Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 15:28:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 69
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde su nestali romantika i viteštvo?  (Pročitano 103860 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4910
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
k'o sto kaze jedna pesma "latinski je izumro sa latinima" tako i vitestvo sa vitezovima....
zasto?
zato sto lik ne mora mnogo da se potrudi da bi osvojio neku ribu a pod tim mislim da joj kupuje cvece,da joj pise pesme ,da joj peva ispod prozora da bi ona skapirala da joj se on udvara...dovoljno je da imas dobru pricu i da licis na nesto Smile ...ne kazem da ribe ne vole takav vid romantike ali ona jednostavno "nije u modi" i ako neko i pokusa da se udvara dami  Smile na taj nacin,drugi kazu:"koliko se ovaj cima bez potrebe.." ...kao sto je u ljutskoj prirodi da sve sebi olaksava tako vremenom mu je potrebno sve manje truda da osvoji neku devojku...
IP sačuvana
social share
tvrdji od hard core-a

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Kao sto vec drugi post u ovoj temi rece (ravendark), a i coolrunner u nekoj od svojih tema, romantika i vitestvo je proterano zbog proglasavanja istih - p a t e t i c n i m... sad but true...

Uostalom, iako je bambina napomenula da ce sada da se jave svi zivi romantici izlazuci da daju sve od sebe ali opet bleju na fejsu i druge cure blate nazivima tipa "sponzorusa" ili nesto jos gore, moracu da podelim nesto iz sopstvenog iskustva...

Cure vise nisu tako romanticne... (ne sve, samo one koje ja muvam, da ne bih izvazvao talas kontra-negacija)
Sirova snaga je pobedila mozak... (sto ne znaci da nemam istu, ali racunam da sam jaci intelektualno)

Smatram se izuzetnim romantikom i dzentlmenom... ali to nekako ubija volju za postojanjem ta dva kada ti cak i profesorka srpskog kaze da si ti "zaostavstina" iz 19-og veka, romantizam, (konkretna recenica: "promasio si vek") i kada je cinjenica da je malo dama koje danas zasluzuju dzentlmene...

Papirice sa "izjavama" (mada bolje reci "izvalama") ljubavi sam trpao jos po obdanistu/predskolsku curama po torbama/kesama i sl... bio sam kao neki kontra-secikesa, umesto da vadim, ja sam stavljao razno "djubre" (hrpa papira) po tudjim kesama, iduci od cure do cure, verovatno se uzdajuci u zakon verovatnoce da ce bar neka od mojih "miljenica" osecati nesto prema meni kao i ja prema njoj... Deset cura sam imao i dan danas se pitam da li su one znale za mene... jednu sam cak i pratio da bih joj ubacivao papirice u otvor za postu na kapiji... hvala bogu da sam tada bio maloletan i nisam znao za sexualno uznemiravanje... kao verovatno ni za sam sex uopste... how well...

Prvi prsten sam kupio curi jos u predskolskom... naravno, ucen tadasnjim filmovima... hej, ne mozete kriviti coveka (tada klinca od 6 godina) sto je bio spreman da pokusa sve da izrazi svoju "ljubav" simpatiji... sigurno nisam znao tada da pisem (da, zapravo, cenim ga da tada nisam ni znao da pisem) a kamo li da pisem pesme...

Naravno, taj problem je bio resen vec u osnovnoj skoli... sa prstena sam presao na narukvice... rezultat isti - opet corak... ali nema veze, gubitnik nije onaj ko ne uspe, vec onaj ko prestane pokusavati (naravno, i ovo je zavisno od situacije) mada, moj sledeci korak je bio usmeno izjavljivanje ljubavi... Nije to bilo ko zna sta, to je vecinom bilo ono sto sam smatrao da ona zeli da cuje a ne bas upravo ono sto sam ja hteo da joj kazem... mada, u svakom slucaju, nesto i nije dalo efekata... tu i tamo, ali ne kod cura koje sam ja zaista zeleo da impresioniram...

