Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 20:49:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gde je Bog usred tragedije  (Pročitano 25972 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: bf_109_g_6
ponavljash neke prazne floskule ,koje sa realnoscu nemaju veze  Smile . nabavi psa ,pa cesh videti da on dobro zna i da je ziv ,da oseca kad je bolestan i kad ce umreti ,da zna shta je dobro a shta loshe za njega ali i za njegov copor . koliko mu njegove intelektualne sposobnosti dozvoljavaju ,on zna chak i shta je dobro za tebe kao njegovog gazdu . pas nepogreshivo zna razliku izmedju lesha i zivog stvora i nisu mu potrebne lazne i izmishljene definicije o tome "shta je zivot"

shto se tiche tih pricha o nekom apsolutnom dobru ili zlu ,to je opet shuplja pricha koja ni nema veze sa biblijom ,jer se i u starom i u novom zavetu tvrdi da ce samo jednoj odredjenoj grupi biti dobro (jevrejima ,vernima ,spasenima i.t.d....) dok ostale cheka "skrgut zuba "  Smile
Opet on. Da li ti mozes da kazes " Evo rekao si ovo, pa onda citiras sta sam rekao ( a ne sta si ti izmislio da sam ja rekao ), pa onda objasnis kako to sto ja govorim "nema veze sa realnoscu " ?
Da li je takva komunikacija moguca ?
Kada od psa ( a ne od tebe ) budem cuo definiciju zivota, onda cu znati da pas zna sta je zivot,
ti nisi pas i ne bi trebalo da govoris u ime te vrste, posto to zvuci ekstremno smesno.
Jedna stvar je osecati bol, energiju, frekvenciju a druga stvar je znati sta je bol, energija i frekvencija.
Nigde u bibliji ne pise da ce jevrejima biti dobro, naprotiv, cak im je preko njihovih proroka receno da svi idu na klanje i da Carstvo Bozije ( vecnost ) ide narodu koji nije trazio Boga, narodu koji se ne zove
Bozijim imenom.
Vera ne postoji u umu danasnjeg coveka, niti je postojala u umovima onih koji su umrli, da je postojala, oni ne bi mogli da umru, postoji verovanje u razlicite religije/lazna bozanstva.
Zasto se uopste trudis da govoris bilo sta o bibliji kada ne znas sta u njoj pise, nego si mozda nesto nacuo ?
Apsolutno dobro vazi za one koji nece umreti a za sve ostale postoji apsolutno zlo koje preko patnji vodi u zagarantovanu smrt.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

Kada od psa ( a ne od tebe ) budem cuo definiciju zivota, onda cu znati da pas zna sta je zivot,
ti nisi pas i ne bi trebalo da govoris u ime te vrste, posto to zvuci ekstremno smesno.

pas ima barem toliko mudrosti da i ne pokushava da trazi definiciju za ono shto je po svojoj prirodi nedefinisano . kad bi zivot bilo moguce definisati on ne bi bio zivot .

Citat
Jedna stvar je osecati bol, energiju, frekvenciju a druga stvar je znati sta je bol, energija i frekvencija.

a da li je tebi jasno da je neke osnovne stvari nemoguce definisati   Smile . primera radi , fizika ne definishe energiju ,vec je opisuje i dovodi u vezu sa drugim fizichkim velicinama ,koje takodje nisu definisane. slichno je i sa frekvencijom ,bolom kao bioloshkom pojavom i.t.d.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
лајте одличан текст, хвала на њему  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: bf_109_g_6
pas ima barem toliko mudrosti da i ne pokushava da trazi definiciju za ono shto je po svojoj prirodi nedefinisano . kad bi zivot bilo moguce definisati on ne bi bio zivot .
Ocigledno je da tebi definicije reci nista ne znace posto govoris da pas ima mudrost.
Kako covek moze da zna nesto o necemu sto nije definisano, da li postoji recnik nekog jezika u kojem pored reci ne postoji definicija onoga sto te reci predstavljaju ?
Cemu bi sluzile reci ako nista ne definisu, kako bi ljudi mogli da komuniciraju ?
Zivot je bio zivot pre nego sto je definisan kao zivot, bas kao sto je drvo bilo drvo pre nego sto je covek definisao sta je drvo.

