Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 08:39:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde je istina o Isusu Hristu ?  (Pročitano 65512 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Istina o Isusu Hristu je u Novom Zavetu!
Sve sto treba jeste da citamo i verujemo u to sto pise, jer je to Bozija rec koja ne moze biti laz.

Zar jos jedan???  Smile

Citati knjigu, verovati u svaku njenu rec i eto ociglednog dokaza postojanja boga  Smile S tim sto ako nema boga, kako onda rec onoga koji ne postoji ne moze ili moze uopste postojati kao rec a zatim i kao laz ili istina? Kako bi meni lepo i lako sve u zivotu bilo da kroz isti idem putem ovih olaksica od razmisljanja, razmisljanja o razlozima desavanja u mom zivotu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako bi meni lepo i lako sve u zivotu bilo da kroz isti idem putem ovih olaksica od razmisljanja,
razmisljanja o razlozima desavanja u mom zivotu...

Misliš da bi ti bilo lakše u tom slučaju?
Ja mislim da nebi. Imao bi poteškoće koje sada nemaš i radosti koje sada nemaš.

Bojim se da tebi nebih preporučio da čitaš bilo koju od knjiga Svetog Pisma Novog Zaveta.
Jer ti bi verovatno tamo tražio slovne greške, pa ako ih nema, onda logičke greške.
Pa ako i njih nebi našao, onda istorijske greške, ili ....

Bilo kako bilo - možda je u ovom trenutku tvog življenja bolje da sačekaš sa ovim spisima.
Ali, pošto te ne poznajem - lako je moguće i da grešim.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
Bilo kako bilo - možda je u ovom trenutku tvog življenja bolje da sačekaš sa ovim spisima.

A diskvalifikacija je postala argument kada?

Citat
Jer ti bi verovatno tamo tražio slovne greške, pa ako ih nema, onda logičke greške.
Pa ako i njih nebi našao, onda istorijske greške, ili ....

Eto, opet greska zbog verovanja.

Otkud znas da li sam citao? Otkud zakljucak da bas jedan dobar deo mojih shvatanja ne proizilazi iz tog citanja? ovo je treci put da odgovaras na post ali ne na moje pitanje ili temu. Sto je najgore, sada si presao na ad hominem argumente, odnosno pricu o licnosti. Pored vecito upotrebljivanog "argumenta' dece u diskusijama ovo je ubedljivo najgori.

Uzdrzacu se od odgovora na isti nacin ili pravljenja psiholoskog profila na osnovu tvojih pisanija (ono sto si ti upravo pokusao) i samo cu ponovo pitati - u celoj tvojoj prici, dokaz o postojanju boga je gde?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat

A kada je diskvalifikacija postala argument?

Izvini što sam se izrazio na način koji tebe (ili okoga ko ovo čita) diskvalifikuje.

Eto, opet greska zbog verovanja. Otkud znas da li sam citao?
Kao što ranije rekoh, ne poznajem te. Odatle još jedna greška u komunikaciji.
Sa moje strane naravno!

Otkud zakljucak da bas jedan dobar deo mojih shvatanja ne proizilazi iz tog citanja?
Lako je moguće da "jedan dobar deo tvojih shvatanja - proizilazi iz citanja".

...ovo je treci put da odgovaras na post ali ne na moje pitanje ili temu. Sto je najgore, sada si presao na ad hominem argumente, odnosno pricu o licnosti. Pored vecito upotrebljivanog "argumenta' dece u diskusijama ovo je ubedljivo najgori.
Ne dajem ti argumente mada ih ti od mene očekuješ.
Dajem ti (nadasve traljave i detinjaste) primere.
A i to radim 'egzistirajući' u off-topiku sve vreme.