U osnovnoj skoli padaju i prve pesm(ic)e... naravno, paznja kod te cure traje koliko i samo citanje iste, sto ce reci, kratko... sta zna cura iz osnovne da li je i koliko je meni bilo potrebno truda i vremena da srocim tako nesto... tada su bili popularni "buntovnici" koji su smeli da kasne na casovima i da jedu uzinu koja se kupovala daleko od skolskog dvorista... pljuge da ne pominjemo...

Srednja skola vec menja tu sferu zivota... pocinjem sa mobilnim telefonom i pismima... da, izuzetno jako oruzje taj sms... kratko kao sto neko rece, ali nekako slatko... prave reci u pravom trenutku, a i svi znamo da "deca" u toj dobi postaju zivcano nestrpljiva kada ne dobiju odgovor na vreme, a nase poste su daleko od tacnih... Naravno, spomenuo sam i pisma... moram da priznam, jako oruzje protiv svih zenskih srca... dobiti licnu postu dok zivis sa porodicom a da to nije postpaid racun za telefon, ostavlja utisak... Naravno, to je bio mac sa dve ostrice, dok je elektornsku formu mogao da popuni svako, tvoj licni "pecat" (potpis/ime/nadimak/rukopis) na pismu je bio samo tvoj... tako da je mogucnost ucene i eventualnog ismevanja uvek postojala... sanse za dobitak/ismevanje su 50:50... iskusio oba slucaja... nisam imao vecih problema sta drugim slucajem, malo "pateticnog" ismevanja i stalo je na tome... ko ih 'ebe... ja sam to smatrao romaticnim (i dan danas smatram)...

Razglednice su postajale obavezne... letovanje/zimovanje i sl... deset minuta popunjavanja i slanja da bi ih neko narednih nedelju dana (do vaseg povratak) precitavao iznova i iznova bili su cenovno nemerljivi... jos ako pri tome ubodete i neku kreativnu sliku... uspeh je zagarantovan... znak paznje... jer:

Sitnice cine zivot... a i sama paznja se ogleda u malim stvarima... bitno je samo da ona postoji...

Srednja skola me je dovela dotle da pocnem i aktivno da se bavim pisanjem, ovaj put pesama, bez navodnika i bez "ca" u deminutivu... neozbiljne, saljive, ljubavne, romanticne, simpaticne, rep, balade i sl... Neke neobavezne, neke sa posvetom, neke cuvane kao blago, neke predate osobama za koje su i pisanje, neke procitane njima u lice, neke samo krisom i sramezljivo predate, ali sa jasno namerom... da mi je stalo...

Cak sam i par zbirki (veci broj pesama sa textom izmedju svake od njih koje opisuju zivot mene i tih osoba) poklonio curama koje su mi dosta znacile u zivotu (cura - nejednako - devojka) jer, naravno, bio sam previse dobar i previse zlatan (opet ja i "zlatna rezerva") da bismo presli na sledeci nivo, ali je njima prijala ta paznja i nisu zelele da me izgube... bio sam romantican deckic iz skole, njihov najbolji drug (ako ne i drugarica nazalost), a njima je trebalo nesto "dinamicno" u zivotu, jer pobogu, tada se sa pljuga iza skole doslo do bezanja sa casova, pijenja u javnosti, mozda i po koji joint... "buntovnici" su postali "mafijashi" i to je dodatno "palilo" cure...

Ali da, ja sam bio ubedjen da su sve one "vapile" za romantikom... i da ce ih te "bubice" za mafijom proci...
(vec vidim kako me neko napada da okrivljujem cure da su sponzoruse, ne, taman posla... svako sta voli)
Ovde je tema romantika, i ja samo pokusavam da vam docaram koliko je u mom okruzenju nije bilo a koliko sam ja bio spreman da je ponudim (i koliko sam to cinio)...

Prenapadnost, napadnost nikada... samo takticnost... drugarstvo je dobra osnova za ljubav... bio sam ubedjen u to... zapravo, to su mi i sve drugarice pricale... svi smo mi sanjali da cemo upoznati nekog ko ce nas razumeti i sa kim cemo se slagati i onda cemo sa njim biti spremni na sve... od poljubaca, do kreveta pa do zajednickog zivota... ah kako je to romanticno.... (ili pateticno za nekog, kako god)...

