Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 192 193 195 196 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 218070 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 
Jebote,kad pocnu ovako price da se pricaju Smile....na kraju ce da ispadne da je licno Dzon Rambo dosao da ga uhvati...ali verujem da je uhvacen u petak,sto bi covek lagao,sad zaista vise nema razloga i to nikako ne moze vise da mu pomogne.Dakle,i specijalni sud laze,jebes ti ovakvu zemlju Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Upravu si koji to on interes moze imati time sto ce reci da je uhpasen u petak a ne u ponedeljak navece
Nikakav
Odnosno pravo pitnaje je ste se desavalo tih par dana iza kulisa jeli se pregovaralo jeli se uslovljavalo jeli se trgovalo jeli se nesto dobilo time i tako dalje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 
Upravu si koji to on interes moze imati time sto ce reci da je uhpasen u petak a ne u ponedeljak navece
Nikakav
Odnosno pravo pitnaje je ste se desavalo tih par dana iza kulisa jeli se pregovaralo jeli se uslovljavalo jeli se trgovalo jeli se nesto dobilo time i tako dalje
To nije samo pravo pitanje,nego i pravno pitanje...ko je to dovoljno mocan da drzi ljude zatocene u nekoj rupi,pa o kome god da se radi,to je direktna dozvola da se sutra tako zatvara i otima i obican narod... Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Čovek kome su potrebni aplauzi     

KARADŽIĆEV PREOBRAŽAJ ZAINTRIGIRAO I STRUČNJAKE

Novinski stupci prepuni su ovih dana sve intrigantnijih detalja o životu i skrivanju Radovana Karadžića, alijas Dragana Davida Dabića, koji bi mogli da posluže kao materija za uzbudljiv roman, da on već nije napisan. I to još pre dve godine! A to je samo jedna od priča koje ovih dana zaprepašćuju javnost u regionu.

Posle prvog šoka koji je izazvala sama vest o hapšenju "zaboravljenog" ratnog vođe bosanskih Srba, koji nisu mogli da prevaziđu ni domaći zvaničnici, pa su u prvom obraćanju medijima o ovom hapšenju nekoliko puta nehotice izgovorili ime Ratka Mladića, koji se ipak najčešće pominje kad se govori o "nastavku saradnje sa Tribunalom u Hagu", usledili su još šokantnije priče o tome kako je Karadžić zapravo bio svima dostupan i kako nije zazirao od javnosti. On je igrao po ivici, često se pojavljivao u javnosti, pred medijima, učestvovao na tribinama i držao javna predavanja, a imao je i svoju internet stranicu. Bio je vešto maskiran u ekscentričnog stručnjaka za alternativnu medicinu, ličio je na gurua i izazivao pažnju na mestima na kojima se pojavljivao.

Posle otkrića da se Radovan Karadžić prerušio u Dragana Dabića i vodio novi život, u javnosti je posebno zanimljivo pitanje njegovog psihološkog profila. Mnogi stručnjaci primećuju da je Karadžić samo skinuo oprobani recept, odnosno krio se tamo gde ga niko neće tražiti - u javnosti. Uz to, njegov imidž izaziva radoznalost mnogih ljudi, koje je on pretvorio u svoju publiku, ali ostaje na margini zvaničnog interesovanja društva. Postoje i mišljenja da je ovakvu mimikriju započeo kad mu je ponestalo novca, te se odlučio na ulogu koja može da mu obezbedi i prihode za život.

Psiholog Mikloš Biro kaže da je poznato da se neko najbolje skriva kad se nalazi u masi, a ne tako što se krije po gudurama. U izjavi našem listu on ukazuje da je ipak neobično što je Karadžić učestvovao i u javnom životu, jer se tako indirektno izlagao riziku.
- S druge strane, ako neko učestvuje u javnom životu, onda gotovo niko i ne sanja da bi to mogao biti optuženi za ratne zločine. Zato sve te priče mogu da se gledaju u kontekstu jednog dobrog scenarija za skrivanje, a ne njegove ličnosti - kaže Biro.

Ko mu je pomagao?
Pitanje je da li je Radovan Karadžić mogao sam tako uverljivo da se preruši i da kreira izmišljenu osobu ili su mu u tome pomagali ljudi iz srpskih tajnih službi koji su mu bili naklonjeni. Novinar Miša Brkić misli da su priču o Karadžiću koji se sam krije po šumama i planinama svojevremeno plasirale u javnost tajne službe, kako bi se u isto vreme sakrio njegov izmišljeni identitet lekara koji može slobodno da šeta gradom.

