Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li Kleo treba da igra za Srbiju?
Da
50.4%  (62)
Ne
49.6%  (61)
Ukupno glasova: 123
Idi dole
Stranice:
1 ... 657 658 660 661 ... 904
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фудбалска репрезентација Србије  (Pročitano 585116 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Naučnici iz Engleske: Srbija u finalu

Neumoljiva nauka potvrdila je da će Srbija dominirati predstojećim Svetskim prvenstvom u fudbalu

Iako su slavu Srbije godinama unazad predskazivali travari, vračare, tarot majstori, vidovnjaci i vilenjaci, ovoga puta potvrda dominacije „male zemlje na brdovitom Balkanu ” je stigla iz Engleske. Za razliku od pasuljara i tapkaroša, na naučnoj osnovi, matematikom, ekonomijom, hemijom i ostalim naukama iz kojih su gore navedeni prodavci magle redovno padali na popravni, dva engleza: novinar Simon Kuper i naučnik Stefan Simanski, izračunali su da će se ove godine u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi naći niko drugi do Brazil i Srbija!!!

Uzalud je Špancima to što imaju najskuplju reprezentaciju, kada proračuni ova dva genija kažu da će izgubiti od naše reprezentacije u polufinalu.

Ni Mesi, koji je po izboru FIFA najbolji igrač sveta, da ne kažemo i najskuplji po istraživanju pojedinih specijalizovanih časopisa, neće se radovati, a neće ni profitirati od ovog SP jer Argentina neće proći u drugi krug!!!

Prema računici ova dva, od danas, potencijalna kandidata za dobijanje neke od centralnih ulica u naselju Medaković u Beogradu, u četvrtfinalu će igrati Italija protiv Španije, Holandija sa Brazilom, Južna Korea i Srbija, Francuska protiv Nemačke.

U polufinalu će Srbija pobediti Španiju, dok će Brazil slaviti protiv Nemačke.

Ovo istraživanje možda ima i nekih slabih tačaka, a jedna od njih mogla bi da bude i ta da će Brazil pobediti Srbiju u finalu. Videćemo...

Postoji nekoliko načina da predvidite ko je potencijalni osvajač Svetskog kupa. Jedan od načina je da analizirate FIFA rang listu najuspešnijih reprezentacija. Međutim, to može da bude dosadno, a i ne odgovara nam u ovom trenutku.

Međutim, u knjizi „Zašto je Engleska izgubila” Simon Kuper i Stefan Simanski su razvili model predviđanja rezultata međunarodnih fudbalski utakmica na osnovu najkarakterističnijih ekonomskih podataka. To su uradili i u slučaju Svetskog prvenstva koje se održava u Južnoj Africi.

Otkrili su da gotovo u tri od četiri utakmice konačan ishod može da se predvidi na osnovu formule koja se zasniva na odnosu između populacije nacija (veća nacija ima više talentovanih).

Zatim na osnovu Bruto domaćeg proizvoda (BDP) po glavi stanovnika (što je veći, bolji su izvori).

U obzir se uzima i iskustvo - što više igrate, to znači da i bolje igrate. A svemu ovome se dodaje i prednost domaćeg terena, jer je opšte poznato da svako ima veće šanse da pruži bolju igru i pobedi kada igra kod kuće.

Dvostruko veći Bruto domaći proizvod po glavi stanovnika, ili dvostruko veća nacija donosi po 0,1 procenat prednosti da bi se postigao gol. To i ne zvuči kao neka prednost, ali uzmimo na primer Švajcarsku: njihov Bruto domaći proizvod je 100 puta veći nego BDP Gane.

Strana koja ima duplo više iskustva ima 50% šanse da postigne gol, dok prednost domaćeg terena predstavlja ¾ gola.

Formula

Da bi se ustanovila gol razlika (GR) u obzir se uzima populacija (pop), Bruto domaći proizvod (BDP), iskustvo (isk).

(GR) (ij)=0,137 log (pop (i)/(pop)(j)) + 0,145 log (y(i)/y(j)) + 0,739 log (isk (i)/isk(j)) + (0,657 kada prednost domaćeg terena kada igra Južna Afrika).

Iz svake grupe dalje idu po dva tima, i u daljem toku takmičenja se primenjuje ista formula.

Gol razlika se na grafikonu pokazuje crnim brojevima: na primer, očekuje se da će Brazil u polufinalu protiv nemačke imati imati 0,39 golova prednosti.