Kao sto mozete da predpostavite, ovakav plan, padao je u vodu, jer... najvazniji deo texta... posto znam da mnogi izbegavaju da citaju moje postove u celosti...

Ako zelis da budes romantican, od tebe se ne ocekuje da ukrades devojci poljubac niti da je silujes/napinjes da se smuvate direktno... vec da to bude postepeno, takticno, da se ona oseti spremnom... Ali... da li se to desava? Ne (u mom slucaju) Zasto? Objasnjenje sledi...

Time sto joj ti prirastas za srce i sto si neverovatno romantican i iskren, njoj samo olaksavas to sto je sama i sto trenutno nema neku drugu polovinu... ona te smatra kao "najboljeg druga/drugaricu" i ne zeli to da "upropasti" time sto cete postati decko i devojka pa se onda po sistemu "ne daj Boze" raskantate... Uostalom, ona te vec zna u srzi, jer se ti trudis da sa njom zivis zivot bez lazi i manipulacija, da je ocaravas i da ona u tebi vidi sigurnost... naravno, kao takav, ti njoj postajes dosadan, pa bi ona da proba nesto novo u zivotu (zasto bi svoj zivot posvetila jednoj osobi?)... i onda tvoja romantika gubi smisao... jer je svako drugi "novi kolacic" u igri, i ma sta i kako izjavio/ucinio, on postaje zanimljiviji, jer se to od njega nije ocekivalo... dok se od vas ocekuje da nastavite sa romantikom po principu "kad ste vec zajeli"... i vama bude zao da okrecete novi list da biste izigravali nekog "siledziju" jer i ona sama zna da to vi niste...

Postavlja se pitanje kako nastaviti dalje... da li ispasti losa osoba i napustiti nekog zato sto se prirodno/nenasilno odlucio da ne bude sa vama iako ste se maximalno trudili da vam to bude krajnji cilj... ili nastaviti uzaludnu bitku kako ne biste ispali ta losa osoba ali da biste ispali maximalni licemer prema sebi... jer radite nesto samo zato sto je to neko drugi ocekuje od vas...

Biti originalan nije uvek originalno... da, ovo je kontradikorno ali i tacno... jer kada se neko navikne na to, za njegova vas originalnost vise nije originalna... trust me... iskusio sam to na sopstvenoj kozi...

Slike, muzika, textovi, cvece, pokloni... sve sam to prosao za ovih 20 godina... i ko zna sta me jos ceka u zivotu, a ja sam vec sad razocaran sa par ishoda koje sam bukvalno "gajio" svojom romantikom i trudeci se da budem dzentlmen u svakom mogucem smislu...

Ostvario sam maximum, ali na pogresnoj skali... u pogresnoj kategoriji... od posebnog druga proglasen sam za brata, a ne za decka, ca ciji status sam se borio svim silama i sredstvima za koja znam...

I to mi tesko pada... i to ubija moju motivaciju za dalju romantiku...

"Gubitnik nije onaj ko ne uspe, vec onaj ko prestane da pokusava"... znam da pravi romantici ne bi trebalo da odustaju sa prvim porazom, dzemtlmeni takodje... ali ova istorija mojih dela se ponavlja... bojim se da sam izgubio dosta toga "magicnog" na pogresne osobe... misleci da su one prave... tacnije, zeleci da budu...

A sto se konkretno texta iz prvog posta tice... (da, najzad malo i teme konkretnije da se taknem), obavljao sam ja i navedene stavke (mada ima tu malo i preterivanja sto se tice gasenja i ne nosenja mobilnog telefona)... i sta mi to vredi? Nekome to ne znaci nista...

To neke zenske osobe nije sprecilo da kuckaju i telefoniraju...
Placanje racuna jednom, po bon-tonu kada osoba pozove, navlaci samo sigurnost kod zenske osobe da ce to biti uvek tako, a to je trenutno nemoguce, s obizrom da nemam svoje prihode...
I niz takvih stvari kada se romantika uzaludno trosi... bespovratno...

