Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 22:43:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde nestadose Srbi?  (Pročitano 38964 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2

Opet grešiš. Bugari su tursko ( turomansko-altajsko ) pleme, a ne tatarsko pleme. Tatarin je ruska reč i znači Mongol. A Turci i Bugari nisu mongoloidni, to se vidi golim okom.

Ja da te ucim dalje necu...
Piskaraj po temi....

Alo, prijatelju, jesi li video nekad u životu nekog Bugarina ili Turčina. Jel' oni tebi liče na Mongole? Znaš li kakvu fizionomiju lica imaju Mongoli? Stvarno si smešan. Ti mene da učiš? Čemu? Pišeš neke nebuloze, koje ni pas s' maslom ne bi progutao.
Znaš kako možeš da utvrdiš ko si. Pogledaj se u ogledalo, ako imaš izrazito crnu kosu, crn ten i crne oči, onda si po rasi mediteranoid tj. Bugarin iz Makedonije. Ako imaš tamnosmeđu ili svetliju kosu sa smeđim ili svetlim očima, onda si dinaroid tj. Srbin.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Citat
Bugari, južnoslovenski narod, koji pretežno živi u Bugarskoj, gde čini oko 84% stanovništva. Bugari su većinom pravoslavne veroispovesti, ali ima ih i muslimana i katolika. Bugari islamske veroispovesti su poznati pod imenom Pomaci. Bugarski jezik pripada slovenskoj grupi indoevropske porodice jezika. Bugara ukupno ima oko 8.859.000, od toga u Bugarskoj 8.228.000.

Utopili su se u Slovene....
« Poslednja izmena: 06. Mar 2007, 00:10:30 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Citat
Bugari, južnoslovenski narod, koji pretežno živi u Bugarskoj, gde čini oko 84% stanovništva. Bugari su većinom pravoslavne veroispovesti, ali ima ih i muslimana i katolika. Bugari islamske veroispovesti su poznati pod imenom Pomaci. Bugarski jezik pripada slovenskoj grupi indoevropske porodice jezika. Bugara ukupno ima oko 8.859.000, od toga u Bugarskoj 8.228.000.

Utopili su se u Slovene....

