Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 20:22:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: George Orvel "1984"  (Pročitano 160993 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Citat
i bolje

Pa, sad... tu ulazis u malu kontradiktornost... vi hriscani verujete u uskrsnuce... Smiley
Citat
A, to nije isto?
Mislim da nije

LOL... ovo je dobro.. Smiley

Citat
Zavisi kako ko.Ja mogu reci da ja nisam bas toliko dobar i da se kod mene radi i o egoizmu kao i o gordosti.Neka svako sebe preispita zasto neke stvari radi

Znaci da je moja tvrdnja u pravu...
Ti si egoista koji se krijes iza humanizma...

Citat
Najvazniji trenutak u ovom zivotu je onaj koji uprao sad zivis zato ceni taj trenutak.Patrijah Pavle je ovome vise puta govorio.Mada sada kada bi nastavio otisao bi u filosofiju ili religiju bolje da 

Cemu onda teorije zavere?

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Ti si egoista koji se krijes iza humanizma...
Da Smile

Citat
Cemu onda teorije zavere?
Да би своје задовољство услобљавао нечим другим и да би га одлагао.И није то теорија већ пракса.Видиш ли колико су данашњи људи незадовољни а имају ли разлога. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Teorija je praksa od pamtiveka, bilo to da je Zemlja okrugla ili da je vlada ubila nekoga zarad vlasti. Mi mozemo da zazmurimo ali to nece napraviti stvar manje realnom. Kad se preispitamo, treba da pitamo sta je u stvari realnost? Da li je mi odredjujemo ili neko drugi? Odgovor je da svi stvaraju neku realnost ali razlika je u kolicini. Zavere su bile i ostace, i uvek ce biti ljudi koji ce zarad istine biti markirani kao paranoici, skicofrenici i ludaci, jer to uvek neko zeli. Ja sam sve to i ne smeta mi, jer to je samo titula za deskreditovanje onoga sto znas i vidis da te niko ne bi slusao. Staro je kao i politika, doduse to je i sama politika za sebe.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Мирјана Бобић-Мојсиловић
Последњи печат
Биометријске личне карте, у крајњој линији, власти дају неограничену моћ – отуда ваљда оваква журба да се у Србији тај посао заврши што пре

Бићемо, изгледа, прва земља у Европи у којој ће бити уведене биометријске личне карте. Неки грађани су у томе видели „мрачне намере ЦИА и илумината да нас контролишу попут робова”, други су у том малом детаљу видели „још једну политичку уцену света према Србији и утврђивање њеног положаја заморчета у Новом светском поретку”, док је Родољуб Шабић, повереник за слободан приступ информацијама од јавног значаја, рекао да је примена биометријских личних карата без механизама који обезбеђују заштиту података о личности данас много ризична и додао да је „занимљиво да будемо једна од првих европских земаља која има биометријске личне карте, а једна од последњих која нема савремени закон о заштити података о личности”.

Шта је већи проблем у овој причи? Да ли то што ћемо у систему „све може бити уперено против вас” бити први у Европи, да ли то што немамо законе који регулишу заштиту приватности, или је проблем у чињеници да је овај „последњи печат”, овај симболички жиг на сваку егзистенцију, знак сумрака личних и грађанских слобода, механизам за апсолутну контролу живота, порока и тајни којих више неће бити, суптилни механизам последње уцене која ће сваком од нас висити над главом? Централни компјутер полиције, система, државе, тај свемогући ентитет стварно ће нас посматрати, и наши животи одједном постају потенцијално најкрупнији докази против нас, орвеловски застрашујућа реалност. „Све о нама”, наводно, улази на велика врата како би се, између осталог, олакшала борба против организованог криминала, корупције, тероризма, лопова, силеџија и муљатора свих врста.

У реакцијама по интернет блоговима, осим поменутих, има и оних у којима грађани изјављују да је идеја одлична за све људе који живе поштеним животом и који немају чега да се плаше. Један знак особе, решава све. Биометријска лична карта може и тако да се схвати. Али, има један мали проблем.

Питање је ко одлучује о томе чије ће понашање, односно чија ће биометријска лична карта бити узета у разматрање? Претпоставимо да су у праву они који страхују да ћемо у апсолутној контроли сви бити праћени и прислушкивани, али нећемо сви бити кажњени за своје понашање.

Врховни жрец свих судбина одлучује о томе чији мито се вади из рукава сада, а коме се гледа кроз прсте; чија корупција у овом тренутку, зарад „виших интереса”, не треба да буде дирана; који криминалци у овом историјском тренутку треба да се пусте на миру; ко ће бити уцењен, чија породица ће бити на удару, чији лоповлук ће бити бомба која растура нечију политичку каријеру; ком насиљу ће бити прогледано кроз прсте, чија бесправна градња ће постати правна, а чија ће се рушити; ко сме да отме парк деци како би на том месту саградио десетоспратницу, коме ће се дозволити отимање градских обала и чија приватизација ће бити обавијена велом тајне; чија ће зарада на берзи бити употребљена „кад за то дође време” као крунски аргумент, а чији банковни рачуни се никада неће отворити – у шта год да погледамо одувек, и данас, видимо само мутну Марицу. За то нам нису потребне биометријске личне карте, ни будућност, ни научна фантастика. То ћемо имати и кад уђемо у систем тоталне контроле. Ништа ново.

Јер, ради се о томе да политички и лични интереси, а не било каква жеља да се уреди друштво и да се досегне универзална правда креирају наше животе и насловне стране таблоида.

Врховни жрец је (а он може бити појединац или група, свеједно) онај који је изнад свемогућег компјутера. Он одлучује о томе ко је „грешник”, и чији ће „последњи печат” бити отворен. У пирамиди власти, на сваком нивоу седи по један, само што данас има мање података. Мали поштени човек не треба да се радује овом пројекту – свако може бити сломљен – ако се из било ког разлога нађе на путу булдожеру моћи.

Биометријске личне карте, у крајњој линији, власти дају неограничену моћ – отуда ваљда, оваква журба да се у Србији тај посао заврши што пре.www.mirjanabm.com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Sotonino sve videce oko. Ja sam o ovome pricao poslednjih 7 godina i niko mi nije verovao. Veliki komp koji sakuplja informacije.
Smak sveta dolazi brze nego ocekivano. To je isto kao oni cipovi o kojima sam pisao 5 stranica ranije. Auu to ne valja
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Па ако вам смета идите у планине и живите безбрижан живот.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Па ако вам смета идите у планине и живите безбрижан живот.

Njak... i tamo mogu da ih naFataju sateLJiti...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ti mislis da je to dobra tehnologija? Da svako zna sta si radio celog dana? Sta si rekao, sta si pio, kad si pisho, kenjao i ostalo?
Ja mislim da je to umobolnost najvece klase. Dozvolio bi da te markiraju kao zivotinju? Mozda je i bolje u planine. Zauzmes busiju u branis sebe i svoju zemlju. Jer ovo nije ono sto bi mi rekli "otvoren neprijatelj" ali je neprijatelj. Moraju se stvari dovesti u red kud puklo da puklo.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
RavenDark Respect Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
RavenDark Respect Smile
Respect i tebi brate! Ti znas o cemu ja pricam, i ja znam o cemu ti pricas. Slicni smo po tome.
E da jos slusas metal.... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 20:22:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.