Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 10:41:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formirana vlada demokratskog bloka  (Pročitano 35556 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
@rinaka
Apsolutno se slazem da kritikujes sve one koje su na vlasti. To i ja radim.
Ali ono sto mozes sa radikalima doziveti, to je isto sto i Kambodza sa Pol Potom.
Mozda i gore.
Setio sam se kako sam pre sest godina radio na 50 stepeni i dolazio svakih tri meseca na tronedeljni odmor. Stekao sam neke pare da kupim sebi mali stan. Svaki put sam vadio iz banke i stavljao kes u sef. Dok se nije nakupilo nekih 22 hiljade i kupio taj stan (30 kvadrata).
Moje kolege su stekale u OTP (Madjarska) ili u Austriji. Svako je resavao svoje probleme sa tesko stecenim novcem.
Gorak ukus da moram da krijem od sopstvene drzave pare koje posteno zaradjujem i za koje placam porez me ni dan danas nije ostavio.
Nisam trazio, nisam dobio vec sam posteno kupio. U banci sam se zezao, a ozboljno mislio da mogu da dodju partizani i da mi sve uzmu.
I sada kada jedan vrhunski strucnjak finansija kao Djelic, zaradi i donese u svoju zemlju tolike pare, da ga jedan Vucic zajebava, jedna Jovanovicka da kaze uzecemo ti i podeliti sirotinji, to je gore od crvenih kmera.
Kamo srece da imamo sto vise takvih ljudi koji da donose pare.
Kada je kurton bio samo pet dana na vlasti, videlo se koliko smo blizu toga.
Ponovnih otimanja od onih koji rade, za one fukare koje ne rade. I to se desava u trecem milenijumu u najvisem zakonodavnom domu Srbije.
Nisam ni najmanje naivan da su neki drugi idealni. Ali njih treba menjati. Institucije treba, da drzava funkcionise bez obzira ko je na vlasti, a njih menjati sto vise.
Ja iz najpouzdanijih izvora znam sta se u DSS-u dogodilo. Te izvore nema ni RTS ni B92. Kostunica nema tu nikakve krivice.
On je postovao samo demokraticnost upravnog odbora i lobiranja unutar stranke, koja su kod DSS-a dozvoljena.
Sva je sreca sto je odmah uvideo gde to vodi i brzo udario sakom o sto. Potresi ce se videti kasnije.

A sto se radikala tice, ja licno samo blebecem na forumu, ali ja ih ne bi zabranio. Svakom radikalu bi nabio ekser od 30 cm u glavu i zakacio mu tablu: Strvini za primer. Ali ovo je samo forum i to je jedino mesto gde ja blebecem. Potpuno sam bezopasan.

Ako i sada mislis da me neko pomaze, debelo se varas.
Pozdrav
« Poslednja izmena: 23. Maj 2007, 09:02:03 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Pozdrav

Nadam se da ce da te se sete za dan državne bezbednosti,u pola tvog teksta nalazim 100% sebe,aono buljuci govana(nisi mi objasnio na koga se odnosi),pa 30 cm ekser,itd neznam nebih da vredjam...

Citat
Ali ovo je samo forum i to je jedino mesto gde ja blebecem. Potpuno sam bezopasan.

A šta misliš da si nadješ devojku pa da se tu malo ispraznuš? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Citat
Pozdrav

Nadam se da ce da te se sete za dan državne bezbednosti,u pola tvog teksta nalazim 100% sebe,aono buljuci govana(nisi mi objasnio na koga se odnosi),pa 30 cm ekser,itd neznam nebih da vredjam...

Citat
Ali ovo je samo forum i to je jedino mesto gde ja blebecem. Potpuno sam bezopasan.

