Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 10:27:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde je Bog usred tragedije  (Pročitano 26015 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Pravda je samo rec koja izaziva emocije, ona ne postoji, postoje ljudi koji veruju da pravda postoji.
Opet sam sebi dala oduska i citirala te, kao i na prethodnom primeru. Oduzilo bi se da obelezim sve, ali, tako je. Ja mislim da jedino sto covek poseduje je moc izbora, zato, koji god bio, Alah ili Isus, verujem da postoji samo u tebi, meni, nekome. Kralj je mrtav, ziveo kralj. A kralj sam ja i imam pravo da biram.
Covek je talac/zarobljenik koji se nalazi izmedju tela u kojem se nalazi ( koje pripada bioloskim roditeljima )
i uma koji se nalazi u tom telu.
Zar nikad nisi osetila kako to telo u kojem si hoce nesto a um koji je u tom telu kaze ne, a ti cutis i trpis ?

Nikada nisi imala kontrolu nad telom u kojem si niti si mogla da kontrolises um koji se suprostavlja tom telu.

Zar bi postojala tragedija kada bi covek imao kontrolu nad telom u kojem je i umom koji je u tom telu ?

Ako te telo kontrolise to se zove adikcija, a ako um kontrolise telo onda se to zove utopija, kako god okrenes
samo Bog moze da te spase groba.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Qtek 666
Ah, naravno da je vrhunac svega spoznaja Boga. Nisam ga ja zelela negirati. Ja verujem u njega. Verujem u onog koga sam ja projektovala u sebi. Inace, nesuglasnice izmedju duha i tela su kod mene konstantno prisutne. Jedno kaze ne, drugo da. Smile
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Bog je deo resenja, u bilo kom obliku, u bilo kom nacinu shvatanja ili neshvatanja. Ne verovati u bilo koji oblik ili nacin shvatanja ili neshvatanja je deo problema. Najvazniji segment "Boga" je u nama, to je nas odnos prema svemu sto nije "ja" i odnos prema samo "ja". Usred tragedije Bog je daleko, ili sasvim blizu, dimenzije nisu uopste bitne u datom momentu, on je zavrsio sta je imao jos u nultoj tacki i omogucio smrtnom da spozna njegov najvazniji segment. Prihvativsi utehu u "necemu" ili "nekome" ko nije fizicki prisutan, onda kad je najteze, covek se iznova upoznaje sa svojom dusom i na koncu kad su sva tela i oblici za njim, on je sama dusa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

@MunkaZe, @eyepheelYU

gomila gluposti
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Ah, naravno da je vrhunac svega spoznaja Boga. Nisam ga ja zelela negirati. Ja verujem u njega. Verujem u onog koga sam ja projektovala u sebi. Inace, nesuglasnice izmedju duha i tela su kod mene konstantno prisutne. Jedno kaze ne, drugo da. Smile
Ne postoji spoznaja Boga, postoji spoznaja da Bog postoji. Pokusavao sam da ti objasnim da izbor
ne postoji
u uzrocno-posledicnoj stvarnosti, gde je uzrok predodredjuje posledicu, covek i sve u vezi sa covekom je posledica, a ne uzrok.
Bog je rec, ti vidis reci, spoznala si ih, a one ne postoje u materiji.
Zbog savrsenstva covekovog mozga, covek nema mogucnost spoznaje onoga ko je mogao da sve ovo kreira,
strah od spoznaje Boga je toliko veliki da ga covek ne moze preziveti.
Bas kao sto muskarac ne bi mogao da prezivi intenzitet zenskog orgazma, tako bi i shvatanje da ti ustvari pricas sa covekom koji je Bog tebe i sve druge ljude - ubilo.
Sigurno si cula da covek moze da  bukvalno umre od straha, to bi bilo to.
Citat: MunkaZe
Bog je deo resenja, u bilo kom obliku, u bilo kom nacinu shvatanja ili neshvatanja. Ne verovati u bilo koji oblik ili nacin shvatanja ili neshvatanja je deo problema. Najvazniji segment "Boga" je u nama, to je nas odnos prema svemu sto nije "ja" i odnos prema samo "ja". Usred tragedije Bog je daleko, ili sasvim blizu, dimenzije nisu uopste bitne u datom momentu, on je zavrsio sta je imao jos u nultoj tacki i omogucio smrtnom da spozna njegov najvazniji segment. Prihvativsi utehu u "necemu" ili "nekome" ko nije fizicki prisutan, onda kad je najteze, covek se iznova upoznaje sa svojom dusom i na koncu kad su sva tela i oblici za njim, on je sama dusa.
Covek umire bez obzira da li nesto veruje ili ne, ili da li nesto shvata ili ne. Znanje nikoga nije spasilo smrti.
Ne moze Bog da bude "ili ovo, ili ono", "ili ovde ili tamo", kao i sve ostalo Bog je veoma precizno definisan.
Gospod Bog je covek, bas kao sto je to bio njegov jedinorodni sin, jedino sto za Isusa svi znaju, a za Oca
niko nece znati.
To je ono sto kaze Sveto Pismo i prorocanstva o Bogu koja se u njemu nalaze.
Bog nije dusa, on je vlasnik svih dusa, On je izvan svega i sve je u njegovom vlasnistvu.
On ima dusu ( zivot/osecaj prisutnosti ) bas kao i sto ti imas dusu.
Citat: framling
@eyepheelYU

