Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 06:45:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Groblje srpskih tenkova  (Pročitano 50887 puta)
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Nokia 
evo jedan link koji donosi mnogo ovakvog materijala....http://ballhosting.com/iraqtime/nasr/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
evo jedan link koji donosi mnogo ovakvog materijala....http://ballhosting.com/iraqtime/nasr/
auuu,sta je hamera...!Pa oni njima k'o da su za jednokratnu upotrebu... :-s
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
M84 unisteni od strane NATO avijacije na Kosovu 1999

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

24mart2002_Klina.jpg
(64.8 KB, 640x462)
FT0013529.jpg
(92.98 KB, 640x427)
unisten M84 Kosovo b.jpg
(83.88 KB, 966x415)
unisten M84 Kosovo c.jpg
(73.7 KB, 1002x401)
unisten M84 Kosovo d.jpg
(90.17 KB, 1017x614)
unisten M84 Kosovo f.jpg
(63.96 KB, 1003x268)
unisten M84 Kosovo g.jpg
(99.5 KB, 998x619)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citam ovo ovdje sto pisete i vidim prvo da ne raspoznajete tenkove. Onaj tenk sto gazi ficu je T55. Vidi se dosta unistenih tenkova iz Nisa i Kraljeva. Onaj tenk 21333 je bio prije rata u Jastrebarskom i to je tenk iz cetvrte serije M84.  Ostali tenkovi su modifikacije koje su radjene u Hrvatskoj i koje imaju ime Degman i sl. Na nekoliko slika se vidi da je na kupolu  ugradjen prijemnik laserskog zracenja koji je vjezbovno sredstvo i reaguje kad ga neki drugi tenk obasja laserskim snopom.  To je jedno sredstvo koje su razvili VTI Beograd i Institut za fiziku ili Institut za primenjenu fiziku Beograd zajedno sa Ivo Lola Ribar Zeleznik i jedno je od najidiotskijih rjesenja ikad napravljenih za ovaj tenk. Uredjaj se povremeno montira na tenk za potrebe vjezbe i koristi za napajanje napon +10 volti koji je podesen u jedan milivolt, a cesto je podesavan u desetinku milivolta,  i sluzi kao referenca tacnosti sistema stabilizacije. Dio koji generise ovih 10 volti kosta oko 2000 dolara i iskljucivo je referenca tacnosti ali idioti iz Vojnotehnickog instituta su ga iskoristili za napajanje laserskog prijemnika i mogu vam reci da mi je drago sto je vecina strucnjaka VTI-a dobila otkaz jer su zaista bili skart strucnjaci, ali jos veci skart je ostao.
Slika tenk m84-13 je hrvatska verzija tenka radjena nakon otcjepljenja u fabrici Djuro Djakovic i slikano je na poligonu Kindrovo desetak kilometara sjevernije og fabrike.
Slika tenk M84-17 je jedna od YU modifikacija tenka gdje je stavljen aktivni oklop na tenk.
U postu broj  37 donja slika tenka je hrvatska medjuverzija tenka sa nisanskim sistemom Omega.

U postu 33 slika M84-2 je verzija tenka koji je prikazan u Kuvajtu i ima dodatak na kupoli koji je nesto kao air conditioner, ali nije bilo teorije da ohladi tenk. Taj tenk je uzet iz kasarne u Nisu, poslat u Kuvajt i tamo bio prikazan. Kasnije su ga u ratu 3 avgusta 1990 iz tenkovske skole u Jahri pokupili Iracani i odvukli u Irak zajedno sa jos nekoliko nasih tenkova.

Neke detalje mozete vidjeti na    http://home.blic.net/ivanovic/

Vlado
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Владо, читао сам твоје постове на неком другом форуму и види се да доста знаш о тенковима.
Али ми бре није јасно зашто ниси остао у струци (колико сам разумео више се не бавиш тенковима) да помогнеш овима нашим "стручњацима"?
Сложићеш се да нам сада највише требају стручњаци на свим нивоима.
Оно за Дегмана и Т-55 сам приметио али не треба им такве ствари узимати за зло. Научиће се ако се интересовање настави.

Поздрав!!!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
vladimir_16  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Negdje nakon rata u BiH ponudio ja vojsci SCG sistem da top nemoze da pokupi zemlju u cijev ako ide preko neravnog terena i jos nekoliko modifikacija na sistemu balistike, jer su bile ceste greske da se top napuni jednom vrstom municije a gadja se sa balistikom druge vrste zrna. To je kostalo sve oko 2 hiljade maraka po tenku. Posto sam ja iz Banja Luke i nisam drzavljanin SCG, (a moj otac, brat, zena i ostali jesu) nisu prihvatili moje modifikacije. Za tenk za Kuvajt prihvatili su oko 600 mojih modifikacija. Ali to je bilo 1989 kad smo bili jedna drzava. Vidio sam ja da tu vise nema ljeba i otisao da radim u RTRS u Banja Luci. Sad odrzavam racunarsku mrezu u RTRS-u.
Negdje 1987 ili 1986 doslo je do masovnog crkavanja meteo senzora na tenku. Crklo oko 200 komada. Nasao ja razloge i uzroke. Greska je bila u glupoj konstrukciji nosaca meteo senzora. Onaj tobolac na sred kupole. Napisao ja izvjestaj na oko 200 stranica i poslao Generalstabu. Strucnjaci iz VTI su dobili blagi ukor razrednog starjesine. Tenkovi koji su bili smjesteni u hangare u VP 5312 u Vrhnici poceli da hrdjaju. To je bila prva izvozna verzija tenka, za Libiju. VTI godinama nije dao da se mijenja povrsinska zastita pojedinih sklopova koji hrdjaju. Negdje 1989 dosao neki major iz VTI  u Vrhniku da vidi te tenkove. Ja ga izvrijedjao i samo sto ga nisam istukao. Tek nakon toga je VTI odobrio promjenu zastite.
Isao sam nekoliko puta na sluzbeni put u svijet sa strucnjacima VTI. I rjesavamo strucne problema. Tek ono vidis da pukovnik strucnjak iz VTI nezna matricni racun, nezna teoriju kola itd.

Nakon svega sam digao ruke. Puno ljepse je kad te zovne neka koka iz marketinga ili knjigovodstva jer joj ne radi stampac ili internet nego da se zezam sa naduvanim strucnjacima iz VTI. Nekad je bilo dobro kad sam bio u ratu u Zalivu, jer su bile fine pare, ali nema vise. Ode, imam posla, zove me jedna raspustenica iz marketinga (plavusa 33 godine), nesto joj zaglavilo.
« Poslednja izmena: 06. Apr 2006, 12:08:23 od vladimir_16 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
@vladimir16
raspustenice il' tenkovi,pitanje je sad! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Владимир 16
А жена, деца...?
Какве бре распуштенице?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
@feanor11985
 Smile  Smile
nego,Vlado,moram da ti kazem...Mnogo mi bre licis na Tomu Kuruzovica,Misirca iz povratka otpisanih.Jel' ste rod neki? Smile Smile
(izvinjavam se za off)
« Poslednja izmena: 06. Apr 2006, 17:26:16 od iljushin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 06:45:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.