Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2026, 08:41:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: George Orvel "1984"  (Pročitano 184387 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Немам.
Garantujem ti da ces kad dodje vreme i budes imao klince,i sam da se prenerazis koliko si ti drugacije odrastao....pri tom u opste ne mislim da postoji sukob generacija,nego je to tako....stanje je sve gore i gore Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ovo slucajno nadjoh na netu,pa sam resio da postavim ovde,da malo razmislimo o tome...nije li covek u pravu ?
Za svu decu koja su rodjena 50-tih,60-tih,70-tih

Prvo , preživeli smo i rođeni normalni i ako su naše majke kad ih je bolela glava pile aspirine,

jele hranu iz konzervi , pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes.U to vreme nisu postojala obaveštenja u stilu "Čuvati van domašaja dece" na bočicama sa lekovima. MI , kada smo imali 10-11 godina nismo nosili Pampers-e.Pišali smo u krevet.Kao deca vozili smo se u autima bez pojasa i vazdušnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi kad vozimo bicikle.Pili smo vodu iy creva za polevanje bašti , a ne iz flašica kupljenih u apotekama.Delili smo flašicu koka-kole sa našim drugarima i NIKO nije umro zbog toga.

Jeli smo melčne čokolade,sladolede,beli hleb ,pravi puter, pili kole koje su i tada bile pine šečera , ali nismo bili debeli ZATO što sm ose stalno igrali napolju.Izlazili smo iz kuće ujutru i igrali se celi dan dok se ne upale svetla na ulicama:Klis,žmurke,trule kobile,partizani i nemci,i svega ostalog što samo dečija mašta može da smisli. Neretko nas niko nije mogao naći po ceo dan i NIKAD nije bilo problema.Nakon par padova,modrica,slomljenih prstića naucili smo kako rešiti problem.MI nismo imali imaginarne drugove i probleme sa koncetracijom u školi.NAMA nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti.MI nismo imali školskog psihologa ,pa smo ipak završavali nekakve škole.NAMA nisu prodavali drogu ispred škole.MI nismo imali nitendo,playstation,nikakve video igrice,nismo imali 99 kanala na tv-u( sam dva i to drugi tek popodne) , nismo imali DVD,mobilne ,računare,internet ,chat rooms......

MI smo imali drugove i išli smo napolje i igrali se sa njima.

[b]Padali smo sa drveća,znali se poseći na staklo,slomiti zub , nogu ili ruku ,a lia naši roditelji nisu nikada išli na sud zbog toga.Pravili smo lukove  strele ,bacali petarde za n.godinu i sve smo to preživeli bez posledica.Kad upadnemo u probleme sa zakonom,roditelji nisu plaćali kauciju da nas izvuku u stvari , bili strožiji nego sam zakon.

Poslednjih 50 godina su bile najplodonosnije u istoriji čovečanstva .Naše generacije su proizvele najbolje izumitelje i naučnike do sada.Imali smo slobodu , pravo na greske , uspeh i odgovornost i naučili smo živeti sa tim.

I TI PRIPADAŠ TOJ GENERACIJI ,ČESTITAM!!!

Možda ćeš poželeti podeliti ovo sa ostalima koji su imali sreće da odrastu kao prava deca, pre nego sto su advokati ,države i vlade počele određivati kako treba živeti.

Možda bi bilo dobro poslti ovu poruku u vašoj deci da vide kako su njihovi roditelji odrastali.

POZDRAV GENERACIJI ,ŽIVELI!!![/b]....sta kazete? Smile
A šta reći  Smile Smile Smile  Pronašao sam se.Stvarno jbt-šibnemo napolje na klikere,igranje žmurke,rata...Nisam ni na večeru teo da idem kad mi viknu s'prozora!
 Brate,nije me ništa zanimalo osim da se izigram samo tako.
 Najviše sam mrzeo školu i domaće zadatke.Naravno-posle četvrtog a dotle je i škola bila vrh  Smile Smile
« Poslednja izmena: 17. Nov 2008, 14:15:35 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
O cemu pricas da znam, ja pricam o sistemu kako je orwelovski a ti govoris da nije, cemu ti snimci pa mozemo da se prepucavamo do sutra jel u julu poginuo covek? Ne razumem sta hoces da kazes.
Pa jeste orwelovska brutalnost a sta je u americi demokratija?
Evo jos malo brutalnosti
http://www.youtube.com/watch?v=NcYOOc2LqzA pogleda  1:40 jako je zanimljivo, pa mi reci tvoje misljenje i na 3: 15
Evo jos malo demokratije pa uzivaj http://www.youtube.com/watch?v=EymjgrXXnH4&feature=related

Neznam da li si primetio ali ja sam postavio clip sa nasom policijom, vreme desavanja su kasne 90-te.
Upravo tada je Srbija bila prava orvelovska tvorevina.

