Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 432 433 435 436 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 217392 puta)
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Svet se menja, život piše romane
Smile E,bre zemunac,slatko me nasmeja,hvala ti! Smile Sad odoh na miru da spavam!

Nema problema, nego dok si još tu, ja napisah opširan odgovor na našu sinoćnu diskusiju, ali je obrisano. Dok si još tu, odgovori mi kako ti kao pravoslavni duhovnik gledaš na problem pravoslavnog naroda u Makedoniji kome SPC negira pravo na naciju i ne dozvoljava im da se osećaju kao Makedonci.

Pošto reče da tebi brane da budeš Srbin, a Makedoncima isto brane da se izjašnjavaju kako smatraju da treba, pitam se da li ti podržavaš braću pravoslavce u njihovoj borbi protiv hegemonije SPC.
Obrisali? Mora da si bio nevaljao!? Smile Nema hegemonije SPC-a,niko im ne brani da se osećaju kako god žele,nisam "duhovnik"(još je mnogo rano za tako nešto! Smile)ali jedno je istina...ne može se na nekanonski način doći do crkvene samostalnosti,koja je inače njima odavno ponuđena,pa bi vremenom sa stepena autonomije došli do autokefalnosti.Međutim nisu mogli da čekaju jer se komunistička politika,uvek "naklonjena" srbima, umešala i kao što ih je nagovorila da postanu nešto drugo,tako ih je nagovorila i na jedan protivcrkveni i protivkanonski postupak.Pitaš li se zašto ih nijedna pomesna Crkva ne priznaje?
Ponoviću...što se mene tiče svako može da bude šta hoće,ali postavlja se pitanje da li to što,na primer,ja hoću i želim,da li je u redu i da li je ispravno? Mislim da narod po imenu makedonci ne postoji.Postoje Srbi i Hrvati na ovim našim prostorima,ali ako hoće da budu neko drugi,neka budu,njihova stvar! To me neće sprečiti da budem u korektnom odnosu sa makedoncem ako je dobar čovek,to je valjda jasno! Samo što mi je istina draža od svega a i pomaže mi da sa ljudima budem u jednom iskrenom i fer odnosu a ne u "tehničkoj koaliciji".
« Poslednja izmena: 05. Avg 2008, 01:12:38 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ako je iskreni pravoslavac, onda bi trebalo da saoseća sa nepravdom koja se čini njegovoj duhovnoj braći pravoslavnima u Makedoniji.

Вероватно мислиш на оне које македонске власти шиканирају и трпају у затворе јер су свештеници СПЦ...

или то није неправда...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

FORZZA MILAN

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 355
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC smart
Moze on da bude ako hoce makedonac, ali zbo te njixove zelje mi smo ostali bez nase zemlje. Zna se koje ziveo u Prilepi, a nije bio makedonac. I kao sto rekox oni su se osecali kao xrvati pa jel vidite sta je bilo sa onolikim Srbima!!
IP sačuvana
social share

Non sono interista, per fortune[img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
Svet se menja, život piše romane
Smile E,bre zemunac,slatko me nasmeja,hvala ti! Smile Sad odoh na miru da spavam!

Nema problema, nego dok si još tu, ja napisah opširan odgovor na našu sinoćnu diskusiju, ali je obrisano. Dok si još tu, odgovori mi kako ti kao pravoslavni duhovnik gledaš na problem pravoslavnog naroda u Makedoniji kome SPC negira pravo na naciju i ne dozvoljava im da se osećaju kao Makedonci.

Pošto reče da tebi brane da budeš Srbin, a Makedoncima isto brane da se izjašnjavaju kako smatraju da treba, pitam se da li ti podržavaš braću pravoslavce u njihovoj borbi protiv hegemonije SPC.
Obrisali? Mora da si bio nevaljao!? Smile Nema hegemonije SPC-a,niko im ne brani da se osećaju kako god žele,nisam "duhovnik"(još je mnogo rano za tako nešto! Smile)ali jedno je istina...ne može se na nekanonski način doći do crkvene samostalnosti,koja je inače njima odavno ponuđena,pa bi vremenom sa stepena autonomije došli do autokefalnosti.Međutim nisu mogli da čekaju jer se komunistička politika,uvek "naklonjena" srbima, umešala i kao što ih je nagovorila da postanu nešto drugo,tako ih je nagovorila i na jedan protivcrkveni i protivkanonski postupak.Pitaš li se zašto ih nijedna pomesna Crkva ne priznaje?
Ponoviću...što se mene tiče svako može da bude šta hoće,ali postavlja se pitanje da li to što,na primer,ja hoću i želim,da li je u redu i da li je ispravno? Mislim da narod po imenu makedonci ne postoji.Postoje Srbi i Hrvati na ovim našim prostorima,ali ako hoće da budu neko drugi,neka budu,njihova stvar! To me neće sprečiti da budem u korektnom odnosu sa makedoncem ako je dobar čovek,to je valjda jasno! Samo što mi je istina draža od svega a i pomaže mi da sa ljudima budem u jednom iskrenom i fer odnosu a ne u "tehničkoj koaliciji".