„Vratio se” Radovan
Brat Radovana Karadžića, Luka, posetio je juče brata i izjavio Tanjugu da je "Radovan zadovoljan tretmanom koji ima u pritvorskoj jedinici Specijanog suda u Beogradu u kojoj je od ponedeljka uveče". "Moj brat, advokat i ja nemamo ama baš nikakvih zamerki na ponašanje zaposlenih koji su veoma korektni", rekao je Luka Karadžić. Inače, Radovan Karadžić juče ujutro je povratio svoj stari izgled. Obrijao je bradu i skratio kosu i više nema sumnje da li je to jedan od najtraženijih begunaca na svetu, ili bioenergetičar Dragan Dabić. NJegov advokat Svetozar Vujačić, koji ga je posetio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, kaže da Radovan Karadžić izgleda kao nov. "Izgleda kao i pre 14 godina. Obrijan je, ošišan i zaprepašćujuće - nije uopšte stariji. Samo je malo malo mršaviji. Pun je snage energije, u fizičkom i psihičkom zdravlju. Optimista je. siguran je da će pravda i istina pobediti“, kaže Vujačić.

On nije želeo da samo na osnovu tog "scenarija" iznosi ocene o psihološkom profilu Radovana Kardžića, navodeći da bi to bilo površno i vrlo neozbiljno, jer je za izradu psihološkog profila potrebno zaista poznavati neku ličnost.

Psiholog Žarko Trebješanin ocenio je da je Karadžić tokom bekstva živeo pod velikim psihološkim pritiskom i da zbog toga hapšenje može da predstavlja i olakšanje za nekadašnjeg lidera bosanskih Srba.
- Veliki pritisak je svakoga dana živeti kao neka druga osoba i pratiti izveštaje medija koji neprestano govore o tome kako se sprema vaše hapšenje - kazao je Trebješanin. Dodao je da je Karadžiću tokom bekstva teško palo i to što nije mogao da redovno komunicira sa porodicom, navodeći da je to svakako bio život bez perspektive.

ODBOR SKUPŠTINE APV TRAŽIĆE IZVEŠTAJ O LAŽNIM LIČNIM KARTAMA
MUP će morati da položi račune

Odbor za bezbednost Skupštine AP Vojvodine zahtevaće od državnih organa informaciju o svim elementima vezanim za sprovođenje saradnje s Tribunalom u Hagu, unutar koje bi trebalo da se nađu ne samo detalji o hapšenju Radovana Karadžića i Stojana Župljanina, već i o oni koji se odnose na to kako su ova dvojica haških optuženika došli do lažnih ličnih karata. „Kod područnih uprava MUP-a Srbije insistiraćemo da nas podrobno obaveste o tom fenomenu, jer to što su haški optuženici imali falsifikovane dokumente izdate u ovdašnjim policijskim stanicama ukazuje ne na pojedinačni problem, već na sistemsku pojavu.

Iza takvog modela ’rada’ naprosto je morao da stoji ili sistem ili otrgnuti deo sistema”, izjavio je za „Dnevnik” član Odbora za bezbednost Skupštine APV Milan Đukić. On je naveo i da će država, ukoliko zaista ima nameru da sve rasvetli do kraja, morati da se upusti u razotkrivanje i čitave mreže Karadžićevih i Župljaninovih pomagača. „Jer, i Karadžić i Župljanin su koristili identitete preminulih ljudi poreklom iz BiH, što znači da im je neko pomogao da nabave njihova osnovna dokumenta, poput izvoda iz matične knjige rođenih, ali je činjenica i da im je onda ovde neko pomogao prilikom dobijanja državljanstva Republike Srbije. Dakle, puno je pitanja na koje će nadleženi organi naprosto morati da brzo daju odgovor”, rekao je Đukić. M. S.