I sta mi vredi sto sam jos kao mali za drugarsko (mala matura) ja studirao bon-ton da ne bih ispao "magarac" kod pratilje?

Nije lako biti romantican danas, tezak je to posao, nije na ceni... tezak iz razloga da vise nema traznje za njim... a samim tim je i neisplativ...

Ja se jos jednom izvinjavam zbog ovako dugackog posta, ali trenutno imam veoma veliki emotivni problem u vezi sa ovom temom, i pokusao sam da sto vise izokolisam kako ne bih doveo sebe u situaciju da otvaram dusu ovde i na ovakav nacin... to cu uraditi tek onda kada pritisak postane neizdrziv...  Smile

Edit:
Major_T je ovo rekao dosta skraceno... i na zalost, takodje ima poentu sto se druge izjave tice, bar sto se radi o mom sluacju...

Evo da ti dam ja jedan savet (a i svim ostalim romanticima) sto se tice te ribe koja te smatra za druga, brata i sl. Nije jos sve izgubljeno. Moras da gledas stvari iz zenske perspektive. Ona se plasi da ce, ako udje u vezu s tobom, izgubiti tebe kao druga i bitnu osobu u njenom zivotu. Moras da joj das do znanja da te je vec izgubila i na taj nacin eliminises taj njen strah.

Dakle prekini da se vidjas s njom nekoliko meseci, prekini svaki kontakt na neodredjeno vreme. Neka shvati da te je izgubila, da neces da joj budes drug(arica), jer drugara imas dovoljno.

Nakon sto prodje taj vremenski period tvog kuliranja mozes da pocnes iz pocetka da uspostavljas odnos. Nek se riba uzeli tvog drustva... onda BUM... eto te ponovo u njenom zivotu. Reci joj da ne zelis da joj budes drugarica i kazi joj svoje namere, budi iskren. U ovom trenutku devojka ce morati da bira, ili ces je skroz izgubiti ili ces imati priliku da te gleda kao muskarca u svom zivotu.

Po meni ovo je jedina taktika koja moze da da rezultat. Opet sanse su skromne, ali bolje i to nego da dozivotno slusas price kakvog je lika upoznala proslog petka u klubu, dok u isto vreme proklinjes tog lika i osecas muku u stomaku sto to nisi ti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
markkko2000, ko ti kaze da udvaranje "nije u modi"?
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Citat
Deset cura sam imao i dan danas se pitam da li su one znale za mene

ovo je tako ..  Smile

dzobi, ovo je prvi put da sam ti procitala post od pocetka do kraja  Smile

moje misljenje o tebi/tome:

ili biras djevojke koje nemaju slicne afinitete kao ti ili se previse uzdas u romantiku kao u 'oruzje' zavodjenja. mislim da tu ima i jednog i drugog.

ne mozes nikad da se toliko otkrivas zenama; kazes da si uvijek iskren do kraja; ne ide to tako. ne trebas da je lazes, ali ne trebas ni biti 100% dostupan i moras uvijek zadrzati dozu sebe koju ona nece moci da vidi. ja dosad nisam upoznala ni znala nijednu djevojku koju to ne privlaci, s druge strane, pretjerana iskrenost i pokazivanje emocija odbija skoro sve. to je moje iskustvo. a posto sam ja bik, moras mi vjerovati  Smile

vjerovatno se to glumatanje tj suzdrzavanje kosi s tvojim nacelom ruskog ljubavnika, ali ako hoces da imas ikakvog uspjeha sa zenskinjama, moraces malo da korigujes svoje taktike  Smile moras da preuzmes inicijativu kad-tad, ne mozes joj mjesecima slati pisma, stagod, bez da konkreto nesto uradis. svaki djecak kojeg sam ja vidjela kao druga (kao sto ti opisujes), a koji je kao bio zaljubljen u mene, je imao iste mane; nedostatak inicijative, dostupnost 0-24, onaj teleci pogled 'jabihsveuradiodasepoljubimo' .. ne mozes tako da se ponasas, a tek ste u fazi 'zavodjenja'. to mozda nekad poslije, kad veza postane ozbiljna, ali na pocetku: no-no.