gomila gluposti
Da li bi bio ljubazan da budes specificniji, posto ovako ne znam kako da odbranim ono sto sam rekao.
Znaci ako citiras ono sto sam ja rekao i onda objasnis zasto je to glupost, onda tvoja izjava moze da ima
neku vrednost.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
da ti ustvari pricas sa covekom koji je Bog tebe i sve druge ljude - ubilo.

vrlo verovatno  Smile

celokupna prevara oko (laznog)  boga se i zasniva na ideji da je spoznati boga opasno . pa i jeste opasno ,ali samo za prevarante koji od sakrivanja boga i zive . citiracu opet mog omiljenog jevrejina   Smile :

Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00

одлично речено, јер све се своди на лични дијалог са Богом у себи, Бог је са нама онда када ми то желимо, и када га тражимо, када га разумемо и схватамо његову природу.. Онај који пише као ти, спознао је Божију природу, и схватио своју улогу као јединке овде, као и своју сврху, да постигне што више може, у неком духовном смислу, свестан је Бога, а свестан је и себе, капацитета које му је Бог подарио, и има жељу да их искористи.. Храбар је, и не окреће се на то што људи причају, већ слуша срце своје, и њега следи, јер Бог је у срцу човека, који га је свестан....  Smile
Ипак доста је на самом човеку , тј. све је на нама, и нашим жељама... јер погрешно је рећи "Бог зна шта је добро за мене, нећу данас ни радити, ако Бог жели да једем, створиће ми храну...."...

Поента је само да се уклопимо у овај материјални свет, и некако га саставимо са духовним, а да успут не изгубимо своју душу, јер она нам треба бити битнија од свега, јер брзо прођу нека задовољства, на крају остајемо сами са собом, и са Божанским у себи, да се изборимо и извојујемо победу, то је најтеже....  Smile

Уосталом срце је најбитније, јер Бог је управо ту да би ми били духовно јачи, и много боље схватили овај живот, све је на самом Човеку, битно је да стигне до неког циља, колико ће обилазити, то је вероватно ван његових (људских) жеља, већ само последице његовог размишљања и деловања, сви ми желимо Добро, само је питање колико смо храбри, и чега смо спремни да се одрекнемо...  Smile
« Poslednja izmena: 13. Mar 2010, 14:53:40 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Qtek 666
Bog je rec, ti vidis reci, spoznala si ih, a one ne postoje u materiji.
Nisam o tome govorila. Nisam mislila bukvalno. Mislila sam na svoje uverenje da delam i govorim onako, po svojoj skromnoj proceni, kako smatram da je ispravno. Ne cinim zlo namerno, ako ga pocinim iz nehata, a to shvatim, trudim se da ublazim posledice i zatrazim oprostaj. Na to sam mislila. Interesantna tema je, kad smo vec u toj prici, da svaki covek kao individua smatra sebe ispravnim i moralnim. Po mom misljenju, nemogucnost ljudskog bica da svoje postupke racionalno sagledava i moralno ocenjuje jeste jedna od najvecih ljudskih slabosti. Kad sudimo o drugima, to se onda drasticno menja.