Potrebu za javnošću, čak i u okolnostima skrivanja, psiholog i direktorka Instituta za kriminologiju Leposava Kron objašnjava njegovom potrebom za pažnjom. Ona kaže i da je Radovan Karadžić samo promenio izgled, ali ne i psihološki identitet. Ukazala je da je on promenio socijalni i fizički identitet, ali da ipak nije promenio psihološki, odnosno da nije postao homo dupleks ili "multiple personaliti", već da vrlo dobro zna ko je.
- Ono što je moja pretpostavka je da je čovek koji je toliko ekstremni ekstrovert, kome su toliko potrebni drugi ljudi i aplauzi, u jednom trenutku može sam doneti odluku da mu je javni život nešto što je neophodno. Za njega je neka vrsta psihološkog samoubistva ukoliko nema publiku, njemu su aplauzi potrebni. Ja mislim da je on zaista uživao u toj ulozi - smatra Leposava Kron. Inače, zajednička je ocena stručnjaka da je Karadžiću u ovom prerušavanju svakako pomoglo i dobro poznavanje ljudi, pošto je psihijatar.

B. D. Savić

Tadić: Privrženost poštovanju međunarodnog prava

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je juče da je pronalaženje i hapšenje haškog optuženika Radovana Karadžića rezultat privrženosti nove vlasti poštovanju međunarodnog prava, zakona Srbije i činjenice da se mora utvrditi odgovornost pojedinaca za zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije. Kako je saopštila pres služba predsednika posle razgovora šefa države i ministra spoljnih poslova Kipra Markosa Kiprijanua u Beogradu, Tadić je istakao da Haški tribunal mora nepristrasno suditi optuženima za ratne zločine, bez obzira na njihovo ime, prezime, nacionalnost ili veru.

Jovanović: SPS se nespretno ograđuje

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kritikovao je juče „nespretno ograđivanje“ ministra policije Ivice Dačića i Socijalističke partije Srbije od hapšenja Radovana Karadžića. „Žao nam je što SPS nije iskoristio ovu priliku da pokaže kako je spreman da se menja i sposoban da preuzme odgovornost za suočavanje Srbije sa politikom prošlosti“, naveo je Jovanović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta. Dodao je da bi upravo SPS prvi trebalo da pozdravi hapšenje Karadžića i osudi politiku koja je dovela do toliko bede, patnje, nesreće, zločina i na kraju genocida.

Ivanji: O saradnji s Hagom ne odlučuje Dačić

Funkcioner G17 plus Željko Ivanji izjavio je juče da o saradnji s Haškim tribunalom ne odlučuje ni ministar policije Ivica Dačić, niti bilo koji drugi ministar ili političar, već tu saradnju sprovode državne institucije. Povodom Dačićeve izjave da je hapšenje haškog optuženika Radovana Karadžića nasleđe prethodne vlade, Ivanji je agenciji Beta rekao da je saradnja s Haškim tribunalom obaveza Srbije. Upitan da li ograđivanje da je hapšenje „nasleđe“ znači da nema pune spremnosti za nova hapšenja haških optuženika, on je rekao da su sve političke stranke koje imaju ministre u Vladi glasale za tu nju i premijera, koji je u ekspozeu naveo kao cilj potpunu saradnju s Haškim tribunalom.

Nagrada, za sada, nikome

SAD niko nije kontaktirao zbog informacija o Radovanu Karadžiću koje bi ga kandidovale za nagradu raspisanu za hapšenje bivšeg lidera bosnanskih Srba, kaže ataše za štampu ambasade SAD u Beogradu Rajan Haris. SAD su raspisale nagradu za hapšenje terorista i osoba optuženih za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji i Ruandi. Za informacije koje bi dovele do hapšenja Karadžića, Ratka Mladića ili Gorana Hadžića SAD su ponudile nagradu do 5 miliona dolara. „U slučaju Radovana Karadžića, nemamo saznanja o nekom pojedincu koji bi mogao da dobije takvu nagradu“, rekla je Rajan Haris i navela da ambasadu SAD s informacijama o Karadžiću nije kontaktirao niko ko bi mogao da dobije nagradu. Ona je rekla da Vlada Srbije ili neka vladina služba ne mogu da traže nagradu, jer su nagrade za pravdu namenjene nagrađivanju privatnih građana koji su dali informacije koje bi dovele do hapšenja traženih terorista, lica uključenih u finansiranje terorizma i ratnih kriminalaca.