Uzdrzacu se od odgovora na isti nacin ili pravljenja psiholoskog profila na osnovu tvojih pisanija (ono sto si ti upravo pokusao) i samo cu ponovo pitati - u celoj tvojoj prici, dokaz o postojanju boga je gde?
Prvo - hvala ti što se uzdržavaš da mi uzvratiš istom merom, premda ne zaslužujem tvoje uzdržanje.
Drugo - opet izvini ako sam u komunikaciji sa tobom zaličio na nekog ... 'kvazi profiler'-a.
Dokaz u postojanju Boga očekuješ od nekoga ko je sve gorenavedeno prema tebi uradio?!
Pa ne govori li ti celo tvoje biće da od nekoga ko somnabulira u svojim pisanijama (a o sebi
pišem) nećeš moći dobiti potvrdu Sveprisutne Božije Egzistencije ili barem ne na intelektualno
relevantan način?

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Istina o Isusu Hristu je u Novom Zavetu!
Sve sto treba jeste da citamo i verujemo u to sto pise, jer je to Bozija rec koja ne moze biti laz.
Kako moze covek da "veruje u istinu" ??
Istina se ili zna ili ne zna. Da li ti verujes da si ziv, ili da si gladan, ili bilo cemu sto vidis, dodirujes.... dozivljavas ?

Bog ne laze, ali je stvorio lazi koje drugi govore. Zato covek ima 'zaslugu' za laz, a Bog ima zaslugu samo za istinu.
Istina da Isus iz Nazareta postoji sada i ovde, moze da postoji samo ako Isus iz Nazareta postoji sada i ovde.
Da li on postoji sada i ovde ? Ne, on ne postoji.
A onaj koji ima potrebu da veruje da je isus iz Nazareta postojao pre 2000 godina, ili da postoji sada i ovde,
moze samo da u to veruje, a ne da o tome poseduje znanje.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Dokaz u postojanju Boga očekuješ od nekoga ko je sve gorenavedeno prema tebi uradio?!
Pa ne govori li ti celo tvoje biće da od nekoga ko somnabulira u svojim pisanijama (a o sebi
pišem) nećeš moći dobiti potvrdu Sveprisutne Božije Egzistencije ili barem ne na intelektualno
relevantan način?

Vidis, postoji trunka mogucnosti da ostavljam prostora da i pored nacina na koji si me doziveo/portretisao mozes dati odgovore, pogotovo posto ucestvujes na temama.

Ovo je opet ne davanje odgovora vec okretanje vode na svoju vodenicu. Mozda mislis da sam ovde samo da kontriram pa neces da se trudis i dozivljavas me kao nekoga ko nema pojma o cemu govori. To sto olako kategorizujes ljude meni ne govori da si intelektualno inferioran i da ne mozes da odgovoris. Ali, tvoj odgovor zavisi od tebe, zar ne? I dalje cekam.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Vidis, postoji trunka mogucnosti da ostavljam prostora da i pored nacina na koji si me doziveo/portretisao mozes dati odgovore, pogotovo posto ucestvujes na temama.
Odgovore ja jesam dao ali mi izgleda da nisu ono što si očekivao.
Lako je moguće da grešim jer ne znam koja očekivanja imaš, ali lako je moguće i da ne grešim.
Ovo je opet ne davanje odgovora vec okretanje vode na svoju vodenicu.
Nisam siguran da sam shvatio šta si hteo reći ovom rečenicom.
Mozda mislis da sam ovde samo da kontriram pa neces da se trudis i
dozivljavas me kao nekoga ko nema pojma o cemu govori.
Kao što si do sada video, trud premda mali ipak - sa moje strane jeste uložen.
Ne mislim da si ovde da kontriraš.
Više misli da si poput mene - dokon.
To sto olako kategorizujes ljude meni ne govori da si intelektualno inferioran i da ne mozes da odgovoris. Ali, tvoj odgovor zavisi od tebe, zar ne? I dalje cekam.
Dobio si odgovore od nekih ljudi koji Boga poznaju i ispovedaju.
Neke od njihovih odgovora si čuo a neke si čitao.
Čitao si i doživljaje onih koji su bili Hristovi Savremenici, kao i nekih (u vremenu sadašnjem)
koji su 'savremenici' Duha Svetog i Crkve Božije.
Ako nisi zainteresovan da i sam budeš jedan od onih koji imaju iskustva sa Bogom,
koja si čuo ili pročitao, onda nisi zainteresovan.
I to je u redu.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 63
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
@eyepheelYU

