Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 15:15:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde nestadose Srbi?  (Pročitano 38983 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T28
Tu je ova diskutantica u pravu svi imamo neke ideologije, ti meni Zemunac2 navedi neke knjige da pročitam, ja sam tebi naveo svoje koje sam ja pročitao i koji su mi mjereodavni i koji su durgi rekli da su objektivni, e sad ti meni reci šta mi prporučuješ od literature!
Najsmješnije je bila da se Stefan Nemanja nije zvao tako nego po albanskom Stefan Nimani!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Наравно. А његова чукун-чукун...унука Зана је певала у истоименој групи. Сад ми је све јасно!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 959
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Vec me nerviraju ljudi koji stalno nesto kopaju protiv svog naroda.Uvek ce se naci nesto iskopati,ali cemu taj mazohizam?Zar nam nije bilo dovoljno sto drugi stalno pljuju po nama, kao da smo najgori narod u svetu?Najvise me boli kad Srbi to rade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
@ Promaseni

Ja nisam doktor nauka, ali pokojni akademik SANU Pavle Ivić jeste doktor nauka. On je naš najveći stručnjak - lingvista. Dakle, dijalekt kojim govore Srbi u Nišu, Vranju, Leskovcu, Pirotu, Zaječaru itd. se zove "torlački dijalekt" ili Prizrensko-Timočki govor. Po svojim karakteristikama ima nekih sličnosti sa bugarskim i makedonskim jezikom, ali u svojoj suštini pripada štokavskom jezičkom sistemu. Prosto, oni takođe koriste reč "što" ("šta") umesto reči "kakvo"("kvo") koji je standard u bugarskom i makedonskom jeziku. Dole ti je Ivićeva karta rasprostranjenosti torlačkog govora, na njoj ćeš videti da se tim dijalektom govori samo oko Kumanova, što potvrđuje moju tezu da Srbi u Makedoniji žive samo u okolini Kumanova.

Samo da napomenem da se najpoznatiji hrvatski lingvisti, akademik HAZU Dalibor Brozović i Milan Rešetar u potpunosti slažu sa prof. Ivićem. Ovi hrvatski lingvisti ne smatraju makedonski jezik kao deo štokavskog jezičkog sistema.

Vuk Karadžić je bio samouk čovek, koji je svoje tvrdnje zasnivao na "rekla-kazala" varijantama. Npr. " Rekoše Vuku dvojica iz Dibre kod Cetinja da u Makedoniji ima dosta ljudi koji govore srpski onako kako su ga i oni govorili, između srpskog i bugarskog, ali opet bliže srpskom nego bugarskom." To nije nauka, već Vukove lične zabeleške. Vukova teza da su svi štokavski govori ustvari srpski jezik tj. da su svi štokavci Srbi je glupost.
Svi Škoti govore engleski jezik, ali nisu Englezi po nacionalnosti, čak nisu ni istog etničkog porekla.

Bugari su se postepeno asimilovali u Slovene u V i VI veku, pa su na Balkan došli sredinom VII veka, uporedo sa dolaskom Srba i Hrvata. Razlika je u tome što su Srbi i Hrvati došli sa severa Evrope, a Bugari su došli sa istoka, direktno iz Crnomorske postojbine. Vrlo brzo po dolasku na Balkan Bugari su osvojili ogromna prostranstva i stvorili veliko i moćno carstvo (IX vek) koje se prostiralo sa obe strane Dunava, tj. na Balkanu i u Panonskoj niziji. Znači, Bugari nisu došli na Balkan kao mongoloidi, već kao Sloveni. Ovo moćno carstvo srušili su nadirući Mađari (X vek), koji su potpuno okupirali teritoriju severno od Dunava tj. Panonsku niziju.

Primetio sam da stalno potenciraš neke Slovene. Ako misliš da su svi Sloveni jedna rasa tj. istog porekla, grešiš. Zapamti dobro, Sloveni su jezička, a ne rasna grupa. Nisu svi današnji Sloveni pripadnici iste rase.
Uporedi fizionomiju lica Putina i Koštunice, sve će ti biti jasno. Putin (kao i većina Rusa) je mnogo sličniji Nemcima nego Srbima. Koštunica (kao i većina Srba) je mnogo sličniji Italijanima nego Rusima. Ovde se ne radi samo o boji kose i očiju, već o obliku i veličini lobanje itd.
Nisu svi Sloveni istorodni, npr. Bugari su turomanskog porekla, a Srbi (Serboi) i Hrvati (Horovatoi) su sarmatskog (iranskog) porekla. Pogledaj mapu br. 2.
Ovo ti govorim da bi shvatio da naši pra, pra, pra, pra preci nisu bili Sloveni, već su se slavizirali u nekom davnom istorijskom momentu, mnogo pre slavizacije Bugara npr.

