Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 16:51:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbal  (Pročitano 43532 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Citat
mushkarci -  za sportske junake ili timove

ili velike diktatore ... Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Da, imaš pravo, i svako priključivanje nekoj grupi podrazumeva određenu dozu identifikacije sa grupom. To je i poenta.

Ali da bi se, na primer, pridružio i idenitifkovao grupi, lupam, poštovalaca lika i dela Miki Mausa, uopšte ne moraš biti frustriran ili nezadovoljan na bilo koji način, kako si ti implicirao u prethodnom postu. Smile

ovde se ne radi o prikljucenju grupi  Smile Smile . ima vec postarijih ljudi koji zaista zaplacu ako zvezda ili partizan izgube utakmicu ,iako naravno nisu clanovi nijedne navijachke grupe . ima ljudi koji se odusevljavaju uspesima djokovica i.t.d....

radi se dakle o identifikaciji - dogadjaji iz zivota kluba ili omiljenog sportiste zamenjuju svoj prazan i dosadan zivot.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Okej, ja sam mislila da smo otišli malo van teme, pa da malo polemišemo o grupama uopšte.

To što si ti rekao u kontekstu fudbala stoji, ali ljudsko ponašanje nije baš uvek moguće tako jednostavno objasniti. Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Samsung Galaxy SII
radi se dakle o identifikaciji  - dogadjaji iz zivota kluba ili omiljenog sportiste zamenjuju svoj prazan i dosadan zivot.

i ja tako mislim. mozda nije jedini faktor, ali je jedan bitan!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung 111111
To nije taccno ali mozda donekle ali ne skroz. Ja samo jos dok sam bio klinac i to bas klinac 'oboleo' od ovoga Smile
Prvi put sam cuo za Partizan od ujke,onda je on poceo da me tera da gledam i od tad ja kad izgubi Partizan toliko poludim da neznam pojeo bih svoju ruku.Kad izgubimo od zvezde,meni je nedelju dana kao da mi umrela keva.A posto zvezda nije pobedila skoro,nekako mi lepo  Smile .Isto tako , kad pobeddi Partizan,onda mi nedelju dana lepo  Smile i to bez ikakvog razloga. U srednjoj sam dobijao jedinice,a u sebi razmisljao : "Ma vazno je da je partizan pobedio" Smile (ovo zadnje nije normalno i ja to znam) . Cak i nisam jedini,Tu su moja braca zvezdasi i oni cine vecinu u drustvu(i oni dozivljavaju sve ovo sto sam naveo)

Evo i facebook od juce :

Andrija Ristic Tako je, svi grobari u misje rupe!!! Mamu vam jebem nema ga Tomislav Karadzic da vam pomogne sad???!!!! Pa nema ga selja samo u Srbiji moze da vam pomogne!!!!
Wed at 9:36pm · Comment · Like

Stannojević Millanej  znas sta,, NE BUDALI!!!!!!!!
Wed at 9:38pm

Savke Kralj Tebra, dobijamo ih 3-0 kod nas.
Wed at 9:50pm · Delete

Andrija Ristic Cekaj, polako!!!!
Wed at 9:58pm

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andrija Ristic Sta je ovo cim grobari videli moj status svi odjednom offline??!! Smiley))))
Wed at 9:33pm · Comment · Like

View all 4 comments

Lazar Nikolic jebao ga ne jebao isto ti je sta ti dobijes time sto se dokazujes jel ti daju nesto daju ti kurac samo!!!
Wed at 9:52pm

Andrija Ristic
Brate ja sam DELIJA!!! Meni novac ne treba da bi navijao, ja volim svoj klub!!!!
Wed at 9:59pm

« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 01:58:27 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Pre bih rekao da je fejsbuk kriv nego fudbal.  Smile

IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
 Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
 pripadnost grupi je jedan drugi fenomen , i on je vishe vezan za mladju mushku populaciju  Smile . u uzrastu kad dechak postaje mushkarac on ima potrebu da se "dokaze" ,odnosno da stekne svoje mesto u drushtvu nekim svojim uspehom .

e sad , u "modernom"  Smile judeo-liberalnom drushtvu , mladi beli covek se namerno unizava :

- uspeh u shkoli mu se predstavlja kao neshto "dosadno" i "streberski" . posledica toga je da se unishtava volja za akademskim nadmetanjem.

- uspeh u sportu se ceni samo ako ima shanse da se postane vrhunski sportista. sve van toga se predstavlja kao "gubljenje vremena" i "beskoristan napor" ..

- uspeh u bilo kojim kreativnim vanshkolskim aktivnostima se maltene dozivljava kao neka vrsta ludila  Smile ... ne daj boze da nekom kazete da se u slobodnom vremenu bavite slikanjem , folklorom , fotografijom ,pisanjem , da ste izvidjach , planinar ,ribolovac ....   odmah ce vas gledati "cudno"   Smile Smile Smile
--------------

e sad , s druge strane , vrhunski sport se predstavlja kao vrlo vazna stvar - ali ne da bi se narod  bavio sportom  Smile ,nego da bi se pretvori u pasivnom gledaoca i obozavaoca sportskih zvezda  Smile . sasvim je jasno dakle da ce i veliki broj omladine biti privucen tom delatnoscu .

kad se iskombinuju te dve stvari : 1. potreba za dokazivanjem u drustvu i  2. potreba za gledanjem vrhunskog sporta - nastaje kombinacija koja se naziva navijachka grupa    Smile .

navijachka grupa je grupa pojedinaca koji dele "ljubav" prema odredjenom klubu npr ,a u isto vreme imaju potrebu za dokazivanjem . poshto to ne mogu da ostvare drugde - ostavrice u navijachkoj grupi  Smile. sav potencijal mladog belog mushkarca biva onda usmeren ka navijanju - shto onda znachi da ce navijach "promovisati" svoju grupu makar to znachilo i sukob sa drugim grupama . na taj nacin :

- raste znacaj grupe (a time i njenog clana) .

- raste znachaj clana kao pojednica u samoj grupi .

organizacija navijachke grupe se ne razlikuje bitno od npr neke kompanije . i tu imamo "sefove" i one koji bi hteli da to postanu ,kao i nize clanove ,od kojih su tu neki samo radi sigurnosti koju grupa pruza. naravno , desi se da ima nezadovoljnih ,koji napuste grupu i predju u drugu ,shto opet moze da snosi posledice Smile.

jachina i ugled  same navijachke grupe ne mora da korespondira jachini kluba . npr ,svima je poznato da FK rad ima jednu od najjachih navijachkih grupa ,iako je kao klub dosta slab. tu je uspeh "navijanja" te grupe potuno odvojen od uspeha kluba - njeni chlanovi ne pate mnogo ako rad neku utakmicu izgubi ,ali ih je sramota ako njihovo navijanje bude loshe  Smile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung 111111

edit by B@mbin@: ispravljen YT link Wink
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 18:13:25 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
npr ,svima je poznato da FK rad ima jednu od najjachih navijachkih grupa
Ahahahaha...samo sam cekao kada ce to napomenuti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 16:51:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.