Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 05:04:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formula 1 - Sezona 2011  (Pročitano 65795 puta)
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
Kubica: Vratiću se jači nego ikada

Poljski vozač izjavio da se ne seća teške nesreće, ali da je optimista i da se nada da će već ove sezone biti spreman za povratak na stazu.

Poljski vozač Formule 1 Robert Kubica, koji je zadobio teške povrede na reliju "Ronde di Andora" u blizini Đenove, izjavio je da se dobro oseća posle prve od tri neophodne operacije izvršene u bolnici u Pijetra Ligureu, ali da se ne seća nesreće.

"Osećam ruku i rame, mada imam bolove koje lekari pokušavaju da ublaže sedativima", izjavio je Kubica za italijanski dnevnik "Gazeta delo sport", napominjući da je najvažnije da više nije životno ugrožen i da nema temperaturu.

"Ne sećam se kako sam doživeo udes o kojem mi je sve ispričao menadžer Danijele Morijeli", rekao je Kubica.

Poljak, koji je bio podvrgnut sedmočasovnoj operaciji ruke, tvrdi da je "dobro raspoložen i optimista" uoči naredne dve hirurške intervencije.

"Želeo bih da se još ove godine vratim takmičenjima. Žao mi je što mi se ovo desilo, ali vratiću se trkama jači nego ikada", poručio je Kubica.

On je napomenuo da mu je posebno žao majke koja je najviše propatila zbog njegovog udesa.

"Cela moja porodica došla je iz Poljske da bude uz mene", dodao je Kubica i naglasio da ga je veoma obradovalo što su ga obišle i kolege iz Formule 1.

"Svi su došli da me posete - bivši šef Flavijo Brijatore, Fernando Alonso, Aleksej Petrov, Žan Alezi, Vitantonio Ljuci... Nažalost, dok se takmičimo nemamo vremena da upoznamo pravu, ljudsku stranu jedni drugih. Bilo je teško, ali počinjem novi život. Mnogo bolji", rekao je Kubica.

Budući da Kubica neće moći da zauzme mesto u timu Lotus Reno u predstojećoj sezoni F1, ekipa je krenula u potragu za novim vozačem.

(Tanjug, MONDO
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
Kubica stabilno posle druge operacije!

Poljski vozač po drugi put operisan nakon udesa. Stanje stabilono, sledi i treća operacija.

Stanje vozača Formule jedan (F1), Poljaka Roberta Kubice (tim Lotus Reno) je stabilno, saopšteno je danas, 24 sata posle druge teške operacije kojoj je bio podvrgnut zbog povreda zadobijenih u udesu 5. februara na reliju u Italiji.

"Stanje zdravlja Roberta Kubice je stabilno" 24 sata posle devetočasovne operacije ramena i desne nadlaktice, saopštila je bolnica Santa Korona de Pietra Ligure (Corona), kod Đenove.

Prva operacija Kubičine desne ruke je u prošlu nedelju trajala sedam sati.

Ukoliko "Kubino" stanje ostane stabilno, on bi u ponedeljak mogao biti iznet iz Odeljenja za intezivnu negu i lečenje bi nastavio na Odeljenju traumatologije.

Ipak, predstoji mu još jedna, treća operacija ruke.

Kubica se teško povredio u nedelju, 5 februara, tokom Relija Ronde di Andora, u Liguriji, na severu Italije. Deo ograde puta je probio njegov automobil i gotovo mu otkinuo desnu šaku i desnu ruku.

Do udesa je došlo kada je Kubicin automobil skrenuo s puta i velikom brzinom udario u zid.

(Beta)
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
Brazilski veteran najbrži u Heresu

Vozač ekipe Vilijams Rubens Barikelo ostvario je najbrže vreme na testovima bolida Formule jedan na stazi u španskom Heresu. Barikelo je najbrži krug prevezao u vremenu od jednog minuta, 19 sekundi i 83 stotinke.

Japanac Kamui Kobajaši iz Zaubera bio je sporiji za 76 stotinki, dok je treće vreme imao vozač Ferarija Fernando Alonso (1:21.074).

