Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 11:48:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ''Fudbalska inteligencija''  (Pročitano 163770 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
HTC One
Jbg, oko ovoga bar mozemo da drvimo a necemo se svadjati... znamo da si nepismen  Smile Smile Smile

Salu na stranu, vecina nije uvek u pravu.

Neko TE vredja - upucuje ti uvrede.

Neko SE vredja (povratna zamenica, zamenica od sebe) - ne moze sam sebe da vredja/uvredi, vec se vredja u smislu da ga necije reci vredjaju, doticu ga.

Da bar nesto korisno ispadne od ove teme i nesto novo naucimo.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Ok je, shvatio sam... ali... ne mozes mi reci da nikad nisi rekao nekome ko te je uvredio - "ne vredjaj se" Smile

No, nije to tema sad Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
А када се неко секира, добро је да нема оштру секиру, као Теп у овом случају ... Smiley

Теп, израз "прављење будале" људи схватају на различит начин, у овој ситуацији искрено, мислим да је ситуација обрнута, када неколико људи, који нешто воле и у то се разумеју, покушавају другима да објасне да постоји некакав појам, а већ давно је дефинисано и утврђено, да је тај појам такав какав јесте, и да он нема милион различитих имена, у зависности од намене.. Wink

Не сматрам те глупим, и сматрам те добром момком, ако ја могу да прочитам 44 странице, можеш и ти дфа причиташ моје постове, знам да су дуги.. али на озбиљним деловима форума, пишем дуге постове ( углавном) јер сматрам да нешто треба и да образложим..

Стога, Теп, молим те да одговориш на ово :
Ако интелигенцији дамо посебно име, само ако њене потенцијале искористимо за неки задатак/занимање, а за свако је потребна интелигенција, значи ли то да онда треба да имамо милион интелигнција, практично "било_које_занимање интелигенција"?
По стоти пут: Ако постоји фудблска интелигенција, онда постоји и "фризерска/педагошка/филолошка/теолошка/редарска/контролорка/правна/економска/менаџерска/ултимејт_сурвајвл.. интелигенција" ..?

Дакле, ово о чему ја причам је проста логика, ако искоришћавање интелигенције, и неке од њених компонената искористиш да о нечему размислиш и сходно томе одреагујеш, па због тога имаш "фудбалску интелигенцију" онда их имаш још милијарду? У праву сам, или је просто фудбал другачији од свега што на свету постоји, па се у њему користе неке ванземаљске технологије и технике, какве обичан смртник а.к.а не-фудбалер не разуме.. Smiley
Сходно томе, милион/милијарду интелигенција не може постојати, само им ми можемо дати нека измишљена имена, сходно томе за шта ту једну интелигенцију користимо, али то што смо ми дали име, не значи да то постоји...
« Poslednja izmena: 12. Mar 2011, 13:09:54 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
HTC One
Ok je, shvatio sam... ali... ne mozes mi reci da nikad nisi rekao nekome ko te je uvredio - "ne vredjaj se" Smile

Nikad u toj formulaciji... uglavnom kazem - 'oces da ti jbm mater?  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
Apple 15
Meni se place.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450

Nikad u toj formulaciji... uglavnom kazem - 'oces da ti jbm mater?  Smile Smile Smile

Smile

Meni se place.

I meni, veruj mi...

Citat
Стога, Теп, молим те да одговориш на ово :
Ако интелигенцији дамо посебно име, само ако њене потенцијале искористимо за неки задатак/занимање, а за свако је потребна интелигенција, значи ли то да онда треба да имамо милион интелигнција, практично "било_које_занимање интелигенција"?
По стоти пут: Ако постоји фудблска интелигенција, онда постоји и "фризерска/педагошка/филолошка/теолошка/редарска/контролорка/правна/економска/менаџерска/ултимејт_сурвајвл.. интелигенција" ..?

Дакле, ово о чему ја причам је проста логика, ако искоришћавање интелигенције, и неке од њених компонената искористиш да о нечему размислиш и сходно томе одреагујеш, па због тога имаш "фудбалску интелигенцију" онда их имаш још милијарду? У праву сам, или је просто фудбал другачији од свега што на свету постоји, па се у њему користе неке ванземаљске технологије и технике, какве обичан смртник а.к.а не-фудбалер не разуме..
Сходно томе, милион/милијарду интелигенција не може постојати, само им ми можемо дати нека измишљена имена, сходно томе за шта ту једну интелигенцију користимо, али то што смо ми дали име, не значи да то постоји...

Pa samim tim sto ti je za, konkretno fudbal potrebna inteligencija... to znaci da to postoji. Lepo si rekao da ti je za fudbal potrebna inteligencija... i ja to kazem. A cim je potrebna inteligencija na fudbalskom terenu, znaci da na neki nacin postoji fudbalska inteligencija.

Opet kazem, pogledajte klip sto je metuo Malkin... prikazace vam se inteligencija jednog fudbalera... znaci, ono sto se ne uci i ne vezba na treninzima nego stvar trenutka i razmisljanja u istom.

