Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 01:15:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde je istina o Isusu Hristu ?  (Pročitano 65487 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala Silvanuse. Zanimao me hrišćaniski stav prema ljudima do kojih nije stigla Božija reč. Očekivao sam ovakav odgovor jer jedino on ima smisla ako je Bog pravedan. U suprotnom bi naši (zemaljski zakoni) bili pravedniji od Božijeg (opet pokušavam Boga obuhvatiti zemaljskom logikom).
Stigla bozja rec?  Bog je pravedan?  Dakle prvo treba da se slozimo da bog postoji, pa ajde hipoteticki da se slozim.  Ali za pravednost, malo sutra.  Bog je mogao da voli i da ubija koga god je hteo, onoga koga je voleo dao mu je sve, onome koga je mrzeo sve mu je oduzeo, dakle bozja pravda je gora od ljudske jer bog uvek moze da kaze "moze mi se, ja sam bog".
Drugo vec postoje slucajevi u svetu u kome bog nije centar moralnosti, kao pojedina africka plemena koja cak nemaju rec religija i jos se cude zasto hriscani veruju u boga koji je svemoguc i kome se mole, i jos se pitaju zasto bi morao obozavati perfektno bice?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Verujem u Boga kao prvi uzrok i samo toliko. Ne verujem da Bog (šta god bio) ima ikakvog uticaja na dešavanja na ovoj planeti. Prepušteni smo sami sebi. Pitanja postavljam jer me zanimaju razni filozofski i religiski  pogledi na neka pitanja.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung Galaxy S24
Verujem u Boga kao prvi uzrok i samo toliko. Ne verujem da Bog (šta god bio) ima ikakvog uticaja na dešavanja na ovoj planeti. Prepušteni smo sami sebi. Pitanja postavljam jer me zanimaju razni filozofski i religiski  pogledi na neka pitanja.

Дакле одустао си и од Ислама...

« Poslednja izmena: 08. Maj 2009, 21:56:24 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Jesam, mada islam ostaje vredan dvhovni izvor. Ostaje pitanje ko je Kuran dao Muhamedu, malo je verovatno da ga je on sam stvorio.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Hvala Silvanuse. Zanimao me hrišćaniski stav prema ljudima do kojih nije stigla Božija reč. Očekivao sam ovakav odgovor jer jedino on ima smisla ako je Bog pravedan. U suprotnom bi naši (zemaljski zakoni) bili pravedniji od Božijeg (opet pokušavam Boga obuhvatiti zemaljskom logikom).
Ne postoji Narod do kojeg Bozija rec nije stigla, ali to nema apsolutno nikakve veze sa spasenjem.
Niti Isus Hrist ima bilo kakve veze sa spasenjem. Hrist/Duh Boziji/Istina je alat kroz koji ce svaki spaseni da prodje, a ne telo Jevrejina koga je Otac zrtvovao, da bi spaseni mogli da budu spaseni.
Niko ko je do sada verovao u Isusa nije spasen, nego je ubijen kao gresnik, posto Gospod ne ubija pravedne.
Gospod je taj koji spasava kroz Hrista u takozvani "Poslednji Dan" ili "Dan Gospoda", kada ce svaki stanovnik Planete znati da je Gospod tu.

Matej 24:14 " I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak. "

Jovan 14:6 " Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me. "
("Ja sam" se odnosi na Duh Boziji, ciji je Isus iz Nazareta bio inkarnacija)

