Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 434 435 437 438 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 217980 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta Demokratske stranke

Napadi na predsednika Tadića izraz frustracije

Beograd - Verbalni napadi na predsednika Borisa Tadića jesu izraz frustracija ljudi iz opozicionih stranaka. Pozivi na obaranje ustavnog poretka, već nisu "verbalni delikt" nego krivično delo. Utvrđivanje krivične odgovornosti za nerede na mitingu radikala treba prepustiti policiji i tužilaštvima. Uvek sam bio protiv zabranjivanja političkih stranaka, čak i posle ubistva premijera Zorana Đinđića, ali sve demokratije se brane od ekstremnih, nasilničkih grupa. Opstrukcija rada Narodne skupštine može da ima samo privremeno dejstvo i ona ide na štetu građana i partija koje je primenjuju - kaže Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta Demokratske stranke u razgovoru za Danas.

Opozicija, to jest SRS i DSS-NS, uspeva da rad Narodne skupštine drži u blokadi. Kako će se vladajuća koalicija s time izboriti? Postoje li mehanizmi da se opstrukcija zaustavi?
- Opstrukcija rada Narodne skupštine može da ima samo privremeno dejstvo. Stoga, primena Poslovnika to može dobrim delom da osujeti. Ali važnije je što primena opstrukcije ide na štetu građana i partije koje je primenjuju moraju da računaju na gubitak popularnosti. Skupština je zakonodavni organ vlasti i svuda u svetu ona postoji da donosi zakone. Opozicija može da daje amandmane, da se suprotstavlja predlozima zakona, ili da ih popravlja, sve drugo je negiranje funkcije parlamenta. Verujem da se stranke o tome mogu dogovoriti.

Koliko su verbalni napadi na predsednika Tadića u poslednje vreme politički opasni, ali i bezbednosno ozbiljni? Koliko se to može uporediti s javnom hajkom na Zorana Đinđića?
- Verbalna opozicija prema predsedniku Tadiću, izraz je raznih frustracija ljudi iz opozicionih stranaka. Pogrdni nazivi i političke klevete bez efekta su u javnosti. Oni koji ga kvalifikuju kao "diktatora" i ovaj režim kao "diktatorski", ili nemaju pojma šta je diktatura, ili su opsednuti govorom mržnje. Međutim, pozivi na obaranje ustavnog poretka, već nije "verbalni delikt" nego ozbiljno krivično delo. Ako znamo našu nasilničku političku istoriju i brojne atentate, uključujući i ubistvo Đinđića, onda je pozivanje na tu istoriju više od puke verbalne pretnje i mora biti sankcionisano.

Ima li razloga za bojazan da se radikalizacija Srbije iz perioda kada je jednostrano proglašena nezavisnosti Kosova ponovo aktuelizuje?
- Ne verujem da u ovom trenutku preti politička radikalizacija zbog Kosova. Ne vidim šta opozicija realno i ozbiljno može da ponudi osim postojeće politike.

Da li funkcioneri SRS, kao zvanični organizatori mitinga 29. jula kada su izbili neredi u centru grada, treba krivično da odgovaraju?
- Utvrđivanje krivične odgovornosti za nerede na mitingu radikala treba prepustiti policiji i tužilaštvima.

Pojedini stručnjaci misle da postoje pravni osnovi za zabranu SRS. Šta mislite o tome? Da li bi politički mudrije bilo raditi na izmeni zakonskih odredbi o imunitetu? Hoće li DS to inicirati u parlamentu?
- Bio sam uvek protiv zabranjivanja parlamentarnih političkih stranaka, čak i u vreme akcije "Sablja", nakon ubistva Đinđića. Ali sve demokratije se brane od ekstremnih, nasilničkih grupa - kao što su mnoge neofašističke, rasističke, agresivno nacionalističke grupe - raznim sredstvima pa i zabranjivanjem, ako one predstavljaju društvenu opasnost.

Kako procenjujete sadašnju poziciju DSS-a? Zašto je prema vašem mišljenju DSS učestvovala na tom mitingu?
- Učešće DSS na mitingu radikala, bilo je još jedan pucanj sebi u nogu. Dobit nikakva - šteta vidljiva. Ali to je njihov izbor.

DS nije stranka obavezno jedinstvenih stavova

Unutar Predsedništva DS nije bilo jedinstvenog stava o novom premijeru. Da li je vreme da se sada detaljnije progovori o tome?
- Demokratska stranka nije stranka obavezno jedinstvenih stavova u pripremanju odluka. Ona ima tradiciju diskusije i rasprave o predlozima. Kao predsednik države Boris Tadić po Ustavu ima pravo i dužnost da predloži mandatara. Kao predsednik Stranke imao je ovlašćenje Glavnog odbora da vodi pregovore sa koalicionim partnerima i predloži premijera. On je izneo nekoliko opcija na sastanku Užeg predsedništva, na kome je svako izneo mišljenje o svakom predlogu, s tim što je ostalo na njemu da on odluči. Mediji su na neki način od toga napravili "događaj".
Politički Savet je najavio izradu dokumenta "O tehnologiji donošenja odluka", u kome će se bliže objasniti primena Statuta Stranke, koji inače može da donosi i menja samo Skupština Stranke.