"Bog ne laze, ali je stvorio lazi koje drugi govore. Zato covek ima 'zaslugu' za laz, a Bog ima zaslugu samo za istinu."

Nije tacno! Djavo je stvorio lazi, a covek ih svakodnevno koristi ukoliko nije Sa Bogom! Bog ne moze nesto da zasluzuje ili ne, On je alfa i omega, a covek od prvog greha adama i eve zasluzuje propast i nista vise! I sve drugo sto imamo u zivotu jeste samo Bozija milost, po kojoj cemo biti spaseni ako budemo verovali!!!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU

"Bog ne laze, ali je stvorio lazi koje drugi govore. Zato covek ima 'zaslugu' za laz, a Bog ima zaslugu samo za istinu."

Nije tacno! Djavo je stvorio lazi, a covek ih svakodnevno koristi ukoliko nije Sa Bogom! Bog ne moze nesto da zasluzuje ili ne, On je alfa i omega, a covek od prvog greha adama i eve zasluzuje propast i nista vise! I sve drugo sto imamo u zivotu jeste samo Bozija milost, po kojoj cemo biti spaseni ako budemo verovali!!!

Ja druze ne govorim nista sto ne pise u Pismu (kada se radi o Bogu), Bog je rec, nematerijalna dimenzija, i
ta rec moze da predstavlja nesto sto postoji (istina) ili nesto sto ne postoji (laz), covek je instrument te reci, i
ta rec je stvorila covekovu svest o svemu, bez reci, covek nije imao svest. u uzrocno posledicnoj realnosti,
moze biti samo jedan izvor svega.
Isaija 45:5-7 " Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,            Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,
Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "
Laz je stvorila "Djavola", "Djavo" je svest bez istine, a tu svest bez istine je kreirao Bog, Isaija 6:9-10
" A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
10 Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele. "

Bog (rec) ima zaslugu za sve, posto bez reci nista ne bi postojalo. Da li ti mozes da razumes da bez reci
nista ne bi postojalo ?
Tacno je da su ljudi do sada bili osudjeni na smrt/propast, ali "spaseni" koji zive danas bi po prorocanstvu trebalo da predju u vecno postojanje u krvi i mesu.

Razmisli samo malo koliko je kontradiktujuca tvoja poslednja recenica,  Smile
Ako je sve "Bozija milost" ( a jeste.), kakve veze ima u sta ljudi veruju ??
'Carstvo Bozije' ili vecnost u svemu sto je Bog kreirao covek ili dobija po rodjenju ili ga ne dobija, nego
umire. Marko 10:15 "  Zaista vam kažem: koji ne primi carstvo Božje kao dete, neće ući u njega. "

Ako zelis da govoris o stvarima koje se pominju u Pismu, bilo bi lepo kada bi to sto verujes potkrepio citiranjem onoga sto je pisano u Pismu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 63
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
"Ko veruje Sina, ima život večni; a ko ne veruje Sina, neće videti život, nego gnev Božji ostaje na njemu."

Jovan 2:36
Odgovor na pitanje: kakve veze ima u sta ljudi veruju ??

Marko 10:15 "  Zaista vam kažem: koji ne primi carstvo Božje kao dete, neće ući u njega. "

moje tumacenje tog stiha je da Carstvo Bozije treba da primimo kao deca bez trunke sumljanja ili neke rezerve u svom srcu! Jer stoji pisano da onaj koji sumlja neka ne misli da ce ista primiti od Boga!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 08:39:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.