Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 215048 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Mislim dvojnika, koji ce za dobre pare pristati da lezi robiju
To bi bio zesce dobar dil.  Smile Al ne verujem...
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Адвокат најавио жалбу, Лука Караџић посетио брата

БЕОГРАД, 22. јула 2008. (Бета) - Адвокат хашког оптуженика Радована Караџића Светозар Вујачић најавио је данас да ће у законском року уложити жалбу не решење о испуњеностии услова за ижручење његовог брањеника Хашком трибуналу.

Вујачић је новинарима испред зграде Специјалног суда у Београду поновио да је Караџић ухапшен у петак, али је навео да је то било у аутобусу на линији 83 на Новом Београду а не Батајници како је ноћас изјавио.

Брат ухапшеног бившег лидера босанских Срба Лука Караџића изјавио је да је посетио брата и разговарао сат времена с њим.

Лука Караџић је новинарима казао да жена и ћерка Радована карџића имају дозволу да га посете, али да им међународне власти у БиХ не дозвољавају да напусте Босну.

Координатори Акционог тима за сарадњу с Хашким трибуналом Расим Љајић и Владимир Вукчевић саопштили су данас да је хашки оптуженик Радован Караџић ухапшен јуче у акцији српских снага безбедности у Београду.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
"Мислим да то показује да председник Србије Борис Тадић и нова српска влада
Fali njima nekoliko grama olova  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
Svetski zvaničnici: Uspeh Srbije   
Autor: Tanjug | 22.07.2008 - 12:09

Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana izjavio je danas u Briselu, pred početak Saveta ministara EU, da je “skoro siguran” da će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc oceniti da Beograd “u potpunosti sarađuje sa Haškim tribunalom” nakon hapšenja Radovana Karadžića.

Na pitanje novinara o tome da li će hapšenje Karadžića omogućiti primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), Solana je odgovorio da je uveren, nakon razgovora s Bramercom, da će “on reći da saradnja ide u dobrom pravcu”.
“Veoma se nadam da će saradnja koju je srpska vlada pokazala omogućiti tužiocu da kaže – u to sam siguran – da saradnja (sa Haškim tribunalom) ide u dobrom pravcu”, rekao je on.

“Moramo da razgovaramo s tužiocem. Ja sam skoro siguran da će on reći da postoji puna saradnja”, naglasio je visoki prestavnik EU.

Na pitanje o tome da li sada postoje saznanja i o tome gde se nalazi Ratko Mladić, Solana je odgovorio da "nema drugih naznaka sem volje koju je srpska vlada juče pokazala".
Solana je prethodno izjavio da su po njegovom mišljenju, "nove vlasti u Srbiji pokazale da su spremne da u potpunosti sarađuju s Haškim tribunalom".

Merkel: Hrabri potez predsednika Tadića
Nemački kancelar Abgela Merkel pozdravila je danas hapšenje srpskog lidera u Bosni i Hercegovini Radovana Karadžića i ocenila da je to hrabar potez predsednika Borisa Tadića koji je ovim hapšenjem podvukao evropsko opredeljenje Srbije.
"Hapšenje Karadžića je dobra vest za celi Balkan. To je ključni korak ka pravdi, miru i pomirenju u regionu", istakla je Mekelova u pisanom saopštenju. Nemački kancelar je takođe ocenila da je Tadić ovim hrabrim potezom (hapšenjem Karadžića) podvukao evropsko opredeljenje Srbije. Nemačka agencija DPA podseća da je Nemačka stalno vršila pritisak da se Karadžiću sudi za ratne zločine.

"To je istorijski momenat. Žrtve mogu slobodno da se odmore jer teško narušavanje ljudskih prava neće proći nekažnjeno", navodi se u pisanom saopštenju nemačke kancelarke.

Doris Pak: Uspeh za koji treba zahvaliti Srbiji
Šefica delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pak izjavila je danas da se raduje što je Radovan Karadžić konačno uhapšen i ocenila da je to uspeh za koji treba zahvaliti pre svega Srbiji.