Pa jesu, ko kaže da nisu. I to vrlo brzo, za manje od jednog veka. Zadržali su samo ime turskog plemena Bolgari (Bugari).
Kad si već pomenuo titulu KAN, postoji masa sličnih titula npr. HAN je titula kod turaka seldžuka pre nego što su se islamizovali. Talkođe kod Avara i Hrvata postoji titula BAN,a kod Poljaka postoji titula PAN. Šta hoćeš da kažeš? Da su Bugari, Hrvati i Poljaci mongolskog porekla? 
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Cao...
Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Ericsson T28
Ja ne znam Promašeni zašto si dopustio da te Zemunac2 ubjedi u neke pogrešne stvari!
Kada su sv. Ćirilo i Metodije krenuli da opismrnjavaju Slovene, oni su se koristili staroslovenskim jezikom makedonskih slovena
koji su pričali Makedonci koji su naselili prostor oko Soluna, za izvor informacija u vezi ovog koristim Grigorija Ostrogorskog našeg i svjetskog poznatog stručnjaka Vizantologije , koji usvom djelu navodi niz činjenica, koji su dio naseljavali Srbi, a koji Makedonci, time ja ne sporim njihovu naciju, ali soprim teritoriju koju je Tito zaokružio oni dogovorom iz pedestet i neke i time nas za vjek vjekova zajebao! Sa tim se ja mislim svi slažu!
Drugo što se tiče Turaka i Bugara , Zemunac2 pogledaj malo njihove slike iz istorije, pogledaj facu Sulejmana Veličasvenog sa onim cvjetom u licu, ono nije lice bijelog čovjeka nego mongoloida! Ne mora značiti da mora biti automatski iz današnje Mongolije! Monogloidna nomadska plemena su naseljavla oroman prostor današnje srednje Azije, više odakle su i Turci Seldžuci, svoj naziv su doblil po prostoru koji su naseljavali, a o boji moje kose i kože kriva je evolucija koja je neprekidan proces nažalost! Za više informacija o Bugarima i Turcima pročitaj Filipa Hitija Istorija Arapa!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 959
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Promaseni,nisi ti promasen uopste,vec je neko drugi malo pobrkao loncice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ja ne znam Promašeni zašto si dopustio da te Zemunac2 ubjedi u neke pogrešne stvari!
Kada su sv. Ćirilo i Metodije krenuli da opismrnjavaju Slovene, oni su se koristili staroslovenskim jezikom makedonskih slovena
koji su pričali Makedonci koji su naselili prostor oko Soluna, za izvor informacija u vezi ovog koristim Grigorija Ostrogorskog našeg i svjetskog poznatog stručnjaka Vizantologije , koji usvom djelu navodi niz činjenica, koji su dio naseljavali Srbi, a koji Makedonci, time ja ne sporim njihovu naciju, ali soprim teritoriju koju je Tito zaokružio oni dogovorom iz pedestet i neke i time nas za vjek vjekova zajebao! Sa tim se ja mislim svi slažu!
Drugo što se tiče Turaka i Bugara , Zemunac2 pogledaj malo njihove slike iz istorije, pogledaj facu Sulejmana Veličasvenog sa onim cvjetom u licu, ono nije lice bijelog čovjeka nego mongoloida! Ne mora značiti da mora biti automatski iz današnje Mongolije! Monogloidna nomadska plemena su naseljavla oroman prostor današnje srednje Azije, više odakle su i Turci Seldžuci, svoj naziv su doblil po prostoru koji su naseljavali, a o boji moje kose i kože kriva je evolucija koja je neprekidan proces nažalost! Za više informacija o Bugarima i Turcima pročitaj Filipa Hitija Istorija Arapa!

Igore, današnji makedonski jezik je samo dijalekt standardnog bugarskog književnog jezika.
Pogledaj radove naših i hrvatskih jezikoslovaca (Pavle Ivić, Milan Rešetar, Dalibor Brozović itd). Ne postoji ni jedan srpski ili hrvatski stručnjak koji vidi bliskost srpskog jezika sa makedonskom, u meri da možemo reći da je makedonski jezik dijalekt štokavskog jezičkog sistema. Dakle, čak i prema istorodnosti jezika, jasno je da su stanovnici BJRM bugarskog porekla, a ne srpskog.
Što se tiče staroslovenskog jezika "makedonskih slovena", treba da znaš da je taj jezik i dan danas zvaničan jezik SPC i BPC. Isto tako, ovaj jezik koriste i nepriznate MPC i CPC. To je jezik koji čuješ dok slušaš liturgiju, i pola liturgije uopšte me razumeš. To je jezik kojim su pisane sve naše srednjovekovne povelje, koje takođe ne razumeš, osim ako nisi školovan pop. Sveštenici uče taj jezik u bogoslovijama. Upravo iz tog jezika su se razvili svi moderni južno slovenski jezici. Taj jezik je najsličniji današnjem bugarskom književnom jeziku.

Ja ne znam zašto imaš potrebu da povežeš Makedoniju sa srpstvom, kada ni istorijski ni lingvistički ta teritorija ne spada u srpski etnički prostor, za razliku od Bosne. Čak si u jednom postu napisao da je Dušanovo Carstvo bilo do bugarske reke Marice, što nije tačno.
Dušanovo Carstvo je na istoku imalo sličnu granicu kao što je današnja granica Srbije i Bugarske, a na jugu granica je išla rekom Mesta (Nestos na grčkom). Dakle, ni blizu reke Marice (Evros na grčkom).