@ igorxxx

Tebi preporučujem da pročitaš "Istoriju srpskog naroda" i druga dela najboljeg srpskog istoričara Vladimira Ćorovića. Skraćeno, elektronsko izdanje njegovog najvažnijeg dela "Istorija srpskog naroda" imaš na adresi   http://www.rastko.org.yu/

Ne znam odakle ti ovo za Stefana Nemanju, ja to nikada nisam napisao.
Uzgred, voleo bi da mi objasniš koren (poreklo) srpskog imena Nemanja, ako znaš.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Torlakian_dialect.png
(85.85 KB, 881x935)
Migration_of_Serbs.png
(198.61 KB, 800x523)
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T28
Nemoj gabice, ljutnja šteti ljepoti! Smile
@Zemunac2 ti pogledaj izvore odakle je on pisao Isoriju Srba i vidjećeš da se vrtimo u krug!
Svi važniji detalj iz rane istorije Srba, počinju iz vizantijskih spisa, koje ja smatram mjerodavnim!
Ali ne smtaram tvoje tumačenje isotrije jednog naroda na osnovu jezika, ne osporavam ja tu činjenicu, ali to nije mjerodavno, da li znaš kakv bi haos nastao u Francuskoj tek, kakd bi njihovu istoriju na osnovu dijalekata tumačili do ranog srednjeg vijeka, sjeverna Francuzi nisu mogli razumijeti prosvećene Francuze sa juga, jedni varvari drugi patareni! Eh to su bila vremena!
« Poslednja izmena: 07. Mar 2007, 02:25:42 od igorxxx »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Motorola V3i
@zemunac2  Smile

od tebe se ima sta nauciti  Smile
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
@zemunac2

Pises gluposti...
Pokupio si mapu dva ko zna od kuda.
Vuk je budala po tebi, kretao se sa cobanima kao sto je Kopitar i ostali...nije video sveta... cobani su mu davali savete oko Srpskog jezika kojim ti pises danas u dva pisma...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Malo nauci ko su Sloveni:
Copy/Paste - wikipedia (za decu kao sta si ti @zemunac2)

Sloveni su najbrojnija etnička i lingvistička grupa naroda u Evropi. Govore slovenskim jezicima i nastanjuju najveće delove jugoistočne, istočne i srednje Evrope, ali i široki prostor u Aziji sve do Tihog okeana(Rusija).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ti zemunac samo lupas...
Nisi mi odgovorio odakle su ti Bugari uzeli jezik... ha ha ha
Sto ti Bugari ne pricaju svojim jezikom...

O tim antropoloskim stvarma, za tebe prosto objasnjenje!
Narodi su se mesali....Tako da ako naidjes na smedjeg Turcina nemoj da tvrdis da je Srbin...ili da mu je neki predak bio janjicar....

A Hitlera nemoj da proglasis za Jevreja...

Sloveni su se naseljavali zna se odakle i gde...kao i Srbi...
To sta si ti ispisao pokazuje kolko neko moze da pise lazi.
Necu da ti drzim casove istorije vise besplatno.

Ti zastupas teoriju u kojoj si pao vise puta i nastavljas da lupetas po temi...
Tvrdio si da su Srbi u Makedoniju dosli 1913.god.
Mislim da bi trebali neki da pogledaju ovo sta si ti pisao i utvrde da li je spam...
---------------------------------------------------------------------------------------
Da naucis o Madjarima!
Copi/paste  - wikipedia

Данашња територија Мађарске је у старом веку била део римске провинције Паноније. У 4. веку су је населили Хуни под вођством Атиле, бича Божијег.
-------------------------------------------------------------------------------------------
« Poslednja izmena: 07. Mar 2007, 03:15:40 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
E, daj prestani da laprdaš. Odjebi više te Slovene. SLOVENI NE POSTOJE.
To je raznorodna  jezička grupa savremenih naroda, koji govore sličnim jezicima. Ali nisu istog porekla, shvati to već jednom. Ponovo ti savetujem da se pogledaš u ogledalo, pa onda uporedi svoj oblik glave sa Putinovom glavom. Videćeš da genetski nemaš nikakve veze sa Rusima. Samo budaletina Hitler je proglasio sve Slovene jednom rasom. To nije tačno. Savremenija antropološka i genetska istraživanja su utvrdila da u Evropi postoji 5 osnovnih rasnih grupa:
1. NORDIDI
2. BALTOIDI
3. ALPIDI
4. DINAROIDI
5. MEDITERANOIDI
Pored ovih 5 osnovnih grupa, postoje i podgrupe nastale mešanjem pojedinih gore navedenih osnovnih grupa.
Sada da naučiš sledeće. Rusi, Belorusi, Ukrajinci većinski pripadaju po svojim karakteristikama Baltoidnoj grupi. Poljaci, Česi i Sorbi su podgrupa, nastala mešanjem alpida i baltida, što znamo iz istorije ovih naroda koji su vekovima bili pod nemačkim uticajem. Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Crnogorci su većinom DINAROIDI, a Bugari i Makedonci su jedini sloveni koji pripadaju mediteranoidnoj grupi. Sve ove grupe imaju svoje karakteristike, koje čak i laik može da prepozna, golim okom.
 Ovde sam samo pisao o Slovenima, jer ti potenciraš te gluposti. U ovih 5 grupa spadaju i svi ostali evropski narodi.