Jovan 6:44 " Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče Otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan. "
Otac ce spasene da dovede do Istine, i kroz nju oni ce biti spaseni - preci u besmrtnost, u "Poslednji dan"
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
istina o isusu hristu je zapisana u jevandjelju po judi i kumranskim rukopisima...iskreno,ne znam sta je u tom jevandjelju,osim da je isus navodno trazio da ga juda izda..a izvesno je da rukopise kumrana (pronadjeni jos 1947) svet nece videti sve dok je vatikan jak,jer se veruje da u temelju mogu potkopati osnovne "istine" o isusu i pocetku hriscanstva...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Istinu o Hristu necemo nikad ni saznati. Verujem da je jos u vreme stvaranja Hriscanstva prava istina svesno izgubljena i pustena u zaborav zarad nekih visih ciljeva. Tako da danas niko zapravo ni ne zna pravu istinu, vec postoje samo nagadjanja i rekla-kazala price.   Mi smo svedoci da ne znamo ni pravu istinu o ratovima koji su se desili pre samo desetak godina, politika i propaganda je toliko izmanipunisala javnost da svaka strana ima svoju verziju price. Tako slicno je bilo i sa Hristom.
Cak i kada bi doslo do nekog arheoloskog otkrica koje bi donelo pravu istinu,  mislim da bi se sama crkva potrudila da za to niko ne sazna, a i ono sto bi procurelo u javnost manipulacijom bi se premestilo u domene teorija zavere i bilo bi odbaceno kao jeres i vredjanje Crkve i Hrista. Pravi primer je jevandjelje po Judi.
Da ne smaram vise,  istina o Hristu je ista stvar kao i pitanje o tome da li Bog postoji.  Cista apstrakcija, pa nek svako veruje u ono sto ga cini srecnim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
istina o isusu hristu je zapisana u jevandjelju po judi i kumranskim rukopisima...iskreno,ne znam sta je u tom jevandjelju,osim da je isus navodno trazio da ga juda izda..a izvesno je da rukopise kumrana (pronadjeni jos 1947) svet nece videti sve dok je vatikan jak,jer se veruje da u temelju mogu potkopati osnovne "istine" o isusu i pocetku hriscanstva...
Vatikan ili bilo koja postojeca 'hriscanska' religija nema nikakve veze sa Hristom sem imena koje je uzeto od grckog prevoda za rec 'Mesija', Isus iz Nazareta je citao Stari Zavet i shvatio da je on taj Mesija koji je prorecen.
On je znao da ce Juda da ga izda, on je znao da mora biti ubijen, i nista nije mogao da uradi da to spreci.
Prica o Isusu je prica o coveku koji bio vecan, ali je morao da umre, da bi danas neki ljudi koji mogu da umru
postali vecni.
U toj prici ne postoji nikakva naucna fantastika, sem dela o nekakvom samolansiranju krvi i mesa u atmosferu, koju je dodao jedan Farisej zbog halucinacije koju je doziveo.
Da nije bilo te lazi, 'hriscanstvo' ne bi postojalo, tako da je ona bila apsolutno potrebna, bas kao i sto je
'hriscanstvo' bilo apsolutno potrebno, posto bi bez njega covecanstvo izumrlo od depresije/agresije zbog
besmisla zivota.
Citat: inkredibl6
Istinu o Hristu necemo nikad ni saznati.
Tako je druze, sam Isus je rekao da njega zna samo Gospod, njegov Otac, i niko vise.
Matej 11:27 " Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna Sina do Otac; niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće kazati.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Prica o Isusu je prica o coveku koji bio vecan, ali je morao da umre, da bi danas neki ljudi koji mogu da umru
postali vecni.

Isusova smrt je zrtva za oprost grehova svih nas i za spas covecanstva. Zbog toga je morao da umre, i u tome je velicina njegove smrti.  Barem tako kazu.

U toj prici ne postoji nikakva naucna fantastika, sem dela o nekakvom samolansiranju krvi i mesa u atmosferu, koju je dodao jedan Farisej zbog halucinacije koju je doziveo.

Uskrsnuce, iliti samolansiranje krvi i mesa u atmosferu je metafora, kao i cela prica o Isusu.  Nesto kao Feliks, uzdizanje iz pepela, jos jaci i bolji.  Zapravo poruka da ljudi treba da imaju nadu i snagu da se uzdignu (vaksrs) i posle neuspeha, losih stvari, beznadja, cak iako to izgleda nemoguce.

Da nije bilo te lazi, 'hriscanstvo' ne bi postojalo, tako da je ona bila apsolutno potrebna, bas kao i sto je
'hriscanstvo' bilo apsolutno potrebno, posto bi bez njega covecanstvo izumrlo od depresije/agresije zbog
besmisla zivota.

