiljadu nacina sa mesom?!
Sjajno stvarno, kako mi je bilo muka za taj klip  Smile A najgore mi je kad vidm kako zderu ovo na kraju, jaaaoj...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
to su pravi muskarci Osmice ... snazni i oblozeni holesterolom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Apple 15
Sama cinjenica da neko u sebe moze da sabije toliku kolicinu hrane... je ultimativni "turn on" Smile

Inace, jos jedna stvar zbog koje nikada necu preci na te sejkove je i cinjenica da sam sa tecne dijete skinuta kada sam imala 6 meseci zivota, tako da mi se ne vraca na to osim u slucaju neke teske bolesti..
« Poslednja izmena: 07. Mar 2011, 22:43:05 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Ma meni su skroz okej sejkovi, zgodni su kao dodatni obrok za one koji nisu cesto kuci ili su u pokretu cesto pa im treba taj jedan mali dodatak, ali mislim, sejk mozes i sam da napravis uz malo samo proucavanja bez da ti neko tura neke praskove ili sta vec  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
OPREZ
ŠEJKOVI „HERBALAJFA“ OPASNI PO ZDRAVLJE!

Stručnjaci upozoravaju korisnike „Herbalajfa“ da njihovi proizvodi nisu prošli zdravstvenu kontrolu u našoj zemlji

Opasno!
Šejkovi „Herbalajfa“ sadrže sastojke štetne po zdravlje ljudi, i to je činjenica koju niko ne može da ospori, tvrdi za Kurir dr Miroslav Stojšić, bivši načelnik Veterinarske inspekcije.

Prema njegovim rečima, jedna od veoma opasnih supstanci po ljudsko zdravlje je karagenan, a upravo se ona nalazi u šejku za mršavljenje.

- Ta supstanca je hidrokoloid, strahovito vezuje vodu, i kad uđe u organizam lepi se za sluzokožu debelog creva, izazivajući kolitis. Ukoliko se nastavi s njegovim unosom u organizam, dolazi do ulicerativnog kolitisa, koji se manifestuje opadanjem komadića sluzokože. Kao krajnja opcija, može se javiti rak debelog creva - naglašava dr Stojšić i dodaje da se karagenan dobija iz crvene morske alge. Prema njegovim rečima, i prekomerna upotreba soje u ovim dodacima ishrani je nezdrava.

- Prekomerna upotreba soje nije dobra, naročito ako je genetski modifikovana. Opšte je poznato da je sedište ove kompanije u Americi, gde je korišćenje GM hrane dozvoljeno, tako da su logične sumnje da je soja koja se nalazi u ovim preparatima modifikovana - objašnjava Stojšić.

Profesor Ivan Stanković iz Instituta za bromatologiju na Farmaceutskom fakultetu kaže za Kurir da kompanija „Herbalajf“ nije registrovana u bazi podataka Ministarstva zdravlja.

- Nisu podneli zahtev za kategorizaciju, iako su bili u zakonskoj obavezi da to učine. Prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda, svi proizvođači moraju biti registrovani u bazi podataka Ministarstva zdravlja. Za to im je potrebno naše mišljenje o kategorizaciji dijetetskih proizvoda, na osnovu koga se u Gradskom zavodu za javno zdravlje rade analize zdravstvene ispravnosti tih proizvoda - kaže Stanković i opominje korisnike da kontrola ispravnosti „Herbalajfovih“ proizvoda nije urađena.

Nikolić: Moguća zabrana poslovanja!

Zoran Nikolić, potpredsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača Srbije, kaže da po Zakonu o zaštiti potrošača, svi distributeri dijetetskih proizvoda moraju da dokažu tvrdnje koje plasiraju u svojim kampanjama.

- Kompanije koje koriste marketinške trikove u stilu „smršaćete pet kilograma za deset dana“, „ovaj proizvod je 100 odsto zdrav“, „imamo pola miliona zadovoljnih korisnika“ i slično, moraće to i da dokažu. U suprotnom, to zakon tretira kao „nepošteno tržišno poslovanje“ za koje, pored drugih mera, može da se izrekne i zabrana poslovanja i oduzimanja stečene dobiti. Mi prikupljamo činjenice za nekoliko takvih kompanija, posle čega ćemo podneti zahtev da dokažu to što tvrde - kaže Nikolić.

Distributer: J.bite se vi u Kuriru!

Kurir već danima pokušava da razgovara sa nekim od distributera „Herbalajfa“ u Srbiji.

Oni nisu voljni da se predstave, niti da odgovaraju na pitanja novinara. Kad smo jednog od njih pitali za ime, kazao je: „Neka bude da se zovem Jovan Nenadović.“ Novinari su pokušali da razgovaraju i s nezavisnim distributerom „Herbalajfa“ čiji su broj našli na sajtu Zdrave ishrane. Nije hteo da se predstavi. Rekao je da svojim kupcima izdaje fiskalni račun, ali da proizvodi ne mogu da se kupe u apotekama i prodavnicama zdrave hrane. Između ostalog, urlajući nam je poručio:
- Sjašite s mene! Što ne jurite nekog drugog? J.bite se svi vi u Kuriru!