"To je moglo još mnogo, mnogo ranije da se desi da su svi u BiH sarađivali, uključujući i međunarodnu zajednicu... Mi smo tamo imali svoje predstavnike, mnogo vojnika i policajaca i zbog toga je ovo uspeh za koji, pre svega, treba zahvaliti Srbiji, rekla je Doris Pak.

Ona je dodala da tokom predstojećeg procesa u Haškom tribunalu "očekuje mnogo laži, ali i po koju neprijatnu istinu, što takođe treba istražiti", ali i izrazila uverenje da će Karadžićevo hapšenje omogućiti pomirenje u BiH.
Doris Pak je ocenila su do sada bili hapšeni samo zločinci nižeg ranga i da bi sada stvarno bilo dobro kada bi Karadžić preuzeo odgovornost.

"Biljana Plavšić je to prva učinila. Sramota je što Karadžić nije ranije uhapšen, odnosno što se nije predao. Zbog toga je za divljenje to što je Biljana Plavšić jedina do sada to učinila", kazala je nemačka političarka.
Ona je izrazila i nadu da se Karadžićevim hapšenjem "završava jedan tužan deo evropske istorije".

Teri Dejvis: Hapšenje Karadžića divna vest
Generalni sekretar Saveta Evrope Teri Dejvis danas je pozdravio hapšenje Radovana Karadžića, uz ocenu da je to "divna vest".

Dejvis je rekao da će hapšenje haškog optuženika "značajno doprineti poboljšanju imidža koji Srbi imaju u Evropi".
"Taj čovek je odgovoran za neka od najgorih kršenja ljudskih prava u Evropi u poslednjih 60 godina", navodi se u saopštenju Terija Dejvisa, koji je izrazio zadovoljstvo što je do hapšenja došlo "samo nedelju dana posle godišnjice masakra u Srebrenici".

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"Мислим да то показује да председник Србије Борис Тадић и нова српска влада
Fali njima nekoliko grama olova  Smile
reče moderator... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Citat
Muka mi je bila kad sam gledao onog ustasu Bruna i  siptarcinu ili baliju sta je vec, Ljajica kako se nasladjuju tudjom patnjom.   

Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Veze ti nemas... decace...
« Poslednja izmena: 22. Jul 2008, 12:14:02 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Прва реговања руских политичара - резерве и осуде

