Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gulan: Srpsko selo stari i nestaje  (Pročitano 7167 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Koliko zemlje imaš i gde, ako nije tajna?
Okolina Leskovca, ne znam tacno koliko ima. Nesto je pod sumama, uglavnom su pasnjaci i livade.

batice od tih 10 ektara izori 50 ar5a pa nasadi krompir to je dobro podrucje za tu kulturujedini problem moz da imas sa krticama pa zato nabavi jednu sacmaru,zlatice te nece jebavati prve godine a posle bi mogo i da ga oprskas,ako je na vecoj nadmorskoj visini posadi heljdu,mada ja mislim da bi crko od raboteposle sadjenja samo jednog reda krompira u tih 50 ara sadni krompir ti je oko 900din za zak od 10kg
Znam, krompir tamo uspeva samo tako. Problem je sto imam preko 250 km do tamo i sto ne mogu da pridjem do njive nikako osim dzipom ili traktorom. Da mi je negde blize i da imam bar dobar put do njive mozda bi nesto i pokusao.

Citat
Ostavi grad i idi da zaradis novac.
Pazi ja sam rodjen u gradu i nikad nije lako ostaviti rodno mesto i otici u vukojebinu. Druga stvar je sto ja studiram nesto sto blage veze nema sa poljoprivredom i poljoprivreda me ne zanima previse. I nikad nisam rekao ovde da od sela mozes da se obogatis ili ne znam sta.

Rekao sam da su seljaci neobrazovani, glupi, mnogi i lenji. Rekao sam i to tvrdim da svako ko ima malo vecu zemlju i ako cela porodica radi tu zemlju da bi mogli da zarade bar prosecnu srpsku platu. Rekao sam da svako ko ostavi veliku zemlju i dodje da zivi u gradu kao poslednji bednik je idiot. A jedino sto razlikuje nas i Svajcarce jeste nas sugavi tursko-cigansko-komunisticki mentalitet i nama Srbima samo treba batina, i to treba dobro istuci jednu celu generaciju da ubijemo taj sugavi deo naseg mentaliteta.
« Poslednja izmena: 15. Apr 2011, 14:48:39 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
ne sekiraj se ti za leskovacki kraj i moravu radi oni na veliko paprike paradajz i ostalu plastenicku proizvodnju,u brdskim predelima ide krompir a istrazujuci taj deo srbije primetio sam da se sadi i lekovito bilje
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Rekao sam da su seljaci neobrazovani, glupi, mnogi i lenji.

нема већих глупака,лењиваца и олоша од београђана Smile
а уз то су и сви тешки сељобери Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Citat
Rekao sam da su seljaci neobrazovani, glupi, mnogi i lenji.

нема већих глупака,лењиваца и олоша од београђана Smile
а уз то су и сви тешки сељобери Smile
I to je tacno, ali bar polovina beogradjana uopste nije ni rodjena u Beogradu nego su dosli iz sela  Smile

ne sekiraj se ti za leskovacki kraj i moravu radi oni na veliko paprike paradajz i ostalu plastenicku proizvodnju,u brdskim predelima ide krompir a istrazujuci taj deo srbije primetio sam da se sadi i lekovito bilje
Taj kraj uglavnom snabdeva Srbiju paprikom i krompirom, ali sam Leskovac je bedan, velika nezaposlenost i siromastvo. U okolini Leskovca gde je ravnica ima dosta plastenika ali to opet nije ni 10% od mogucnosti. Sto se tice okolnih brda jedina privreda koja tu postoji jeste kradja suma.
To malo mladih sto je ostalo u zabacenim selima ne znas sta se sa zivotom pa su poceli da sade razno "lekovito bilje"  Smile
« Poslednja izmena: 15. Apr 2011, 15:12:51 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
I to je tacno, ali bar polovina beogradjana uopste nije ni rodjena u Beogradu nego su dosli iz sela

видиш...ја баш мислим на те рођене београђане Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Citat
I to je tacno, ali bar polovina beogradjana uopste nije ni rodjena u Beogradu nego su dosli iz sela

видиш...ја баш мислим на те рођене београђане Smile
Jel to mislis na nekog konkretno  Smile
Pa sta da ocekujes od nekog ko je rodjen u Beogradu, a vaspitavaju ga mama i tata seljaci.  Lenjost i neozbiljnost u poslu je generalno osobina Srba, a sta drugo da ocekujes kada je 50 godina glavni cilj vecine bio da se zaposli u nekoj drzavnoj firmi gde ce sto manje da radi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Alcatel One Touch Idol X
Citat
нема већих глупака,лењиваца и олоша од београђана

Какво неаргументовано уопштавање. "Сељака" има свугде, само је ствар у томе што трећина становништва Србије живи у Београду, па их зато има толико. Мислиш да су они који су се пре неки дан поломили око пишљивих садница трешње рођени Београђани?  Smile
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Citat
Ostavi grad i idi da zaradis novac.
Pazi ja sam rodjen u gradu i nikad nije lako ostaviti rodno mesto i otici u vukojebinu. Druga stvar je sto ja studiram nesto sto blage veze nema sa poljoprivredom i poljoprivreda me ne zanima previse. I nikad nisam rekao ovde da od sela mozes da se obogatis ili ne znam sta.

Rekao sam da su seljaci neobrazovani, glupi, mnogi i lenji. Rekao sam i to tvrdim da svako ko ima malo vecu zemlju i ako cela porodica radi tu zemlju da bi mogli da zarade bar prosecnu srpsku platu. Rekao sam da svako ko ostavi veliku zemlju i dodje da zivi u gradu kao poslednji bednik je idiot. A jedino sto razlikuje nas i Svajcarce jeste nas sugavi tursko-cigansko-komunisticki mentalitet i nama Srbima samo treba batina, i to treba dobro istuci jednu celu generaciju da ubijemo taj sugavi deo naseg mentaliteta.