Demonstranti napali novinare

Demonstranti koji su se juče u organizaciji više desničarskih organizacija okupili u centru Beograda da protestuju protiv hapšenja Radovana Karadžića napali su novinare koji prate skup. Novinarka agencije Srna je fizički napadnuta, kao i njen kolega kada je pokušao da joj pomogne, a, kako je rečeno izveštačima agencije Beta, prećeno je i kolegi TV BN. Demonstranti su pre toga sminatelju B92 oštetili kameru i gađali ga gumenim crevom, a snimatelj agencije Fonet je pogođen flašom u glavu. Sa demonstrantima je više poslanika i aktivista Srpske radikalne stranke, među kojima su Vjerica Radeta i Dragoljub Acković, kao i brat Radovana Karadžića Luka Karadžić. Posle protestne šetnje centralnim beogradskim ulicama i manjeg incidenta ispred ambasade Turske demonstranti su se vratili na Trg Republike, odakle su oko 18.30 sati počeli da se razilaze.

Učesnicima protesta se na Trgu Republike najpre obratio funkcioner SRS Božidar Delić poručivši im da će svakog dana sa centralnog beogradskog trga biti organizovana šetnja do sedišta predsednika Srbije. On ih je pozvao da ne prave incidente i da se svakodnevno pridružuju protestima u što većem broju. Na Trgu je zapaljena i zastava Socijalističke partije Srbije.

Izvor: Dnevnik
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Reporteri Glasa u kafanici „Luda kuća“ u Novom Beogradu, u koju je često svraćao Dragan David Dabić
Čaša „medveđe krvi“ čeka Radovana

„Zaapjeeevaću, a imam o kome, o velikom sinu srpskooome, osvetniku krvavoga rataaa od Kosova do današnjih dana, vođi Republike Srpske, noveee, Karadžiću Radovanuuu...“ Ovako je juče odzvanjalo guslanje iz kafane „Luda kuća“ u Novom Beogradu, gde je, ispostavilo se, Radovan Karadžić često svraćao. Prostorija ne veća od desetak kvadrata sa četiri stola bila je okupirana televizijskim ekipama, uglavnom strancima. Mlađani Rašo Vučinić, sa crnogorskom kapom sa srpskim ocilom, pevao je koliko ga grlo nosilo.

- Sedi ovde, pored mene, tu je i Radovan sedeo, kud tada ne znadoh da takvome čoveku guslam - ushićeno držeći gusle stisnute među nogama govorio je on. Na stolu do vrata, na mestu gde je Radovan sedeo čaša crnog vina - „medveđe krv“. Omiljeno piće. Niko ne sme da je dirne - kažu, čeka ga čaša da se vrati i da je popije.

- Guslao sam Radovanu, a i on je meni jednom, ali nije hteo da zapeva. Sad znam i zašto, glas bi ga odao. Sećam se da se jedno veče samo pojavio čovek na vratima kafane privučen zvukom gusala. Častio me je rakijom, ja njega vinom. Od tada sam ga video još nekoliko puta, i kako rekoh, imao sam čast da mu guslam. Voleo je stare epske pesme i ove nove kratke. Jednom se raznežio pa mi je rekao: Deco, vi ste budućnost srpska - svaka mi se reč sada njegova vratila u pamet - priča Rašo, mladić koji je u noći kada je Karadžić uhapšen i sam bio priveden u policiju na Trgu slobode.

VOĆE I JOGURT

U obližnjoj prodavnici gde se Radovan svakodnevno snabdevao kažu da je kupovao uvek sveže voće i povrće, vodu od pet litara i nemasni jogurt.
- Uvek samo količinu dovoljnu za dnevne potrebe. Nikad više - kaže odrešito prodavačica.

KAFE KOD ISUSA

No, Radovan, ispostavilo se, imao je i svoju dnevnu kafanicu, smeštenu u blizinu ulaza u kome je živeo. Vlasnik „Kafe kod Isusa“ Dragan Dinić kaže da je Radovan svraćao kod njega na jutarnju kaficu i da pročita novine.
- Pre mesec dana je bio zadnji put. Sviđao mi se jer je izgledao kao jedna fina boemska duša. Žao mi je što nisam sa njim više pričao i što ga nisam počastio koji put pićem - kaže on.

