Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 21:52:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde je Bog usred tragedije  (Pročitano 26124 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: apstrahovana
Mislila sam na to da previse cesto smominjes sebe u prvom licu i previse si siguran u svoje stavove, to moze da lici na cesto citiranu recenicu od strane mene iz filma Djavolji advokat: Sujeta, moj omiljeni ljudski greh! Pritom, da se razumemo, ne mislim nista lose, naprotiv, smatram da si vrlo zanimljiv i da su ti argumenti ispravni. Ali, dopusti mi da mislim drugacije i da ne pokusavam da te ubedim u to. Ja volim da u nesto verujem i da to kazem drugima, ali, volim i da dozvolim drugima da ne misle kao ja. Kad sam rekla da me kritikujes, mislila sam da stavim ovog sto namiguje, al ga ne nadjoh. Dakle, nisam mislila bukvalno, mislila sam da nam se negde misljenja razlikuju. Mislim da si u pravu i da su ti tvrdnje dobro potkrepljene, ali se ne slazem uvek. I vec mi se zavrtelo u glavi od glagola misliti... Smile
Skroz si ti u pravu, i potpuno shvatam odakle dolazis sa vidjenjem koje imas. A sto se tice prvog lica, pa moram da kazem " ja sam ovo rekao,... ja to znam.. " ali to "ja" je samo glas koji belezi sta kaze um koji ne pripada meni nego telu u kojem se nalazim. Nemam kontrolu nad tim sto sam rekao, ali je cinjenica da sam to rekao.
Nikada nisam imao debatu sa bilo kim ko samo veruje, debata nastaje kada neko tvrdi da je to
sto veruje - istina.
Ako na ovoj temi pricamo na pitanje " gde je Bog usred tragedije ? " i pozivamo se na Boga koji je definisan
u bibliji onda je kristalno jasno objasnjenje u stihu Isaija 45:7 " Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir
i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "
Znaci Bog kao jedini Kreator svega stvara i tragediju odnosno njegov potpis je iza svake tragedije.

Definitivno si tolerantan sagovornik i osoba koja shvata stvarnost mnogo bolje od mnogih.  Smile
Ako se sam cuvas i bog te cuva... to je filozofija zivota... a ovi sto ne veruju u boga neka izbace rec bog i stave sta je njima po volji...

Da li ti zelis da kazes da ako te neki drugi covek cuva, onda te Bog ne cuva ?
Ili recimo da te pitam, ako se vec sam cuvas, gde je tu onda " i Bog ", od cega da te "i Bog" spasava kada si se vec sam spasao ?

U bibliji pise da postoji samo jedan Kreator, a ne dva.
Ako je Bog bio jedini Kreator pre nego sto je stvorio coveka, zasto mislis da posle coveka mogu da postoje dva ?
« Poslednja izmena: 16. Mar 2010, 23:54:02 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
@хоћунакрф
Postoje prikladnija mesta za tako nesto.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Гдје престаје логика, ту почиње Босна!

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
SonyEricsson Т250i
@lightsoft,

у праву си! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master
A ne govori li Isus Hristos potpuno suprotno ?
Naravno da nigde Isus nije rekao da ce covek moci da zna koji je covek - Gospod Bog.
Ako vec postavljas takvo pitanje, bilo bi logicno da te je na to pitanje podstakao neki navod Isusovih reci,
da li bi mogao da te reci citiras, da bi mogao da ti ih objasnim ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18
YU

AKO SE SAM CUVAS I BOG TE CUVA.... znaci popeta zivota je da treba da budes sam svoj vodja... a ne da te bog vodi.... ja ne znam zasto ti na tako savrsenu recenicu uvek imas da dodas neke tvoje gluposti koje nemaju veze sa zivotom...
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
YU

AKO SE SAM CUVAS I BOG TE CUVA.... znaci popeta zivota je da treba da budes sam svoj vodja... a ne da te bog vodi.... ja ne znam zasto ti na tako savrsenu recenicu uvek imas da dodas neke tvoje gluposti koje nemaju veze sa zivotom...
Covek je sam svoj vodja koji sam sebe vodi u smrt, to je za tebe poenta zivota ?
Smisao zivota je robijati ceo zivot i umreti, to je smisao tvog zivota ?
Kada neko sam sebe vodi u smrt, onda se to zove samoubistvo, da li su za tebe svi koji su umrli - samoubice ?
Sta je sa covekom koji se zove dete, koji nije svestan nicega, da li i za tog coveka vazi tvoja "mudrost",
ili se tvoja "mudrost" odnosi samo na one koji su tako bogati da "sve" mogu novcem da kupe ?

Da li bi bio ljubazan da citiras " moje gluposti koje nemaju veze sa zivotom ", kao sto se radi u civilizovanoj konverzaciji, znaci slobodno citiraj sve sto time smatras i racionalno objasnis kako su to gluposti koje nemaju veze sa stvarnoscu ili kako ti kazes "zivotom" ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Qtek 666
Ako na ovoj temi pricamo na pitanje " gde je Bog usred tragedije ? " i pozivamo se na Boga koji je definisan
u bibliji onda je kristalno jasno objasnjenje u stihu Isaija 45:7 " Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir
i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "

Da, slazem se u potpunosti. I kad sam govorila o ljudima, nisam mislila da mi tu mozemo sta menjati. Sto pre shvatimo da i tragedija, kao i ono sto nam se desava u zivotu, a lepo je, obogacuje iskustvo i stvara od nas drugacije ljude ( bolje ili gore no sto smo bili) manje cemo se razocarati u sledeci postupak nekoga gore ili u njega samog. A vi sto mislite da sve zavisi samo od vas ste ili mladi ili niste jos doziveli neki oblik tragedije, pa se niste ni zapitali gde je bog. Drago mi je i da takvi ljudi postoje, sigurno ste srecni, pa makar bili i u zabludi...
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
Mozemo menjati. Ko kaze da ne mozemo ? Zar sto nas "neko" ubedio u suprotno znaci da zaista ne mozemo ? Da l ise onda sve sile prirode nazivaju Bog, sve one koje ne mozemo menjati ?

Nekada je neki cica gurao burice po nebu, kada grmi, sada vise ne.  Smile Ko zna sta ce jos proizaci na dalje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Qtek 666
Ama, druze, mozemo, al sitno. Ja ti govorim iz licnog iskustva, bolnog, na zalost. To sto mozemo menjati i na sta mozemo uticati, na zalost nisu velike tragedije, nego samo ono sto neki od nas smatraju tragedijama...
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
Tacno, stvar vidjenja. A samim unosenjem osecaja i vidjenje nam se menja. Pa po kojim merilima je onda nesto tragedija ? Sa nase pozicije, predivno je imati sagradjenu kucu. Ali ta kuca je na necijem stanistu. Za te biljke i bube je to tragedija. Za zemljotres je ok, naleganje ploca, ali za nas je tragedija srusiti nam kucu.
Mozemo uticati na mnoge stvari. Ali ponavljam, zasto ili ko nas je uverio i uverava nas da ne mozemo ?

Pitanje je da li uopste postoji tragedija?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 21:52:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.