Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 20:25:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 140 141 143 144 ... 178
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formula 1 - Sezona 2009  (Pročitano 186093 puta)
Zvezda u usponu

Lamborghini Gallardo owner wannabe.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1713
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Mislio sam da je opet neko nase glupiranje i hvalisanje. Ali ovo izgleda da je tacno, svaka cast coveku ako ima sve to. Ako kod njega radi ovaj sto je izbacen iz MCL/Ferrarija zbog spijunske afere, onda to nije igranje u pesku. Evo i sajta firme http://www.amco.st/index.htm
IP sačuvana
social share

You buy a Ferrari when you want to be somebody. You buy a Lamborghini when you are somebody. Frank Sinatra
Ferrari fag Someone who, for reasons unbeknownst to those outside of the Ferrari fag clique, displays an incomparable affection for the Ferrari automobile brand by wearing or displaying the most ridiculous of Ferrari-branded products, typically in groups of three or more products at a time so their loyalty is not questioned. Many Ferrari fags do not even own Ferrari automobiles.

Где престаје логика ту почиње Србија! Живели!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple iPhone 7 Plus
Ima cak i stranica stefan gp: http://stefangp.com/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Vozač Ferarija se oporavlja
Felipe Masa izašao iz bolnice
Autor: Beta, AP | Foto:Reuters | 03.08.2009. - 12:27

Vozač Ferarija Felipe Masa napustio je danas bolnicu u Budimpešti i krenuo u Brazil, devet dana posle ozbiljnog udesa tokom kvalifikacija za trku Formule jedan za Veliku nagradu Mađarske.

Masa je prošle subote, u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske, pretrpeo višestruki prelom lobanje, kada ga je pogodio deo koji je otpao sa bolida Rubensa Barikela. On je izgubio kontrolu nad bolidom i udario je u zaštitni zid od guma.

Očekuje se da će Masa večeras doputovati u Sao Paolo, u pratnji supruge Rafaele, koja je u šestom mesecu trudnoće i porodičnog lekara Dina Altmana.
"Zahvalan sam bogu jer se dobro osećam. Ostao je mali otok oko levog oka, ostalo je sve u redu. Jedva čekam da stignem u Brazil i nastavim lečenje", rekao je Masa u saopštenju.
Masa će helikopterom biti prebačen sa aerodroma u Sao Paolu do lokalne bolnice, u kojoj će biti podvrgnut dodatnim testovima, pre nego što bude pušten kući. Očekuje se da će Brazilac ostati u bolnici dva dana.
Sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher zameniće Masu u ekipi Ferarija.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple iPhone 7 Plus
cudno da mu nije uvijena glava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Ja gledao i intervju danas Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6260 Slide
Reno otpustio Nelsona Pikea

Vozač Formule jedan Brazilac Nelson Pike mlađi saopštio je u ponedeljak da je dobio otkaz u ekipi Renoa.

Mladi Brazilac, koji u deset ovosezonskih trka Formule 1 nije uspeo da osvoji nijedan bod, optužio je šefa Renoa Flavija Brijatorea da je glavni krivac za njegove slabe rezultate i nazvao ga svojim dželatom. Pike je istakao i da je jako razočaran odlukom Renoa, ali da mu je istovremeno laknulo, jer se završio najgori period u njegovoj vozačkoj karijeri.

"Dobio sam zvanično obaveštenje od Renoa da se odriču mojih usluga i da ne žele da vozim za njih do kraja sezone. Želeo bih da se zahvalim maloj grupi ljudi sa kojima sam sarađivao u Renou i koja me je uvek podržavala, ali sa druge strane moram da priznam i da sam voma razočaran ovakvom odlukom tima", rekao je Pike.

"Zadovoljan sam jer sada mogu da nastavim da gradim svoju karijeru i da napokon dokažem koliko sam brz i da sam vozač koji ume da pobeđuje", dodao je on.

Pike je ocenio da je ’crni period’ u njegovoj karijeri počeo onog trenutka kada je potpisao menadžerski ugovor sa Brijatoreom, koji mu je konstantno pretio, umesto da mu pruža podršku. Brazilac je rekao da ga je Brijatore 2009. godine naterao da potpiše ugovor koji se zasnivao na postignutim rezultatima, po kome je na polovini sezone morao da osvoji minimum 40% bodova koje je osvojio drugi vožač Renoa Španac Fernando Alonso.

Najbolji rezultat za Pikea u karijeri, u 28 trka Formule jedan, bilo je drugo mesto u trci za Veliku nagradu Nemačke, prošle sezone.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Konacno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Massa se ne seća udesa

Felipe Massa je sada u Brazilu, posle uspešne operacije u AEK vojnoj bolnici u Budimpešti. Nakon izlaska iz bolnice on je izjavio: „Ne sećam se ničega, i zbog toga mi je moralo biti objašnjeno sve šta su doktori uradili. Poslednja stvar koje se sećam je da sam bio iza Barrichella na kraju mog brzog kruga, i posle toga mrak...

To je teško objasniti. Osećam se mnogo bolje sada, želim da se oporavim što pre, i vratim se za upravljač Ferrarija.“

Povodom dolaska Michaela Schumachera koji će mu čuvati mesto do povratka naredne godine, Massa je rekao: „Michaelu nije potreban moj savet. Upravo je on mene mnogo puta savetovao tokom karijere kada smo se trkali zajedno.

