Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 02:25:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Haag  (Pročitano 4123 puta)
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
moramo ipak znati tko je bio bio agresor i normalno je da se najviše sudi onima koji su počeli rat...tako to ide po logici stvari.

nakon II. sv. rata nije se sudilo saveznicima već nacistima koji u bili agresori.

naravno da se nije sudilo saveznicima kad su saveznici pobedili nemce pa ko da im sudi? nece nemci sigurno kad su sjebani do maksimuma, ali to ne znaci da saveznici nisu pocinili ratne zlocine.
Haski sud ne treba da sudi onome ko je po tebi ili meni kriv i  ko je po tebi ili meni zapoceo rat vec treba da sudi svima koji su pocinili ratne zlocine. Ma koliko se ja u ovoj temi trudio da budem objektivan vi opet palamudite istu pricu Smiley
Ako je haski sud objektivan kako vi tvrdite a ja poricem, pa ko je onda odgovoran za sve poklane  Srbe u tim ratovima? Izgleda niko jer je Sloba zapoceo rat? E jaka vam je logika a jos jaca objektivnost.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
moramo ipak znati tko je bio bio agresor i normalno je da se najviše sudi onima koji su počeli rat...tako to ide po logici stvari.

nakon II. sv. rata nije se sudilo saveznicima već nacistima koji u bili agresori.

naravno da se nije sudilo saveznicima kad su saveznici pobedili nemce pa ko da im sudi? nece nemci sigurno kad su sjebani do maksimuma, ali to ne znaci da saveznici nisu pocinili ratne zlocine.
Haski sud ne treba da sudi onome ko je po tebi ili meni kriv i  ko je po tebi ili meni zapoceo rat vec treba da sudi svima koji su pocinili ratne zlocine. Ma koliko se ja u ovoj temi trudio da budem objektivan vi opet palamudite istu pricu Smiley
Ako je haski sud objektivan kako vi tvrdite a ja poricem, pa ko je onda odgovoran za sve poklane  Srbe u tim ratovima? Izgleda niko jer je Sloba zapoceo rat? E jaka vam je logika a jos jaca objektivnost.  Smile

Zasto poricem,ja sam rekao ljepo Hrvati su takodje krivi za ubijanje neduznih ljudi druge nacionalnosti...pa pogledaj te samo koliko je napocetku Haaga dobio Blaskic (osudjen na 45 godina),i sada je se dokazalo da on to uopce nije mogao tako uciniti...sud je koliko toliko objektivan jer ipak sudi nekome,da je to bilo na nama nikoga nase drzave nebi osudile jer se svi osjecaju u pravu...zato mi je i drago da postoji jedan Haag pa neka svakome sudi tko je pocinio zlocine,nisu oni djaba tamo gdje su!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Ajde budi ili bar pokusaj biti 1 sekund objetivan i realan pa mi reci nije li smesno zalosno i sramno da Naser Oric dobije samo dve godine zatvora za ratni zlocin??? Ili je to po tebi mozda objektivno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Iskreno Twice,nisam mnogo upucen u stvar oko Orica,ali po svemu sto sam cuo nije po meni okay sto su ga sa tom  kaznicom osudili...to je bilo vise od sekunde  Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Dakle sud je neobjektivan! Dve godine robije dobije i onaj ko nenamerno u saobracajci ubije coveka a ovo smece je dobilo dve godine za genocid, pa o cemu mi onda dalje da polemisemo o kakvoj objektivnosti?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Pa stani nemozes reci zbog jednog slucaja da je sud neobjektivan,nismo mi tamo i neznamo kako je se kome sudilo...tko zna kakve dokaze su oni imali!

Znas Twice,ako ga je Srpski narod vec osudio na dozivotnu robiju to neznaci da je pravedno,ali on je otisao u Haag i tamo izlagao svoje dokaze ili protudokaze kako god...samo kada smo vec kod objektivnosti...zasto se onda nepobrinu neki ljudi da bas Mladic koji je jos veci zlocin od Nasera ucinio nedodje ispred sud.Ne nego se zali za to sto neki dobijaju kazne male dok neki se zlocinci jos uvijek drze ispod drzavne tajne...
« Poslednja izmena: 25. Nov 2006, 14:16:51 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 392
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Domaci sudovi sami ne bi nikada poceli procese protiv ratnih zlocinaca pa stoga Haski sud ima dobru inicijativu ali ima i jako los nacin rada.
Pratio sam sudjenje Milosevicu i nagledao se dosta propusta. Prije svega, dovode neke seljake koji cijeli zivot nisu makli iz svog sela da pricaju o ratnim desavanjima. Kako se na taj nacin moze utvridi odgovornost najviseg covjeka drzave? Zar ne bi trebalo da svjedoce prije svega ljudi koji su njemu direktno bili podredjeni? To bi isto bilo da iracki zatvorenik svjedoci o Abu-Graibu na sudjenju Donaldu Ramsveldu. Cijeli svijet zna sta se tamo desavalo ali je pitanje ko nosi odgovornost za to i naravno da to jedan zatvorenik ne moze znati.
Duga stvar je da niko ne provjerava kredibilitet svjedoka a ima ih dosta koji lazu. Niko nije pokrenuo slucaj laznog svjedocenja u Hagu, pa tako dobijemo dvostruke presude kao u slucaju Blaskic. Prvo osudjen na 45 godina pa onda na 9. Mnogo je velika razlika pa se covijek sa pravom zapita u pravicnost te institucije. Znam covjeka kome je on komandovao koji tvrdi da nije odgovoran za ono sto su mu natovarili u prvoj presudi. Tih 9 godina je mozda i previse ali morali su tako jer ih je vec odlezao. Sa druge strane pustili su Nasera Orica sa 2 godine iako ptice na grani znaju da zasluzuje mnogo duzi odmor.