Izvor: Danas\ Lidija Valtner
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Застава Хрватске за Бориса Тадића       
Аутор Administrator     
понедељак, 04 август 2008 
И вечерас је у организацији српских патриотских снага одржан протестни скуп на Тргу Републике у Београду поводом киндаповања првог председника Републике Српске др Радована Караџића. Учесници протеста су са Трга прошеталии до Цркве светог Марка где су запалили свеће жртвама хрватске војно-полицијске злочиначке акције "Олуја"...
а затим се упутили до кабинета председника Србије Бориса Тадића и његовој административној служби уручили заставу Хрватске и албум фотографија, на којима је са председником Хрватске Стјепаном Месићем.

Скуп, који су обезбеђивали припадници полиције, завршен је око 19 часова без инцидената. Протесту је присуствовао и синовац др Радована Караџића Драган, као и функционер Српске радикалне странке Борислав Пелевић и бивши министар информисања у Влади Републике Српске Крајине Ратко Личина.

У оквиру протеста настављена је и акција прикупљања потписа за смену министра унутрашњих послова Ивице Дачића.

Организатори су позвали грађане да и сутра подрже протест и најавили акцију "Штап и шаргарепа" - перформанс којим ће симболично приказати пут Србије у Европску унију.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Isto to se nalazi na prethodnoj stranici Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
nije zgoreg ponoviti Smile
neka je tadic okaci kuci da mu deca uce patriotizam Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Ja mislim da upravo od njih treba uciti o patriotizmu...
Znate kada bi neki Hrvata drugog nazvao cetnikom? Ni u najludjim snovima...

Oni se drze zajedno, a mi jedva cekamo da dignemo nogu na jedni druge...

Mozda je Hica i bio u pravu... Sloveni...  Smile
« Poslednja izmena: 05. Avg 2008, 09:29:53 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat
Mozda je Hica i bio u pravu... Sloveni...

sad ce ti bf potvrditi ovo Smile Smile Smile

elem...pre neki dan me je zaustavila policija zbog rutinske kontrole vozila i vozaca...dok je policajac gledao moju vozacku i saobracajnu dozvolu primetio je da na retrovizoru imam okacen natpis na kome pise "tadic je kreten"(dobio sam na poklon i bas mi se svidja...ispisano je krasnopisom Smile)...policajac me je upitao sta je to i zasto sam to okacio a ja sam mu odgovorio da je to privatna stvar i da je ova srbija valjda demokratska drzava pa da imam slobodu govora...valjda Smile
onda je usledilo pitanje da li imam nesto nedozvoljeno u gepeku.....jednostavno,nisam mogao izdrzati i rekao sam:mislim da je unutra ratko mladic Smile Smile Smile....usledila je detaljna kontrola od pola sata i cak mi je pregledao da li su mi tablice prljave Smile Smile Smile
moram da napomenem da u vreme najcrnje miloseviceve diktature kad sam na kolima imao nalepnice "sajsi boslo" , "gotov je" , "spasi srbiju i ubi se,slobodane"...nikad ni jedan policajac me nije upitao sta je to i zasto to nosim a kamoli da su me proveravali ili maltretirali....ako je tada bila najcrnja diktatura...sta je onda ovo danas? Smile Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Мајмуни затуцани... Послшници и кад им не тражиш...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Hteli ste pravnu drzavu... sta sad hocete vise...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Hteli ste pravnu drzavu... sta sad hocete vise...  Smile
u pravnoj drzavi je dozvoljeno reci:tadic je kreten....
treba da ucimo na primeru sad....tamo je glavni sport vredjanje busa Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kaže Tadić: dok sam ja predsednik zakoni ove zemlje će da se poštuju...

Čuj zakoni da se poštuju, jel to kaže čovek čiji su poslanici glasali na daljinu. I šta bi sa tim?
Pa to je nejteže krivično delo.
Najvažnije, ovim argumentom legalista Tadić pokušava da opravda potez izručenja i poslednjeg lidera Srba Tribunalu. Tribunalu za koji svi u Srbiji znaju danas da nije nikakav sud već politička giljotina jednom narodu i slobodarskoj teznji bilo koga ko pokuša da se suprotstavi volji najvećih.

Jel obaveza ispunjavati nesto sto je jasno kao dan da proizvodi stetne posledice po narod i državu, dal bi nas opet bombardovali da to ne zelimo,... Zakoni mogu i da se menjaju, pa i međunarodni sporazumi. Ako je već očigledno da su presude tog sramnog suda toliko pristrasne što se ne pokrene inicijativa da se preispita saradnja sa tim sudom?
Odvratan mi je taj Tadić, zar misli da su ljudi u Srbiji budale koje čekaju samo njegovu reč da bi nešto shvatili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 434 435 437 438 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.