SREDIO MU DIPLOMU DOKTORA

Među mnogobrojnim gostima kafanice u koju je Radovan svraćao su i dvojica bivših oficira JNA. Jedan od njih nam je rekao da je Radovan Karadžić upravo preko njega uspeo da dobije diplomu doktora alternativne medicine, koja, kako tvrdi, nije izdata u našoj zemlji.
- Lično sam se interesovao za ovu oblast i Radovana sam upoznao na jednom od seminara koji se nisu održavali u našoj zemlji. Od tada smo počeli da se družimo da kažem poslovno. Jedan od njegovih preokupacija u ovoj oblasti bila je i čuvena fotografija na kojoj je snimljena čovekova aura. Mogu da kažem da je bio i više nego uspešan, a i visak s kojim je radio napravio je sam. Inače, visak se radi na specijalan način, u njega se, da tako kažem, akumulira energija čoveka koji će sa njim da radi. Radovan je uvek sedeo tako da je šake držao otvorene prema nebu jer se na taj način sakuplja energija. Inače, svoje usluge nije naplaćivao, a mene je izlečio rame. Lečio je bez dodira, pomoću viska.

Preko puta njega šank. Iznad slika Karadžića i Mladića. Sa strane na zidu portret Slobodana Miloševića.

- Više puta se desilo da smo guslali baš pesme o njemu, u njegovom prisustvu. Ničim se nije odavao, ni gestom i okom! Pio je umereno, nikad se nije napio. Dolazio je naveče, a prvi put sam ga video pre možda godinu i po dana kada se pojavio na vratima kafane - seća se Rašo.

- Da sam znao da je to on, sakrio bih ga u moje gudure i planine da ga nikad ne nađu! Ali ponosan sam što sam mu guslao! - visoko dignute glave govorio je on, dok su se stranci baćkali sa prevodiocima koji su pokušavali da im prevedu reči pesme koje je uz gusle Rašo sve vreme pevao.

Radovan je, kažu, u ovoj kafanici posebno voleo pesme o Srebrenici i Romaniji koje su se pevale uz gusle. Omiljeni stihovi su mu bili: „Romanijo, gnezdo junaka, sakrila si Starinu Novaka, danas sakrivaj starog vođu Radovana od krvnika i srpskih dušmana“.

- Ni sanjali nismo da onaj o kome pjevamo sedi kraj nas! Da smo samo znali - vrte glavom stalni gosti kafanice na uglu Lole Ribara i Jurija Gagarina u Novom Beogradu.

Vlasnik kafane Miško Kovijanić, sa čašom crnog vina u rukama, strpljivo je sa stranim izveštačima pričao o svom gostu.

- Nismo pričali o politici već o običnim životnim stvarima. Gusle na kojima je i Radovan svirao su moje i poklon su od mog viđenog prijatelja guslara. Nema tih para za koje bih ih prodao - kaže on.

- Da sam znao da je taj visoki naočiti čovek sa sedom bradom i mudrim pogledom i rečju Radovan, samo bih mu rekao: Da u srpskom narodu ima heroja, ali i špijuna i izdajnika i da se bolje pazi - kaže Miško.

Jedna stanarka iz okolnih zgrada priđe, pa poluglasno upita:

- A jeste sigurni da je to Radovan, pa takvih čiča ima ovde koliko hoćete... Nešto to meni sumnjivo.

Druga opet starija dama sa majicom na kojoj je slika Radovana Karadžića i ispod koje piše „srpski junak“ ponosno je paradirala ispred okupirane kafane. Strani reporteri, za razliku od naših, pokušavali su više da se usmere na to da li je i koliko Karadžić pričao o svemu što se dešavalo u Bosni. Da li je ikome bio sumnjiv itd.

- I da jeste, što bih vam ja to rekao - jedan za drugim su im u brk skresali pitomci „Lude kuće“.

Vlasnik „Lude kuće“ dodaje na celu priču da, iako nije znao da mu je redovan gost Radovan, ipak je srećan što je barem na neki način najtraženiji čovek na svetu kod njega, u njegovoj krčmi našao mir i proveo nekoliko noći uz zvuke gusala.
Autor:
Brankica Ristić