Sa druge strane ratni zlocinci, na ovim prostorima, jesu problem koji ne treba zanemariti. Tu prije svega mislim na "sitnije ribe" koje se i danas slobodno krecu ulicama. Covjek koji je u rati silovao i ubijao zene, djecu, starce... taj moze ubiti i mene ili bilo koga drugog bez imalo grize savjesti. Ti ljudi su prihopate i predstavljaju opasnost za svoju okolinu. Ja ne bih zelio da taj covjek zivi u mojoj blizini, a niko normalan ga ne zeli ni u svojoj. Stoga, za takve ljude Hag je opravdano postojan. Kod nas se stalno dize halabuka oko Karadzia i Mladica, koji su u bjekstvu i samim tim bezopasni. Mnogo opasniji su ovi gore sto ih stalno trpaju u drugi plan i mi takvih ljudi treba da se rjesimo za nase dobro.
« Poslednja izmena: 25. Nov 2006, 14:32:28 od alfa1 »
IP sačuvana
social share
"Kada bih uspio da ubijedim Muslimane da prestanu da ubijaju sopstveni narod radi CNN-a mozda bismo odavno imali primirje."

- General Mekenzi, jun 1992
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Pa stani nemozes reci zbog jednog slucaja da je sud neobjektivan,nismo mi tamo i neznamo kako je se kome sudilo...tko zna kakve dokaze su oni imali!

Znas Twice,ako ga je Srpski narod vec osudio na dozivotnu robiju to neznaci da je pravedno,ali on je otisao u Haag i tamo izlagao svoje dokaze ili protudokaze kako god...samo kada smo vec kod objektivnosti...zasto se onda nepobrinu neki ljudi da bas Mladic koji je jos veci zlocin od Nasera ucinio nedodje ispred sud.Ne nego se zali za to sto neki dobijaju kazne male dok neki se zlocinci jos uvijek drze ispod drzavne tajne...

Ja ne govorim o tome da li za mene Naser zasluzuje dozivotnu ili za tebe Milosevic Mladic ili neko treci vec o neobjektivnosti suda. I da si odgovoran za samo 1 smrt dve godine je malo! A kamoli kad je u pitanju cifra sa vishe nula pa josh i genocid i etnicko ciscenje.

Citat
Domaci sudovi sami ne bi nikada poceli procese protiv ratnih zlocinaca pa stoga Haski sud ima dobru inicijativu ali ima i jako los nacin rada.

Vojni sud VJ je nakon rata na kosovu krivicno sankcionisao ako se ne varam tachno 168 sluchajeva ratnih zlochina pocinjenih od strane svojih pripadnika, bez Haga, bez medjunarodne zajednice, a navedi mi primere za siptarske strane?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 392
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Ne znam za VJ ali kod nas u BiH nije bilo nista bez pritiska medjunarodne zajednice.
IP sačuvana
social share
"Kada bih uspio da ubijedim Muslimane da prestanu da ubijaju sopstveni narod radi CNN-a mozda bismo odavno imali primirje."

- General Mekenzi, jun 1992
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 283
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Žao mi da je se ja i tiger moramo malo kao dva hrvata razići oko ove teme no on će mi oprostiti to  Smile

Ja smatram da je Haaški sud neobjektivan iz milijun razloga. Njegova je misija pisanje povijesti i podjela odgovornosti. Nije on tu da sudi ovima ili onima. Tako je traljavo obavio suđenje Miloševiću, sudio mu je po sto i nešto točaka optužnice umjesto da se skoncentrirao na jednu i dao mu doživotnu. Blaškić je 8 godina morao dokazivati svoju nevinost i sjediti u Haagu.

Ali zamislite se malo kakve su to države Hrvatska, Srbija i Bosna ako one dopuštaju da neki tamo sud hapsi najviše državne dužnosnike, ministre, premijere, generale....što to govori o toj državi i o ljudima koji tamo žive ? Govore da su jadni.

Pogledajte 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 02:25:26
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Haag

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.685 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.