Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 04:19:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 178
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formula 1 - Sezona 2009  (Pročitano 169001 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mercedesovo „srce“ u Hondi?

Ferrari je prvo odobrio, a odmah zatim i otkazao isporuku agregata Hondi. Ross Brawn se okrenuo ka Mercedesu, i početak priče liči na onaj sa Italijanima, ali se Britanac sigurno nada da epilog neće biti kao sa Ferrarijem.

Pozitivno u svemu za Hondu je što Norbert Haug, sportski direktor Mercedesa, ima pozitivan stav u vezi sa eventualnom saradnjom. Mercedes je preuzeo i isporuku motora Force Indiji koja je raskinula ugovor sa Ferrarijem.

Izvor: VreleGume
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N93
Prve slike novog Mclarena MP4-24:

« Poslednja izmena: 16. Jan 2009, 12:59:15 od operation_bambi »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple iPhone 7 Plus
Ferrari ima ubedljivo naj ruzniji bolid za sada.
Medjutim ako bude brz nece mi mnogo smetati.

Mclaren je za sada ubedljivo najlepsi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N93
Ferrari ima ubedljivo naj ruzniji bolid za sada.
Medjutim ako bude brz nece mi mnogo smetati.

Mclaren je za sada ubedljivo najlepsi.

Meni je toyota ubedljivo naj ružnija Smiley 1
Još jedna važna vest:

Dennis to step down as team principal

McLaren boss Ron Dennis will step down from his role of team principal before the start of the 2009 season, the Briton announced on Friday.

Dennis said he would still attend some races, but intends to pass on his team principal responsibilities to Martin Whitmarsh as of March 1 this year.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/72820
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Pa ako uporedimo sa onim slikama BMW-a na prvim testiranjima ovo cak i lici na nesto, McLaren vadi dobra farba  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6260 Slide
Ron Denis dao ostavku na mesto šefa

Šef Meklarena Ron Denis najavio je da će se 1. marta povući sa te funkcije, dok će ga na mestu prvokomandujućeg zameniti Martin Vitmarš.

Denis je na čelu konstruktorskog tima proveo punih 27 godina, i u tom periodu je Meklaren osvojio sedam konstruktorskih titula i deset svetskih šampionata. "Vreme je da Martin postane šef stručnog štaba. Sto odsto sam siguran u svoju odluku", rekao je Denis. Poslednju titulu Meklaren je osvojio prošle sezone, pošto je u završnici Luis Hamilton uspeo da bodovno pretekne Masu.

Denis, koji poseduje 15 odsto kluba, i koji je svoju karijeru u F1 počeo kao mehaničar u timu Kuper 1966, ostaće prisutan u timu na funkciji izvršnog predsednika.

"I dalje ću ići na trke jer obožavam Formulu 1, ali neću prisustvovati svakom događaju. nemojte misliti da je ovo moje povlačenje, naprotiv, sada ću više raditi na ostalim projektima za tim", dodao je Denis.

Vitmarš se ekipi Meklarena pridružio 1989. godine, a 2004. je zvanično postao drugi čovek tima, pošto je prihvatio funkciju izvršnog direktora.

On je dodao da će smena na vrhu imati malo uticaja na poslovanje tima.

"Sa Ronom radim već 20 godina, i svi koji su sa njim sarađivali znaju kako naš tim funkcioniše", rekao je Vitmarš.

Nova sezona počinje 29. marta trkom u Melburnu.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N93
Evo malo poredjenje:

Vidi se koliko je manji usisnik iznad glave vozača na Mclarenu, kao i nešto duže medjuosovinsko rastojanje.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple iPhone 7 Plus
Vrlo interesantno. Aldo Kosta je potvrdio da je medjuosovinsko rastojanje f60 manje nego na f2008 a svi su pricali da ce biti duze (odprilike dugacko kao na f2007) radi sprecavanja brzog trosenja ovogodisnjih guma.
Ako imamo u vidu koliko Hamiltonmuci i trosi svoje gume uopste me ne cudi sto je mclaren ovoliko duzi ode ferrarija.
Da li ovo znaci da je Ferrari resio da napravi agresivniji bolid po meri Raikkonena?

Inace procitao sam na drugom forumu da je ferrari spustanjem granice broja obrtaja na 18000 izgubio 75 konja sto i nije tako puno. Videcemo, ja mislim da je Reno jedini tim koji ce smeti da izvrsi reviziju motora za ovu sezonu zbog toga sto su prosle godine navodno imali manje snage od ostalih. Pa kao tom revizijom ce da se izjednace, ali ce zato imati i priliku da bolje prilagode motor za rad na 18000 obrtaja.
« Poslednja izmena: 16. Jan 2009, 20:24:16 od zare88 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N93
Citat
Vrlo interesantno. Aldo Kosta je potvrdio da je medjuosovinsko rastojanje f60 manje nego na f2008 a svi su pricali da ce biti duze (odprilike dugacko kao na f2007) radi sprecavanja brzog trosenja ovogodisnjih guma.
Ako imamo u vidu koliko Hamiltonmuci i trosi svoje gume uopste me ne cudi sto je mclaren ovoliko duzi ode ferrarija.

Mislim da je raspored težine daleko važniji faktor koji utiče na to kako se gume zagrevaju i troše. Medjuosovinsko rastojanje pre svega utiče na to kako se bolid ponaša u brzim/sporim krivinama - duže pogoduje brzim krivinama i stabilnosti na pravcima i prilikom kočenja a kraće je bolje za spore krivine.

Citat
Da li ovo znaci da je Ferrari resio da napravi agresivniji bolid po meri Raikkonena?

Šta znači "agresivniji" bolid Smile

Citat
Pa kao tom revizijom ce da se izjednace, ali ce zato imati i priliku da bolje prilagode motor za rad na 18000 obrtaja.

100% tačno Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple iPhone 7 Plus
Citat
Ako imamo u vidu koliko Hamilton muci i trosi svoje gume uopste me ne cudi sto je mclaren ovoliko duzi ode ferrarija.

Mislim da je raspored težine daleko važniji faktor koji utiče na to kako se gume zagrevaju i troše. Medjuosovinsko rastojanje pre svega utiče na to kako se bolid ponaša u brzim/sporim krivinama - duže pogoduje brzim krivinama i stabilnosti na pravcima i prilikom kočenja a kraće je bolje za spore krivine.
I to je vazno ali u Ferrarijevom slucaju mislim da je "problem" bilo upravo medjuosovinsko rastojanje. Koliko su se naprimer samo u kvalifikacijama mucili da uopste zagreju gume. Cisto sumnjam da je balans tezine bio los.

Šta znači "agresivniji" bolid Smile
Pa to sam prvenstveno mislio na gume. Kimi je pogotovo imao problema u kvalifikacijama. Massa je sam po sebi sjajan u kvalifikacijama i time je uspevao da dopuni nedostatke automobila.

Kimiju je u 2008. problem bio:
1) odluka bridgestone-a da na svaki gp donosi jedan stepen tvrdje gume nego u 2007
2) ono sto je naj vaznije, bio je potpuno van forme, sto je po meni delom prouzrokovano ovim pod "1)".

Koliko se ja secam na Ferrariju nije pukla ni jedna jedina guma u 2007 i 2008. Ni na treninzima ni na trkama.
Kimiju treba bolid koji mu dozvoljava da "jede" gume onda kada mu je to potrebno a ne bolid kojem gume sluze samo da ide po stazi i dovede ga do cilja. Sto se Masse tice, mislim da je njemu sve jedno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 178
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 04:19:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.