Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 16:09:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde je Bog usred tragedije  (Pročitano 26178 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Bosch ima centrifugu
Citat: bf_109_g_6

na ovo pitanje bi te zen-uchitelj odalamio shtapom po glavi  Smile .
Ako ti stvarno mislis da bi ovo mogao da bude odgovor na svako moje pitanje koje ti postavim, onda ja vise nemam pitanja, posto je ocigledno da nemaju nikakvu svrhu.

To majstore - dotakao si vrata raja - najzad si shvatio sta smo hteli da ti kazemo.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Makros_Crni
Govorenje o tragediji nije off ali o ovom
Naravno, rekao sam da ispiranje usta sa "tragedija ne postoji" jeste. Ovo je tema za one za koje je patnja i smrt sinonim za tragediju/zlo
Citat
Ne gledaju svi isto na svet. Za mene licno zemljotres na haitiju,  na primer, je tragican dogadjaj, ne mogu da se ne indetifikujem  sa ljudima i tako osetim njihovu bol.
Nego odakle ta boll, zbog cega ljudi pate najvise?  Da li patnja ima uzrok u nasem egu? Ako eleminises ego da li ces osegati patnju?
Neces.
Posto kazes da nemas ego, morao bi to da znas!
Gledaju, gledaju, za sve je bol i smrt isto. I ti i ja na to sto se desilo na Haitiju gledamo kao patnju i smrt,
bez obzira kakav osecaj to u tebi ili meni izaziva. Istina vazi za sve, svi znaju da su na Haitiju ljudi povredjeni i
poginuli. Bol je bol, bez obzira na ego, ja nemam ego ali osecam bol bas kao sto ga oni koji imaju ego osecaju.
Ego mozes da eliminises racionalnim razmisljanjem, patnju ne mozes.
Vecan covek nece biti covek koji ce biti fizicki drugaciji nego sto je danas, samo sto starenje i bol nece biti
prisutno ( tako pise u prorocanstvu ) " Nego se radujte i veselite se doveka radi onog što ću ja stvoriti; jer gle, ja ću stvoriti Jerusalim da bude veselje i narod njegov da bude radost. I ja ću se veseliti radi Jerusalima, i radovaću se radi naroda svog, i neće se više čuti u njemu plač ni jauk. "
" Uništiće smrt zauvek, i utrće Gospod Gospod suze sa svakog lica, i sramotu naroda svog ukinuće sa sve zemlje; jer Gospod reče. "
A ovo je jedan od pokazatelja da zivimo u tim danima " I grad i visoke zidove tvoje sniziće, oboriće, baciće na zemlju u prah. ", juce su objavljeni najnoviji snimci " snizavanja, obaranja i bacanja u prah visokih zidova "
A tek se ocekuje rusenje visokih zidova ( jevreja )  Smile
Citat
Kazem mislim jer je to moje misljenje, to nema veze sa tim da li sam siguran ili nesiguran.
Ti si nesto tvrdio, nisi iznosio tvoje misljenje, ti si tvrdio da se bez ega tragedija ne moze osetiti.
Citat: decky999
To majstore - dotakao si vrata raja - najzad si shvatio sta smo hteli da ti kazemo.
Upravo obrnuto govorio sam da je tvoj prijatelj na pitanje " da li postoji recnik nekog jezika u kojem pored reci
ne postoje definicije ? " odgovorio sa " na ovo pitanje bi te zen-uchitelj odalamio shtapom po glavi  Smile  "

Ili ceme komunicirati ili necemo. Ne postoji shvatanje ljudi koji tvrde da covek i pas pricaju/diskutuju.
Da li nemacki ovcar koji na svet dodje i zivi u Japanu laje na nemackom ili na japanskom ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49762
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Tragedija na Hatiju je unistila skoro sve crkve. Pored toga unistena je i katolicka  bogoslovija, a predavaci i studenti su poginuli. Izgleda da Bog i nije baz zadovoljan katolickim ucenjem...

Pravoslavni svestenici su samo lakse provrijedjeni.
« Poslednja izmena: 11. Feb 2010, 17:38:25 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Tragedija na Hatiju je unistila skoro sve crkve. Pored toga unistena je i katolicka  bogoslovija, a predavaci i studenti su poginuli. Izgleda da Bog i nije baz zadovoljan katolickim ucenjem...

Jel ovo vic? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49762
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24

Jel ovo vic? Smile

To sam procitao u novinama srpske patrijarsije "Pravoslavlje!"
« Poslednja izmena: 11. Feb 2010, 19:17:47 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Haiti is a largely Christian country, with Roman Catholicism professed by 80% of Haitians. Protestants make up about 16% of the population. Haitian Vodou, a New World Afro-diasporic faith unique to the country, is practiced by up to two-thirds of the population.[1][120] Religious practice often spans Haiti and its diaspora as those who have migrated interact through religion with family in Haiti.[121]

Znaci, ako je u zgradi bilo 1000ljudi i ona je pala usled zemljotresa 960 ljudi (a i vise) nije pravoslavne ispovesti. Kapish? Smile
Ovo nije dokaz ni u ciju korist. Mislim da se kreator ne mesha u ovako sto. Onako je kako jeste. Reinkarnirace se oni jope...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Covek ima mozak ali ga ne koristi... ja mislim da covek sam bira stranu izmedju dobra i zla... ako vozis 100 km u gradu verovatnoca da ce ti neko iskociti na put i da ga udaris je jako velika... ako bi vozio dozvoljenom brzinom imao bi vremena da zakocis.... najednostavniji primer...

Ili naucio si kad grmi da se sklonis sa livade zato sto moze grom da te udari... e sada ako se sprema nevreme i ti se igras na livadi moze se desiti da ce te uradiri grom... i onda su izmislili sudbinu i kazu tako je bog hteo Smiley... a ja mislim da to nije sudbina vec sam biras stranu... grom jeste losa stvar koja postoji ali onda dopunjuje neki drugi oblik u ovoj galaksiji i on je neizbezan... zato se treba cuvati...

I tako bezbroj primera...

Eto cuo sam od jenog svestenog lica jako dobar savet  "ako se cuvas i bog te cuva..."
« Poslednja izmena: 11. Feb 2010, 20:45:53 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Tragedija u selu Nikoličevo kod Zaječara
Trudnica pala na led i poginula

Marija Pavlović (20) iz zaječarskog sela Nikoličevo, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, okliznula se na ledu, pala i preminula na licu mesta samo na desetak metara od svoje kuće. Marija je krenula u posetu majci kada se okliznula, a tek pola sata nakon tragičnog pada Mariju je pronašao komšija, a po njoj je već uveliko napadao sneg...

Kako objasnjavate ovaj slucaj ?
Dali je to samo slucajnost ili verujete da tu ima nesto vise i smislenije ?
Zasto se dogadjaju ovakve grozne stvari ?
Sta u ovom trenutku misli muz ove nesrecne zene i otac njihove bebe ?
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Pa procitaj moj post, mislim da je tu sve receno...
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Pa ja nekako verujem da se ta devojka cuvala ,mislim bila je trudna ? Smile Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 16:09:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.