Oko porekla Bugara i Turaka, da sumiramo. Preci današnjih Bugara, tzv. protobugari su turomansko pleme čija je prapostojbina Altaj, odatle potiču i današnji Turci. Tamo su živeli pod dominacijom susednih mongolskih plemena, pa otuda titule mongolskog porekla (KAN, HAN itd). Međutim, Srbi su imali titulu ŽUPAN, koja je preuzeta od susednih Avara, ali to ne znači da su Srbi avarskog porekla. Hrvati su imali titulu BAN, takođe preuzetu od Avara, koja je veoma slična mongolskoj tituili KAN. Kroz istoriju Mongoli su vekovima vladali Gorom Altajskom i zato su danas svi protoaltajski (srednjeazijski) narodi mongoloidni (Turkmenistan, Kazahstan, Uzbekistan, Tadžikistan, Kirgistan). Evolucija je neprekidan proces, tu se slažem sa Igorom. Današnji Bugari nemaju nikakve sličnosti sa altajskim protobugarima osim imena.

Ova tema je debelo zašla u off, pa da zaključim. Mene su ovde neki optužili da lažem, neki tvrde da sam u zabludi itd. Ja sam netipičan Srbin, zato što sam više racionalan nego emotivan. Srbi su većinom emotivci, i zbog toga smo napravili puno katastrofalnih grešaka, koje smo skupo plaćali kroz istoriju.
Ovde ću da navedem neke neoborive činjenice. Zadržaću se samo na XX veku. Srbija je u XX vek ušla sa granicom kod Vranja na jugu, na Drini (zapad) i na Timoku (istok). Onda su dolazili ratovi (kao na pokretnoj traci, jedan za drugim). Borili smo se za ujedinjenje sa "braćom", za slobodu itd. Prođe ceo vek u borbama za slobodu, i u XXI vek Srbija ulazi sa istim granicama na kojima je bila pre 100 godina. Pametan čovek se pita čemu onda ogromne žrtve, čemu borba za ujedinjenje sa "braćom". Ko je kriv za toliku pogibiju u XX veku, bez  konkretnog rezultata. Po meni, kriva je megalomanska "velikosrpska" ideologija, a ova tema me uverava da sam u pravu. Mnogo je Srba danas koji veruju u svakojake nebuloze, burek forum je najbolji dokaz.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Ti za mnoge stvari nisi cu @zemunac2.
Nisi cuo ni za Vuka Karadzica?!
wikipedia
Citat
У првој половини 19. века, уз помоћ тадашњих врхунских филолога, као што су браћа Грим и аустријских власти које је представљао Јернеј Копитар, Вук Стефановић Караџић је реформисао српску отографију и правопис, правећи велики рез између дотадашње славеносрпске културе и новог стандарда.

Tako se moze reci da Vranje i Nis pa i Leskovac ne pripadaju Srbiji!
Tako i Makedonski jezik se razlikovao od Srpskog ….
Jezik ima razne forme...ulazis u teme kao da si doktor nauka, a padas svuda.

Ispalo  je da te potsetim da su Bugari Sloveni, Objasnjavao si neke druge gluposti...
Uporan si sa glupostima...

Da te poducim o jeziku!
wikipedia
Citat
Vukov spis Srbi svi i svuda često je kasnije politički osporavan i ocjenjivan kao pristrasan i izrazito nacionalistički. Ipak, na osnovu ovog spisa mnogi kasniji lingvisti i etnolozi smatrali su da Srbi i Hrvati govore jednim jezikom, često nazivanim srpskohrvatski, dok su neki makedonski jezik smatrali južnim srpskim dijalektom. Mnogi današnji Crnogorci i Makedonci smatrali su se Srbima, a današnji Bošnjaci Srbima muslimanima ili Hrvatima muslimanima, dok je dio njih bio i neopredjeljen.

Vuk na osnovu jezika određuje nacionalnu pripadnost i tako smatra da su Srbi svi koji govore srpskim jezikom, a srpskim jezikom on naziva sve štokavske govore, što su neki njegovi savremenici, ali i nasljednici, a posebno hrvatski filolozi, ocjenjivali kao pristrasnost i nacionalizam. Međutim, to nije bilo samo Vukovo mišljenje, već stav i mnogih drugih tadašnjih stručnjaka poput Jerneja Kopitara, Pavla Šafarika i drugih. Oni su smatrali da je čitavo štokavsko nariječje srpski jezik, čakavsko nariječje pravi hrvatski, a kajkavsko nariječje dio slovenačkog jezika.