Sta se pravis da ne znas? Radi se tacno o radikalima. Ja ne mogu da shvatim da to sto pricaju veruju.
Ako i veruju, onda neka se presele negde u 14-i vek i da pocnu da kroje istoriju sa ovom pamecu.
Interesantno bi bilo kako bi se proveli kod cara Dusana, kada bi mu rekli: mi zarad pravde hocemo da delimo tudje.
Takve bi nasi vlastelini rastrzali na tocak. To mogu samo ovde u ime neke demokraticnosti.
A tek kako bi se proveli kod Knjaza Milosa kada bi mu rekli da hoce socijalnu pravdu i da oni hvataju lopove Smile Smile Smile
Za cas bi im odsecene glave bile poslate u Stambol. Napunjene slamom.
To mogu samo u ovom drustvu u kojem hoce posto poto da ranjenu  i iskasapljenu Srbiju izopace do perverznosti.
Cuj ti da uvodi ratno stanje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
@rinaka
Apsolutno se slazem da kritikujes sve one koje su na vlasti. To i ja radim.
Ali ono sto mozes sa radikalima doziveti, to je isto sto i Kambodza sa Pol Potom.
Mozda i gore.
Setio sam se kako sam pre sest godina radio na 50 stepeni i dolazio svakih tri meseca na tronedeljni odmor. Stekao sam neke pare da kupim sebi mali stan. Svaki put sam vadio iz banke i stavljao kes u sef. Dok se nije nakupilo nekih 22 hiljade i kupio taj stan (30 kvadrata).
Moje kolege su stekale u OTP (Madjarska) ili u Austriji. Svako je resavao svoje probleme sa tesko stecenim novcem.
Gorak ukus da moram da krijem od sopstvene drzave pare koje posteno zaradjujem i za koje placam porez me ni dan danas nije ostavio.
Nisam trazio, nisam dobio vec sam posteno kupio. U banci sam se zezao, a ozboljno mislio da mogu da dodju partizani i da mi sve uzmu.
I sada kada jedan vrhunski strucnjak finansija kao Djelic, zaradi i donese u svoju zemlju tolike pare, da ga jedan Vucic zajebava, jedna Jovanovicka da kaze uzecemo ti i podeliti sirotinji, to je gore od crvenih kmera.
Kamo srece da imamo sto vise takvih ljudi koji da donose pare.
Kada je kurton bio samo pet dana na vlasti, videlo se koliko smo blizu toga.
Ponovnih otimanja od onih koji rade, za one fukare koje ne rade. I to se desava u trecem milenijumu u najvisem zakonodavnom domu Srbije.
Nisam ni najmanje naivan da su neki drugi idealni. Ali njih treba menjati. Institucije treba, da drzava funkcionise bez obzira ko je na vlasti, a njih menjati sto vise.
Ja iz najpouzdanijih izvora znam sta se u DSS-u dogodilo. Te izvore nema ni RTS ni B92. Kostunica nema tu nikakve krivice.
On je postovao samo demokraticnost upravnog odbora i lobiranja unutar stranke, koja su kod DSS-a dozvoljena.
Sva je sreca sto je odmah uvideo gde to vodi i brzo udario sakom o sto. Potresi ce se videti kasnije.

A sto se radikala tice, ja licno samo blebecem na forumu, ali ja ih ne bi zabranio. Svakom radikalu bi nabio ekser od 30 cm u glavu i zakacio mu tablu: Strvini za primer. Ali ovo je samo forum i to je jedino mesto gde ja blebecem. Potpuno sam bezopasan.

Pozdrav
ja se tebi brate divim!
ti kazes ono sto mi mislimo! Smile
Citat
Pozdrav

Citat

moju curu politika smara...
a sa drugovima kada izadjem, ne pricam o politici, vec idemo u 'stetu'  Smile
ziveo forum  Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Dobro je znaci ne sereš se po meni,mada srati po milion možda i više ljudi? lakše je njima po vama od 5%?Razmisli malo posavetuj se s nekim...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
MORALI SMO DA
SE DOGOVORIMO
Dubravka Vujanović, 22. maj 2007

