Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 271 272 274 275 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine  (Pročitano 270467 puta)
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4206
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung 

Ćiro: Strašno sam nesretan, ali nisam imao izlaza

Miroslav Blažević, htio to neko priznati ili ne, ostat će upisan u historiju bh nogometa kao trener koji je reprezentaciju BiH po prvi put odveo do baraža.

Nakon neuspjeha u baražu, dio navijača BiH i pojedini bh mediji započeli su otvorenu kampanju protiv Ćire Blaževića, isti oni koju su prije utakmica sa Portugalom bili rame uz rame sa Ćirom Blaževićem, oni su nakon utakmica baraža protiv njega.

Očigledno je da se pojedini okreću kako vjetar puše. No, mi ćemo još jednom jasno i glasno reći, Ćiro Hvala ti za sve! Hvala ti što smo se bar na trenutak osjetili najponosnijim narodom na svijetu i što smo pobjegli od sive bh svakodnevnice i što je naša jedina briga bio uspjeh reprezentacije.

Miroslav Blažević nije krio razočarenje nakon podnesene ostavke pa je rekao da pored svega ipak nije imao izlaza...

Strašno sam nesretan, ali nisam imao izlaza. Gruda snijega se zakotrljala, bez ikakvog razloga i prijetila je da me uguši. To dakako nisam mogao dopustiti zato sam se maknuo, rekao je Blažević za Sportske novosti.

Ćiro je želio isposlovati da vodi neki klub i da paralelno bude izbornik, ali da mu to u NS BiH nisu htjeli odobriti pa se on odlučio povući navodi novinar SN što je Ćiro prokomentarisao ovako:

Za sve si ti kriv, zato što si napisao da u Bosni primam 750.000 eura godišnje. Jasno da nije tako, u ovoj zemlji možeš zaraditi sve, samo ne pare, kazao je Ćiro.

www.sportin.ba
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
Ljupko Petrović / "Ja sam Bosanac": Bivši trener Crvene zvezde novi selektor BiH!?
19. 12. 2009. • 12:01 S. B.

24SI - "Da, zainteresovan sam da vodim reprezentaciju Bosne i Hercegovine", rekao je Ljupko Petrović, poznati trener, nekadašnji šef struke Crvene zvezde sa kojom je 1991. godine osvojio titulu prvaka Evrope.

Petrović je predsjednik Udruženja fudbalskih trenera Srbije, ali prema najavama namjerava da napusti ovu funkciju. Ljupko je rođen u selu Brusnica Velika, opština Bosanski Brod.

"Ja sam Bosanac, državljanin sam BiH, to je moja zemlja i moja velika želja je napraviti nešto za naš fudbal", govori Petrović i nastavlja:

"Apsolutno kod mene postoji želja da budem selektor. Ne trebamo se folirati. Želim napraviti neki veliki uspjeh što bi ostalo zabilježeno u historiji, kao što sam uspio sa Crvenom zvezdom".

- Šta mislite o reprezentaciji BiH?

"Imamo sjajnu reprezentaciju, koja je u kvalifikacijama igrala vrlo dobro. Tu igra nekoliko veoma dobrih igrača, koji su mladi i mogu još puno napredovati. Mislim da je reprezentaciji BiH nedostajalo više kompaktnosti, timske igre. Šteta je što se BiH nije kvalifikovala na Mundijal, ali nije smak svijeta. BiH može igrati važnu ulogu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo".

- Vi ste, dakle, raspoloženi da preuzmete bh. državni tim?

"Naravno da jesam. Trebalo bi dogovoriti neke stvari, postaviti ih na svoje mjesto, da ne bi kasnije došlo do nekih razmirica. Treba vidjeti kakve su želje čelnika Saveza, kakvi su planovi, ambicije, a naravno da i ja imam svoje želje. U principu, nisam težak tip i mogu se sa svakim dogovoriti, naravno ukoliko postoji želja za tim".

- Šta mislite o bivšem selektoru Ćiri Blaževiću?

"Veliki trener, moj dobar prijatelj. On je naparavio puno dobrih stvari sa BiH. Učinio je nešto da sada svi žele da vode reprezentaciju BiH i da cijene bosanske igrače".

- Znate li da postoji još kandidata za selektora reprezentacije?

"Nisam baš upoznat o kome se radi".

- Sušić, Barbarez, Bajević i Baždarević...?

"Sve su to dobri treneri, velika imena, jako ih cijenim. Imaju kvalitet i zaslužuje jedno takvo mjesto kao što je selektor BiH".

- Da li je bilo nekih kontakata sa ljudima iz Saveza?