Niko ne kaze da se u SAD policija tu i tamo ne ponasa kao na snimcima, toga ima i u Srbiji, samo ti to ne
zelis ni da vidis ni da cujes, jer bi to poremetilo tvoju sliku koju imas o Srbiji.

Ako negde postoji pravna drzava i demokratija to je u SAD i EU. Drugde toga nema
SAD je jako, jako daleko od orvelovske drzave, kao i clanice EU.

Pa zato jer je Miloseviceva tvorevina bila ustvari projekcija drustva o kakvom americki totalitaristi sanjaju pa su resili da taj sam sprovedu u malo zabacenom cosku sveta pa da istrazuju kako ljudi reaguju kad ih pustis sa lanca, vodis bespotrebne ratove, prvo dobijas pa onda gubis, kako mozes da kontrolises vosjku, policiju, ekonomiju, kako mozes da lazes u oci a da te opet obozavaju i tako dalje. Pa kasnije opet zaustavis sve to pa posmatras kako se preziveli iskobeljavaju iz tog svog s*anja i sta je ostalo jos u glavama stanovnistva i kako deluje kolektivno pamcenje. Ono sto se desavalo u Srbiji devedesetih Bush je reprizirao u Americi posle 11. septembra. I danas se svi cude kako Ameri ne mogu da pobede u Iraku i Avganistanu. Jednostavno, ratuju protiv onoga cega nema, protiv straha. A strah je, zna se, najmocnije oruzje.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
 Kad smo već kod Amera evo jednog videa šta znači biti hrabar:
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 496
Zastava Ниш брее ...
OS
UNIX
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia E52
Ovo slucajno nadjoh na netu,pa sam resio da postavim ovde,da malo razmislimo o tome...nije li covek u pravu ?
Za svu decu koja su rodjena 50-tih,60-tih,70-tih

Prvo , preživeli smo i rođeni normalni i ako su naše majke kad ih je bolela glava pile aspirine,

jele hranu iz konzervi , pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes.U to vreme nisu postojala obaveštenja u stilu "Čuvati van domašaja dece" na bočicama sa lekovima. MI , kada smo imali 10-11 godina nismo nosili Pampers-e.Pišali smo u krevet.Kao deca vozili smo se u autima bez pojasa i vazdušnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi kad vozimo bicikle.Pili smo vodu iy creva za polevanje bašti , a ne iz flašica kupljenih u apotekama.Delili smo flašicu koka-kole sa našim drugarima i NIKO nije umro zbog toga.

Jeli smo melčne čokolade,sladolede,beli hleb ,pravi puter, pili kole koje su i tada bile pine šečera , ali nismo bili debeli ZATO što sm ose stalno igrali napolju.Izlazili smo iz kuće ujutru i igrali se celi dan dok se ne upale svetla na ulicama:Klis,žmurke,trule kobile,partizani i nemci,i svega ostalog što samo dečija mašta može da smisli. Neretko nas niko nije mogao naći po ceo dan i NIKAD nije bilo problema.Nakon par padova,modrica,slomljenih prstića naucili smo kako rešiti problem.MI nismo imali imaginarne drugove i probleme sa koncetracijom u školi.NAMA nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti.MI nismo imali školskog psihologa ,pa smo ipak završavali nekakve škole.NAMA nisu prodavali drogu ispred škole.MI nismo imali nitendo,playstation,nikakve video igrice,nismo imali 99 kanala na tv-u( sam dva i to drugi tek popodne) , nismo imali DVD,mobilne ,računare,internet ,chat rooms......

MI smo imali drugove i išli smo napolje igrali ti se sa njima.

Padali smo sa drveća,znali se poseći na staklo,slomiti zub , nogu ili ruku ,a lia naši roditelji nisu nikada išli na sud zbog toga.Pravili smo lukove  strele ,bacali petarde za n.godinu i sve smo to preživeli bez posledica.Kad upadnemo u probleme sa zakonom,roditelji nisu plaćali kauciju da nas izvuku u stvari , bili strožiji nego sam zakon.

Poslednjih 50 godina su bile najplodonosnije u istoriji čovečanstva .Naše generacije su proizvele najbolje izumitelje i naučnike do sada.Imali smo slobodu , pravo na greske , uspeh i odgovornost i naučili smo živeti sa tim.

I TI PRIPADAŠ TOJ GENERACIJI ,ČESTITAM!!!

Možda ćeš poželeti podeliti ovo sa ostalima koji su imali sreće da odrastu kao prava deca, pre nego sto su advokati ,države i vlade počele određivati kako treba živeti.

Možda bi bilo dobro poslti ovu poruku u vašoj deci da vide kako su njihovi roditelji odrastali.

