Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 22:32:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde nestadose Srbi?  (Pročitano 38994 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ljudi moji, manite se velikosrpske ideologije, ona nosi samo zlo za srpski narod.
Kako vam više nije došlo iz dupeta u glavu. 
Ako su građani Makedonije Srbi, zašto su osnovali VMRO? Ta organizacija je osnovana da se bori protiv srbijanske okupacije Vardarske Makedonije.

Šta ćemo sa Ilindenskim ustankom 1903. godine. Da li iko od vas zna šta su bili ciljevi tog ustanka? Cilj je bio oslobađanje od turskog ropstva i nezavisnost. Kako su Turci stezali obruč, tako su ustanici ublažavali svoje prvobitne ciljeve, pa su onda tražili stvaranje autonomnog vilajeta Makedonija, sa Solunom kao glavnim gradom, u okviru Otomanske Imperije.
Naravno da su Turci odbili sve njihove zahteve i porazili su ih uz divljačke represalije nad lokalnim stanovništvom. Zanimljivo je da su preživeli masovno bežali u Bugarsku, a niko nije bežao u Srbiju. Valjda to jasno govori ko su bili ti ljudi. Bugari, a ne Srbi.
Ko su bili vođe ustanka? Nikola Karev, Goce Delčev, Dinu Vanguli, Georgi Čače, Teohar Neškov, Dimitar Sekulov, Pitu Guli itd. Da li ovde ima bilo koje srpsko ime? Nema. Bugari i Cincari. Cincari su makedonski vlasi, starosedeoci te zemlje, potomci rimljana kao i sva druga vlaška plemena na Balkanu.
Neko je ovde napisao da je Tito stvorio "makedonsku" naciju. Nije tačno. Koreni današnje makedonske nacije su upravo u Ilindenskom ustanku, znači mnogo pre Tita (1903. godine).

Samuilo je bio bugarski car, a njegova prestonica je bio Ohrid. Ohridska Arhiepiskopija je bila sedište prve nacionalne pravoslavne crkve, autokefalne Bugarske Crkve, koja je dobila autokefaliju od Carigradske Patrijaršije.
Za upoređenje podatak da je Bugarska (Ohridska) Arhiepiskopija postala autokefalna 927. godine, Srpska (Pećka) Arhiepiskopija 1219. sa Sv. Savom kao poglavarom, a ruska (Moskovska Patrijaršija) tek 1589. godine.

Car Dušan je bio OSVAJAČ što znači okupator te teritorije. Da li je to vama jasno?
Turci su osvojili Srbiju, ali Srbija nije turski etnički prostor. Po istoj logici, Nemanjići su osvojili Makedoniju, ali Makedonija nije srpski etnički prostor.

O čemu vi pričate? Kakva srpska Makedonija? Gde su dokazi?
Dakle, zna se šta je zaista autohtoni, srpski etnički prostor, to su istočna Bosna, Hercegovina, Crna Gora i Raška (Srbija, u širem teritorijalnom smislu). Kasnije su išla raseljavanja Srba po Balkanu, pa su počev od XV i XVI veka Srbi počeli masovnije da naseljavaju Srem, Banat, Bačku, Slavoniju, Vojnu Krajinu itd. U svakom slučaju, Srbi su se iz svoje postojbine selili na sever i zapad, nikako na jug (Makedonija).

Nema autohtonih Srba u Makedoniji (osim oko Kumanova), to je izmišljotina za koju ne postoji ni jedan validan istorijski argument.

Citat
U Dusanovoj drzavi nisu ziveli samo Srbi, bila je carevina (vladao je i Grckom - primili su ga kao svog i on njih).