U Vukovoj studiji, između ostalog, navodi se da Srbi žive u Dalmaciji, Srbiji, Vojvodini, Crnoj Gori, Bosni, Hercegovini, Lici, Slavoniji, Makedoniji, Baranji, Dubrovniku i Kosmetu. Takođe se kaže da Srba ima i u Istri i Trstu.

O Makedoncima Vuk kaže kako su mu dvojica iz Dibre na Cetinju govorila da u Makedoniji ima dosta ljudi koji govore srpski onako kako su ga i oni govorili, između srpskog i bugarskog, ali opet bliže srpskom nego bugarskom. Takođe su mu rekli i da u Makedoniji ima i mnogo drugih srpskih sela. U Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca (Jugoslaviji) smatralo se da je jezik Makedonaca dijalekat srpskog. Danas se slovensko stanovništvo Makedonije smatra posebnim narodom, Makedoncima, i njihov jezik se takođe smatra posebnim, makedonskim jezikom.

U Bugarskoj se smatra da su Makedonci etnička grupa Bugara i da je njihov jezik dijalekat bugarskog.

I ovaj Vuk je po tebi budala.....

Znam mi Srbi smo u zabludama...pa smo imali reformu jezika....
Od koga su samo Bugari primili jezik, kada su Turci poreklom...ili sta vec....
Po tvome.....
 Smile
« Poslednja izmena: 06. Mar 2007, 15:30:47 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 959
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Zemunac,svaki narod ima neku svoju ideologiju,u kojoj smatra neke teritorije svojom.Nisu to Srbi izmislili.Imaju i Bugari Velikobugarsku,i Albanci velikoalbansku.
Sta si se ti navrzao ovde nesto da dokazujes, i kako si ti netipican Srbin.Od kud znas da smo mi tipicni?I kakva je to podela na emotivce i racionalne, a ti naravno spadas u ove druge.
A to sto kazes da Srbi nisu autohton narod u Makedoniji, to je najobicnije laprdanje.A ti mozes uvek naci nesto za citiranje,ne znaci da cu to i da ti poverujem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Evo ti još jedan podatak. Po jednoj rasnoj teoriji, većina Srba (70%) pripadaju tzv. "dinaroidnoj" rasi, a "Makedonci" i Bugari većinom (50-60%) pripadaju mediteranoidnoj rasi.
Kako možemo da budemo isti narod, ako nismo iste rase.

Па нису Бугари Црнци, мајковићу! Јесте да су били жути када су стигли, али ипак...
О каквим "расама" причаш? Мислиш на тип?

При доласку на Балкан Словени су затицали домаће становништво и мешали су се са њим. Тиме може да се објасна разлика коју помињеш. А шта ћемо са оних 30% Срба или 40-50% Бугара и Македонаца?
Мислим да је овде у питању типичан пресек скупова.

Ако је воћство Илинденског устанка пребегло у Бугарску то не значи да сви Македонци, па ни сви устаници, Бугари. То може да значи да су пробугарски елементи у Македонији дигли устанак. На подручју Македоније било је и српских и бугарских четника/комита, који су се, иначе, борили и против Турака и међусобно.

Car Dušan je anatemisan (proklet) od strane Carigradskog Patrijarha, pa zbog toga danas SPC jedino njega nije proglasila za sveca. Kako objašnjavaš činjenicu da je SPC kanonizovala sve Nemanjiće, osim cara Dušana? Ako ja možda grešim, kaži mi kad pada praznik Cara Dušana, po pravoslavnom kalendaru koji izdaje SPC?

Лако. Душан је оптуживан да је оцеубица, а жена му је оскрнавила Свету Гору. Довољно да не буде светац.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 22:43:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.