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
        11 Septembra 2002 godine pravo i privatnost su umrli. Ljude drze godinama zatvorene bez prava na zalbu, advokata u neljudskim uslovima u zatvoru Gvantanamo na Kubi. To je zatvor za koji se zna, a koliko ih ima da se ne zna i kakvi su uslovi u njima to zna samo bog i zatvorenici dok su zivi, kao i njihovi cuvari. Ja verujem da je Karadzic uhapsen ranije nego sto je javljeno, ali ne razumem zasto to nije objavljeno tada, sta je motiv da se krije hapsenje to je jako interesantno. Moguce je da se iza svega krije neka trgovina ili nesto slicno,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
To nije samo pravo pitanje,nego i pravno pitanje...ko je to dovoljno mocan da drzi ljude zatocene u nekoj rupi,pa o kome god da se radi,to je direktna dozvola da se sutra tako zatvara i otima i obican narod..
Dobro ti kazes  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 
Ovi govnjivi Ameri i  ovako ne bi rekli ko je uzeo lovu,i ko ga je u stvari izdao...znace se to za sto godina,ako se ikada i sazna...ali sumnjam na neke likove iz nase Vlade da bi privatno mogli tako nesto da odrade Smile
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Citat
KARADŽIĆEV PREOBRAŽAJ ZAINTRIGIRAO I STRUČNJAKE

najvise volim ove strucnjake,psihologe i ostalu smrdljivu bagru  koja analizira nekog koga nikad nije ni srela u zivotu a kamoli priicala sa njim.....

da citiram zorana:pobiti govna i gotova stvar Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Ja ratujem sam

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 471
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo da vam prenesem i pisanje "Dnevnog Avaza", najčitanijih muslimanskih dnevnih novina u BiH.Naravno sve vrvi od mržnje prema svemu što je srpsko i od riječi "koljač","zločinac"... Ali evo par tekstova po mom izboru.

SKRIVALA GA SPC
" Čak i letimičan pogled na novi izgled Radovana Karadžića zorno pokazuje da je on "dizajniran" da se brzo sakrije kao pop. Očito je da su duga kosa i brada produkt upravo toga. SPC nikada nije krila svoje simpatije prema ovom koljaču i niko ne treba biti naivan pa sumnjati da su crkve uvijek bile utočište Karadžiću kad zagusti

"Naši izvori otkrivaju da su do Karadžićevog hapšenja dovele najviše aktivnosti obavještajno-sigurnosne agencije BiH, a sama akcija uspjela je najviše zahvaljujući upravo dobroj koordinaciji sa novim direktorom BIA-e Vukadinovićem

DA LI JE HAŠKI TRIBUNAL SPREMAN ZA kARADŽIĆA
"Ključno pitanje u ovom trenutku je da li je tribunal spremanda primi ovog zločinca.Uveliko se govori da je nivo discipline u pritvorskoj jedinici znatno pao.Pored sve učestalijih incidenata među pritvorenicima ne može se ni zaobići podatak da je 6 optuženika umrlo u Haškom tribunalu među kojima je najpoznatiji balkanski kasapin Slobodan Milošević. Zato se sa pravom postavlja pitanje hoće li se dozvoliti da se Karadžić, ojačan plodovima alternativne medicine, za pola godine pretvori u nesposobnog starca kome neće biti u stanju da se sudi"

" Iako se našoj obavještajno-sigurnosnoj agenciji treba čestitati na odlično obavljenom poslu u otkrivanju krvnika i razbijanju mreže njegovih pomagača, ličnost koja je finalizirala posao na terenu je saša Vukadinović,novi šef  BIA-e i on je naša ličnost dana"

Ima ovoga još.Mogu skenirati i slike sa slavlja na ulicama Sarajeva kada su se čule sirene i parole "Ovo je Bosna" , "Ovo je Turska"??!! "Ubij Srbina".... a sve uz ratne zastave bosne sa ljiljanima i turske zastave.
Silajdžić i Tihić su već rekli da ovo nije ništa dok se ne ukine dijelo Radovana Karadžića a to je Republika Srpska.

E pa sad vi vidite kako će ovo doprinjeti pomirenju.
A ovi što ovdje pišu ta je ovo "odlična stvar","konačno"... imaju istomišljenike u Sarajevu pa mogu doći da sa njima to proslave.Ne treba im viza.
Za kraj samo informacija iz jučerašnjih novina da je u Sarajevu u osnovne škole upisano oko 100 srpske djece. A ovaj grad je bio poslije Sarajeva i Čikaga grad sa najviše Srba.
Moram i da napomenem da je maloljetnik, koji je zapalio srpsku staricu prije par mjeseci i koja je umrla, ponovo uhapšen nakon što je nekoga opljačkao i određen mu je pritvor.Naravno, odmah nakon ubistva srpske starice je pušten na slobodu,obrazloženje je bilo "maloljetan"
IP sačuvana
social share
"Svet može da bude samo u meni. Izvan mene,to nije moje"
David Albahari
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 192 193 195 196 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.