Citat
a da li je tebi jasno da je neke osnovne stvari nemoguce definisati   Smile . primera radi , fizika ne definishe energiju ,vec je opisuje i dovodi u vezu sa drugim fizichkim velicinama ,koje takodje nisu definisane. slichno je i sa frekvencijom ,bolom kao bioloshkom pojavom i.t.d.
Nije mi jasno, posto znam da je sve sto covek zna ( sto je dozivljeno ) - definisano.
Opis je sinonim za definiciju. Ako uzmes recnik, mozes videti sta su definicije energije, frekvencije ili bola.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

Ocigledno je da tebi definicije reci nista ne znace posto govoris da pas ima mudrost.
Kako covek moze da zna nesto o necemu sto nije definisano, da li postoji recnik nekog jezika u kojem pored reci ne postoji definicija onoga sto te reci predstavljaju ?

na ovo pitanje bi te zen-uchitelj odalamio shtapom po glavi  Smile . rechi su tek slab pokushaj da ljudi oznache (a ne definishu  Smile ) ,ono shto bi trebalo da im je svima poznato i bez rechi . rech "krava" ne definishe kravu ,ali sluzi kao oznaka za ono shto je svim seljacima poznato .

Citat
Zivot je bio zivot pre nego sto je definisan kao zivot, bas kao sto je drvo bilo drvo pre nego sto je covek definisao sta je drvo.

kao shto je nemoguce definisati drvo (jer svako drvo ima beskonachan broj osobina) , tako je nemoguce definisati i zivot.

Citat
Ako uzmes recnik, mozes videti sta su definicije energije, frekvencije ili bola.

opis i definicija nisu jedno te isto . definicija treba da da sushtinu necheg ,a opis moze da bude i povrshan .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Bosch ima centrifugu
@eyepheelYU

Moj prijatelj BF ti je sve lepo objasnio ali mi se cini da njegove reci prolaze pored tebe kao Marko pored turskog groblja. Veoma je tesko komunicirati sa tobom jer ti ne citas nase reci vec ih prevodis na sopstvene - tvoj um cita ono sto zeli da cita a ne ono sto pise. Apropo ubedjivanja - citiracu ti samo par tvojih reci:

"Govorim ti samo ono sto jeste...."

Tvoje reci prenose sledecu informaciju

- Ja znam ono sto jeste a ti ne znas - ono sto jeste je istina samim tim ja znam istinu a ti ne
- Ja znam istinu i samim tim sam superioran i pozvan da je propovedam

Ako ovo nije ubedjivanje onda sam ja Kapetan James T Kirk sa zvezdanog broda Enterprize - al ajd sad nek bude po tvome.

Ja tebi govorim deo necega sto ja znam - nema istine koja se moze iskazati recima. Nema istine koja moze biti polovicno tacna - tacna za negog ali netacna za nekog drugog. Ako moras nekome objasnjavati istinu to nije istina. Istina je kao i ljubav - moze se samo iskusiti ali ne i opisati.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Глупо је давати дефиниције, оне не постоје, постоје само описи, видим да има много паметних на форуму, који истину познају, а они који је не познају полако је уче, и драго ми је због тога, јер искрено желим што више вас да спозна истину.. јер "ЈА" сам Пут, Истина, и Живот, али као што сам рекао, тајне моје нећу одати непријатељима мојим, за њих сам будала, и то тако и треба да буде, било је једном и биће опет... доћиће време да се слави само Истина, није још то време..Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
na ovo pitanje bi te zen-uchitelj odalamio shtapom po glavi  Smile . rechi su tek slab pokushaj da ljudi oznache (a ne definishu  Smile ) ,ono shto bi trebalo da im je svima poznato i bez rechi . rech "krava" ne definishe kravu ,ali sluzi kao oznaka za ono shto je svim seljacima poznato .
de Melo je takodje pisao o tome, kako samo jedno dete posmatra macku sa ushicenjem, medjutim ako su ga vec "obrazovali" ono vise uopste ne vidi to cudesno hitro stvorenje vec samo kaze - ah, pa to je samo macka.
hm, a ja sa jednom devojkom od skoro, umesto da je gledam ko nesto novo divno dok me zaljubljeno gleda i poziva, - joj, ova ce me slomiti kao i prethodne, varace me, ubijace me... na neki nacin bojeci se toga, to sam pozelio i dobio, u svom umu. Znanje iskustva ili iskustvo znanja pitanje je sad.
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Gde je Bog u sred tragedije?
Ako je Bog sveprisutan, onda je jasno gde je, u tragediji.
Bog stvara, održava i uništava.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Gde je Bog u sred tragedije?
Ako je Bog sveprisutan, onda je jasno gde je, u tragediji.
Bog stvara, održava i uništava.
a ono sto ima istinsku vrednost nikako ne nestaje, to je samo varka naseg ega
samo jos u praksi to primeniti
u ljubavi Smiley
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 20:49:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.