Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Grupa Roma prebila taksistu  (Pročitano 12600 puta)
Ucesnik diskusija

budi kao trava kad te gaze ispravi se!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 128
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
SonyEricsson k730
Kada se kaze Ciganin ili Ciga kako to ljudi vole da kazu: nazivanje osobe Ciganinom može doživeti i kao pokušaj vređanja (jer se tada termin povezuje sa lutalicom, kradljivcem i čovekom u čije se poštene namere sumnja).(sa Wikipedie)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
мани ти википедиу....ја ти говорим о стварном животу...
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 
Samim tim sto neke cigane vredja kad im kazes da su cigani dosta govori o njima, zamislite kad bi se francuzi vredjali sto ih zovu tako. Valjda i sami znaju da su govna, pa su pomislili da ako promene sebi naziv vise nece biti govna.
A da su se okurazili u poslednje vreme jesu. Pre npr. kad padne noc nigde nisam mogao da vidim cigane, a sad setaju ulicama i rade svasta. Pre neki dan sedim u parku sa drustvom, pridje nam neka raspala ciganka, mi joj naravno nista nismo dali i ona poce najstrasnije da nas psuje. I sad gledas ne znas sta da radis, da se svadjas sa njom, nije dostojna toga, a ako je prebijes opet ce ispasti neko tuce jadne rome.
Uglavnom njima treba nalupati samare i vratiti ih tamo gde im je mesto, a kome ih je zao i ko ih voli neka ih vodi kuci.
« Poslednja izmena: 06. Apr 2010, 16:40:01 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 128
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
SonyEricsson k730
Pa ocigledno da niste dobro obavesteni sto se tice tog naziva ali dobro dobicete prosvetljenje nadam se...A to da su se Romi kako vi to kazete okurazili samo zato sto sada setaju ulicama pridvece govori o kulturi koja vlada ovde u zemlji.A sa tom kulturom i ponasanjem koje nije nista bolje od tih cigana kako ih vi nazivate cemo daleko da doguramo!Zasto da se izdignemo iznad problema i losih stavri hajmo  napred u propast gde nam je i mesto zbog pojedinaca...

http://www.ekonomist.rs/vesti/region/116486.html

Nismo mi daleko od ovoga
« Poslednja izmena: 06. Apr 2010, 17:15:39 od dragisaaa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 
@ Dragisaaa
E bas mi drago sto vidim da si se ovde izjasnio kao Rom ili Cigan ili kako god, izvini ako te nesto vredja, sam naziv nije ni toliko bitan kada se radi o takozvanim problemima Roma. Eto moram da te pitam, posto vidim pismen si, koristis racunar,znaci ne zivis od sakupljanja sekundarnih sirovina, kako je moguce da si ti ili tvoji roditelji uspeli da u ovom okrutnom okruzenju nesto stvore. Romi zive ovde stotinama godina, i svaka manjina koja zivi na nekom prostoru posle nekog vremenskog perioda utopi se u vecinu, samo Cigani nikako ne mogu. Hoces da kazes da smo svi mi ostali toliki smradovi i tolike zveri od ljudi i da smo iz nekih idiotskih razloga izabrali bas Cigane da budu ti kojima necemo na silu dozvoliti da se ukljuce u normalan zivot. I to nismo ucinili samo mi Srbi, nego i svi drugi vecinski narodi koji imaju rome kao manjinu. Zato dobro razmisli ko koga tu vredja. Uvek je postojao jedan procenat Roma koji su ziveli kao i svi ostali, koji su doprinosili drustvu i ja te ljude cenim kao i sve ostale koji pokusavaju nesto da stvore, ali taj procenat se izgleda sta god mi radili ne povecava. Mozda je ono sto je valjalo od vas Roma vec izvrsilo promenu, a da ovi ostali jednostavno ne zele, ili mozda jednostavno nisu ni sposobni za tako nesto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
dragisa ne podmeci nam strane reci. ovo je Srbija, ovde se kaze cigan ili ciganin.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung s3
Pa koliko ima nasih siromasnih porodica sa istim brojem clanova kao i romske,ali ne dobijaju pomoc?Romi po zakonu mogu imati obezbjedjene knjige,hranu i odjecu,jedini uslov je da ide u skolu.
Niko, ali niko u Srbiji nema zagarantovano ista!!! Pa ni Romi ili ti Cigani i ne lupaj. Nikada Romi nisu bili povlasceni po pitanju socijalne pomoci, imaju je sve socijalno ugrozene porodice, ali su Romi (Cigani) brojniji po siromastvu, pa ti se cini da ih vise ima u socijalnim ustanovama, ali nisu privilegovani!!! Neka da neko dokaz za supronto, a ne teorije zavere kao sektas BF

