Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ha-Ha komentar - Dobijamo milijardu dolara od Emirata!  (Pročitano 6518 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Samsung SGH-E590
Pa to je gotovo sigurno. Mislim u teoriji postoji sansa da se nesto dogodi i da Srbija postane sposobna da iz sopstvenog budzeta krene da vraca te kredite, ali je to realno mogucnosti da ja povalim Dzesiku Albu! Smile
Mislim tu je uvek i opcija da dignemo revoluciju i osnujemo Gusarsku Republiku koja nije naslednik Srbije...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Citat
Isto kao sto vracamo Titove kredite, pa Slobine kredite, pa kredite Demokratskih partija.

Razlika je sto je tada u SFRJ bar nesto radilo Wink

Ali.. ja kapiram tu kratkovidost kod obicnih ljudi... Svi bi "leba bez motiku"...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Samsung SGH-E590
A onda se raspala drzava i unistene su sve firme i tek onda nismo imali odakle da vracamo kredite. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Citat
Mislim tu je uvek i opcija da dignemo revoluciju i osnujemo Gusarsku Republiku koja nije naslednik Srbije...
Ili samo da promenimo ime, to ako Covic bude premijer  Smile

Citat
Razlika je sto je tada u SFRJ bar nesto radilo 

Ali.. ja kapiram tu kratkovidost kod obicnih ljudi... Svi bi "leba bez motiku"...
Naravno, nije problem kredit sam po sebi, vec sto se te pare spucaju na peglanje dugova javnih preduzeca, zaposljavanje poltrona itd, nista se profitabilno ne stvara, i onda normalno da nema odakle da se vraca.
Kazem, moze drzava da se dovede u red, ali ce onda taj na vlasti da isece granu na kojoj sedi.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2014, 12:17:46 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
LG Nexus 5
Da li postoji bilo koja politicka struja/partija u Srbiji koja bi, u slucaju da dobije na izborima, prestala da uzima bilo kakve kredite iz inostranstva?

Ne racunaju se naucne velicine poput Dragasa i njemu slicnih. Smiley

Naravno, nije problem kredit sam po sebi, vec sto se te pare spucaju na peglanje dugova javnih preduzeca, zaposljavanje poltrona itd, nista se profitabilno ne stvara, i onda normalno da nema odakle da se vraca.
Kazem, moze drzava da se dovede u red, ali ce onda taj na vlasti da isece granu na kojoj sedi.

Sustina svega. Ali se nekako uvek uoci izbora pokrenu masovne akcije o imovinskim kartama, zaposlenim sestricima, pricama o propalim ulaganjima i slicno. A svaka jebena partija svoja obecanja i maltene kompletan partijski program zasniva na nekom kreditu/donacije sa strane.

Ne pravim razliku u kreditima od amera, rusa, arapa koji imaju istu kamatu, samo mi nije jasno kukanje genijalaca koji se sada pitaju zasto je ugovor sa fijatom tajan, zasto nemamo proizvodnju i industriju uopste i zasto za ime Boga, uzimamo kredite... Smiley

A onda pogledam reklamne spotove gospodina Dinkica i gospodina Tadica pored reke i sve mi bude jasno.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2014, 12:54:16 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Kao što brotha Ilija reče ranije,nije problem toliko zaduženost. Ako pogledate listu dužnika,videćete da svega 20 zemalja na svetu,i to uglavnom onih ostrvskih ex-britanskih zapizdina nemaju javni dug. Problem je u tome što se pare stalno uzimaju,a traće na svakakve gluposti  džabalebaroše.

@Roki - ja podržavam tvoj stav koji si izneo ranije, pamti i vrednuj dobra dela i uspehe kod svakog političara, bez obzira na stranku. Ali gledaj da ostaneš realan i objektivan,i da te cela ta priča ne uvuče u sebe i pomuti ti razmišljanje. To deluje malo verovatno,ali dešava se itekako. Što se neko više vezuje za politiku,barem na Balkanu,to mu se više muti razmišljanje i razum. Jer ovde nema stranaka,ima samo sekti i udruženja kriminalaca koji jedni druge svaki dan teše kako nisu oni loši,nego je vreme takvo,a i narod je kriv,i šta ti ja znam...  Tako da moj savet je - vrednuj i pamti sve (i dobro i loše),ali čuvaj objektivnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 487
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
I kako ce ih doneti?
U kofercetu? Smiley

