Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:55:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gubljenje Indentiteta  (Pročitano 28222 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Па комуњаре су тема колико и кокакола, а о четницима и балијама је писао Орф ал он је спамер Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
bas si nas zajebala sada evo stidimo se  Smile
Dobro je da si se prepoznao, najviše se i na tebe odnosilo. Nadam se da nećeš to pogrešno shvatiti.  Smile

A koja god tema se ovde započne a ima veze sa državom, uvek se svede na:
komunjare, cetnici, ustase, balije...
« Poslednja izmena: 22. Jan 2010, 17:51:33 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
За комуњаре се слазем, ал за ове остале... па ретко о њима полемишемо, ал се сад убацио страни фактор Smile

Сад озбиљно, како да се прича о друштву а да се не помене комунизам? Па то је саставни део данашњице наше.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Aha, znaci ta dva plemena su dosli na nenaseljeni balkan i zauzeli su cijelu teritoriju, ok.

pa tako nekako... prakticno pre dolaska juznih slovena tu su bili avari u malom broju i krajnji delovi vizantije kojoj taj deo nije bio ni za 2% bitan kao deo prema otomanima... Doduse predpostavljao sam da zastupas tezu ala inziko mi smo ovde bili pre Srba i Hrvata i opstali smo do sada  Smile Isto kao sto makedonci odreda tvrde da su oni pravi potomci aleksandra makedonskog i da samo oni imaju pravo na istog Smile Kakvi sloveni koji su ti jbt Smile

Amaterski KUD-ovi su uvek bili placani od drzave mozda ne direktno kroz novcana sredstva ali kroz razne akcije pomoci, kroz beneficije i slicne stvari svakako. Problem je sto je to bilo toliko mizerno a i sada je da nije imalo nikakvog pravog efekta.I opet kazem Irci rules Smile

Citat
I zasto imam dojam da srbe demokrate izjednacavas sa srbima jugoslovenima ..

Ima ih u svim strankama...

PS: jedno pitanje za Cesu kojoj vrsti naroda ti pripadas? Posto nisi od nas slovena, kome vi bosnjani pripadate kojoj velikoj grupaciji naroda?

Ovo cu ti sad odgovoriti, a ubuduce me preskaci u raspravama posto vidim da nemas toliko muda da kazes meni sta mislis, nego olajavas po drugim temama.
I nemoj nista da pretpostavljas, bolje pitaj, pogotovo sto mjesas babe i zabe.
Prvo: U Juzne Slavene spadaju I Srbi izmedju ostalih. Juzni Slaveni su naseljavali i balkansko poluostrvo, izmedju ostalih geografskih odrednica. Kad su Srbi dosli na balkan, zatekli su i druge pripadnike Slavenskih naroda, kao i neslavenskih (npr Ilire, Kelte, Grke itd), te su se poceli s njima mjesati. Tako da, cistokrvnih rasa i nacija ne-ma. Ja sam potomak Juznih Slavena, ti isto tako, sto je dijelom odgovor na tvoje pitanje kojoj ja to naciji pripadam zaboga.
Drugo: Ne postoje Bosnjani; postoje Bosanci, Bosnjaci. Ti vjerovatno mislis na ove druge, koji su ustvari muslimani iz Bosne i koji sebe nazivaju tako. Kao sto sam vec rekla, i Bosanci i Bosnjaci pripadaju slavenskoj skupini naroda (osim onih koji su emigrirali iz Saudijske Arabije i arapskih i turskih zemalja, takvi sigurno nemaju veze s Slavenima, narocito sa Srbima).

Nadam se da smo zavrsili s ovom apsolutno nebitnom prepiskom za temu.

Necu tri puta ponavljati ovo za amaterska drustva; misli sta hoces, kako hoces, cinjenica je da drzava ne pomaze finansijski njihov rad niti je ikad to radila. Oni iskljucivo opstaju zahvaljujuci donacijama, sponzorima i pomoci gradske vlasti. Njihov udio nije mizeran (drustava) u svakom slucaju jer su oni jedini danas koji izvode i plesu tradicionalnu, izvornu muziku, ples i slicno. Ako je to tebi nedovoljno, onda ti ne zelis ocuvanje tradicije vec zelis zescu centralizaciju drzave u svakom smislu. Ja sam ovu temu shvatila kao poziv da se ocuva kultura i naslijedje, ocito sam nesot pogresno shvatila.

To je to.

Citat
Е јебига сад ово је баш баш опширно за објаснити све. И причати, а поготово писати. У сваком случају Срби као Срби су се изгубили, имаш комунисте само и они су ти подељени у квазиевропејце и квазинационалисте. Једни су уместо да се са југословенства врате српству отишли у Европу а други покушавају да се врате српству ал не знају како, а и ментор им је комуњара Шешељ тако да је и разумљиво зашто су омашили. Срба има јако јако јако мало, све последица комунизма.

Da ne duzim .., mislim da je ovakva situacija realna i ocekivana s obzirom na sve sto se izdesavalo u posljednjih 20tak godina. Ljudi kad se razocaraju svojom vlascu i njenim ucinkom uglavnom traze alternativne izlaze; da li je to odlazak vani ili podrzavanje neke 'nove' stranke ili nesto trece, to je sve individualno. Kao sto rekoh, tu je uvijek Republika Srpska koja je bukvalno leglo srpskog nacionalizma i dokle god ima takvih ljudi ja se pretjerano ne brinem za opstanak srpske nacije. Evo, ja bih voljela da ti meni objasnis kako to treba da izgleda i da se ponasa pravi Srbin (jer su ovi sadasnji kvazi), posto stvarno ne kapiram ..
« Poslednja izmena: 22. Jan 2010, 18:32:46 od cesarica18 »
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Da li se iko zapitao koliko je u stvari i žašto nacionalni identitet bitan?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 1800

Pa valjda je u pitanju prenošenje nekih vrednosti koje su nam ostavljene od strane predaka. Nasleđe u koje spadamo i mi sami...

priznajem, pitanje me je zbunilo za trenutak

Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2010, 19:30:12 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Ako je samo to što si pomenuo...malo je.