Pazi, malo ljudi je rodjeno na selu iz prostog razloga sto se to radi po bolnicama koje su u gradovima. Nije lako ostaviti rodno mesto ali bi tu trebao proraditi ponos, postovanje i vratiti se na dedovinu, ocevinu stagod, zasto da te ucenjuju i omalovazavaju za zaposlenje kad imas zemlju i mozes da radis i budes sam svoj gazda. Zar to ne bi bilo lepo? Druga stvar, ako vec mislis da su seljaci takvi, a ti si vredan i radan, zasto ne upises i poljoprivredni fakultet pa se potkujes bolje za svaki slucaj, zainteresujes se kako funkcionisu poljoprivreda i stocarstvo, biti primer svima onima koji su pobegli iz te vukojebine da se moze uspeti kad se zna i vredno radi (inace, pomoc mozes dobiti i ako pitas, fakulteti i razni zavodi hoce da daju savete, ne treba ti bas skola) . Jesi li se zapitao zasto je to mesto vukojebina, zasto nema puta? Za to je kriva vlast, politika, ljudi koji beze umesto da traze uslove... Zasto beze? Zato sto znaju da ce kakav takav posao doneti sigurnu zaradu, socijalno i zdravstveno, radis 8h i gotovo, imas godisnji, sindikate, vise si zasticen kao radnik nego kao seljak.

''Rekao sam da su seljaci neobrazovani, glupi, mnogi i lenji''-- ovo necu ni da kometarisem, ne znam da li si svestan, ali si upravo pola drzave uvredio.

''Rekao sam i to tvrdim da svako ko ima malo vecu zemlju i ako cela porodica radi tu zemlju da bi mogli da zarade bar prosecnu srpsku platu.''-- Moze da se zaradi plata, ali ona nije konstantna, veci je rashod od dobiti.

''Rekao sam da svako ko ostavi veliku zemlju i dodje da zivi u gradu kao poslednji bednik je idiot.''-- veca je mogucnost zaposlenja i zarade.

''A jedino sto razlikuje nas i Svajcarce jeste nas sugavi tursko-cigansko-komunisticki mentalitet i nama Srbima samo treba batina, i to treba dobro istuci jednu celu generaciju da ubijemo taj sugavi deo naseg mentaliteta.''-- Ma naravno, to sto poljoprivreda i ceo agrar propada je iskljucivo i samo krivica seljaka!

Jel to mislis na nekog konkretno Smile
Pa sta da ocekujes od nekog ko je rodjen u Beogradu, a vaspitavaju ga mama i tata seljaci. Lenjost i neozbiljnost u poslu je generalno osobina Srba, a sta drugo da ocekujes kada je 50 godina glavni cilj vecine bio da se zaposli u nekoj drzavnoj firmi gde ce sto manje da radi.

Odgovorila sam na ovo  zasto i kako.
I tvoj otac je dosao u velegrad da bi zaradio, tebi pruzio mogucnost da se skolujes i nadjes dobro placen posao (posao uposte), da se ne mlataras po cukama i vukojebinama i jedva sastavljas kraj s krajem.
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
@ Vojvodjanka

Sve sto pricas za drzavu ja se apsolutno slazem i vrlo dobro znam da drzava decenijama nije ulagala u selo i da ni na koji nacin nije pokusala da spreci ljudi da masovno napustaju sela. Ali ja jednostavno ne verujem u onu pricu kako je narod divan i dobar, a da ih zla vlast unistava. Ta vlast dolazi iz naroda, mnogi nasi politicari su sa sela pa nikog nije briga. Opet kazem najveci krivac za to sto ne koristimo bogatstvo Srbije jesmo mi sami i nas mentalitet. Ne mislim da su seljaci gluplji nego ljudi iz grada ali su sigurno neobrazovaniji i zatucaniji zato sto zive u izolovanijim sredinama, to i jeste krivica drzave. Ali ne mozes stalno kukati kako te drzava unistava i zbog toga da sedis i ne radis nista. Danas zarada nije neka, ali ti polako povecavaj obim proizvodnje pa ce doci dani kad ce zarada biti i bolja.
U Beogradu ima gomila nezaposlenih ljudi, mnogi jedva prezivljavaju, a u njive prazne i napustene. Za to ja jednostavno ne zelim da slusam nikakva opravdanja i nije mi uopste problem da pola ljudi nazovem idiotima, nazvacu i sve ljude idiotima ako se svi budu ponasali kao idioti.
Postoje sela koja su potpuno odsecena, bez puta bez icega i te ljude koje napustaju takva sela mogu da razumem. Ali postoje i mnogoljudna sela sa solidnom infrastrukturom i sa solidnim uslovima za rad i mnogi ljudi prodaju celo imanje za bedne pare i odlaze u grad da bi fizikalisali. Gde je tu mozak?
« Poslednja izmena: 15. Apr 2011, 17:36:37 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
нема већих глупака,лењиваца и олоша од београђана

Какво неаргументовано уопштавање. "Сељака" има свугде, само је ствар у томе што трећина становништва Србије живи у Београду, па их зато има толико. Мислиш да су они који су се пре неки дан поломили око пишљивих садница трешње рођени Београђани?  Smile

јесу Smile
а што се тиче неаргументованог уопштавања прво се обрати свом земи рођеном београђанину Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.