kapiram da su doneli u kofercetu, da bi tamo isao Dacic ipak je on iskusan po tom pitanju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Samsung SGH-E590
Pa ja sam rekao da cu da probam da prodam svoj glas jer je to po mene najbolja opcija.  Smile
A ako vec budem morao da biram manje zlo onda mi je svakako bolje da glasam za SNS kako bi bili sto blize samostalnoj vlasti nego da glasam za ove druge pa da ponovo 55 stranaka formira vlast.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Sony 
Ne treba imati neke silne škole da bi bilo jasno šta može, a šta neće da ide.. Uzeti kredit pod bilo kojim uslovima bez bilo kakve ideje na koji ga način vratiti je jako loše.. Al' dobro to je naš stari sistem, o računima ćemo da mislimo tek onda kada stignu na naplatu.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 33.0.1750.146
msm gledajuci na taj kredit iz ugla povoljnosti...ovo je napovoljniji kredit za koji sam ja ikada cuo....
i za 50% zemalja na svetu...bi bio "sikira u med".. Smile
Velika je zabluda da postoje "povoljni krediti". Ne postoje!

Citat
ako ovo bude ulozeno u posao...i ako se od ovoga ne budu "dizale plate" budzetskim korisnicima...
kupovala kola ..i zamjenjivala jos uvijek iskoristiva oprema...
ovo moze da prodje samo tako..glat sto bi se reklo....
Da prevedem: To samo znaci kojom ce brzinom da raste dug : )

Pitanje koje svako od Vas treba da postavi gospodinu ministru Krsticu: Na koji nacin novac ulazi u opticaj? Vrlo prosto pitanje, bez ikakve filozofije!

Čekajte,nama je deficit budžeta 2 milijarde evra UZ ovaj kredit od 3 milijarde?
Sta je tu sta i koliko je sta, ja mislim da ni Bogotac ne moze vise da prati. Jedno je sigurno, sta god Srbija da uradi, kredite ne moze vratiti i dug ce stalno rasti eksponencijalnom funkcijom! To nije slucaj samo sa srbijom.
Sto vise kredita se digne, to se vise kamata mora vracati! Stalno zaduzivanje vodi u konstantan rast poreza, a time i ka slaboj "konkurentnosti".

Gospodin ministar Krstic lepo pripoveda bajke, ali ne razume monetarnu ekonomiju (sa namerom ili ne, to je drugi padez)!

Citat
- U današnjem novcu to je bukvalno kao poklon, kao da je neko dao taj novac iz džepa. Ovo je dobar signal međunarodnoj zajednici i investitorima da Srbija ima kredibilitet - istakao je ministar finansija.
Od kada se kredit moze smatrati poklonom? To je kao kada bi narkomanu dali gram heroina. Pomocu kojih trikova se ovaj gest moze tumaciti kao "dobar signal međunarodnoj zajednici i investitorima da Srbija ima kredibilitet"? Ova izjava se granici sa ludoscu. Kako moze drzava koja grca u dugovima, da bolje izgleda tako sto ce se dodatno zaduziti?

Citat
- Deo novca omogućiće nam da uspostavimo ekonomsku politiku koja će nam pomoći da prebrodimo socijalni efekat krize i damo zamajac stranim i domaćim investitorima
Ministre Krsticu, ja sam zabrinut za vas!! Novca za profite nema, deficit proracuna, kojim se subjekti finansiraju je limitiran, jer je novac dug! Ne mozete bazirati "zamah" na konto potrosnje drzave.

Ministar Krstic razmislja na skolski nacin, tipicno neoliberalno-pogresno. Dotok novca sa strane (kako ih zovu "investicije"), u vidu kredita (ali i kroz suficit u trgovini), vuce za sobom to da se stvara visestruko veci unutrasnji dug, putem multipliciranja novca u bankama. To se mora slomiti, jer je taj sistem neodrziv!

Istorijski gledano, postoje drzave, koje su predodredjene da imaju spoljnotrgovinski suficit. Srbija spada u drzave koje su predodredjene da imaju deficit, jer, ne zaboravimo: ono sto je jednoj drzavi prihod, to je drugim drzavama/drzavi rashod. Slobodno trziste, EU, neoliberalni kapitalizam, danas u Evropi, ide jedino na ruku Nemcima. Medjutim i Nemci imaju problem neotplativog duga, koji se formira na drugaciji nacin!

Roki
Citat
Pa kredit mora da se uzme jer su unistene sve firme pa budzet nema odakle da se puni. Evo mozda ti znas kako da u kratom roku dodjemo do te milijarde bez da uzimamo kredit...
Roki, sav novac u opticaju je kredit (dug). Firme su unistene jer je to deo plana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.