Raskoljnikov je verovao u Boga, ali je imao svoje tumacenje moralnosti. Ubiti babu i nije bio neki greh. A, savest ga je mucila ipak. Gilgames je nasao travu besmrtnosti, ali mu je ukradena. I nije mu pomoglo sto je bio dve trecine Bog, prevladala je treca - ljudska. Moje bi pitanje bilo, da li treba pokusavati i smemo li se zaigrati ponekad? Vredi li traziti?
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49693
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S24
vrlo verovatno  Smile

celokupna prevara oko (laznog)  boga se i zasniva na ideji da je spoznati boga opasno .

A ne govori li Isus Hristos potpuno suprotno ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: bf_109_g_6

celokupna prevara oko (laznog)  boga se i zasniva na ideji da je spoznati boga opasno . pa i jeste opasno ,ali samo za prevarante koji od sakrivanja boga i zive . citiracu opet mog omiljenog jevrejina   Smile :

Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.
Ne nego potpuno suprotno, svaka religija koja je izvor laznog Boga svoje clanove ubedjuje da ce jednog dana doci pred Boga i sa njim provesti vecnost.
Stih koji si naveo ( Matej 23:13 ) se odnosi na religiju koja je identicna sa danasnjom, farisejski judaizam
ciji je temelj verovanje u zivot posle fizicke smrti.

Da li ti znas religiju ciji zaposleni ne propovedaju/"prodaju" "zivot posle smrti" ?  Smile
Citat: apstrahovana
Nisam o tome govorila. Nisam mislila bukvalno. Mislila sam na svoje uverenje da delam i govorim onako, po svojoj skromnoj proceni, kako smatram da je ispravno. Ne cinim zlo namerno, ako ga pocinim iz nehata, a to shvatim, trudim se da ublazim posledice i zatrazim oprostaj. Na to sam mislila. Interesantna tema je, kad smo vec u toj prici, da svaki covek kao individua smatra sebe ispravnim i moralnim. Po mom misljenju, nemogucnost ljudskog bica da svoje postupke racionalno sagledava i moralno ocenjuje jeste jedna od najvecih ljudskih slabosti. Kad sudimo o drugima, to se onda drasticno menja.

Raskoljnikov je verovao u Boga, ali je imao svoje tumacenje moralnosti. Ubiti babu i nije bio neki greh. A, savest ga je mucila ipak. Gilgames je nasao travu besmrtnosti, ali mu je ukradena. I nije mu pomoglo sto je bio dve trecine Bog, prevladala je treca - ljudska. Moje bi pitanje bilo, da li treba pokusavati i smemo li se zaigrati ponekad? Vredi li traziti?
I feel you, od samog pocetka osecam sta ti govoris, a ja samo pokusavam da ti objasnim sta je Bog, a ne
sta je moje ili bilo cije misljenje o tome sta je Bog.
Objasnio sam ti da imas pogresnu sliku o tome "sta si TI" ( sta sam ja, ili bilo ko drugi ). Razumeli smo se
kod objasnjenja sta je telo a sta je um, a ti opet govoris "Ja ovo, Ja ono."  Smile
" Ja " je samo osecaj prisutnosti ili "dusa" koja nema kontrolu niti nad telom u kojem se nalazis niti nad umom koji se nalazi u telu u kojem se nalazis.
Kada taj osecaj prisutnosti u toj "tvojoj" krvi predje u vecan osecaj prisutnosti, onda ces ti biti to vecno telo, ali ce se tada zbog te vecnosti koncept ego-a izgubiti. ( to naravno kazem pod pretpostavkom da si
ti jedna od zena koje ce biti spasene smrti/starenja )
Ruski vernici u "Boga" i moral i mandovski/ciganski mitovi nemaju veze sa stvarnoscu koju svi zivi dele.

Vredi sve sto ti osecas da vredi, samo nastavi da verujes da si to sto tebi vredi da jesi, opusteno, posto to
od tebe niko ne moze da uzme. Najlepse bi bilo kada bi kao ja mogla da osecas da je svaki momenat tvog postojanja najlepsi.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 10:27:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.