Boris Tadić
Boris Tadić je napravio ključni kompromis u cilju formiranja Vlade. Da nije odustao od resora policije, samo noć uoči isteka ustavnog roka, danas bi se vodila predizborna kampanja. Zauzvrat, nije mu ponuđena podrška na predsedničkim izvorima, a i mesto šefa BIA, koje je obećano Demokratskoj stranci, stavljeno je pod znak pitanja. Predsednik Srbije, kako kaže u intervjuu "Novostima", i posle svega čega smo se naslušali u ona tri meseca iščekivanja, veruje u pet principa na kojima počiva vlada. Veruje da su to postulati oko kojih ne može doći do nesuglasica. Ali, svestan je da će neke testove Koštuničin kabinet teško položiti.
- Tri su prelomne tačke koje će predstavljati test za Vladu: Kosovo i Metohija, saradnja sa Haškim tribunalom i nastavak pregovora sa EU. Na tome će se videti hoće li ona imati dug mandat ili će biti ograničenog dejstva.
* Iskreno, verujete li stvarno da Vlada koja je napravljena uz ovoliko međusobnih ucena i uz kadrove koji imaju prilično loše međusobne odnose, može da potraje?
- Moram da budem optimista. Ali, ja sam realističan čovek. Nemam samo želje ispred sebe. Svestan sam svih prepreka koje su pred ovom Vladom. Važno je, međutim, da imamo iste ciljeve oko ključnih stvari. Kada je Kosovo na dnevnom redu, među nama nema nikakve razlike. Niti je Koštunica tu politku kreirao više od mene, niti sam ja to činio više od njega. Takođe, imamo isti stav da je priključenje EU prioritet i da Srbija nema drugog krova, sem tog, evropskog. To, opet, nije moguće ostvariti bez saradnje sa Tribunalom. Dakle, ne vidim gde bi moglo da dođe do problema.
* Problemi bi se mogli javiti, na primer, već prilikom postavljanja rukovodstva nad delom bezbednosnih službi. Šef BIA još nije određen. A, iz DSS, uprkos načelnom dogovoru da to mesto pripada vama, šalju signale da još sve nije gotovo...
- Naš dogovor oko formiranja vlade bio je više nego jasan. Premijer i ja ćemo odrediti ko će biti na čelu BIA i kako će ta služba biti vođena. Moje mišljenje je da u bezbednosne strukture ne treba postavljati politički opredeljene ljude, već čiste profesionalce.
* Imate li nekog konkretnog na umu?
- Uvek ću stati iza profesionalca. To se videlo i na izboru ministara iz DS, koji su za mnoge predstavljali iznenađenje. Mnoge od njih nisu očekivali ni u najužem rukovodstvu stranke. I za mesto šefa BIA imam nekoliko kandidata koji su vrlo sposobni da tu odgovornost preuzmu.

* Zna li premijer te predloge?
- Ne. Da budem fer, nisam mu to još saopštio jer nisam želeo da opterećujem naše koalicione odnose.
* Za to vreme, iz premijerovog najbližeg okruženja poručuju da nema razloga da Rade Bulatović ne ostane na svom mestu...
- Slušam izjave i čitam novine. Sve sam to već video, sve je to deo političke kulture. Ali, idemo dalje. Posao nije završen time što smo formirali vladu. Zapravo, u politici se posao nikad ne završi do kraja. Saslušaću sve predloge, ali neću dozvoliti instrumentalizaciju službe bezbednosti. A, Rade Bulatović je prilično jasno politički opredeljen.

NEMA BLOKADE
* Konkretno, može li nam se sada dogoditi nova blokada vlasti zbog sukoba oko šefa BIA?
- Ne može. Zato što imamo izuzetnu odgovornost završetka saradnje sa Tribunalom. I premijer, i ja. A to znači da moramo imati na raspolaganju sve strukture koje taj posao moraju da završe.
* U delu vlade koji je manji, a koji je imenovao mandatara, strahuju da će doći do preglasavanja. Šta je garancija da tako neće biti i da se vlada neće urušiti zbog loših odnosa unutar nje?
- Nijedna vlada ne može da funkcioniše po principu preglasavanja, samo konsenzus može dati rezultate. U suprotnom, koalicija pada i ide se na nove izbore ili na novi raspored snaga u parlamentu. Naša ideja apsolutno nije da preglasavanjem utičemo na donošenje odluka.
* Svejedno, borili ste se za što veći broj mandata, a sudeći prema mnogim procenama, niste dobili, ni u kvantitativnom, ni u kvalitativnom smislu, onoliko koliko vam pripada prema rezultatima izbora. Jeste li nezadovoljni zbog toga?
- Stalno slušam kako se radilo o podeli kolača i kako je neko dobio manji, neko veći deo. Ja ovaj posao ne smatram slatkim. Reč je o preuzimanju obaveza koje su nesagledive. Resore doživljavam samo kao instrument za sprovođenje određene politike. Nikako kao deo kolača. A, sve one koji su se radovali što su postali ministri, upozoravam da ih čeka jako težak period.
* Uprkos tome, u noći pred formiranje vlade vodio se pravi rat za resore. Jeste li napravili previše kompromisa?
- Zadovoljan sam raspodelom resora. Ono što je pripalo DS biće dovoljno za sprovođenje naše projektovane politike kojoj je cilj nastavak pregovora o asocijaciji i stablizaciji, dobijanje zvanične kandidature za EU do kraja sledeće godine, bele šengenske liste 2009, i spremnosti Srbije za ulazak u EU 2011.
* Ako je, u noći pregovora oko vlade, na vašu adresu stigla poruka iz Brisela da treba da preuzmete resor policije da biste ispunili obećanje o završetku saradnje sa Tribunalom, ne mislite li da je loše što se tako nije dogodilo?
- Nije samo policija važna na tom putu.
* Nije, ali je najvažnija karika...
- Ne možete da imate sve što smatrate da treba da dobijete. Kompromis je nezaobilazan. Kod nas se veruje da je kompromis izraz slabosti. Nije tako. Kompromiserstvo je slabost. A za kompromis je potreba velika snaga. Pogotovo za ono što iza kompromisa sledi, a to je odgovornost.
* Pitanje je - da li će to što ne kontrolišete policiju otežati vašu nameru da okončate saradnju sa Hagom?
- Sigurno je da će mi biti teže nego da imam sve instrumente vlasti u svojim rukama. Ali, nemam idealnu situaciju, nego onu koja je definisana trenutnim odnosom snaga. Ovo je bio jedini način da se formira vlada, a da zadržimo minimum onih instrumenata koji će nam omogućiti ostvarivanje naših strateških ciljeva.

