Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gulan: Srpsko selo stari i nestaje  (Pročitano 7663 puta)
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Alcatel One Touch Idol X
Stoka seljacka, meni je neverovatno da neko ko ima veliku zemlju zivi kao sirotinja i ne prihvatam ono objasnjenje da im se vise ispati da ne obradjuju zemlju nego da je obradjuju, to je jednostavno budalastina.

Управо тако. Чак знам људе који су годинама на селу (околина Шапца), релативно велика породица, имају нешто земље, саде, гаје живину (пилићи, ћурке), стоку (свиње, краве, бикове) и никада се нису жалили да им недостаје пара. Сасвим пристојно живе, продају један део онога што произведу, остатак за сопствену употребу, од тих пара што су зарадили од продаје купили два трактора, комбајн, унапређују производњу. Али најважнија ствар - ХОЋЕ да раде. То је оно што је најважније. Отац, мајка, два сина са својим женама, свако има своје задужење. Да имам неки комад земље, не бих ни тренутак размишљао, отишао бих на село. Српском сељаку је најлакше да кука како га држава системски уништава, не да му кредите за развој итд, а у ствари НЕЋЕ да ради.
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Moj otac, agronom sa 30 godina iskustva, nekoliko puta pristajao da pomogne seljacima, bez ikakve materijalne koristi. Kaze on, nasem vrlom seoskom domacinu : " Ajde da ja izaberem prase koje ces da kupis, i da ti napisem kojom hranom da ga hranis, garantujem ti  duplo vecu zaradu nego do sada." Urade oni tako, ode moj otac posle mesec dana, ovaj hrani prase pomijama, ono se izoblicilo, ne lici ni na sta. I uvek neizostavno :" Jebiga, zao mi da bacim sto ostane od rucka ..."   Tako da ima dosta istine u ovome sto kazete, ali opet, mislim da je nas mentalitet samo 20% problema.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Да ли би ти радио за плату од рецимо 16 хиљада.. Ако су ти трошкови превоза до посла, и исхране тамо 20,000 динара?  Smile

Ја знам људе којима се буквално више исплати да не посеју ништа, него да купе ђурбе и остале крефеке, гориво, оберу, жању.. итд....
У првом случају биланс им је 0 динара
У другом биланс им је у минусу .. свакако...

Шљиве су нешто друго...
Прасе поједе 3000 динара концентарата, док дође на тежину, на којој га ти продајеш за око 2000 динара.. Јако фина рачуница  Smile Тренутно је скупљи литар дизела, него килограм живе ваге, свињског меса...

У селима која ја обилазим... одлично живе они којима су родитељи били по Аустрији и Немачкој.. па има сада капље барем хиљадарка јура.. па лепо раде шта хоће... Сад чувам за комбајн, сад за пресу, сад за други трактор.. итд..

Остали сеју башту, да имају за себе... И нешто мало за стоку... и то углавном да сами поједу...
Мој теча има 12 хектара.. Није сејао ништа ове године... сем нешто ситно што му треба... Па није ретард да ради, а још плус да буде на губитку...
Има шљиве.. то је већ нешто, само има посла... Има камион.. дрва, продаја... Али све би то било много горе да и његови немају Аустријске плате, и да не добија од ћалета 700 евра сваки месец.. уредно...

