Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Građanima smeta nacionalistička teretana, predsednika opštine baš briga  (Pročitano 16090 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49424
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung Galaxy S24
Појмови у сликама:

Шовинизам

Национализам

Патриотизам:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Posto rekoh sebi da necu da polemisem, koga zanima samo neka lepo uoci razliku u samom korenu termina nacionalizam i patriotizam... i odgovor ce sam doci.  Smile

Национализам од "natio", што значи "нација", "народ" (данас често у значењу "сав народ једне државе, истих или различитих етничких корена"), иако је сама реч блиска са нпр. "nativitas", што значи "рођење" - и вероватно јој је најближи српски превод "родољубље".

Патриотизам је од "patria", што значи отаџбина. Дакле опет означава некакво родољубље.

А у полемику си се већ умешао. Или учествуј или ћути. Такве опаске с висине су помало неуљудне.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2013, 13:36:22 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Qtek 666
Posto rekoh sebi da necu da polemisem, koga zanima samo neka lepo uoci razliku u samom korenu termina nacionalizam i patriotizam... i odgovor ce sam doci.  Smile

Национализам од "natio", што значи "нација", "народ" (данас често у значењу "сав народ једне државе, истих или различитих етничких корена"), иако је сама реч блиска са нпр. "nativitas", што значи "рођење" - и вероватно јој је најближи српски превод "родољубље".

Патриотизам је од "patria", што значи отаџбина. Дакле опет означава некакво родољубље.

А у полемику си се већ умешао. Или учествуј или ћути. Такве опаске с висине су помало неуљудне.

Или ти... у преводу... исти ђаво, само друго паковање, па се не трипујте да има различито значење... гугл понекад не зна све  Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Sport je jos jedno u nizu orudja kapitalizma, kojim se unistavaju deca, covek. Ne treba da cudi da su najpoznatiji osnivaci modernog olimpizma bili vrlo bliski nacistickoj Nemackoj i Hitleru.

Citat
organizacija “SNP 1389”

Citat
“Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam”

Sport nije isto sto i fizicka kultura! Sport je biznis, uvek bio.

Upravo o pogubnosti ovakvih parola govori Duci Simonovic. Princip "svako protiv svakog", kao idejna vodilja kapitalizma. Koga zanima vise, moze potraziti tekstove i video-zvucne zapise gospodina Simonovica.

Jedino sto se gradi su crkve i sportski tereni  Smile

« Poslednja izmena: 04. Nov 2013, 17:23:31 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Citat
Sport je jos jedno u nizu orudja kapitalizma, kojim se unistavaju deca, covek.

Kako to cudo kapitalizma iznedri na stotine medalja komunistickoj Kini danas i nekad SSSR-u? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Citat
Sport je jos jedno u nizu orudja kapitalizma, kojim se unistavaju deca, covek.

Kako to cudo kapitalizma iznedri na stotine medalja komunistickoj Kini danas i nekad SSSR-u? Smile
Samo malo...kad je SSSR bio komunisticki? Kina? Ja ne znam za to.
Ne razumem, cemu sluze medalje? Da li se danas neko seca tih medalja?

Kako to da niko ne pita od cega je toliko sportista umrlo "iznenadnom smrcu", a o cemu niko ne pise niti govori?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Jes vala, jebes medalje samo skupljaju prasinu. I ona nasa pobeda '95 na Evropskom u Basketu i Indijanapolisu 2001 kad sam se radovao sa 20 000 ljudi po ulici celu noc su realno bulja.

Citat
Samo malo...kad je SSSR bio komunisticki? Kina? Ja ne znam za to.

Ma imam ja tako obicaj da izmisljam pojmove, komunizam, popokatepetl, neseser.........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Citat
Jes vala, jebes medalje samo skupljaju prasinu.
Odprilike tako. Ali nije to poenta...
Citat
I ona nasa pobeda '95 na Evropskom u Basketu i Indijanapolisu 2001 kad sam se radovao sa 20 000 ljudi po ulici celu noc su realno bulja.
Lepo si poceo misao, ali nisi dovrsio. To i jeste poenta, da makar za malo zaboravis ko si i sta si, kao i Veliki Brat ili Farma, sport je u tom rangu.

"Stadioni su savremeni konc-logori" Duci Simonovic. Jednostavno je, kapitalizam unistava coveka i negira ga kao duhovno bice, svodi ga na materiju, seksualni objekat za masturbaciju, zbog toga covek postaje devijantan. Mladi ljudi nemaju buducnost u kapitalizamu, ne samo ovde u srbiji, bilo gde, zbog toga mu daju sport i stadione, spektakle itd Na stadionima se stvaraju fasisticke bande, odnosno zaludjena i izgubljena deca.

Citat
Ma imam ja tako obicaj da izmisljam pojmove, komunizam, popokatepetl, neseser.........
Postojanjem stvarnog, istinskog komunizma, potreba, odnosno mogucnost za nastanak kapitalizma ne bi bila moguca!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Ja mislio sport prirodna ljudska potreba za dokazivanjem i nadmetanjem. Kad ono, medjutim.

Neko iz sve duse mlati po forumu i trenira svoje ideje i stavove, neko energiju baca skakanjem u dalj.
Taj sto skace je svakako uvek manje iritantan.

Ipak biram fasisticki sport.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Ja mislio sport prirodna ljudska potreba za dokazivanjem i nadmetanjem. Kad ono, medjutim.
Nisam bas siguran u to ...covek nema "urodjenu potrebu za dokazivanjem i nadmetanjem". U takvo stanje svesti pada kada zivi u oskudici, odnosno kapitalizmu, kada jaci tlaci, ubij, unisti, potrosi, eksploatisi.

Svako od nas ima predispoziciju za razvoj nekog oblika ponasanja, pa i taj "takmicarski duh", koji nam tako strasno zele da usade, ali nismo predodredjeni za odredjena ponasanje. Dakle, predispozicija i predodredjenost nije isto.

Zbog cega se ti ne takmicis sa mnom u privatizaciji vazduha? Ili vode? Zamisli te dve budale, koje se tuku oko vazduha!? : ))

Citat
Ipak biram fasisticki sport.
Sport je biznis, najpre, zatim orudje kapitalizma, odnosno fasizma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.