Citat
Ali ne....Cigan od nekih 15 godina prosi ispred pekare,a moze volu rep iscupati.Sto on ne bi k'o sva druga siromasna dijece kop'o kanal,radio na gradjevini ili nesto sl.
To je organizovan kriminal i to je za svaku osudu! U srbiji ima oko 800.000 Cigana, ili oko 10% A prose, sve da se skupi 1.000, pa neka bude i 10% nemozes suditi celoj nac manjini po njima.

Citat
Jednoj ciganki je bilo ponudjeno da ocisti stan,okupa se,dobije rucak i 50 km(~25 E) ona je odbila....A koliko srpkinja bi taj posao odmah prihvatile?
hahahahahaha, samo, hahahah

Iz licnog iskustva znam da su cigani uglavnom pickice kad treba da se biju. Svaka cast izuzecima ali ja na taj izuzetak jos ne naidjoh. Samo sam jednog normalnog ciganina i kulturnog upoznao i njemu svaka cast... mada ga ne znam bas dobro...

Dakle, biju se samo u coporima i tako napadaju, jos nisam cuo pricu a kamoli video da su se bili jedan na jedan sa nekim u istoj kategoriji.
A kad si vido suprotno? Ili taksistu jednog na jednog Srbina? Taksisti su naaaajvece picke

Uostalom, ne zelim da raspravljam o tome, duboka je to tema, ali cemu onaj naslov?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 128
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
SonyEricsson k730
@gottago:Smesno je da bilo sta komentarisem na ovu tvoju recenicu...Koja strana rec?!?Mozda kompijuter,printer,sminka i jos hiljadu njih koje se svakodnevno upotrebljavaju(samo pogledaj Vujakliju i bice ti sve jasno koliko reci smo u Srbiji prisvojili kao nase)
@Marko V
Ja nisam strucnjak za pitanja Roma u Juznoj Evpopi ili na Balkanu I nemogu odgovoriti na sva pitanja jer ih ni ja neznam.Druga stvar ja nisam rekao da su Srbi jedini krivci za sve sto se Romima desava.Kultura iz koje su Romi potekli(Indija) I jos mnoge druge stvari poput dva svetska rata a I ovaj poslednji na Balkanu u kojima su Romi masovno ubijani I proganjani uticu na mnogo sta.Postoje mnogo stvari koje se ni meni ne dopadaju,pocevsi od nacina odevanja,obrazovanja I same kulture koji Romi poseduju.Ja se naravno svog naroda ne stidim ali ga razumem.Jer nije uopste prijatno da te deca nazivaju vec u prvom razredu osnovne skole ruznim imenima,da se u autobusu sklanjaju od tebe I imaju predubedjenja.Da li samo Romi kradu,lazu,obijaju trafike,ne postuju zakon I mnoge druge stvari.Ili se to veoma primeti kad to uradi neki Rom a kad je neko drugi onda se obicno toliko ne osudjuje,ne stavlja pod lupu I brzo zaboravlja…
Svako dobro
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
@gottago:Smesno je da bilo sta komentarisem na ovu tvoju recenicu...Koja strana rec?!?Mozda kompijuter,printer,sminka i jos hiljadu njih koje se svakodnevno upotrebljavaju(samo pogledaj Vujakliju i bice ti sve jasno koliko reci smo u Srbiji prisvojili kao nase)
kad se u srpskom jeziku pojavljuje ta rec "rom" ? kakvi romi? nase dede nikada nisu cule za tu rec.  Smile
ti se verovatno zalazes i da se šiptari zovu albanci  Smile

inace imas reci kao sto su računar, štampač, pržač...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung s3

kad se u srpskom jeziku pojavljuje ta rec "rom" ? kakvi romi? nase dede nikada nisu cule za tu rec.  Smile

Valjda od 1974. verovatno je to tvoj deda cuo Smile

gottago ni ti nisi 99% Srbin niti bilo ko ovde. 500 godina nam Turci jeb.li babe i (dede  Smile )
« Poslednja izmena: 06. Apr 2010, 19:23:00 od Sale_S »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.