mi smo mislili da ćemo više dobiti silom na kosovu nego dijalogom... najveći naš poraz nije vojni nego intelektualni. Jer vojni smo preptrpeli od NATO-a najveće vojne sile na svetu, a intelektualni od Albanaca koje smo terali da rade one poslove koje mi nismo hteli, a posle smo ih zbog tih poslova prezirali i smatrali varvarima...
I to je veoma bitna činjenica da se Grenland otcepi od Danske.
mi smo mislili da ćemo više dobiti silom na kosovu nego dijalogom... najveći naš poraz nije vojni nego intelektualni. Jer vojni smo preptrpeli od NATO-a najveće vojne sile na svetu, a intelektualni od Albanaca koje smo terali da rade one poslove koje mi nismo hteli, a posle smo ih zbog tih poslova prezirali i smatrali varvarima...
I to je veoma bitna činjenica da se Grenland otcepi od Danske.
suštinski se Grenland neće odcepiti, Danska je država koja uvažava svoje građane na Grenlandu i u tome je cela priča
nama nije odgovarao Azem Vlasi, pa je onda došao Rugova, pa nije odgovarao Tači, pa je onda došao Haradinaj...
Само да ми је знати какве ово везе има са питањем.
Malo je nespretno i nesretno povlačiti paralelu između Kosova i Grenlanda, munlajt...
Citat
Само да ми је знати какве ово везе има са питањем.
naravno da je nesretno povlačiti paralelu između kosova i grenlanda, ali naša vlada je povlačila paralelu između kosova i hong-konga, pa izmedju kanarskih ostrva i kosova i ko zna šta još a onda su na temelju toga dovukli 200 000 ljudi na miting.
ja ovde ne dovodim u vezu grenland i kosovo već samo upoređujem slične procese
Nisu ni blizu sličnih. Na Grenlandu žive Inuiti oduvek i nikad nisu poklali Dance, Britance, Irce da bi oterali ljude iz svojih kuća i imanja. Zato Inuiti imaju moju podršku za svoju pravednu borbu. Šiptari Gege su zaslugom Sinan Paše dovedeno pleme iz Avganistana, masovno su primili jezik svog lidera ali svo vreme vrše monstruoznosti nad stariom stanovništvom Balkana Slovenima, Grcima i Toskama.
Nisu ni blizu sličnih. Na Grenlandu žive Inuiti oduvek i nikad nisu poklali Dance, Britance, Irce da bi oterali ljude iz svojih kuća i imanja. Zato Inuiti imaju moju podršku za svoju pravednu borbu. Šiptari Gege su zaslugom Sinan Paše dovedeno pleme iz Avganistana, masovno su primili jezik svog lidera ali svo vreme vrše monstruoznosti nad stariom stanovništvom Balkana Slovenima, Grcima i Toskama.
bez obzira što je ovo netačna interpretacija dogadjaja, mislim da si u sukobu misljenja, sto bi rekli imas šizofrena cepanja
sa jedne strane se zgražavaš se zločina Albanaca i zbog toga im osporavaš pravo na samoopredeljenje, a sa druge strane si vrlo glasna kada treba odvajati Republiku Srpsku