Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 780 781 783 784 ... 878
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фудбалски клуб Црвена звезда  (Pročitano 850234 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Samsung SGH-E590
A ja mislim da nema smisla da se igra na veliku subotu i da svi koji to ne razumeju ili mnogo mrze pravoslavlje ili su mnogo glupi...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Forza Juve , vinci per noi !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4220
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
SonyEricsson W810i
A ja mislim da nema smisla da se igra na veliku subotu i da svi koji to ne razumeju ili mnogo mrze pravoslavlje ili su mnogo glupi...

To je ok da se ne treba igrati, ali posto se vec igra odgovori na pitanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1439
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Pametno pitanje,pazi Ako kantar ne valja,ti budi ispravan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
ili neki mnogo nakaradno tumace  Smile
al ajde uvek ima boljih poznavalaca i od svestenih lica   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Kolarov je bila Govedarica...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7487
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Bez da sudim o tome da li treba da se igra, polovina ljudi (ne govorim o ovom forumu) kojima je ovo udar na pravoslavlje, cim vidi nekog obucenog u crveno/crno belo, vadi noz/bokser/palicu/dopisi po zelji i krece na njega. Vrlo interesantno, tada im dogma pravoslavlja ne smeta.
« Poslednja izmena: 13. Apr 2011, 20:28:28 od pantelia »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Samsung SGH-E590
Naravno da cu gledati utakmicu i naravno da cu se radovati ako Zvezda da gol, nisam ja robot.
Ali opet ja cu taj dan provesti kuci, sa porodicom...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 14336
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 10.0.648.204
ne treba se igrati na veliku subotu i.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3435
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
a tumacenje subote koja nije crveno slovo... Smile
i svesteni ljudi se cude,ali sta oni znaju ipak su navijaci obavesteniji  Smile

Како волиш да се правиш паметан па то је чудо, али пошто је сулудо улазити са таквима у расправу цитираћу као одговор неког ко је паметнији од мене.
Citat
Сад би се могло цитирати овде из разних извора о Великој суботи и уопште целој тој седмици која се назива Страсна седмица. Али верујем да би многима било сувопарно и незанимљиво, зато ћу написати само пар ствари због којих су навијачи у праву што тог дана неће да се играју утакмице.

Према попису становништва из 2002. године у Србији живи 7 498 001 грађанин. Као припадници Православне вероисповести изјаснили су се 6 371 584 грађана. Почевши од грба и химне, преко културе и културног наслеђа, све је Хришћанско у овој земљи. На жалост, пола века комунизма је, систематски уништавајући верска осећања и свест народа, и те како пољуљало овај народ у верском смислу. Препород народа и повратак Цркви доживљавамо у последњих двадесетак година. На жалост, што због урушених темеља због педесетогодишњег безбожничког система, што због савременог начина и приступа животу, наше друштво се није систематски вратило Богу, него је потпуно секуларизовано. Погледајте како изгледа градска слава данас а како је изгледала пре другог рата. Тада су сви излазили на литију, био је нерадни дан, а данас ем што није нерадан дан ем што се нигде сем у црквеним круговима не најављује тај догађај нити му се придаје значај, чак се једна партија отворено залаже за укидање градске славе. Надам се да је овај пример довољан да би се разумела та разлика. Некад је све упућивало на нашу веру и на живот по њој. Подразумевало се да не раде месаре у току поста, замислимо колико је било лакше у таквој атмосфери бити верник. Цело друштво је живело у духу вере. Сада то није случај. Било би (одлично али) неразумно са наше стране да тражимо да се не продаје месо у време Великог поста, далеко је догурао свет да би могао да прогута тако нешто, али оно што је минимум са наше стране, са стране грађана ове земље Срба православне вероисповести, је да се поштује макар оно најосновније! Најосновнији празници су Божић и Васкрс и они заиста морају у земљи где шест и по милиона људи од седам и по верује у нешто, да поштују осећања и вољу те огромне већине! Ти исти лицемери нам намећу да морамо да поштујемо некаква права оних 500 сиротих људи што су парадирали градом у октобру, а шест и по милиона нема своје елементарно право? Е па неће моћи, бар код нас колико је до нас! Ако је овом друштву много да се седам недеља припрема за Васкрс, онда не сме да му буде много да испоштује макар последњу седмицу и да колико толико достојно и достојанствено дочека највећи празник по мишљењу шест и по милиона грађана ове земље. То би укратко био разлог зашто треба поштовати верска осећања грађана ове земље.

А сад у најкраћем зашто је тај празник толико важан а није црвено слово. Као што рекох, православни верници припремају се седам недеља за Васкрс, али је последња седмица по много чему најважнија. Та седмица се назива страсна или велика седмица. У њој су се догодили многи важни догађаји за историју и судбину човечанства. Догодила се издаја Христа, установљење причешћа, предавање Христа у руке безбожне власти, његово неправедно суђење и осуда, његово неописиво страдање, понижавајућа смрт и на крају свега - Васкрсење! То су дани у којима свако ко себе сматра Православним Хришћанином треба да се посвети посту, молитви и размишљању о вери, Христу, смислу постојања, да преиспитује себе итд... Због горе споменутих друштевених околности наш народ је изгубио осећај за то, тако да добар део од тих шест и по милиона изјашњених Православаца исповедају ту веру само декларативно, на неки свој начин. То није добро, и нама је потребан један општи преображај по том питању. Вера је ствар слободног избора, бар код нас Православаца, и нико не сме да утиче на неког и да му нешто намеће, иначе то нема смисла. Али ако неко добровољно исповеда да је верник онда би сам требао да се мало заинтересује, да види у шта он то верује и како да му та вера буде од користи. Навијачи су се очигледно заинтересовали и схватили да би волели да живе у друштву које поштује њихова верска осећања, а она посебно у овој седмици долазе до изражаја. Тако да је врло разумно тражити да ова седмица буде у знаку ишчекивања Васкрса.

@ognjen91
Ћале сутра далеко било да ми умре радовао бих се Звездином голу, дете да ми се роди радовао бих се иако је неки тужан дан. Поента је да ако већ постоје термини не морамо да урламо на стадиону баш на тај дан.
IP sačuvana
social share
Ja sa sotonistima nemam nikakve veze.Ako vidim nekoga u crnobelom pljunem tri put i prekrstim se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
ali ako ces se kuci svejedno radovati, mislim da nema smisla ne ici na stadion...

Има - шаље се порука да се убудуће одложи утакмица. А радовање само по себи је тешко зауставити. Рецимо сигуран сам да нећу моћи да се не радујем, ал сам исто тако сигуран да нећу отићи у провод негде. Урадиђ најбоље што можеш и то је то.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Jel udruzenje gradjana grobari takodje bojkotuje derbi ili ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 780 781 783 784 ... 878
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.