mislim, mozes ti da nastavis sa svojim stilom i cekas zenu koja ce biti bas kao ti, mozda je to bolja opcija .. ali ako si zeljan adaptacije ..  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Samsung Galaxy S Advance
Evo da ti dam ja jedan savet (a i svim ostalim romanticima) sto se tice te ribe koja te smatra za druga, brata i sl. Nije jos sve izgubljeno. Moras da gledas stvari iz zenske perspektive. Ona se plasi da ce, ako udje u vezu s tobom, izgubiti tebe kao druga i bitnu osobu u njenom zivotu. Moras da joj das do znanja da te je vec izgubila i na taj nacin eliminises taj njen strah.

Dakle prekini da se vidjas s njom nekoliko meseci, prekini svaki kontakt na neodredjeno vreme. Neka shvati da te je izgubila, da neces da joj budes drug(arica), jer drugara imas dovoljno.

Pre svega, zelim da se zahvalim tebi i Fahrenheit-u sto ste odreagovali na moj post (a.k.a "vapaj"), jer znam da je dosta dug i sasvim je opravdano da ga vecina preskoci, jer osim teme, sadrzi i trunke mog licnog problema...

A to je vec druga tema cim se sa opsta stvar polako konkretizuje... ali osetio sam da ovo moram da iznesem nekom ili cu da puknem i onda se bas pogodilo da je ovakva tema osvanula bas ovde, na psihologiji...

A sad, da se vratimo tvom postu Major_T.
Vidis, sve ja to shvatam i naravno, razmisljao sam o toj "reset" opciji... jer kakva je vajda ako te je ona vec zacrtala kao druga/ricu osim da sve to lepo obrises i krenes od nule... Naravno, suocio sam se sa moralnom dilemom, iznesenom i u mom prethodnom postu... a to je:

Postavlja se pitanje kako nastaviti dalje... da li ispasti losa osoba i napustiti nekog zato sto se prirodno/nenasilno odlucio da ne bude sa vama iako ste se maximalno trudili da vam to bude krajnji cilj... ili nastaviti uzaludnu bitku kako ne biste ispali ta losa osoba ali da biste ispali maximalni licemer prema sebi... jer radite nesto samo zato sto je to neko drugi ocekuje od vas...

Naime, nije lako uskratiti nekome nesto sto ste mu vec nesputano pruzali, to bi bilo kao navlaciti nekoga na drogu i onda mu je jednostano oduzeti i/ili naplacivati... Sta bi je sprecilo da ona zapravo iz straha da ne ostane bez mene ucini nesto sto bi meni znacilo ali ne i njoj... Ne kajem se ni zbog cega sto sam za nju ucinio i jos manje zelim da je time "kupim", samo, problem je sto ona to ne vidi onim ocima kojima ja vidim te gestove... dok ona to vidi prijateljski ja to vidim udvaracki, tako da... postavlja se pitanje kako da predjem u tu drugu ligu ako ona odbija da me pusti iz ove?

Druga stvar, recimo, da se cura nalazi u periodu kada joj je neko toliko blizak zaista mnogo potreban... da li je opravdano tada napustiti jer nismo uspeli u svom cilju? Sta ako neko drugi iskoristi taj trenutak njene slabosti i "uslovi" je da joj je potreban jer nema nikog drugog...

Skatljivo je to stanje prelaska sa drugarstva u vezu, a mogao sam da se zakunem da bi to bila najlogicnija stvar... i najbolja osnova...

Nakon sto prodje taj vremenski period tvog kuliranja mozes da pocnes iz pocetka da uspostavljas odnos. Nek se riba uzeli tvog drustva... onda BUM... eto te ponovo u njenom zivotu. Reci joj da ne zelis da joj budes drugarica i kazi joj svoje namere, budi iskren. U ovom trenutku devojka ce morati da bira, ili ces je skroz izgubiti ili ces imati priliku da te gleda kao muskarca u svom zivotu.

