Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gradjani u Srbiji osudjujui korupciju----10 najvecih zala Srbije danas  (Pročitano 12382 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Citat
sta ce nama koj djavo biro za zaposljavanje? sta ce nam gradjevinske direkcije
Potrebni su i biro i direkcija .Razmisli malo da sad ne obrazlazem.Odgovor je jednostavan.

Citat
sto moze da ima samo 5 nacionalnih frekfencija?
I to je mnogo s obzirom na to sta se nudi.

Citat
sto eps moze samo da prodaje struju?
O ovome moze da se otvori posebna tema.
Struja je javno dobro i ako i nju prodaju ne vidim svrhu da i dalje imamo bilo kakvu drzavnu instituciju.

Citat
sto moramo da placamo zdravstveno osiguranje?
Ne prizivaj djavola.

razmislio sam davno, i mislim da nam je sve to nepotrebno.
ekonomski rast i radna mesta se ne ostvaruju tim putem. to je put u bedu i korupciju.

1. nisu nam potrebni. podvalcim jos jednom. osim ako neces korupciju i trosenje para poreskih obveznika koji vape za smanjivanjem poreza. uostalom, te pare mogu ici stvarno ugrozenim kategorijama, starim i bolesnim.
2. logicka kontradikcija Smile ponuda je mala jer je mali broj tv frekf. svi su videli da je najvece parce gledanosti ako emitujes sund. zasto bi neko imao kvalitetan program ako to najmanje ljudi gleda, a vec ima nacionalnu frekf. koja mu dozvoljava da se i on ovajdi od grandovih gledaoca. da ih ima vise, neko bi se setio i mene i ljudi poput mene.
3. sve je javno dobro i nista nije javno dobro. zasto ja ne mogu da kao privatnik otvorim elektranu i prodajem struju. nije bitno, hidro, solar, nuklear, vodonik ....
4. ja placam zdravstveno a idem kod privatnog doktora. zasto? zelim da placam privatni fond i da me oslobode drzavnog.

perudji, necu te zaboraviti! uvek ces mi biti u srcu!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3969
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Da vas ne bih posebno citirao reci cu  ovako .
Ovo se odnosi na Kamara i Baraka.

Biro za zaposljavanje je institucija savremenog drustva.
Gradjevinska direkcija mora da postoji da bi se znalo sta se radi u toj oblasti.
Korupcija u toj prici je neka druga tema.
Struja jeste roba ali specificna i tu se okrece ogroman novac.
Nemojte da me terate da vam sad pricam o mogucim ucenama i zloupotrebama.

@Kamaro
Sto se tice nacionalnih frekvencija ja sam rekao da ih je i previse s obzirom kakav kvalitet pruzaju .
U vezi zdravstvenog osiguranja nisi pominjao gde ides nego si rekao uopsteno.
Nemoj samo reci da drzavno zdravstvo nije potrebno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold

Gradjevinska direkcija mora da postoji da bi se znalo sta se radi u toj oblasti.

@Kamaro
Sto se tice nacionalnih frekvencija ja sam rekao da ih je i previse s obzirom kakav kvalitet pruzaju .
U vezi zdravstvenog osiguranja nisi pominjao gde ides nego si rekao uopsteno.
Nemoj samo reci da drzavno zdravstvo nije potrebno.

pa meni je licno veci problem sto sam ja primoran da placam drzavno zdravstveno osigurnje. voleo bih da ne moram, da mogu da izaberem da placam privatno.

sto se tice struje, moj prvi problem jeste sto je monopolizovana proizvodnja i prodaja. voleo bih da nije.
sto se eps tice, opet mislim da bi u privatnoj svojini bio efikasniji.

gradjevinska direkcija je apsolutno nepotrebna u formi u kojoj danas postoji. to moze da se pretvori u jedan sofverski sistem sa administratorima. sve ostalo je nepotrebno.

biro za zaposljavanje je komunisticka zaostavstina. ovo treba prepustiti privatnoj inicijativi.
sto se podataka i statistika tice, vec imamo zavod za statistiku i agenciju za privredne registre.

zaboravih da pomenem jednu od najvecih nepotrebnih institucija koju privreda mora da placa bez obzira sto od nje nemaju nista - privredna komora srbije.
privatna inicijativa ce biti dovoljna. taljenja u fazonu, pola cecu pola preduzecu, neka rade u svojim firmama, a ne na racun privrede srbije.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Ovako su najvece zloupotrebe i korupcija i ucene i pljacka naroda . Nema vece ucene nego kad te dere monopolista . Institucija savremenog drustva ? Aj zaebi pausalne etikete i reci mi cemu taj biro sluzi i da li je neko imao vajde od njega sem onih koji su se u njemu zaposlili preko partijske linije ?
Gradjevinska direkcija , aj da vidimo sta se radi u toj oblasti ? Mafija brale ,mafija ., a zasto ? Zato sto je maloj grupi birokrata omoguceno da vlada u jednoj oblasti i oni naravno to koriste , pa i ti bi isto radio da si na njihovom mestu .
IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
gradjani u srbiji ne osudjuju korupciju, vec uzivaju u njoj!
jedini vidljiv problem koji oni imaju sa korupcijom jeste da ne mogu da se nadju na poslu na kome mogu da uzimaju mito.
sto se onako utrkuju da ulete u poresku, finansijsku,....? radili bi tu pre nego u renomiranoj kompaniji!

IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6230
gradjani u srbiji ne osudjuju korupciju, vec uzivaju u njoj!
jedini vidljiv problem koji oni imaju sa korupcijom jeste da ne mogu da se nadju na poslu na kome mogu da uzimaju mito.
sto se onako utrkuju da ulete u poresku, finansijsku,....? radili bi tu pre nego u renomiranoj kompaniji!

Smile Smile Smile
U sta moze da se pretvori jedno drutvo, koje krece od otimachine?
Struja, nije nikakvo javno dobro, vec ekonomska kategorija.Ako to ne shvatis, shvatices veoma brzo za koju godinu. Rezultat toga je u ovom trenutku recimo sto mi razbacujemo jedan citav Djerdap (kompletan) na energetsku neefikasnot.
Jedan blok od 340 Mw, ima soptvenu potrosnju od 40 Mw u mesto recimo 12Mw.
Zasto? Nemas para za kapitalni remont. Smanjenje vrsne potrosnje koja je nauka za svaku zemlju, se vrsi povecanjem i diverisfikacijom distributivne niskonaponske mreze, a ti nemas para da to uradis.
Instalisana snaga svih kotlova za grejanje u Srbiji je 6 GigaWata. Mi bacamo tehnoloske pare iz temoelektrana u vrednosti od 5 GigaWata.
To su samo nekoliko jacih stavki. Na 8.3 GigaWata instalisane snage, racuna se da bacas 30%. To je 2,5 Gigavata a to su oba Djerdapa sa obe strane.
Sve bi se to moglo uraditi da je cena struje ekonomska.
kakvo javno dobro, kakvi bakrachi? Nemacka bi bila u mraku da smatra struju javnim dobrom.

Ne zaboravi da danas imas manje minihidroelektrana nego pre rata 45-e. Znas zasto? Zato sto su bile radne akcije da kapitalistima sruse izvor bogacenja. dadadadadadada.
Razmisli malo, mi smo deca i unuci tih akcijasa.

U mesto toga ti serviraju borbene poklice indijanaca: Rusiiii, energetska sila na Balkanu.
I te borbene poklice ti serviraju ni manje ni vise nego vrhunski ljudi od predsednika pa na nize.
Ja navise volim Bajatovica. On ti je za energetiku sto i Velja svinjar za svakodnevnu politiku.
nadam se da ce i on na busenje glave ko svinjar.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2009, 08:47:14 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.33
mob
Nokia 2610
Šta oće građani sad koji qrac? Što se nisu bunili kad su otkupljivali stanove za 20 marona u vreme hiperinflacije. Ne pada im napamet da su opljačkali svoje sugrađane koji su takođe uplaćivali u te fondove, a dobili qrac na biciklu. Pa dok to ne ispraviš nećeš nikad napraviti normalno društvo. A to da ti kaže neko od političara nema teoretske šanse. Odoše glasovi. Smile
Oduvek su najebavali oni koji su gradili kuce. Moji su dizali kredite, ja i burazer smo bili fizicki radnici da ne bi placali, komsije su nam pomagale  kod izgradnje i dobismo QRC zbog postenja i muke a neko dobi stan za 20-50 maraka.
 I sada smo cenama komunalija kaznjeni mi koji gradismo kuce-od prikljucaka koji su skuplji za kuce do....
najveca stvar za sve je ipak
RASPAD TRADICIONALNE PORODICE I TRADICIONALANIH VREDNOSTI A SAMIM TIM SVE ODE U .....
 Kada se ponese nesto dobro iz porodice -nema tu mesta ni za mnoge detalje korupcija, mita, ....svega....
Kompleksno pitanje koje kada bi se resilo resilo bi se bar 3/4 stvari iz ankete a onda bi sa plitcarima lako-motka preko ledja da ih "izmasiramo" pa mir i tisina.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Sve što je privatno ne znači da je apriori i efikasno. U kaliforniji , gde je sve , kao i u celoj Americi, privatno, došlo je do nestašica elektrizne energije . Pored niza prirodnih faktora, nestašica je u glavnom izazavana nelojalnom konkurenijim distributera i neovoljnim ulaganjem u mrežu. Šta mislite, kakda je to moguće u Kaliforniji, šta je tek moguće u Srbiji. Dosadašnja , stihijska , privatizacija  doprinela je uništavanju čitavih privrednih grana. Privatizacija svih javnih preduzeća, u kratkom roku , bez posebnog plana, dovela bi do razaranja privrednog života i uopšte normalnog života u Srbiji. Mali broj firmi u Srbiji se može pohvaliti efikasnošću. državna preduzeća su neefikasna , ali uglavnom zbog mešanja stranaka i dovođenja neadekvatnih kadrova. Međutim naše privatne firme gotovo da i nema ju adekvatne kadrove. Često vlasnik misli da mu stručnjaci uopšte nisu potrebni, te ih izuztno malo plaća. Već sam naveo primer, arhitekta sa 20.000 dinara plate. Ima i dobrih primera, ali na žalost u unutrašnjosti veoma malo.