VELIKA ŠANSA
* Hoće li Savet za nacionalnu bezbednost, na čijem ste čelu, nadomestiti resor policije?
- To što sam na čelu tog tela ne znači da sam glavni operativac u zemlji. Operativci će biti profesionalci. Ali, imaću koordinaciju i nadzor nad tim službama, uz istovremeno omogućavanje procesa formiranja obaveštajne zajednice koju Srbija do sada nije imala. To telo nije važno samo zbog Haga, nego zbog podizanja opšteg stanja bezbednosti u zemlji. Ono interveniše, ne samo u slučaju Haga i terorizma, nego i raznih nepogoda. Takva tela postoje svuda u svetu.
* Da li nam je, u međuvremenu, postavljen neki novi rok za izručenje generala Mladića?
- Ne. Nije bilo novih rokova.
* Vi ste, ipak, rekli da ćete tu obavezu ispuniti ako DS dođe na vlast. Šta to tačno znači?
- Kriterijume o ispunjenosti saradnje sa Tribunalom definše sam Tribunal. Tribunal će odrediti jesmo li sarađivali ili nismo, bilo da je u pitanju lociranje, hapšenje i ekstradicija haških optuženika, ili pružanje dokaza da oni nisu u Srbiji.
* Od te procene će, opet, sve zavisiti. Pogotovo dalji pristup evropskim institucijama. Dakle, kakvi su rokovi?
- Imamo veliku šansu da brzo nastavimo pregovore o asocijaciji i stabilizaciji. Akcije u vezi sa završetkom saradnje sa Haškim tribunalom biće samo doprinos ubrzavanju tog procesa. Sada treba praksom da uverimo evropske političare da smo iskreni u našim namerama da ispunimo naše obaveze. Teren je već pripremljen, očekujem da će sve ići brzo.

RUSKA TAJNA
* Hoće li to što je Srbija dobila vladu, za koju se svi slažu da ima demokratski karakter, imati uticaja na prestanak pritisaka kojima se Srbija ucenjuje da se odrekne Kosova?
- Nikada niko nije tražio od mene, a verujem ni od premijera, da se odreknemo Kosova radi ulaska u Evropu. Svima je jasno da je to za nas neprihvatljivo. Otvoreno kažem da se Srbija neće odreći ni dela svoje teritorije, ni prava na članstvo u EU. Kosovo je jedan od ključnih elemenata našeg identiteta, a mi bez identiteta nemamo šta da tražimo u EU.
* Kako pitanje Kosova ulazi u foto-finiš, deluje da se kristalizuju stavovi Zapada i Rusije u odnosu na konačno rešenje. Koliko se stvari odvijaju u našu korist?
- Došlo je do izvesnog zahlađenja u odnosima velikih sila. Ali, niko u Srbiji ne treba da gaji iluzije da je to zbog Kosova. Njihovi razlozi su mnogo globalniji. Nalazimo se u vrlo delikatnom trenutku. U naredna dva meseca stvari će se iskristalisati i naći ćemo se pred veoma važnim odlukama Saveta bezbednosti. Da li će to telo ići sa novom rezolucijom, ili će povlačiti poteze bez rezolucije, hoće li neko od velikih sila posegnuti za vetom, saznaćemo u procesu koji je pred nama.
* Kakva su vaša predviđanja?
- Niko nije u stanju to da predvidi. Ja ću svom snagom, do poslednjeg trenutka, raditi sve što je u mojoj moći da se ne desi najgori scenarij.
* Šta možemo da uradimo u tom kratkom periodu koji će biti odlučujući?
- Nažalost, nismo član ni EU, ni NATO, da bismo preko tih institucija mogli da utičemo i da branimo svoje interese. Ono što možemo, jeste da svu snagu usmerimo na diplomatsku ofanzivu za zaštitu naših državnih interesa. Svakog dana, u svakom trenutku. To je jedino što nam preostaje. Moramo razgovarati sa svim predstavnicima važnih država sveta, i premijer i ja ćemo to učiniti. Da to nismo radili, Kosovo bi odavno bilo nezavisno.
* Znamo li kakav će, naposletku, biti stav Rusije?
- Ne znamo. Taj stav će zavisiti od interesa Rusije u tom trenutku. Moramo da budemo svesni realnosti, nalazimo se u vrlo teškim okolnostima, ali u daleko boljim nego što smo bili.