Ovaj deo citata govori o "reset" opciji gore objasnjenoj... i uslovu ili/ili...
Naravno, tu su i dodatne opcije, sta ako se ona obraduje ponovnom dolasku jer se nada ce "ponovo biti sve po starom"...
Sta ako taj povratak shvati kao vasu nemogucnost da "zivite" bez nje i nastavi po svome...
I onaj najgori scenario:
Sta ako vas ona jednostavno zameni nekim ko je zeljan te uloge ili na taj nacin potrazi nekog ko ce biti uz nju uvek i nece je napustati, a sa tom frazom muva vecina prosecnih likova...

Po meni ovo je jedina taktika koja moze da da rezultat. Opet sanse su skromne, ali bolje i to nego da dozivotno slusas price kakvog je lika upoznala proslog petka u klubu, dok u isto vreme proklinjes tog lika i osecas muku u stomaku sto to nisi ti.

Sad but true... koliko samo boli sto se svaki dan cujemo na po par sati, pricamo o svemu i svacemu i to ne postaje dosadno, smejemo se i salimo, ali sve pada u vodu kada "on" (neko treci, njena simpatija recimo) samo cimne i sve to vreme naseg dosadasnjeg razgovora pada u vodu jer ona daje vrednost tom nekom sto ju se samo setio... samo cimnuo... i nista vise...

A da ne pricamo o tim situacijama sa pricom o drugim likovima, ili samom prisustvu takvoj situaciji, dok se ti samo trudis da budes hladnokrvan povodom toga, a ovamo ti dodje da urlas od muke sto ti mozes/umes/znas bolje od svih njih, ali ti ona ne daje priliku za to jer na sve tvoje izjave/gestove ne gleda na taj nacin...

Najvise boli to sto bilo ko - bukvalno, drugi ima vece sanse u startu, i moze dobijati po vise njih, ali osoba na koju se vec cura navikne ne moze da dobije ni jednu... jer noviji su zanimljiviji, jer su misticniji (a posle se kazu iskrenost ceni) i sa njima ne znas na cemu si pa je to dodatno uzbudjenje (a posle se to koristi kao "izgovor za lose stvari" koje sa njima napravis).

I sta ti vredi ta sigurnost koju ispoljavas putem romantike i vitestva, kad se na to gleda kao na debelu monotoniju jer je aktuelnije i bolje da se zivi burno od danas do sutra, sa zivotom punim neizvesnosti... i verovatno sa osobama koje su takve...

Zato i kazem da je problem u traznji... ponude je uvek bilo i bice... ali dok ne bude bilo traznje, sve je to klasicno rasipanje u prazno...

Edit: (za cess, da ne mora da cita ceo post - opet)

Da odgovorim i cessarici (i zahvalim joj se na citanju takodje), posto je postovala u medjuvremenu...
Zahvaljujem joj se i na iskrenoscu sto se tice zenskog stava, i moram joj reci da je u pravu sto se dosta toga tice... Tako da cess, tvoje misljenje je sasvim opravdano i procitala si me do kraja... (jbt, ne mogu da se foliram cak ni na netu, a pokusavam da se pravim hladan pred curom uzivo)

Da, cenim ga da se previse uzdam u romantiku jer mi je taktika "iznenadno gurnuti jezik" nekako lame za muvanje... Ne bih da to bude nesto tipa "desilo se, pa cemo sad da nastavimo jer sam te presao na brzinu"... Zelim da se uverim da i ona oseca nesto slicno kao i ja, ne mora kolicinski isto, jer sam uvek spreman vise da volim za pocetak, ali mi treba motivacija bar u nekoj maloj kolicini njene ljubavi prema meni, naravno u tom istom smislu u kom ja gajim to "nesto" prema njoj...