Kurir
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
BEOGRAD - Nije zdravo sve što prija!
Tri proizvoda kompanije „Herbalajf“ nisu imala ispravnu deklaraciju, utvrđeno je na Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ prilikom kontrole u februaru ove godine. U „Batutu“ ističu da nikad dosad nisu radili zdravstvene analize ovih dijetetskih proizvoda.

- U Institutu je u februaru 2011. godine rađena superanaliza na pregled deklaracije. Tri dijetetska proizvoda nisu ispunjavala uslov u pogledu deklarisanja propisan Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda - rečeno nam je u „Batutu“.

Miodrag Tanasković, direktor centralnog magacina „Herbalajfa“ za Srbiju, nije želeo da odgovara na naša pitanja i usput je samo dodao da smo našim pisanjem ugrozili njegov posao, kao i da analize „Herbalajfovih“ proizvoda radi Gradski zavod za zaštitu zdravlja.

Dr Vesna Palibrk iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je zadužena za kvalitet ishrane, objašnjava da je Zavod radio samo rutinske kontrole „Herbalajfovih“ proizvoda.
- Kontrolisali smo uzorke „Herbalajfovih“ šejkova različitih ukusa, koje nam je dostavljala granična inspekcija. To su rutinske analize na prisustvo zagađivača i provere koje treba da utvrde da li je sadržaj proizvoda u skladu sa deklaracijom, i dosad nije bilo nikakvih problema. Prisustvo genetski modifikovanih organizama nismo kontrolisali, jer se to ne radi u sklopu rutinske kontrole. To su veoma skupe analize i rade se ukoliko postoji sumnja da ih neki proizvod sadrži - kaže dr Palibrk.

Podsetimo da je Kurir u prošlom broju pisao da proizvodi „Herbalajfa“, iako se vode kao zdrava hrana i dodaci ishrani, sadrže GMO i kancerogene aditive, a u Srbiju ulaze putem interneta.

GMO dozvoljeni u Americi, ne u Evropi!

Aleksandar Petrović, jedan od nezavisnih distributera „Herbalajfovih“ proizvoda, tvrdi da u Srbiju stižu preparati iz Italije, u kojoj nije dozvoljena upotreba GMO.
- Tačno je da „Herbalajf“ u Americi prodaje GM proizvode, ali njih nema na evropskom tržištu. Proizvodi za Evropu, pa i Srbiju, prave se u „Herbalajfovoj“ fabrici u Rimu, i oni ne sadrže GMO jer je to u Italiji zabranjeno - objašnjava Petrović. Prema njegovim rečima, tačno je da „Herbalajf“ nema zvaničnu dozvolu za prodaju u Srbiji, jer je njeno izdavanje veoma skupo, a mi smo malo tržište.

Istraga u Španiji

Sumnje u štetno dejstvo „Herbalajfovih“ proizvoda imalo je i špansko ministarstvo zdravlja, koje je 2009. godine povelo istragu o mogućoj vezi ovih dijetetskih proizvoda sa devet slučajeva trovanja jetre kod njihovih korisnika u periodu između 2003. i 2007. godine.

Izvor
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
Ma, daaaaaj... ko bi rekao...  Smile

Inace... ko bas hoce da se puca proteinskim sejkovima, ima za male pare smesu u DM-u... Pise cak i sastav... Smiley
Citat
Prema njegovim rečima, tačno je da „Herbalajf“ nema zvaničnu dozvolu za prodaju u Srbiji, jer je njeno izdavanje veoma skupo, a mi smo malo tržište.

Hajde... policijo... sta radis?

Pa oni se bave istim poslom kao oni prodavci Zozovace i slicnih otrovnih rakija iz kucne radionice...
« Poslednja izmena: 31. Mar 2011, 12:59:16 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
@Anea - u cemu? Smile

i ovo ne verujem. Herba life prave dobitnici Nobelove nagrade, najbolje da oni truju siroke narodne mase. Smile
Ja od kako koristim taj zeleni prasak imam energije ko nuklearna elektrana (ne ona u Japanu naravno nego funkcionalna), prolepsao sam se, izrasli su mi zubi koji su mi nedostajali (2,4,5,7,levo gore 87574desno dole i 1936545levo dole) plus mi se polni organ uveco za dodatnih pola metra tako da sad imam 3.5m u totalu... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Stručnjaci upozoravaju korisnike „Herbalajfa“ da njihovi proizvodi nisu prošli zdravstvenu kontrolu u našoj zemlji
Ma nije moguce  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
Meni su zanimljivo komentari "distributera"... kakva frka, panika i psihoticno ponasanje...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:59:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.