Ovaj metod je do sada predvideo pobednika u 72% slučajeva.

svetskoprvenstvo
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Mogao je makar da ga zove kao treceg golmana

Што да га зове кад свакако не би бранио, доста је више звања из сажаљања Smile
Ako je u formi koristio bi nam vise nego Brkic i Djuricic
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Талас који прети да сруши све...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 664
Zastava sever
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 
Ako uzmemo u obzir da golmani brane i do 37-38 ovaj čovek nam je mogao biti u reprezentaciji narednih 10

godina, a bar da je dobio jednu šansu da upiše nastup  Smile

Па ако тако гледаш онда ће нам Бркић бранити још 15 год Smile

Не кажем да је овај лош, већ једноставно ови момци су одрадили квалификације и шта сад Антић треба да им се посере у уста и да води тамо неког...
IP sačuvana
social share

..И онда је кудрави гаучос кренуо кривудавим путем кокаинских ноћи...

Сломљено је крило, али памтимо лет!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N97
Gospodine Anticu, javno Vam se izvinjavam na nekim mojim kritikama. U odnosu na Maradonu, Vi ste zlatan selektor.

Bez zezanja, ljudi, znam da je off, ali ja sam u shoku koliko je onaj narkoman prso. Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Neka ti je sa srecom.

Jorgačević prihvatio poziv Belgije

Srpski čuvar mreže biće na spisku selektora Lekensa na jesen, u kvalifikacijama za EP. Ostaje žal zbog dresa Srbije.

Bojan Jorgačević će braniti za Belgiju. Prihvatio je poziv Žorža Lekensa i na jesen ćemo ga gledati u kvalifikacijama za naredno EP.

„Čekao sam, ali je jasno da neću dobiti šansu. Poštujem Antićev izbor, ali mislim da sam zaslužio priliku na makar jednoj utakmici. Šta je tu je, Lekens me doveo u Belgiju i prihvatio sam njegov poziv“, kaže Jorgačević.

Naravno da mu nije bilo lako.

„Neće me u Srbiji, ovde je suprotno, znam kroz kakav sam pakao prošao od srpskog blata do Belgije, i iako mi je moja zemlja u srcu braniću za Belgijance“, dodao je nekadašnji golman Rada.

Zna da ceni uspeh, porastao je u siromaštvu, otac mu je umro na rukama, a majka je invalid, priča o tome kako je uporedo sa treninzima prodavao pljeskavice na železničkoj stanici u noćnoj smeni, kako bi preživeo.

Na kraju, u Belgiji je našao sreću…

http://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/jorgacevic-prihvatio-poziv-belgije-20677.html

« Poslednja izmena: 13. Maj 2010, 02:34:49 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
jebiga
nemoze od onakve golmaske velicine isailovica  Smile
mozda mu je i bolje tako
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Па брате не мош' ти да очекујеш да будеш позван у репку на крају циклуса. Отпашће и тај Ђуричић и ићи ће голмаи који су досад били у оптицају.

А оавј је могао да се стрпи за следећи циклус, пошто мислим да би заједно са Ђуричићем био у Антићевим плановима од старта квалификација за европско.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
meni je glupo to po ciklusima
kakve veze ima ciklus ako neko zasluzi poziv
pogledaj samo lekica kako se nametnuo  Smile Smile Smile

od isailovica je bolji
ali nama treba prvi golman repke koji brani negde
imam osecaj da ce stojkovic da usere motku u afriki  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
meni je glupo to po ciklusima
kakve veze ima ciklus ako neko zasluzi poziv

Има везе, није фора неког које изнео на било који начин квалификације и ко је бар мало заслужан за пласман избацити и убацити неког другог. Једино ако се наметне неко за у првих 11, значи ко ће видно побољшати екипу. Овако Стојке је први голман и у је крај свакој расправи, једноставно Антић има поверења у њега. Џабе ми лицитирамо ко би могао да га замени га замена није ни у оптицају. А шутнути некога од момака који су ту били све време због неког ко опет не би ни играо није поштено и то је то.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
Ma sa gomanima se nikad ne zna, naročito sa ovakvom njuškom kao što je Stojković... To je golman koji brani iz jedne krajnosti u drugu... Ono što je sigurno jeste da nas neće ostaviti ravnodušnim na sledećem SP. E sad vidjćemo da li ćemo ga slaviti ili ćemo mu se sjetiti familije...
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 657 658 660 661 ... 904
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.