Da, shvatam da je "takticki" opravdano zadrzati nesto za sebe (precutati), ali kada se polako otkriva deo po deo i shvatas da time mozes samo da je osvojis "do kraja" jer voleti nekoga znaci voleti ga sa svim vrlinama i manama... Nije ni ona savrsena (ne vredjam, cura je stvarno prosek), ali ja sam je prihvatio sa svim tim njenim "bubicama" (netakticna je u dosta situacija, ume da odreaguje dosta bezosecajno, tvrdoglava je kao mazga) ali eto... svidja mi se... prosli smo toliko toga zajedno i mislim da kada smo mogli da dodjemo dovde, sigurno mozemo da idemo i dalje... znam sve o njoj pa mi nije dosadila, verovatno i ona zna sve o meni i time nemam straha da ce nekada saznati nesto zbog cega ce se kasnije kajati zbog donesene odluke o "drugom nivou" naseg odnosa...

Od ruskog ljubavnika pa nadalje... ne znam da li je za stid ili pohvalu, ali to sam ja... Mene jednostavno grize savest ako se budem igrao toplo-hladno sa njom... da joj uskracujem paznju kada njoj treba i da je odbijam samo zato sto ona ne oseca ono sto ja osecam prema njoj... Uvek je bila tu za mene, i trudim se da i ja budem tu za nju... nisam samo ja dostupan njoj... dostupni smo jedno drugom... ali eto, to kao negativna osobina ocigledno funkcionise samo sa njenog shvatanja...

Svaka preuzeta inicijativa zavrsavala se sa "samo dovodis do toga da bude tesko i tebi i meni"... puno toplih reci zahvalnosti i objasnjenja da je i bratska ljubav vrlo vredna (sto ne sporim, verujem da je to velika cast) ali to je ono sto ja nikada necu moci da uzvratim na taj nacin i ta titula stoga meni ne pristaje...

Bojim se da nema svrhe cekati "zenu" koja ce biti u mom romanticnom fazonu... ovo je greska koju sam drugi put ponovio u zivotu nadajuci se da sam ovaj put 100% siguran da je ona ta koja je vredna svega toga...
Pogresio sam i psihicki se pripremam za isti pakao kroz koji sam prosao i prvog puta... (vec osecam kako mi polako ova situacija utice na zdravstveno stanje, zato sam i resio da popricam ovako sa nekim)...

Savremena adaptacija je izgleda jedino resenje... e sad ono sto mene stvarno jedino i najvise muci...

Sta ako u buducnosti neka cura bude zaista bude vredna svega toga, a ja poucen ovim iskustvima nikada joj ne pruzim ono sto ona ocekuje/zeli/zasluzuje... Sta ako se budem plasio da cu je zbog toga izgubiti ili da cu joj "dosaditi" pa ce me proglasiti samo za druga, osobu koja ce uvek biti tu za nju ali ne kao decko, vec kao brat...

Zar stvarno vise cenite ono sto ne poznajete za razliku od onog sa kojima negativna iznenadjenja nisu moguca?
Zar stvarno vece sanse ima slucajni nego vas poznanik/prijatelj?
Da li je stvarno jedini nacin da covek shvati sta zapravo ima pored sebe taj da to nesto/nekog najpre izgubi?

I da, verujem ti na svemu sto si rekla... kao bik biku...
« Poslednja izmena: 26. Feb 2010, 14:51:22 od Dzobi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4910
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
markkko2000, ko ti kaze da udvaranje "nije u modi"?

ne kazem da udvaranje nije u modi, nego "vitesko" udvaranje nije u modi jer postoje mnogo laksi nacini  Smile

@Dzobi poslusaj savet Major T jer moras malo vise na sebe da mislis...ako je reset jedina opcija moj ti je savet da uradis to ili ces celog zivota patiti sto to nisi ucinio...tesko je ali moze da donese rezultate  Smile
« Poslednja izmena: 26. Feb 2010, 14:55:26 od markkko2000 »
IP sačuvana
social share
tvrdji od hard core-a

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Citat
I da, verujem ti na svemu sto si rekla... kao bik biku...