Stami, kuža i stan nije jedno isto. Vlasnik stana , nije i vlasnik zemlje na kojoj se stan nalazi. Ako zgrada padne , on dobija samo pravo da ponovo kupi stan na toj lokaciji, ako nema para stan se prodaje drugom. Ti si vlasnik i svoje kuće i cele parcele na kojoj se ona nalazi. Drugo ako si kuću gradio kreditima društvenih preduzeća oni su za dve tri godine bili obzvređeni , pa je rata bila cena kutije šibice. Zašto stalno prećutkujete da nisu svi za stan dali 50 maraka. Dali su svi koliko su imali, uglavnom je to bila kompletna ušteđevina u tom trenutku. Cene stanova su iz počretka bile i do 10.000 maraka , da bi polako padale. Stalno je išla propaganda da je rok za kupovinu kratak i ljudi su davali sve pare koje su imali. Jedan moj kolega je platio stan 7.000 maraka, a  drugi 50 maraka, sve se dešavalo u razmaku od godinu dve . Svako je dao koliko je imao toga trenutka.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2009, 09:58:30 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
zelim da placam privatni fond

ko te sprecava da uplacujes u privatni fond? Smile

« Poslednja izmena: 29. Jun 2009, 11:38:06 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6230
Šta oće građani sad koji qrac? Što se nisu bunili kad su otkupljivali stanove za 20 marona u vreme hiperinflacije. Ne pada im napamet da su opljačkali svoje sugrađane koji su takođe uplaćivali u te fondove, a dobili qrac na biciklu. Pa dok to ne ispraviš nećeš nikad napraviti normalno društvo. A to da ti kaže neko od političara nema teoretske šanse. Odoše glasovi. Smile
Oduvek su najebavali oni koji su gradili kuce. Moji su dizali kredite, ja i burazer smo bili fizicki radnici da ne bi placali, komsije su nam pomagale  kod izgradnje i dobismo QRC zbog postenja i muke a neko dobi stan za 20-50 maraka.
 I sada smo cenama komunalija kaznjeni mi koji gradismo kuce-od prikljucaka koji su skuplji za kuce do....
najveca stvar za sve je ipak
RASPAD TRADICIONALNE PORODICE I TRADICIONALANIH VREDNOSTI A SAMIM TIM SVE ODE U .....
 Kada se ponese nesto dobro iz porodice -nema tu mesta ni za mnoge detalje korupcija, mita, ....svega....
Kompleksno pitanje koje kada bi se resilo resilo bi se bar 3/4 stvari iz ankete a onda bi sa plitcarima lako-motka preko ledja da ih "izmasiramo" pa mir i tisina.
Moj jedan radnik, je radio po svim gradilistima gde se moglo raditi. Godinama spavao u kontejnerima, normalan radni dan mu je bio 10 casova ali to je bilo retko, vec uvek po 12.
Gradio je sebi kucu, skolovao decu, napravio pristojnu kucu, vozio zadnjeg pezhoa.
Svi su gledali kucu i pezhoa, pa su vise mrzeli nego cenili i to oni koji su dobijali stanove.
Konacno si covek napravi garazu, pa da sve bude fit ode da je legalizuje. Opstina Zemun. Ladno je morao da plati za legalizovanje garaze 3000 maraka u to vreme.

Nije korupcija u birokratiji. Korupcija je u komesarijatima (agencijama) koje rade samo nabavke za komision, a ne razradjuju podsticajne mere za uposljavanje ljudi.
Recimo u mesto da kupi softver modela upravljanja za pravljenje necega, recimo kazana za kucno centralno grejanje, on bolje kupi 2000 kazana. Obrazlozenje, nema ko da pravi kod nas.
Dakle jedan gotov model upravljanja, gde je sve razradjeno po delovima, se raspisu tenderi, radnici koji sede na neplaceno uzmu strug, glodalicu ili sta ti je znam prave te delove, raspisu tendere za sklapanje, prodaju, skladitenje sve je razradjeno. To kosta 3000 evra, a njemu komision dodje 10 000 evra.
A to su mahom Dinkicevi i Shkundricevi strucnjaci.
Svi partijci sa fakultetskim diplomama, koji su posisali svu pamet ovoga sveta. Cetvoro oci se treba otvarati kod tih komesarijata (agencija).
Direktor Minel Automatike, je za 20 godina izbacio bar 50 raznoraznih proizvoda. Kupi delove, napravi softver, izbaci nas proizvod. Niko ga nikada nije zvao da ga malo upita kako to radi.
Mislim da ima bar 50 balavaca po agencijama koji ce mu se smejati u lice.

Tu je korupcija: spekulativni kapital agencija i zaobilazenje pravih mera za podsticaj sitne proizvodnje.
Ako mu to kazes cuvaj se da ne osvanes da si jebo dete od tri godine.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.