Lepo ti objasnim da se ne zna poreklo dajnašnjiih Slovena, ti opet lupaš da se zna. Postavim ti mapu koja ti govori da naši preci potiču od Sarmata koji su bili staropersijsko (iransko) pleme, ti mi pričaš neke gluposti.

Pišeš ovde o Hunima iz V veka, a pleme Mađari NEMA nikakve veze sa Hunima, osim što naseljava istu teritoriju koju su naseljavali Huni pet vekova pre Mađara. Direktni preci današnjih Mađara su naselili Panoniju koju su osvojli od direktnih predaka današnjih Bugara. Dolazak Mađara se desio krajem IX veka (896 godine), pod vođstvom kneza Arpada.

Što se tiče bugarskog jezika, lepo sam ti objasnio da su oni jezik preuzeli od Crnomorskih (Kavkaskih) Slovena sa kojima su se asimilovali pre dolaska na ove prostore.

DA, ja ću i dalje tvrditi da Srba u Makedoniji nema, bez obzira na sve velikosrpske budalaštine koje ti ovde zastupaš.

Lupetaš sve glupost do gluposti, pa pogledaj se više u ogledalo i reci nam svima šta vidiš. Nije valjda da si toliko ružan da ne smeš da se ogledaš.
Dosta više GLUPOSTI.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
wikipedia
U Vukovoj studiji, između ostalog, navodi se da Srbi žive u Dalmaciji, Srbiji, Vojvodini, Crnoj Gori, Bosni, Hercegovini, Lici, Slavoniji, Makedoniji, Baranji, Dubrovniku i Kosmetu. Takođe se kaže da Srba ima i u Istri i Trstu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Otero si temu u OFF sa lazima....
Sloveni nisu narod..... a dao sam ti citanku za decu......

Smile

Citat
Lupetaš sve glupost do gluposti, pa pogledaj se više u ogledalo i reci nam svima šta vidiš. Nije valjda da si toliko ružan da ne smeš da se ogledaš.

Direktno potenciranje svadje i vredjanje....

IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
wikipedia
U Vukovoj studiji, između ostalog, navodi se da Srbi žive u Dalmaciji, Srbiji, Vojvodini, Crnoj Gori, Bosni, Hercegovini, Lici, Slavoniji, Makedoniji, Baranji, Dubrovniku i Kosmetu. Takođe se kaže da Srba ima i u Istri i Trstu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Otero si temu u OFF sa lazima....
Sloveni nisu narod..... a dao sam ti citanku za decu......

Smile

Citat

Direktno potenciranje svadje i vredjanje....

Ma kakva Vukova studija, čoveče. Vuk je bio samouk, nije bio obrazovani lingvista niti etnolog.
Pusti Vuka, čovek zapisivao narodne pesme koje su mu pevali slepi guslari i kojekakve babe narikače.

Nemam nameru da te vređam, ali te podstičem da proveriš na sopstvenom primeru svoje teorije. Ako kažeš da su svi Sloveni istorodni, kako onda objašnjavaš činjenicu da ti imaš konkavan ili konveksan nos (kod nas dinaroida 1/3 ljudi ima konveksan tzv. orlovski nos), blago zašiljenu bradu i oblu čeonu kost. Ovo ti je tipičan dinaroid. Sa druge strane npr. Rusi imaju izraženiju jagodičnu kost (ispod očiju), ravnu (nezašiljenu) bradu i isključivo konkavan (ravan) nos.
Ovo su ti antropološke činjenice, ovde nisam upoređivao boju kose i očiju, znaš i sam da Rusi su većinom plavi sa svetlijim očima, a prosečan Srbin je tamnosmeđ sa kestenastim ili bademastim očima. To su proste činjenice, koje svako može da utvrdi na sopstvenom primeru. Ako smo isti narod, istog porekla, zašto se onda toliko razlikujemo po fizionomiji.
Nešto tu ne štima. Ili nismo isti narod, ili moram da razbijem ogledalo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 15:15:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.