On zna kako se pobeđuje, zna da vozi i sjajan je čovek. To je bio najbolji izbor Ferrarija, da u kokpit bolida sedne tako fantastična ličnost, i ja sam siguran da će svi biti srećni što će moći da ga vide ponovo na stazi. Takođe, nadam se da ću se vratiti za upravljač Ferrarija veoma brzo.“

Izvor: VreleGume

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29191
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
[b]
Reno otpustio Nelsona Pikea

napokon

jos meklaren hejkija

Srpski tim u Formuli 1? Utorak, 4. avgust 2009. 11:42     

Srpska kompanija AMCO ima nameru da uloži 70 miliona evra u osnivanje tima Formule 1, "Stefan Grand Prix".

Međutim, da bi ušla u "najbrži cirkus na svetu", moraće da dobije spor protiv FIA (Svetska automobilska federacija), koju je tužila, jer joj nije dozvolila ulazak u Formulu 1.

"Već duže vreme sam zainteresovan da se uključimo u Formulu 1 i konstruišemo i pravimo svoj bolid. Uslovi su bili javni, prijavili smo se na vreme i bili u kontaktu sa FIA oko detalja", objasnio je za "24 sata" Zoran Stefanović, prvi čovek kompanije AMCO.

"U postupku smo bili primorani da potpišemo ugovor s firmom 'Kosvort', kao snabdevačem motora, jer smo bili upozoreni da je moguće uspeti samo ako uzmemo njih kao snabdevača. Kako EU ne dozvoljava uslovljavanje u slobodnom poslovanju, mi smo se ipak odlučili da uzmemo drugog snabdevača", predočio je Stefanović gde je nastao problem.

On je presavio tabak i uputio tužbu na adresu Evropske komisije. Odluka se očekuje za tri meseca.

"Bili smo na sastanku sa Bernijem Eklstonom u Londonu i bili smo podržani kao tim koji ima sve što je potrebno. Dva dana pred odluku bili smo 'u igri', ali nismo uplatili depozit za motor i nismo bili izabrani.

Za narednu sezonu prijavilo se 15 novih timova, a u Formulu 1 su ušla tri – Manor, Kapus i USF1.

"To je nelojalna utakmica i zato postoji Generalni direktorat za konkurenciju koji sprečava takva ponašanja".

"Sedište tima bilo bi u Beogradu. Već sada ceo svet priča o srpskom timu u Formuli 1. Zamislite kako bi bilo da se srpska Formula 1 prvi put proveze. Srbiji bi to bilo kao ogromna reklama o sposobnostima njene privrede",zaključio je Zoran Stefanović.

(MONDO, foto AP)
« Poslednja izmena: 04. Avg 2009, 13:40:48 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Srpski tim u Formuli 1?

Zoran Stefanović, prvi čovek srpske kompanije AMCO, spreman je da uloži 70 miliona evra kako bi njegov tim "Stefan Grand Prix" ušao u porodicu Formule 1, ali pre toga je Evropskoj komisiji morao da tuži Svetsku automobilsku federaciju (FIA). Naime, tim ove kompanije nije prošao selekciju za nastup u "najbržem cirkusu na svetu" 2010, a Stefanović za "24 sata" otkriva zašto.

Žalba se zasniva na tvrdnji da je FIA prekršila zakone o konkurenciji jer je tražila od timova koji žele da se pridruže Formuli 1 da koriste samo motore koje proizvodi privatna britanska kompanija „Kosvort”.

– Već duže vreme sam zainteresovan da se uključimo u Formulu 1 i konstruišemo i pravimo svoj F1 bolid. Uslovi su bili javni, prijavili smo se na vreme i bili u kontaktu sa FIA oko detalja – objašnjava Stefanović.
Problemi su nastali prilikom potpisivanja ugovora.

– U postupku smo bili primorani da potpišemo ugovor s firmom „Kosvort”, kao snabdevačem motora, jer smo bili upozoreni da je moguće uspeti samo ako uzmemo njih kao snabdevača. Kako EU ne dozvoljava uslovljavanje u slobodnom poslovanju, mi smo se ipak odlučili da uzmemo drugog snabdevača – priča Stefanović.
Zbog toga je usledila tužba Evropskoj komisiji, koja bi odluku trebalo da donese za tri meseca.

– Bili smo na sastanku sa Bernijem Eklstonom u Londonu i bili smo podržani kao tim koji ima sve što je potrebno. Dva dana pred odluku bili smo „u igri”, ali nismo uplatili depozit za motor i nismo bili izabrani – kaže naš sagovornik. Za sezonu 2010. prijavilo se 15 novih timova, a ušla su tri – Manor, Kapus i USF1.

– To je nelojalna utakmica i zato postoji Generalni direktorat za konkurenciju koji sprečava takva ponašanja – kaže Stefanović.
Prema njegovim rečima, ulazak u Formulu 1 za Srbiju bi značio veliki dobitak.

– Sedište tima bilo bi u Beogradu. Već sada ceo svet priča o srpskom timu u Formuli 1. Zamislite kako bi bilo da se srpska Formula 1 prvi put proveze. Srbiji bi to bilo kao ogromna reklama o sposobnostima njene privrede – zaključuje Stefanović.

Projekat ima podršku Vlade Srbije

Kako naš sagovornik ističe, njegova kompanija ima podršku Vlade Srbije za ovaj projekat, a jedna od firmi uključenih u pripremu je i Vojnotehnički institut u Žarkovu, u čijim se vazdušnim tunelima obavljaju aerodinamička ispitivanja. Takođe, računa se i na pomoć Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Autor : R. Bulatović - 24sata.rs

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 140 141 143 144 ... 178
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 20:25:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.