"Pričao sam sa svojim prijateljima, niko me drugi nije zvao. Vjerovatno će, ukoliko bude interesa sa druge strane, neko i mene kontaktirati. U svakom slučaju, stojim na dispoziciji", rekao je Ljupko Petrović.

(san)

http://www.24sata.info/sport/fudbal/22372-Ljupko-Petrovic-sam-Bosanac-Bivsi-trener-Crvene-zvezde-novi-selektor-BiH.html
« Poslednja izmena: 19. Dec 2009, 12:39:57 od inzko80 »
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Љупко... Smile Мудро збори, ето рекао је чак и да је "босанац" само да би засео на клупу репрезентације..., а Моки је поставио ову вест само да би "доказао" да постоје и етнички босанци... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung 
Има да се баш усреће с њим. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
Љупко... Smile Мудро збори, ето рекао је чак и да је "босанац" само да би засео на клупу репрезентације..., а Моки је поставио ову вест само да би "доказао" да постоје и етнички босанци... Smile

i ti si bosanac, samo tesko ti priznat jer si rusio BiX... Smile
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

i ti si bosanac, samo tesko ti priznat jer si rusio BiX... Smile

Smile

Моки Србине... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4206
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung 

Barbarez, Sušić, Štimac...

U NS BiH su prema nezvaničnim informacijama već pristigle kandidature za novog selektora a pretpostavlja se da su se kandidovali: Nijemac Tomas Hasler, Igor Štimac te Sergej Barbarez...
Na današnjoj sjednici predsjeništva NS BiH glavna tema bio je izbor novog selektora reprezentacije BiH.

Sjednici su prisustvovali članovi predsjedništa NS BiH, Iljo Dominković, Sulejman Čolaković i Bogdan Čeko. Osim njih bili su prisutni i predsjednik fudbalskog saveza RS, Mile Kovačević, v.d. generalnog sekretara Jasmin Baković te Munib Ušanović.

Na sastanku se razgovaralo o mogućem nasljedniku Miroslava Blaževića na klupi naše reprezentacije.

Prema informacijama do kojih dolazimo kao mogući kandidati za novog selektora spominjani su Tomas Hasler bivši njemački nogometaš sa ne baš izgrađenom trenerskom karijerom, Igor Štimac trenutni trener ekipe Zagreba, Sergej Barbarez nekadašnji kapiten naše reprezentacije, Ljupko Petrović trener koji je sa Crvenom Zvezdom bio prvak Evrope. Kako saznajemo, sva četiri kandidata su zainteresovana za preuzimanje naše reprezentacije.

NS BiH je prije nekoliko dana stupio u kontakt i sa legendom bh nogometa, Safetom Sušićem koji je također jedan od kandidata za preuzimanje reprezentacije BiH. Na današnjoj sjednici spominjalo se i ime nekadašnjeg pomoćnika Blaža Sliškovića na klupi reprezentacije, Vlatka Glavaša a razgovori će biti obavljeni i sa Dušanom Bajevićem te Mehmedom Baždarevićem koji su putem medija kazali da trenutno nisu zainteresovani za selektorsku poziciju.

Treba istaći da su se najviše spominjala imena Sergeja Barbareza, Safeta Sušića te Ljupka Petrovića pa se ova tri kandidata smatraju i najvećim favoritima za preuzimanje naše reprezentacije.

Naredna sjednica će biti održana 29.12. kada će članovi predsjedništva sastaviti uži spisak kandidata za novog selektora sa kojima će se obaviti razgovor a nakon toga će se konačno predložiti kandidati za selektora koji će biti izabran na narednoj sjednici izvršnog odbora.

Jedno je sigurno, novog selektora nećemo dobiti u 2009. godini pa će nam nova godina donijeti i novog selektora.

www.sportin.ba
« Poslednja izmena: 21. Dec 2009, 23:37:05 od Juve girl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia 
Safet Sušić imenovan je danas za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasno je izabran Safet Sušić, koji preuzima mjesto selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Svih 13 članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza glasalo je za Safeta Sušića, koji je tako jednoglasno izabran za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sigurno je da je Sušić u ovom trenutku najbolje riješenje jer je to stručnjak koji posjeduje stručnost, karizmu i sve ono što treba za mjesto selektora", rekao je za SportSport.ba Iljo Dominković, član Predsjedništva N/FSBiH.

Sušić je sa Savezom dogovorio saradnju do kraja kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

http://sportsport.ba/

Sretno legendo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

SD-Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia N95
Legenda jeste.Al kakav je on trener... Smile
IP sačuvana
social share
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
Legenda jeste.Al kakav je on trener... Smile

nema nekix rezultata iza sebe , cini mi se , ovo ce mu biti najveci zaloaj  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 271 272 274 275 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.