Ma daj ne lupaj više, leba ti. Pa čoveče, Carigradski Patrijarh je bacio anatemu na Cara Dušana i isključio ga iz pravoslavlja. Njega i sve vernike Srpske Crkve, što će reći sve Srbe. Znaš li ti šta je crkvena anatema?
Čovek je okupirao 2/3 Vizantije (Grčke) i oni ga lepo primili??? Primili su ga toliko lepo da su jedva dočekali da umre, pa su odmah krenuli da dižu pobune protiv njegovog naslednika Uroša V.
« Poslednja izmena: 05. Mar 2007, 22:47:26 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Citat
Bugarska (Ohridska) Arhiepiskopija postala

Izvor-wikipedia
Citat
Sa padom Drugog carstva, Trnovska katedra je potpala pod upravu Konstantinopoljske patrijaršije u rangu mitropolije. Ohridska arhiepiskopija se našla pod vlašću Grka fanariota i ugasila se 1767

Sa tobom je mucno raspravljati se!

Tvrdis da ja ne postojim .... moje poreklo ne postoji...
Izgubili smo svaki razum u diskusiji....
Ja tebi treba da se pravdam da postojim.... sumanuto....

Tako ni na onoj mapi ne postoje Luzicki Srbi...(doseljavanja slovena) ha ha ah

Dalja diskusija sa tobom je bespotrebna....obaras moje postojanje sa oceve strane i po dedi, i po babi...

To je krajnji bezobrazluk diskusije....
« Poslednja izmena: 05. Mar 2007, 22:52:11 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Citat
Bugarska (Ohridska) Arhiepiskopija postala

Izvor-wikipedia
Citat
Sa padom Drugog carstva, Trnovska katedra je potpala pod upravu Konstantinopoljske patrijaršije u rangu mitropolije. Ohridska arhiepiskopija se našla pod vlašću Grka fanariota i ugasila se 1767

Sa tobom je mucno raspravljati se!

Tvrdis da ja ne postojim .... moje poreklo ne postoji...
Izgubili smo svaki razum u diskusiji....
Ja tebi treba da se pravdam da postojim.... sumanuto....

Tako ni na onoj mapi ne postoje Luzicki Srbi...

Dalja diskusija sa tobom je bespotrebna....obaras moje postojanje sa oceve strane i po dedi, i po babi...

To je krajnji bezobrazluk diskusije....

Ma daj mi neki konkretan dokaz za svoje tvrdnje, pusti me tvojih ličnih osećanja. Imaš li ti neki izvor podataka, pa makar sa wikipedie. Ako se neki Srbin rodio u Klivlendu, to ne znači da je Ohajo srpska zemlja.
Istorija je nauka, i zasniva se na činjenicama, a ne na nečijim ličnim impresijama.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Pises i dalje gluposti..

Moja familija po ocu je iz sadasnje Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija!

I moja familija je Srpska.

Istorija nije tvoje piskaranje, niti moje...postoje cinjenice...
Zbog cinjenica i Makedonija nosi ime----Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija-----
Ne nosi to ime po mojim "impresijama"!

Ti imas velike probleme kad takve tvrdnje izrices za Cara Dusana.
I nemas blage veze sa istorijom.
Car Dusan je za zivota dao upravu nad delom carstva Urosu.
« Poslednja izmena: 05. Mar 2007, 23:11:17 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Pises i dalje gluposti..

Moja familija po ocu je iz sadasnje Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija!

I moja familija je Srpska.

Istorija nije tvoje piskaranje, niti moje...postoje cinjenice...
Zbog cinjenica i Makedonija nosi ime----Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija-----
Ne nosi to ime po mojim "impresijama"!

Ti imas velike probleme kad takve tvrdnje izrices za Cara Dusana.

Moj brat Dragan i snaja Ljiljana žive u Breši (Italija). Tamo im se rodio najmlađi sin Filip. Po tvojoj logici, za 100 godina će Filipovi unuci da tvrde da je Breša oduvek bila srpski grad.
Ja ne sporim da se tvoj deda rodio u Makedoniji 1907. godie, ali ne potičeš ti samo od dede. Šta je sa pradedom, čukundedom. Gde su oni rođeni? Možda tvoji preci potiču iz Kumanova. Ja ne tvrdim da ti nisi Srbin, samo tvrdim da autohtonih Srba, u etničkom smislu, a ne političkom, u Povardarju nema.

Evo ti još jedan podatak. Po jednoj rasnoj teoriji, većina Srba (70%) pripadaju tzv. "dinaroidnoj" rasi, a "Makedonci" i Bugari većinom (50-60%) pripadaju mediteranoidnoj rasi.
Kako možemo da budemo isti narod, ako nismo iste rase.