Smile

Mnogo razmisljas o opcijama i mogucim raspletima, od toga mozes dobiti samo cir ili hemoroide. Ako pricamo konkretno o toj sadasnjoj drugarici/djevojci, ocito si prekasno preuzeo inicijativu; onda kad je ona vec tebe zapikala kao druga/brata/stagod. Drugarstvo i prijateljstvo jeste dobra osnova za vezu, ali tu mora postojati i strast tj seksualna privlacnost-bez toga ne ide. Mozda bi se u njoj probudilo to nesto kad bi vidjela da muvas neku drugu djevojku, mozda bi tad shvatila da tu ima neceg, ali po meni to nije dugorocno rjesenje; takva reakcija je vise produkt licne sujete nego pozitivne, ljubavne emocije.

Kad sam rekla 'dostupnost', nisam mislila da joj spustis slusalicu kad hoce da prica s tobom  Smile Nego se zaokupiraj drugim stvarima, radi nesto, ne moras svaki put kad te zovne na kafu da se nacrtas u kaficu, ne moras svaki put da prihvatis poziv u bioskop i ne moras ti svaki put da je zivkas ili kako vec funkcionisete.

Moze covjek biti romantican i dzentlmen, a da ne bude u isto vrijeme ovca ili otirac. Na trenutke ti meni izgledas bas kao to-neko ko je stalno tu, nadas se nekom napretku sto se tice vaseg statusa, a ona te gleda kao prijatelja. Pritom si sam kriv za to posto se postavljas tako.

Citat
Zar stvarno vise cenite ono sto ne poznajete za razliku od onog sa kojima negativna iznenadjenja nisu moguca?
Zar stvarno vece sanse ima slucajni nego vas poznanik/prijatelj?
Da li je stvarno jedini nacin da covek shvati sta zapravo ima pored sebe taj da to nesto/nekog najpre izgubi?

1. Negativna iznenadjenja su uvijek moguca, pa ne znam koliko dobro da poznajes tu osobu. Ali ajd, kapiram sta pitas- Ja cijenim osobu koja sebe cijeni-bilo da je poznanik, stranac ili prijatelj. Ti sebe ne cijenis dovoljno cim si dopustas tu mentalnu torturu. I ja sam svojevemeno imala slucaj da mi je frajer rekao - pa dobro, ti se meni svidjas, nema veze sto se ja tebi ne svidjam, nema veze sto ces ti imati drugog momka, ja bih da se mi vidjamo drugarski i dalje. Mislim .. pao mi je mrak na oci iste sekunde; kako da ga ja postujem kad on sebe ne postuje?

2. Uz ^, nije problem u sansi, problem je u tome kako iskoristis tu sansu. Ako krenes sa taktikom 'mi smo prijatelji, a to mozda preraste u nesto vise' onda su sanse da ce to zaista prerasti vrlo male.

3. Nije jedini nacin, naravno. Ali to dosta zavisi od toga kako se postavljate (konkretno u vezi) jedno prema drugom. Ne mora moj momak da me pravi ljubomornom i da flertuje s drugim djevojkama da bih ga vise cijenila, sve sto treba da radi je da drzi do sebe i ne pusta da ga pravim budalom ili ovcom ili bilo sta trece. To je moje misljenje.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Muzicki intermeco... jer pisete duge postove:

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Dzobi nije to što ti i ona radite uvod ni u šta. Ti hoćeš da joj budeš dečko, ona to neće. nema to veze  sa romantikom. Ona je arogantna prema tebi jer joj nije stalo do tebe kao momka pa pokušava da te zadrži na distanci. Međutim prija joj što si ti ko kuca zacopan u nju i zato ti ne dozvoljava da odeš, a to je loše za tebe.

Jedino možeš da prekineš i da sebi tražiš drugu devojku koju nećeš idealizovati. Ne smeš da budeš Don Kihot, smešni glupavi romantik. Žena hoće pored sebe muškarca, ne kučence.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Muzicki intermeco... jer pisete duge postove:

Tako je. I, zene hoce kratke postove, a ne duge

Citat
Žena hoće pored sebe muškarca, ne kučence.
Znaci, Dzobi budi zver  Smile

(kad odes sa ove klinike, moraces da posetis onu pravu  Smile )
« Poslednja izmena: 26. Feb 2010, 15:10:15 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 69
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 15:28:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.