Da nije bilo te lazi, postojala bi neka druga religija, kao sto i postoje desetine drugih religija danas.  Postojanje Hriscanstva samo po sebi nije imperativ.  Ljudi su verovali u "nesto"  od samog nastanka homosapiensa, jer je to prirodna potreba coveka kao inteligentnog bica da objasni sebi neobjasnjive stvari koje ga okruzuju.  Vremenom je religija, osim objasnjavanja nepoznatog, dobila i funkciju prevazilazenja psiholoskih prepreka  (uteha, nada, motivacija, itd), a zatim i funckiju mocnog politickog sredstva.  Car Konstantin je na primer to vrlo dobro znao, i tako se desila Nikeja 325.godine

« Poslednja izmena: 11. Maj 2009, 15:18:37 od inkredibl6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: inkredibl6
Isusova smrt je zrtva za oprost grehova svih nas i za spas covecanstva. Zbog toga je morao da umre, i u tome je velicina njegove smrti.  Barem tako kazu.
Tako je, ali ne 'svih nas', nego samo za odabranu grupu, ko umre, umro je gresan, i nema nikakvog 'povratka'.
On je bio deo Gospoda (njegov Duh) koji je morao da umre da bi Gospod imao vecno drustvo, a ne da bude sam. Vecni ljudi nemaju duh. Duh je sve sto covek vidi kaze i uradi, a u vecnosti, vecni ljudi ce da vide sve i sve ce da urade, tako da duh nestaje.
Sve sto ima pocetak ima i kraj, Duh/rec/ ima pocetak i kraj, Zivot/dusa ga nema.
Citat: ink6
Uskrsnuce, iliti samolansiranje krvi i mesa u atmosferu je metafora, kao i cela prica o Isusu.  Nesto kao Feliks, uzdizanje iz pepela, jos jaci i bolji.  Zapravo poruka da ljudi treba da imaju nadu i snagu da se uzdignu (vaksrs) i posle neuspeha, losih stvari, beznadja, cak iako to izgleda nemoguce.
kako neciji zivot i smrt moze da bude metafora ? Jel' tvoj zivot metafora ? Jel' fizicka bol - metafora ?
"Vaskrsnuce" Isusa je povratak iz klinicke smrti, a samolansiranje je aposlutna fabrikacija opisana prostim jezikom.
U uzrocno-posledicnoj realnosti sve je predodredjeno uzrokom koji nastaje pre posledice, 'nada' je ljudska emocija u kojoj nema niceg racionalnog, kao i u svakoj drugoj ljudskoj emociji, posto su sve bazirane na
verovanju - osnovnoj ljudskoj emociji.
Citat: ink6
Da nije bilo te lazi, postojala bi neka druga religija, kao sto i postoje desetine drugih religija danas.  Postojanje Hriscanstva samo po sebi nije imperativ.  Ljudi su verovali u "nesto"  od samog nastanka homosapiensa, jer je to prirodna potreba coveka kao inteligentnog bica da objasni sebi neobjasnjive stvari koje ga okruzuju.  Vremenom je religija, osim objasnjavanja nepoznatog, dobila i funkciju prevazilazenja psiholoskih prepreka  (uteha, nada, motivacija, itd), a zatim i funckiju mocnog politickog sredstva.  Car Konstantin je na primer to vrlo dobro znao, i tako se desila Nikeja 325.godine

Danas
Da li bi mogao da mi objasnis u sta je covek mogao da veruje, pre nego sto se rec/jezik pojavio na teritoriji danasnje Srbije ?
Kako covek koji nema svest o postojanju ili nepostojanju necega moze da veruje,
kako zivotinje mogu da veruju ?
Kako mozemo kao racionalna bica da razmisljamo o nepostojanju necega sto postoji u pisanoj, verbalnoj formi ?
'Hriscanstvo' je nihilisticka, politeisticka religija koja se razvila iz nihilisticke monoteisticke religije zvane
Farisejski Judaizam.
I jedna i druga navode na apsolutni greh koji donosi apsolutnu smrt, a to je verovanje u "slobodnu volju" i
odbacivanje Bozije volje.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 01:15:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.105 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.