POZDRAV GENERACIJI ,ŽIVELI!!!
....sta kazete? Smile

Све, све, све што је овде написано потписујем. Smile Smile Smile Ја сам један из те генерације и са сетом се сећам свог детињства.
IP sačuvana
social share

"Са Вером у Бога, за Краља и Отаџбину"

"Чујте Срби-чувајте се себе", и "Књига о Милутину"- (http://forum.burek.com/index.php/topic,207224.170.html).

"Свето Писмо"- верзија за мобилне телефоне:http://forum.burek.com/index.php/topic,152532.70.html
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
O cemu pricas da znam, ja pricam o sistemu kako je orwelovski a ti govoris da nije, cemu ti snimci pa mozemo da se prepucavamo do sutra jel u julu poginuo covek? Ne razumem sta hoces da kazes.
Pa jeste orwelovska brutalnost a sta je u americi demokratija?
Evo jos malo brutalnosti
http://www.youtube.com/watch?v=NcYOOc2LqzA pogleda  1:40 jako je zanimljivo, pa mi reci tvoje misljenje i na 3: 15
Evo jos malo demokratije pa uzivaj http://www.youtube.com/watch?v=EymjgrXXnH4&feature=related

Neznam da li si primetio ali ja sam postavio clip sa nasom policijom, vreme desavanja su kasne 90-te.
Upravo tada je Srbija bila prava orvelovska tvorevina.

Niko ne kaze da se u SAD policija tu i tamo ne ponasa kao na snimcima, toga ima i u Srbiji, samo ti to ne
zelis ni da vidis ni da cujes, jer bi to poremetilo tvoju sliku koju imas o Srbiji.

Ako negde postoji pravna drzava i demokratija to je u SAD i EU. Drugde toga nema
SAD je jako, jako daleko od orvelovske drzave, kao i clanice EU.

Pa zato jer je Miloseviceva tvorevina bila ustvari projekcija drustva o kakvom americki totalitaristi sanjaju pa su resili da taj sam sprovedu u malo zabacenom cosku sveta pa da istrazuju kako ljudi reaguju kad ih pustis sa lanca, vodis bespotrebne ratove, prvo dobijas pa onda gubis, kako mozes da kontrolises vosjku, policiju, ekonomiju, kako mozes da lazes u oci a da te opet obozavaju i tako dalje. Pa kasnije opet zaustavis sve to pa posmatras kako se preziveli iskobeljavaju iz tog svog s*anja i sta je ostalo jos u glavama stanovnistva i kako deluje kolektivno pamcenje. Ono sto se desavalo u Srbiji devedesetih Bush je reprizirao u Americi posle 11. septembra. I danas se svi cude kako Ameri ne mogu da pobede u Iraku i Avganistanu. Jednostavno, ratuju protiv onoga cega nema, protiv straha. A strah je, zna se, najmocnije oruzje.
Ne verujem ne ratuju oni zbog straha nego zbog nafte.  Smile
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Pa to je suvisno reci, al sluzbeno, zbog straha od terora i ljudi veruju u to. Plase narod sa bosonogim teroristima kojima je najmocnije oruzje rpg i koji se nalaze hiljadama km od USA, a onome koji je upucen malo bolje u te stvari dodeli se koji dobar poslic i eto, svi zadovoljni, Suniti i Shiiti se tamane medjusobno ko Srbi i Hrvati, vojnici dodacima na terenu kao i cinovima, industrija prodaje oruzje u tri smene..
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Iako svi uglavnom znamo da na javnom mestu sme da se koristi kamera ipak u Usa i Engleskoj pajkani prave probleme tj.nezakonito pokušavaju da vam ugase kameru.Dakle,postoje mesta-privatne zgrade i raznorazna mesta gde nije dozvoljeno snimanje ali ulica je ok,uvek je bilo i biće(bar se nadam).

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ne voli murija da se slika mnogo. Retko sam imao priliku da snimam takve akcije, al to se radi sa kuka, siroki objektiv, sklopis display i niko i ne obraca paznju. Al ti na kraju ne mogu nista. Opet, ako snimas prolaznika, a lica mogu da se prepoznaju, mos da dobijes privatnu tuzbu za to. Muriju ne mos da tuzis, jer oni "navodno" sve brisu nakon 48 sati i ne ide u javnost osim ako ne snime neko krivicno delo pa cuvaju kao dokaz a daju u javnost zbog indentifikacije.
Jednom smo snimali par murova koji su dosli zbog buke, od vrata pa kasnije sa kuka jednom rukom i pravio se lud. Snimci ko u dogma filmu  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
 Smile Smile
 Ma ima da ih snimam sve-kako mogu oni možemo i mi  Smile
 A divim se hrabrosti likova koji neće da ugase kameru kad im gice prete  Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2026, 08:41:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.