МОСКВА, 22. јула (Тањуг) - У првим реаговањима електронским медијима, руски политичари изражавају резерву и осуду хапшења хашког оптуженика Радована Караџића и понављају сумње у објективност Хашког трибунала. Први заменик председника руске Думе (доњег дома парламента) Олег Морозов рекао је Итар-Тас с-у да "после приче са (бившим председником Србије и Југославије Слободаном) Милошевићем" има своје мишљење о Хашком трибуналу."То је ипак више политика а не право", рекао је Морозов, додајући да би, кад би било обрнуто, свако, "укључујући и Караџића" имао право да користи средства заштите и правне инструменте, да брани своја легална права и добије заслужену казну "ако таква постоји". "Међутим, ситуација са Милошевићем је показала да је све супротно", рекао је потпредседник руске Думе. "Да ли је Караџић крив или није - рећи ће историја", рекао је заменик председника одбора Думе за питања Заједнице Независних Држава и везе са дијаспором Контантин Затулин, додајући да је, "међутим, јасно једно - на Западу желе да од њега направе "жртвеног јарца" за све политичке и ратне догађаје у периоду грађанског рата". "Међутим, тај приступ је апсолутно пристрасан. Њему се данас у кривицу приписују многи злочини али у томе нема и трагова објективности", рекао је Затулин, наглашавајући да је Трибунал "одавно изгубио морално право на постојање, а последњи ексер у њега је закуцала (бивши главни тужилац Карла) Дел Понте у својим мемоарима". "Не може бити речи ни о каквој објективности, хапшење Караџића је свођење рачуна", рекао је руски депутат. Стални представник Русије при НАТО-у Дмитриј Рогозин изјавио агенцији Интерфакс да је у случају почетка судског процеса Караџићу неопходно на одговорност позвати и иницијаторе агресије 1999. године против бивше Југославије. "Ако Караџић заслужује да се његов предмет разматра у Хагу, одмах поред њега на клупи треба да седе и они који су доносили одлуке о бомбардовању ни за шта кривих цивила, стотине погинулих у време 'демократизације' Балкана од стране Запада", рекао је Рогозин. Руски дипломата рад Трибунала сматра пристрасним и подсећа да је руска скупштина више пута говорила о томе да је његова активност одавно изашла изван оквира мандата утврђеног одговарајућим споразумима. Рогозин је агенцији Итар-Тас с рекао да питање кривице Караџића треба да решава суд у БиХ а не Хашки трибунал. "Никакви међународни судови не могу да се уплићу у питање које се тиче компетенција саме БиХ. Ако је неко и крив, онда треба да му суди суд у БиХ", рекао је Рогозин, додајући да је "сада БиХ држава која се стабилно развија", док су се Дејтонски мировни споразуми односили на "ту републику управо зато што у периоду грађанског рата није било пуноважног правосуђа". Руска државна агенција пренела је и изјаву лидера Либерално-демократске партије Владимира Ззириновског, који је познавао Караџића и сматра га "истакнутим политичарем, народним херојем и српским патриотом". Истичући да ће "његовим именом још називати улице и градове у Србији", Ззириновски је рекао да су "одређене структуре требале да помогну Караџићу да се смести у Русији". "Караџић је симбол и понос ослободилачке борбе Срба за последњих 20 година", сматра Ззириновски, истичући да су у "грађанском рату у БиХ Срби били апсолутно у праву, штитили отаџбину" а да су "од њих узели половину земље". Руски политичар жали што "власти Србије настављају лов и хапшење српских патриота", оцењујући да је реч о "антисрпској, антидржавној политици за љубав НАТО-а". "Да Русија нема нуклеарно оружје и са нама би тако поступали", рекао је Ззириновски. Огорчење хапшењем изразио је и суоснивач награде "Ссолохов", коју је Караџић добио 1994. године у Москви. "Ту вест смо примили са огорчењем", речено је Итар-Тас с-у у ректорату Московског државног педагошког универзитета Ссолохов. Та награда Караџићу је додељена за "уметничке врлине његовог стваралаштва и високу етичност", подсећа руска агенција, додајући да је Караџић издао 1992. године две књиге песама а да је највише пажње привукла збирка "Словенски гост", у којој је "аутор успео да "широко открије и до читаоца доведе идеју јачање пријатељства словенских народа". Руски политиколог Вјачеслав Никонов оценио је да је одлуку влада Србије донела "имајући у виду решавање несугласица са руководством Европске уније, поводом могућег чланства у Унији", али да се евентуална унутарполитичка криза "неће завршити озбиљном штетом" по њу. Званична Москва оценила је да је хапшење бившег лидера босанских Срба искључиво унутрашње питање Србије.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Могућа ванредна седница парламента РС

БАЊАЛУКА, 22. јула 2008. (Бета) - Парламент Републике Српске (РС) могао би данас да одржи посебну седницу поводом хапшења хашког оптуженика Радована Караџића, које је, како се оцењује у Бањалуци, изазвало "запаљиве изјаве политичара из Сарајева".

У скупштинским кулоарима спекулише се о могућности заказивања посебног скупштинског заседања поводом хапшења Радована Караџића, а због, како је наведено, веома запаљивих изјава политичара из Сарајева.

Председавајући Председништва БиХ Харис Силајџић поздравио је ноћас Караџићево хапшење, али је оценио да правда није у потпуности задовољена јер је после смрти Слободана Милошевића и хапшења Караџића још жив њихов "пројекат" - Република Српска.