Али јбг.. сви то раде некако наопако.. све по неким старим навикама.. Баве се гранама неким.. а ту воће боље успева.. итд...
« Poslednja izmena: 11. Apr 2011, 18:22:01 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Zato sam i rekao da drzava namerno unistava poljoprivredu. Jednostavno, onemogucava seljaka da opstane. Ali, primer koji sam naveo nije jedninstven, neki su se desili i pre 15 god. kada situacija nije bila ovakva.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Gagijk negde imas zaradu negde nemas, jednostavno je nemoguce da nepostoji nista sto bi ti mogao da sadis ili gajis, a da ne zaradis neke pare.
Moj stric zivi na selu, selo je planinsko i dosta siromasno i opustelo. Covek ima ogromnu zemlju. I ja kad sam odlazio kod njega tako setam po selu i naletim na njegov vocnjak jabuka. Velika njiva sigurno preko 30 stabala jabuke potpuno zarasla u korov. I ako zarasla jabuke i dalje radjaju, lepe zelene velike. On, moj stric, je potpuno odustao od tog vocnjaka, a da ga pitas zasto ne zna ni on sam. Jedino ponekad pokupe jabuke koje su pale na zemlju i hrane sa njima jednu svinju koju imaju. Od te silne velike zemlje oni imaju jednu manju bastu, jednu svinju, par koza i kokoske. Moj stric kao i svi muskarci iz sela ide kad pocne gradjevinska sezona po celoj Srbiji i radi na gradilistima.  Pa ja razmisljam zar je toliko tesko pokositi taj vocnjak, isprskati par puta, okopati par puta i onda obrati jabuke doterati pred kucu i pozvati kamion da ih otkupi. Pa to cak nije ni neki veliki posao niti ulaganje nego jednostavno tako razmislja nas seljak.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2011, 20:10:44 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Marco V i Bassnectar.

Ajde da vam ja dam mojih 2 hektara zemlje, traktor i sve prikljične mašine sa kojima raspolažem.

Ne košta ništa.

Vi finansirajte proizvodnju.

Vi kupite seme, djubre, naftu i radite.

Vi prodajte to što proizvedete.

Ako smatrate da je malo 2 hektara, slobodno uzmite pod kiriju još.

Dakle, imate ludački start, ne treba da kupite zemlju, i mašineriju.

Dakle vi finansirajte proizvodnje, prodajte šta proizvedete, i pokupite sav kajmak. I naravno, platite državi dažbine za tu godinu dana, koliko traje proces (porez na zemlju, registracija traktora, takse i slično)

Onda dodjite i pohvalite mi se koliko ste para zaradili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Traktor necemo da registrujemo, nece valjda saobracajna policija da nas legitimise na njivi  Smile Samo reci gde je zemlja da vidimo sta uspeva da se ja konsultujem sa nekim poljoprivrednim strucnjakom i odmah krecemo u biznis. Ja predlazem da uzgajamo indijsku konoplju  Smile Najbolja zarada

Ja nisam sa sela i ne razumem sta i kako treba da se radi i kada bi ja pocinjao nesto tako sigurno da bi pocetak bio tezak. Ali neko ko zivi godinama na selu a nikako da zapocne nesto da radi pa to je sramotno. Tesko da zemlja moze biti prirodno bogatija nego sto je to slucaj u Srbiji, pa neki bi narodi ubili da imaju zemlju kao mi. A nas seljak bleji i pije pivo i kaze ma dzabe mi zemlja vise mi se isplati da je ne radim. Pa to da vidi neki svedjanin ili nemac ili japanac pa oni bi se ljudi krstili.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2011, 23:05:12 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Traktor od ove gosine MORAŠ da registruješ i da plaćaš osiguranje. Do prošle godine si bio obavezan samo tehnički pregled da imaš.

Citat
Ja nisam sa sela i ne razumem sta i kako treba da se radi

Ključno za ovu temu. Zato nemoj da lupaš o stvarima o kojima ne znaš i u koje se ne razumeš.

Citat
Pa to da vidi neki svedjanin ili nemac ili japanac pa oni bi se ljudi krstili.

Raspitaj se malo koje benificije, kakve kredite, po kakvim cenam kupuju naftu, i uopšte kakav tretman ima zemljoradnik-stočar-poljoprivrednik uopšte u nemačkoj , austriji i tako neka zemlja koju navodiš.

Pa se onda raspitaj kako se ophode kod nas.

Država ti da 5 dinara premije na mleko, isplaćuje sa zakašnjenjem, a mlekare odmah smanje otkupnu cenu za 3 dinara, i ispada da država opet donira mlekaru, koja samo pakuje mleko (usput malo i razvodn) a opet hebe onog ko ima najviše posla oko tog mleka.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Citat
Onda dodjite i pohvalite mi se koliko ste para zaradili.
200 evra.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Objasni mi računicu.

Neka bude i tih tvojih 200 evra, koliko je to plata, i koliko se dobija devnica prosek kada se izračuna uloženo vreme, amortiacija mehanizacije, i sve ostalo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.