Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HD snimanje "problem" ???  (Pročitano 2576 puta)
27. Jan 2012, 19:35:12
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 323
Zastava Serbia
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Imam Canon sx210 is + 4gb mem. karticu. Problem je odn. pitanje za sve koji su upućeni u HD snimanje sa digitalnim aparatima...

Zašto kada snimam u HD rezoluciji, 1280x720, 30frejmova u sekundi, imam mesta samo za 20min snimanja sa 4gb?   Smile

Kada prebacim snimak na komp video fajl je pod oznakom .MOV, a kada ga konvertujem u .AVI zauzima između 500-600mb.

Da li postoji neka mogućnost u podešavanjima ili sa nekim novijom verzijom softvera za ovaj digitalac da povećam vreme snimanja sa HD rezolucijom?   Smile

Hvala svima na odgovorima....   Smile
IP sačuvana
social share
Što se više penješ ka vrhu , sve u veća govna upadaš.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ne postoji, operativan sistem aparata moze da kreira datoteke do 4 GB velicine u Quicktime kontejner i h264 codexu. Drugo, zasto ga konvertujes kad tako gubis kvalitet  Smile
Drugo, ako imas karticu od 4 GB kako mislis da na nju stavis vece fajlove od 4 GB ili razmisljas o kupovini vece kartice  Smile
Sto se tice verzija softwarea imas CHDK, on ti pruza razlicite mogucnosti ali ne moze ni on da napravi fajlove vece od 4 GB
Inace, kod svih Canona je tako
« Poslednja izmena: 27. Jan 2012, 19:44:08 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 323
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Nismo se sasvim razumeli.... interesuje me da li postoji mogućnost da na kartici od 4gb snimam duže od 20tak minuta, odn. da to ne bude extenzija . MOV?

Ne razumem kako konvertovanjem gubim kvalitet ako mi je rezolucija,  odnos frame/sec i audio bitrate isti.
Samo je .mov 3,66gb, a .avi 556mb.

Kako digitalne kamere snimaju na 4gb (dvd disk) snimak od po sat i po u HD rezoluciji, a ja sa digitalcem samo 20min?

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Što se više penješ ka vrhu , sve u veća govna upadaš.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Nismo se sasvim razumeli.... interesuje me da li postoji mogućnost da na kartici od 4gb snimam duže od 20tak minuta, odn. da to ne bude extenzija . MOV?

Ne moze nikako, extenzija je uvek .MOV, odnosno Quicktime kontejner a 4 GB je limit jer aparat karticu formatira na FAT 32,takav je OS kamere...
Postoji zelja mnogih usera za nekim RAW formatom (ekstenzija bi i dalje bila MOV, sto opet nema veze sa sa fajlovima od 4 GB posto MOV moze da bude i veci), RAW format bi omogucio recimo bolju korekciju boje i kontrasta ali to su ambicije, posto je hardverski skoro neizvodivo.

Ne razumem kako konvertovanjem gubim kvalitet ako mi je rezolucija,  odnos frame/sec i audio bitrate isti.
Samo je .mov 3,66gb, a .avi 556mb.

Prilikom svakog konvertovanja gubis, jer svaki kodeks racuna slike u videu nanovo jer gotovo svaki kodeks radi na principu GOP, group of picture, znaci imas jednu sliku od recimo 100 kb, a kodeks racuna recimo deset drugih slika samo koliko se prva promenila (posto u videu se uvek nesto krece). Ako imas full HD monitor, pogledaj nekomprimirani materijal i komprimirani, videces razliku, na drugom videu u full screenu ces videti kvadratice.
Frame/sek je samo brzina videa, koja je u PAL uvek 25 f/s, znaci, 25 slika u sekundi, sto nema veze sa kvalitetom ili kodeksom.

Kako digitalne kamere snimaju na 4gb (dvd disk) snimak od po sat i po u HD rezoluciji, a ja sa digitalcem samo 20min?

Pozdrav

Sada, bolje video kamere mogu da snimaju na ugradjen HD duze zbog drugog OS-a na kameri. Ne treba zaboraviti da su foto kamere ipak foto kamere kojima je video tek dodatna funkcija a da teziste lezi na fotografiji. Npr. DSLR kamere od Canona imaju kvalitet i mogucnosti podesavanja kao video kamere od 2000 evra, ali sa druge strane, fokusiranje je teze na DSLR-u, imaju problema zbog hladjenja procesora pa i da imas mogucnost da snimas duze od 4 GB, leti bi kamera zbog unutrasnje temperature prekidala snimanje, a i sto se procesor vise greje, vise je "shuma" odnosno slika ima vise snega.
Ipak, DSLR Foto/Video kamere su cenjene zbog brojnih mogucnosti podesavanja, lakseg rukovanja zbog manjih dimenzija, dobrih karakteristika pri snimanju pri manje svetlosti i mogucnosti menjanja objektiva sto imaju kamere tek u klasi od 2000 i vise evra. Dosta je kratkih filmova, video spotova i slicno snimljeno upravo sa tim digitalnim kamerama koje idu i do full HD rezolucije od 1920x1080 pixela.
Recimo, ja sam konkretno imao samo pri snimanju koncerata priliku da ispucam sat vremena neprekidnog snimanja (sa video kamerom), ostale stvari, intervjui, muzicki spotovi, kratki filmovi, sve tejkovi od par minuta.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.