Car Dušan je anatemisan (proklet) od strane Carigradskog Patrijarha, pa  zbog toga danas SPC jedino njega nije proglasila za sveca. Kako objašnjavaš činjenicu da je SPC kanonizovala sve Nemanjiće, osim cara Dušana? Ako ja možda grešim, kaži mi kad pada praznik Cara Dušana, po pravoslavnom kalendaru koji izdaje SPC?
« Poslednja izmena: 05. Mar 2007, 23:36:00 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Na prvo ti je dat odgovor na mestu gde si trayio...tvrdio si da su moji doseljeni (bese 1913.god.).Tamo imas i podatke ostale...znam poreklo odakle sam ....

Citat
Bugari većinom (50-60%) pripadaju mediteranoidnoj rasi.
Bugari su Tatarkog porekla...pa su se asimilirali u Slovene (primili:  obicaje, jezik...).

Car Dusan:
Citat
Car Dušan je Hilandaru potčinio crkvu Svetog Nikole u Dobrušti kod Prizrena, crkvu Svetih Arhanđela u Štipu, crkvu Svetog Nikole u Vranju sa naseljima i dobrima. Krajem 1347. godine car Dušan i carica Jelena posetili su Hilandar. Prisustvo žena na Svetoj Gori je zabranjeno, ali su one zajedno sa decom boravile tamo za vreme opsade Katalanaca. Car Dušan je Hilandaru podario novac, obnovio manastirsku bolnicu. Carici Jeleni je dozvoljeno da postane drugi ktitor kelije Svetog Save u Kareji. Zahvaljujući darovima cara Dušana, Hilandar je postao najveće manastirsko vlastelinstvo u Srpskom carstvu.

Bio je osvajac pa zato nije svetac...

Dalje glupiranje zaobidji....
« Poslednja izmena: 05. Mar 2007, 23:46:43 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Na prvo ti je dat odgovor na mestu gde si trayio...tvrdio si da su moji doseljeni (bese 1913.god.).Tamo imas i podatke ostale...znam poreklo odakle sam ....

Citat
Bugari većinom (50-60%) pripadaju mediteranoidnoj rasi.
Bugari su Tatarkog porekla...pa su se asimilirali u Slovene (primili: veru, obicaje, jezik).

Dalje glupiranje zaobidji....

Opet grešiš. Bugari su tursko ( turomansko-altajsko ) pleme, a ne tatarsko pleme. Tatarin je ruska reč i znači Mongol. A Turci i Bugari nisu mongoloidni, to se vidi golim okom.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Opet grešiš. Bugari su tursko ( turomansko-altajsko ) pleme, a ne tatarsko pleme. Tatarin je ruska reč i znači Mongol. A Turci i Bugari nisu mongoloidni, to se vidi golim okom.

Ja da te ucim dalje necu...
Piskaraj po temi....
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Prilicno ksenofoban naslov za temu...svaki drugi topic na politickom forumu je zalostan dokaz da nas debelo drma kriza nacionalnog identiteta.

Umesto da se bavimo zivotnim temama - kako resiti problem otrovom obavijenog grada Panceva, kako unaprediti zdravlje stanovnistva, kako unaprediti ekonomiju, borbu protiv kriminala, kako da unapredimo skole i univerzitete, kako da stvorimo uslove da mladi ostanu u svojoj zemlji, kako iskoreniti mafiju iz sporta, kako svako selo da dobije asfaltirani put, struju, vodu i normalan telefon, kako da sredimo zemlju da bi poceli da zaradjujemo od turizma kao svaka normalna zemlja na svetu...ne, toga nema..mi se i dalje bavimo mitovima & legendama a stvaran zivot prolazi pored nas..zaista zalosno. I posle se pitate gde nestadose Srbi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Citat
Bugarska plemena se naseljavaju na područje reke Don i Azovskog mora. U šestom veku, pod vođstvom kana Kubrata, Bugari su formirali svoju državu (Veliku Bugarsku)
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 22:32:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.