Odoh sad.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Citat
Pa samim tim sto ti je za, konkretno fudbal potrebna inteligencija... to znaci da to postoji. Lepo si rekao da ti je za fudbal potrebna inteligencija... i ja to kazem. A cim je potrebna inteligencija na fudbalskom terenu, znaci da na neki nacin postoji fudbalska inteligencija.
Слажемо се, осим овде :

Citat
A cim je potrebna inteligencija na fudbalskom terenu, znaci da na neki nacin postoji fudbalska inteligencija.
по мени, то треба да буде овако :
Citat
А чим ти је потребна интелигенција на фудбалском терену, значи да ти је потребна интелигенција на фудбалском терену.

Ако фудбалер то жели да зове тако, његово право, као и адвоката да зове адвокатска, јер и адвокату треба интелигенција у судници, фризеру док шиша, механичару док поправља ауто, политичару док бриљија за скупштинском говорницом.. итд.. Smiley
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
LG Nexus 5
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
Zastava Hafnarfjörður, Iceland
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
Sagem xg6

Joj bre. Steta sto ovakvi igraci moraju da zavrse karijeru.

a posle da igramo basket, da ti pokazem moju kosarkasku inteligenciju

Ja sam za. Za basket sam totalni duduk. N'umem bacanje da pogodim. S trojke ne mogu da dobacim. Kako se protura kroz noge sam vid'o na televiziji. U napadu bih se verovatno sudarao sa svojim igracima jer ne znam 'de treba da stanem. Jel' to znaci da mi je prostorni faktor inteligencije nizak?

Citat
Ovo na slici je tema Ujedinjene Žene Bureka ~ Naš kutak za ćaskanje , pa tebe vidim tamo, iako nisi zena. Ne moram da budem profesionalni fudbaler ili da ga igram svaki dan po dva puta da bih pricao o fudbalu.

Ne moras da budes. Mogu ja da pricam o NASA-inim projektima po ceo dan. A da li sam u pravu ili nisam to je manje vazno, bitno je da se prica.

Citat
Ovde ipak mora da postoji kakav takav nivo.

Mi smo i biti cemo fini.
Delija je dosao i rekao da je najbolje ovo objasniti u praksi. Ne moramo da igramo fudbal, gledacemo druge. Malkin je okacio klip jer je u svakom slucaju lakse uvideti inteligentan potez na snimku nego kuckati. A to sto tebi snimak nije argument jer, pazi cuda, ovo je forum posvecen psihologiji je stvar nekih drugih stvari.

Najsmesnije u celoj prici mi je to, sto su uglavnom, nekim cudom, uvek ljubitelji fudbala ti koji su uvek u prvim redovima kada treba da se pljucne po nekom drugom sportu i disciplini, pa je tu uvek milion izjava tipa : Sta to, ma to je za piiiip, to je lako, probaj fudbal.

Podrzavam apsolutno svako bavljenje sportom. Svaku fizicku aktivnost. Pa i ples, ako se stvarno time bavis. I cepanje drva ako treba, a treba. Nikad nisam nipodastavao ostale sportove. Sta vise, krvo mi je kad vidim da se ispred skupstine docekaju teniseri i plivaci a momci i devojke sa recimo paraolompijskim medaljama ili medaljama osvojenim pre par dana na EP u streljastvu prodju sa clankom u cosku 17. strane Zurnala.

I smatram da je svaki sport tezak i zahtevan na svoj nacin i da je za svaki potrebno mnogo toga, tako da to nikad ne mogu da poredim jedno sa drugim na taj nacin i da kazem ''E ovo je tezeili zahtevnije od ovoga i treba ti vise...svega''.

Sa ovim saglasan nisam. Pikado i ragbi nisu isto i ne mogu nikako da budu "jednako zahtevni/teski".

Tepachenko, dzaba objasnjavas ljudima

Prvo su se uhvatili za pricu da ti za fudbal ne treba inteligencija (doduse, neki se i dan-danas drze te price). Kada im pokazes da ti i za to treba inteligencija onda se uhvate za termin i dokazuju kako ne mozes deliti inteligenciju i uvoditi termin "fudbalska inteligencija". Kada bi cak i to uspeo nekako da im dokazes tj da je to posebna vrsta inteligencije uhvatili bi se za nesto trece cisto da bi mogli da se ne slazu (jednostavno, teraju kontru  Smile )

Malo je bezrazlozno, posebno sto pokusavas to objasniti ljudima koji misle da je fudbal igra u kojoj "22 idiota trce za krpenjacom" i koji ne vide razlog da se ta igra uopste igra  Smile

Znam ja to sve, zato mi je tema i zanimljiva.  Smile
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
LG Nexus 5
Dobro, moze li se ta "fudbalska" inteligencija izmeriti na neki nacin?

Recimo, koliko je mesi inteligentniji od moreire, a moreira od tebe? Koj e inteligentiniji? Ko je inteligentniji, Cavi ili Zidan?

Citat
Za basket sam totalni duduk. N'umem bacanje da pogodim. S trojke ne mogu da dobacim. Kako se protura kroz noge sam vid'o na televiziji. U napadu bih se verovatno sudarao sa svojim igracima jer ne znam 'de treba da stanem. Jel' to znaci da mi je prostorni faktor inteligencije nizak?

Ne, to znaci da mi je veca kosarkaska inteligencija. Zvuci prilicno smesno, zar ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 11:48:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.