Mora biti još nešto da bi nam žnačilo da ga očuvamo, možda će se neko dosetiti još nečega...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Dobro je da si se prepoznao, najviše se i na tebe odnosilo. Nadam se da nećeš to pogrešno shvatiti.  Smile

Najdublje se izvinjavam sto nisam ispunio vase standarde pismenosti. Ubuduce cu se truditi da vam olaksam posao.

@Ceso olajavanje je kad ti ne mozes da procitas ono sto sam ja napisao, sve sto sam tamo rekao rekao sam i ovde samo na drugi nacin. Tamo je bilo kroz zajebanciju a ovde kroz zbilju.

Juzni Sloveni iliti plemena Srba i Hrvata su naselili balkansko poluostrvo koje je bilo retko naseljeno i asimilirali su te narode koji su tu ziveli. To nije bilo preterano tesko jer kako rekoh nije bilo puno ljudi koji su tu ziveli. Dakle Srbi i Hrvati odnosno Juzni Sloveni su se ustalili na ovim prostorima od tada a oni retki koji su nasilno doseljavani poput siptara i danas postoje i jasno se razlikuju od Juznih Slovena.

Dakle ti si rekla ovo:
Citat
Aha, znaci ta dva plemena su dosli na nenaseljeni balkan i zauzeli su cijelu teritoriju, ok.

A posle toga si rekla ovo:
Citat
Prvo: U Juzne Slavene spadaju I Srbi izmedju ostalih. Juzni Slaveni su naseljavali i balkansko poluostrvo, izmedju ostalih geografskih odrednica. Kad su Srbi dosli na balkan, zatekli su i druge pripadnike Slavenskih naroda, kao i neslavenskih (npr Ilire, Kelte, Grke itd), te su se poceli s njima mjesati. Tako da, cistokrvnih rasa i nacija ne-ma. Ja sam potomak Juznih Slavena, ti isto tako, sto je dijelom odgovor na tvoje pitanje kojoj ja to naciji pripadam zaboga.

Znaci ako uzmemo u obzir cinjenicu da su Juzni Sloveni = plemena Srba i Hrvata dodjemo do zakljucka da si ti Srpkinja ili Hrvatica. Ali uvek ima ono ali kao sto sam pricao na prethodnim stranama usled spoljnih uticaja i nedostatka nacionalne konsolidacije kod Srba nastala je nacija zvana Bosnjak ili Bosnjanin po novom.(vidim da se koristi pa eto sto ne bih i ja)

Citat
cinjenica je da drzava ne pomaze finansijski njihov rad niti je ikad to radila

Pogledaj na sta se zale ljudi u vesti koju sam postavio i samo ce ti se kasti. Ne moras mi ponavljati ali razmisli malo.

Citat
A koja god tema se ovde započne a ima veze sa državom, uvek se svede na:komunjare, cetnici, ustase, balije...
Isto kao sto se svaka tema o prirodi svede na biljke i zivotnje i njihove podvrste i vrste.

Citat

Bitan je zato sto se ljudi medjusobno razlikuju. Ljudi nisu nisu jednostavna stvorenja, ljudima su od pocetka svog postojanja trazili kako da formiraju zajednicu. Iz tih zajednica nastajale su narodi a kasnije i nacije. Kada odredjena grupa ljudi zivi na odredjenom prostoru onda formira neke zajednicke ciljeve, zajednicke navike i obicaje. Drugi ljudi na drugom podneblju formiraju isto to samo drugacije i onda kada jedna grupa dovoljno ojaca onda dolazi to situacije kada zeli da se siri i zeli da svoje obicaje nametne drugoj grupi naroda. Mi smo iskusili to odlicno a i dan danas nam se desava! Dakle cilj nacionalnog identiteta je da sacuvamo nase obicaje nas nacin zivota i da mi budemo ti koji ce svoje uticaje siriti a ne oni na koje se uticaj siri.

Izvinjavam se sto nisam ranije odgovorio bio sam u bioskopu.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Цесо прави Срби би ревимо могли бити баш ти из РС. Они су најмање затровани комунизмом, а и рат је довео до тога да се скупе о националних идеја. Имају и они својих мана, по мени пре свега низак ниво културе, али то је већ друга тема. Овде у Србији није било рата деценијама и људи су се променили. Није се радило на развоју национализма (или ако је за тебе национализам лош онда узми патриотизам) већ постадосмо тешки материјалисти и борци за сопствени хлеб и у тој борби смо сами себи највећи непријатељ. Срби у РС су морали силом прилика да се уједине пред смрћу и прогонством а национализам и патриотизам управо за то и служе, за јачање колективног духа и јединства (одговор на Арлекиново питање). Зато су се они и изборили за РС, а ми смо у Србији и европејци и напредни смо и цивилизованији и шатро културнији а изгубисмо и Космет и у Војводини је фрка, а ето они људи се изборише за своју територију. Дакле ето зашто је национални идентитет битан.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

Najdublje se izvinjavam sto nisam ispunio vase standarde pismenosti. Ubuduce cu se truditi da vam olaksam posao.
Ne ljuti se odmah, rekoh da nisam imala nikakvu lošu nameru.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:55:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.