Za ekipu Renoa u nedelju je, umesto povređenog Roberta Kubice, vozio Bruno Sena, nećak legendarnog Airtona i osvojio peto mesto. Aktuelni svetski prvak Sebastijan Fetel iz Red Bula zabeležio je osmo vreme, prenosi Beta.

Nova sezona Formule jedan počinje 13. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Sportal.rs
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
Fetel: Platio bih da vozim u Ferariju

Najmlađi šampion Formule 1, Nemac Sebastijan Fetel, po ko zna koji put biranim rečima govorio je o Ferariju. Vozač Red Bula u šali je priznao da bi bez problema platio Fernandu Alonsu godišnji odmor, kako bi mogao da umesto Španca sedne za volan čuvenog bolida "skuderije" iz Maranela.

- Voleo bih i da se jednog dana, kao član Ferarija, popnem na podijum u Monci. Nadam se da će mi se ostvariti i želja da u garaži imam i jednog Ferarija - rekao je Fetel za list La Stampa.

Fetel je ponovio da je san svakog vozača da jednog dana pilotira bolidom italijanske ekipe ne mareći mnogo za moguće komentare njegovih sadašnjih poslodavaca.

- Iako vozim za Red Bul, znam da veliki broj Italijana navija za mene - dodao je mladi Nemac.

Sportal.rs
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
Kubica: Ljuci je moja prava zamena

Povređeni poljski vozač ocenio da bi Italijan Vitantonio Ljuci bio bolja zamena za ekipu Lotus Renoa od Nika Hajdfelda.

Dok ekipa Lotus Renoa traži zamenu za povređenog Roberta Kubicu, i sam poljski vozač izjasnio se koga bi on voleo da vidi na tom mestu.

Iako je sa Nikom Hajdfeldom sarađivao četiri sezone u timu BMW Zauber, Kubica smatra da bi bolji izbor za Reno bio Vitantonio Ljuci, prenosi ESPNF1.

Ljuci, koji je posle završetka prošle sezone ostao bez mesta u Fors Indiji, veoma je dobar prijatelj povređenog Renoovog vozača i prvi koji ga je posetio posle teške nesreće na reliju u Italiji.

Kubica je izjavio da bi upravo on bio pravi izbor Renoa, jer bi bio bolji timski kolega Rusu Vitaliju Petrovu.

Lotus Reno bio je zadovoljan učinkom Hajfelda na testiranju bolida R31 u Herezu protekle nedelje, ali to ipak nije bilo dovoljno čelnicima ekipe da mu ponude upražnjeno mesto.

Oni su naveli da će na sledećem testiranju, zakazanom u Barseloni, šansu dobiti i Bruno Sena, njihov test vozač, kao i Ljuci, nakon čega će i definitivno imenovati zamenu Kubici.

Vitantonio Ljuci (29) ušao je u Formulu 1 još 2005. godine kao vozač Red Bula, a zatim je dve sezone nastupao i za ekipu Toro Roso. Pre dve godine angažovala ga je Fors Indija, ali nije ostvario neke zapaženije rezultate. Prošlu sezonu završio je na 15. mestu, nakon čega je ostao bez angažmana.

http://www.mondo.rs/s197850/Sport/Ostali_sportovi/Kubica-_Ljuci_je_moja_prava_zamena.html
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
oceli sezona vec jednom  Smile

ko ce prenositi trke za Srbiju  Smile
« Poslednja izmena: 16. Feb 2011, 20:04:47 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
Nesto sam citao i moguce je da ce arena otkupiti prava, pominje se i RTS...Oni to uvek u minut do 12 odluce...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
padne cena
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Pirelli reaguje na kritike

Tokom prve dve serije testova novih Formula 1 bolida, veći broj vozača i timova žalili su se na vrlo kratak radni vek meke mešavine Pirelli guma.

To se prvenstveno odnosilo na takozvanu super soft varijantu, ali i na soft tip pneumatika. Za prvu je rečeno je da jedva može da izdrži jedan krug, dok su drugi navodno dobri za maksimalno oko 15 krugova.

