Nazalost zanimljiv i pametan predlog nemam.Na svu srecu nemam ni ambicija da se bavim politikom.Jedino pametno sto mogu da vam predlozim jeste ono sto je i naslov teme a to je:forum za spas Srbije ili ti narodni pokret ili ti Poparavno vaspitni pokret ili ga nazovite kako hocete samo neka bude efikasan. Sta to znaci? To znaci da je cilj pokreta(odnosno naroda) da svakoj vlasti da maksimum 6 meseci da ipuni obecano i da se pokaze na delu.Ako se ne pokaze izlazimo na ulice na istu foru kao ono sa balonima; sms ,internet i druga pomagala.Ako vam se to cini glupo i nemoguce onda to znaci da nam nema spasa.Francuski studeniti su zbog njima neprihvatljivog zakona polomili pola grada,valjda cemo mi zbog zla koje nas je snaslo da upalimo celu Srbiju. Onda ce svi ovi sto se prave glupi postati pameti,posteni lopvi,idijoti veliki ljudi i politicari.Znaci nemam nikakvo politicko opredeljenje i nije bitno ko dodje na vlast.Mi preuzimamo stvar u svoje ruke. Ajde da vas cujem!
E pa onda mozemo da stvorimo udruzenje gradjana (sto je u pravnom pogledu lakse nego za stranku, jer je potrebno svega 10 potpisa) koje bi vrsilo pritisak na politicare da uzmu nase interese kao najvisi cilj njihovoga delovanja.
Nazalost zanimljiv i pametan predlog nemam.Na svu srecu nemam ni ambicija da se bavim politikom.Jedino pametno sto mogu da vam predlozim jeste ono sto je i naslov teme a to je:forum za spas Srbije ili ti narodni pokret ili ti Poparavno vaspitni pokret ili ga nazovite kako hocete samo neka bude efikasan. Sta to znaci? To znaci da je cilj pokreta(odnosno naroda) da svakoj vlasti da maksimum 6 meseci da ipuni obecano i da se pokaze na delu.Ako se ne pokaze izlazimo na ulice na istu foru kao ono sa balonima; sms ,internet i druga pomagala.Ako vam se to cini glupo i nemoguce onda to znaci da nam nema spasa.Francuski studeniti su zbog njima neprihvatljivog zakona polomili pola grada,valjda cemo mi zbog zla koje nas je snaslo da upalimo celu Srbiju. Onda ce svi ovi sto se prave glupi postati pameti,posteni lopvi,idijoti veliki ljudi i politicari.Znaci nemam nikakvo politicko opredeljenje i nije bitno ko dodje na vlast.Mi preuzimamo stvar u svoje ruke. Ajde da vas cujem!
Ideja je bez veze, jer niko od novih struktura vlasti i ne zna kako drzava funkcionise. Mogu da obecaju nesto i da to ne ispune jednostavno zbog dovoljnog ne poznavanja struktura vlasti. S druge strane ako neko obeca nesto malo, da li stvarno mislite da bi neko glasao za njih. Naravno ne. By the way, Srbija treba da navikne da bira vlast na cetiri godine i da je to nesto sto treba da se postuje. Ako smo imali petstomiliona izbora u toku dve godine onda nismo nista uradili. Dakle kada se ustanove takva pravila, onda ce ljudi znati da kada zaokruzuju broj na glasackom listicu, biraju vlast na cetiri godine, i mnoooogo ce bolje razmisliti o tome sta zaokruzuju. Pa sada to sto su izabrali to ce i dobiti. Time je odgovornost biraca veca, samim tim ce i izbor biti u skladu sa misljenjem.