Ni ti, ni ja, niti bilo ko ima pravo da određuje da li postoji ili ne narod po imenu makedonci. Po najmanje Sinod SPC.

Upoznat sam ja sa nekanonskim ponašanjem dole, ali ponavljam, u poslednjim pregovorima Makedonci su pristali da imaju autonomiju u okviru SPC pod uslovom da se crkva zvanično zove Makedonska PC ili Arhiepiskopija Ohridska i svemakedonska.

Znaš šta im je odgovoreno iz SPC, ne dolazi u obzir da se na bilo koji način u nazivu spominje reč Makedonija ili pridev makedonski/a crkva. To dovoljno govori o stavovima SPC.  Smile

Ali, u svakom slučaju, iznenadio si me odgovorom, moram da priznam. Očekivao sam bujicu nacionalističkih fraza i mržnje prema makedoncima. Ti ipak imaš neke iskrene pravoslavne poglede, za razliku od većine "pravoslavaca" koji se kunu u hrišćansku ljubav i praštanje, a u stvari su puni mržnje i željni krvi, čak i "žute" ako već nema muslimana i katolika na raspolaganju.

« Poslednja izmena: 05. Avg 2008, 01:24:52 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

FORZZA MILAN

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 355
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC smart
Ama, ne moze da im se da samostalnost. Vaseljenska patrijarsija nece da im da tu samostalnost. Oni su ne priznati u svetu i osim par sekti niko ih ne priznaje. Sve su to Srbi, pa kada su poceli da odricu srpsko poreklo i poceli da se izjasnjavaju kao makedonci. Xteli su  kao i Crnogorci da imaju svoji Crkvu, ali to ne ide tako.
IP sačuvana
social share

Non sono interista, per fortune[img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
zemunac22
Ali ni ti ni ja nemamo pravo da prekrajamo i istoriju i istinu!

Ponavljam...sve mora da ide polako i postupno...nije baš tako kako ti kažeš(pogrešno su te informisali,ko god to bio) ali to je duga i kompleksna priča,nije za forum samo iz praktičnih razloga,morao bih da sednem sa tobom i objasnim ti neke stvari!

Pravi pravoslavac nikad nije ispunjen mržnjom prema nekome(daleko bilo!),ali nije ni pasivan kada je istina Hristova u pitanju,već je pozvan na otpor! Pročitaj knjigu od kneza Trubeckoja."O suprotstavljanju zlu silom",možda te zainteresuje!

PS.Ne donosi prerano zaključak o knjizi po njenom naslovu! Smile

Laku noć svima!
« Poslednja izmena: 05. Avg 2008, 01:34:54 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6230
@bulajka
Svoju istoriju smo si sami napisali.
kada se odreknes drzave, krune, svojih najboljih ljudi, pa i samog Boga, za par cizama u mesto opanaka i jedan jednosoban stan u gardu, koji hoces da ti se da  a ne da ga kupis, onda snosi bato istorijske posledice.
Ako si znao da napravis od nacije generacije zderaca i pljuvaca, cuti i trpi.
Jedna zdrava opozicija bi trebala sada da se bori da sto vise kolaca pripadne Srbima u tranziciji a sto manje strancima, da sve to usmerava , kontrolise, ukazuje.
U mesto toga imas gomilu g*na koji koriste svaku priliku da objasnjava Srbinu da je on veci Srbin.
Sindrom pete kolone iz komunjasrkih pecina je ostao jedini argument, jer drugo jednostavno ne znaju.
Ne moze vise peta kolona, jer si ostao sam.
Umesto da izadje i objasni kako pljackaju preko nazovi jakog dinara, ja moram da gutam Jelasiceve price o trzistu ida placam sve skuplje i skuplje.
To je posao opozicije.
U mesto da insistira na zakone protiv korupcije, on se rita po trgovima: hapsim lopove.
Sanader ti deli lekcije.Ima Hrvatsku tri puta vecu nego sto je mogao da je zamisli, a prica Srbima; odreknite se velikosrptva.

Pobi bre sve te radikale, nagradi ljude koji ce ih poubijati jer su ti dvadeset godina najveci dusmani i napravi mesta za pravu opoziciju koja da se bavi normalnim nacionalnim poslovima u tranziciji.
Ima prostora ohohoho.
« Poslednja izmena: 05. Avg 2008, 03:42:56 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Evo malo slika sa parastosa i protesne setnje

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i

Povredjeni novinar od strane policije

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 432 433 435 436 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.