Pirelli je ubrzo objasnio svoju zamisao. Jedan od ciljeva u razvoju zaista jeste bio da njihove gume budu nešto manje izdržljive od onih koje je prethodnih godina pravio Bridgestone. Ideja je bila da bi takva karakteristika dovela do potrebe češćeg menjanja pneumatika, a time posredno možda do zanimljivijih trka. Sada je jasno međutim da su u tome malo preterali. Stoga su odlučili da ipak koriguju donekle soft tip pneumatika, dok se super soft za sada neće primenjivati u trkama, a njihov razvoj će biti nastavljen dok ne budu zadovoljavajuće. Novu revidiranu soft mešavinu timove će dobiti na procenu već tokom sledećeg testiranja na stazi u Barceloni krajem ove nedelje.

Pirelli je danas objavio i zvaničnu alokaciju guma za četiri prve trke šampionata, Velike Nagrade Bahreina, Australije, Malezije i Kine. Odabrana je kombinacija hard i soft guma. Tvrda, illiti hard mešavina će biti takozvana "Prime", osnovna guma, dok će mekša, soft mešavina biti označena kao "Option". Pirelli procenjuje da bi, s obzirom na osobine staza na kojima se voze navedene četiri trke, optimalna strategija sa tim izborom trebala da bude po dva zaustavljanja u boks u toku svake od tih trka.

Kao što je poznato, proizvođač sam pred svaku trku odlučuje koje će gume ponuditi timovima, na osnovu celog niza parametara i kriterijuma. Svaki tim naravno mora u toku trke da upotrebi obe vrste guma, svako na svoj način, u skladu sa sopstvenom taktikom.

Draško Pintarić - NacionalnaKlasa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
F1: Hajdfeld menja Kubicu u Renou

Nemački vozač Nik Hajdfeld biće zamena za povređenog Roberta Kubicu u ekipi Lotus Reno u predstojećoj sezoni, saopštio je taj tim.

Nemački vozač je zadovoljio čelnike Renoa na prošlonedeljnom testiranju u Herezu, zbog čega su odlučili da ga uvrste u tim, uz Rusa Vitalija Petrova.

Kao glavni razlog za ovakvu odluku Reno je naveo to što je veoma iskusan, jer je u šampionatu Formule 1 izvezao 172 trke u karijeri.

"Bio bih srećniji, da sam se u Formulu 1 vratio pod drugim okolnostima, ali sam ponosan i zahvalan za novu ponuđenu šansu. Sve se odigralo veoma brzo. Bio sam impresioniran time, što sam video u timu, jer su veoma posvećeni svom poslu. Prošlonedeljni testovi u Herezu bili su veoma pozitivni. Dobro sam funkcionisao u bolidu, a i sa timom sam već ostvario dobru saradnju. Bolid se pokazao kao odličan, jer je na njemu urađeno mnogo stvari. Veoma sam motivisan i jedva čekam početak sezone", saopštio je 33-godišnji Hajdfeld, koji je u tandemu sa Robertom Kubicom vozio četiri godine u ekipi BMW Zauber.

Šef tima Erik Bulije saopštio je da je ekipa posle nekoliko teških nedelja morala brzo da reaguje i da je pronašla pravo rešenje.

"Pružili smo Niku priliku prošle nedelje na testiranjima u Herezu i zadovoljio nas je postignutim rezultatima. On je brz, iskusan i tehnički veoma 'potkovan' vozač i složili smo se da je pravi za naš tim. Verujem da će u Bahreinu, zajedno sa Petrovim, Nik započeti dobru sezonu", dodao je Bulije.

Nakon Kubicine teške nesreće početkom februara, odmah su počela nagađanja ko će ga zameniti u Renou. Osim Hajdfelda u konkurenciji su bili i Bruno Sena, test vozač Lotus Renoa, Pedro de la Rosa, ali i Vitantonio Ljuci, za koga je glasao i sam Kubica.

Hajdfeld vozi u F1 šampionatu poslednjih 11 godina, a tokom karijere nastupao je za timove Prost, Zauber, Džordan i Vilijams, a iskustvo je sticao i kao test pilot u nekoliko ekipa.

Novi šampionat Formule 1 startuje 13. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Mondo.rs
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 05:04:54
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.