Парламент РС није данас почео рад у 10 сати како је било најављено, јер је председник Народне скупштине РС Игор Радојичић пре почетка седнице на захтев посланичког клуба Српске демократске странке (СДС) дао јендочасовну паузу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Strani mediji o Karadžićevom hapšenju

Hapšenje bivšeg predsednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića, optuženog za ratne zločine, danas je glavna vest u svim elektronskim i štampanim medijima u Austriji, Nemačkoj, Hrvatskoj i drugim zemljama .

Državna radiotelevizija Hrvatske prekinla je sinoć program i u vanrednim vestima javila o hapšenju Karadžića, pozivajući se na saopštenje Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije.

Hrvatski mediji su preneli reagovanja Ljiljane Zelen-Karadžić, supruge Radovana Karadžića, zatim Luke Karadžića, Radovanovog brata, i glavnog tužioca Haškog suda Serža Bramerca koji je Karadžićevo hapšenje ocenio prekretnicom u saradnji Srbije i Haga.

U Austriji sve televizijske i radio stanice posvećuju veliku pažnju vesti o hapšenju Radovana Karadžića, nekadašnjeg lidera bosanskih Srba.

Mediji konstatuju da je hapšenje usledilo samo dve nedelje nakon dolaska na vlast proevropske vlade u Srbiji i četiri dana nakon promena u vrhu BIA, dodajući da je Saša Vukadinović zamenio Radeta Bulatovića koji je i za vreme Slobodana Miloševića bio visoki službenik tajnih službi.

"Još nije jasno kada će uslediti izručenje Karadžića Haškom tribunalu, iako pravna regulativa predviđa da to mora biti u roku od devet dana", izveštavaju mediji.

Austrijski mediji prenose da je vest o hapšenju Radovana Karadžića u Srbiji naišla na podeljene reakcije.Socijalistička partija Srbije (SPS) reagovala je uzdržano, dok je Srpska radikalna stranka (SRS) kritikovala vlast ocenjujući da "samo oni koji mrze Srbiju mogu da se raduju".

Hapšenje Radovana Karadžića je glavna vest i svih "onlajn" izdanja nemačkih listova.

"Frankfurter algemajne cajtung" piše da je on uhapšen nakon 13 godina i da je zajedno sa bivšim vojnim komandantom Ratkom Mladićem bio najtraženiji optuženik za ratne zlocine u sukobu na Balkanu. List ističe da Karadžića Haški tribunal tereti za genocid i saučesništvo u genocidu i zločine protiv čovečnosti. Za njim je bila raspisana poternica zbog masakra u Srebrenici u kojem je 1995. ubijeno 8.000 Muslimana.

"Velt" u tekstu pod naslovom "Radovan Karadžic uhapšen - slavlje i protest" piše da je skoro 13 godina Karadžić bio u bekstvu. "Sada je bivši lider bosanskih Srba uhapšen. Prvo saslušanje je već okončano. Dok su bosanski Muslimani slavili hapšenje, pristalice Karadžića demonstrirale su protiv hapšenja svog idola", piše list.

"Špigel "onlajn piše da je Karadžić za mnoge ljude na Balkanu simbol najtežih zločina u Evropi od 1945. Sada je uhapšen. Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pozdravio je hapšenje Radovana Karadžića, ističući da je njegovo hapšenje prekretnica u saradnji srpskih vlasti sa Tribunalom, a evropski komesar za proširenje Oli Ren je rekao da hapšenje pokazuje ozbiljnost nove srpske vlade".
izvor: Tanjug
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
HTC 
Preko 20 000 njegovih vojnika je poginulo zato sto je On to trazio od njih, godinama mu maltretiraju porodicu, zenu i decu a on bezi i krije se. Takav covek se u zemlji Srbiji smatra herojem.

Karazdic kao doktor alternativne medicine
« Poslednja izmena: 22. Jul 2008, 12:18:45 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.