Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 15:16:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gasi se lap top?  (Pročitano 1362 puta)
26. Okt 2012, 20:19:44
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17114
Browser
Mozilla Firefox 16.0
 Od pre mesec dana često mi se desi da, kad dostigne određenu temperaturu, lap top ugasi. On se koristi godinu dana, nema kuler, često ga usisam kroz one rupe koje ima. Šta bi moglo da mu fali? Takođe, i mi čitač/rezač ne radi i neće da prepozna kad ubacim cd ili dvd kao da nisam ubacio. On je zapravo star dve i po godine, ali se konstantno koristi godinu dana od kako sam na studijama, dotad je stajao nekorišćen skoro ili ponekad u 3 meseca. Hvala unapred, pozdrav! Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 375
Zastava Srbija
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Nokia 
Neće to bez kabla  Smile

U svom pitanju si dao i odgovor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Od pre mesec dana često mi se desi da, kad dostigne određenu temperaturu, lap top ugasi. On se koristi godinu dana, nema kuler, često ga usisam kroz one rupe koje ima. Šta bi moglo da mu fali? Takođe, i mi čitač/rezač ne radi i neće da prepozna kad ubacim cd ili dvd kao da nisam ubacio. On je zapravo star dve i po godine, ali se konstantno koristi godinu dana od kako sam na studijama, dotad je stajao nekorišćen skoro ili ponekad u 3 meseca. Hvala unapred, pozdrav! Smiley

Ako se pregreva, onda nemas dalje sta da razmisljas.
Ili servis pa da ga se otvori i ocisti, promeni termalna pasta, proveri kuler...
Ili da kupis cooling pad, koji bi donekle smanjio pregrevanje.
U jednom momentu ces se morati pomiriti sa tim da laptop nije namenjen igranju igrica i da ne moze godinama da traje bez posledica...

Sto se tice rezaca, ako ubacis novi firmware i nema pomaka, onda je on odradio svoje i vreme je da ga menjas...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Ok, hvala vam. Smiley Samo, taj firmware je neki softver koji trebam da skinem sa neta i instliram i pokušam da narežem nešto? Oćeš reći da lap top uopšte nije za igirce i da npr pes ili bilo koja druga modernija igirca neće raditi bilo koji lap top da imam po konfiguraciji?
« Poslednja izmena: 27. Okt 2012, 01:42:19 od Rammfan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
SonyEricsson T630
gejmerski laptopi su veoma skupi.
na kojoj tacno temperaturi se gasi laptop?
zavisi i u kakvom stanju ti je baterija.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Ok, hvala vam. Smiley Samo, taj firmware je neki softver koji trebam da skinem sa neta i instliram i pokušam da narežem nešto? Oćeš reći da lap top uopšte nije za igirce i da npr pes ili bilo koja druga modernija igirca neće raditi bilo koji lap top da imam po konfiguraciji?

Nadjes koji ti je tacan model optike i odes na njihov sajt, potrazis u download sekciji da li ima novi frmware i probas da sa njim resis problem.
Uz njega ide i uputstvo kak i sta radis.

Sto se tice gejmerskih laptopova...to je donekle oksimoron (oksimoron-kovanica koja gubi smisao, primer: lep smrad...)
Ne postoji gejmerski laptop.
Laptop moze biti jak po konfiguraciji, i samim tim i skup, i samim tim sposoban da potera bilo koju igru, ali moras shvatiti da arhitektura laptopa nije osmisljena za igranje igara.
To sto ce on gurati igru ne znaci da treba da je gura.
Ali svakako to nije razlog da ti igre ne igras na laptopu.

Hardver na laptopu nije preterano izdrzljiv i najveci problem su svakako temperature koje skracuju radni vek komponenti.
Dok igras igre i procesor i grafika tise greju, baterija svakako, i ukoliko ga ne hladis, skracujes mu radni vek.

Desktop racunari imaju dovoljno prostora u sebi da se napravi optimalan air flow, cime se obezbedjuje i hladjenje komponenti.
To kod laptopa nije slucaj.
Hladjenje mu je usko grlo, i treba se pomirti sa tim da ako igras igre na lapu, znacajno mu skracujes radni vek.
On je planiran za biznis klasu korisnika, i sa padom cena je postao primamljiv zato sto je mobilan i lak...ali to ne menja situaciju da on nije pravljen za igranje igrica, niti za duzi rad...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
gejmerski laptopi su veoma skupi.
na kojoj tacno temperaturi se gasi laptop?
zavisi i u kakvom stanju ti je baterija.

Ne znam na kojoj temperaturi se gasi. Verovatno na oko 40-ak C. Ali ne gasi se baš uvek. Kako mu dođe.
« Poslednja izmena: 27. Okt 2012, 21:31:29 od Rammfan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
SonyEricsson T630
40 celsiusa je ok temperatura, cak i za laptop.
znaci nije do pregrijavanja.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Onda može biti do baterije. Na kakvu se optiku misli da bih našao koji mi firmware treba za instaliranje da bi mi proradio rezač/čitač? Moj model je satellite L655 - 172 system unit.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
SonyEricsson T630
pod optika se misli na CD rom, DVD rom i sl. u njemu je laserski citac pa ga zbog toga zovu optika. procitaj u device manageru koji ti je model cd roma ili dvd roma.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 15:16:15
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: all lap Gasi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.