NEĆEMO ZARATITI SA SVETOM
* Šta ako dođe do najgoreg scenarija za Kosovo? Predsednik Vlade je, u svom ekspozeu, ponovo govorio o posledicama po odnose sa zemljama koje bi eventualno priznale nezavisnost...
- Siguran sam da vlada nema plan da samoizoluje Srbiju. To bi zagovornici nezavisnosti Kosova jedva dočekali. U okolnostima kada je KFOR na Kosovu, to bi značilo potpunu katastrofu po našu zemlju. Samo neodgovoran čovek mogao bi tako nešto da predloži. Možemo da se osećamo uvređenim, možemo da se protivimo i protestujemo, ali u svakom trenutku moramo da povlačimo racionalne poteze koji nam ostavljaju manevarski prostor da branimo naše interese. Činim sve da sprečim nezavisnost Kosova. Ako, ne daj Bože, odluka Saveta bezbednosti bude protivna našim interesima, mi ćemo morati, i u tim okolnostima, da tragamo za načinima povratka Kosova u naš integritet. Prekidanje odnosa i rat sa drugim državama neće nam pomoći i niko na to nema pravo.

NISAM HTEO PODRŠKU
* Da li je, u procesu pregovora oko vlade, bilo reči i o podršci vama, kao kandidatu demokratskog bloka, na predsedničkim izborima?
- Nijednog trenutka. Odbio sam takvu vrstu razgovora.
* A, planirate da se ponovo kandidujete?
- Da, građani su mi, na prošlim izborima, dali podršku za evropsku politiku koju sam kandidovao i samo oni mogu ponovo da mi daju podršku za posao koji obavljam.

PIŠEMO KOALICIONI DOGOVOR
* Da li je pet principa na kojima leži vlada dovoljno za njen pun mandat? Zahtevaju li odnosi među partnerima i neki ugovor koji bi regulisao njihove, ne baš čvrste, odnose?
- Pet principa ne podrazumevaju samo program vlade, već i objedinjene vrednosti oko kojih se Vlada okupila. Što se tiče koalicionih dogovora, oni su obavezni kao neka vrsta tehničke garancije da će vlada funkcionisati. U ovom trenutku taj ugovor se radi, i on će uskoro biti potpisan. U njemu neće biti nikakvih tajni, ni iznenađenja, više će se odnositi na tehničko uređenja rada vlade.

MNOGI SU HTELI VIŠE
* Mnogi u DS nisu bili baš zadovoljni onim što su dobili u raspodeli resora...
- Mnogi nisu postali ono što su hteli da postanu, ali to je dobro za Srbiju. Važno je da budu postavljeni na ona mesta koja mogu da obavljaju, a ne zbog ličnog zadovoljstva. Voleo bih da je i u drugim partijama tako. Potpuno odbijam diskusiju oko toga da li je neko zadovoljan položajem koji mu je poveren, zanima me samo da on taj posao obavi kako treba.
www.novosti.co.yu

Smile Tadicu!
ovo je kljucno i to sam govorio od pocetka!
DS je dobio sve st treba da bi sproveli svoj plan.
a i BIA je pripala nama, samo je trebalo da u noci zavrsetka pregovora Kostunjavi ispadne 'pobednik' pred narodom...a mi da imamo sustinsku vlast.
evo, dokaz za to ce za mesec dana....
zivi bili.... Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Kasa kod Đilasa
B. POPOVIĆ, 22. maj 2007

U narednih nekoliko dana Vlada Srbije trebalo bi da odluči kakva će i kolika tačno ovlašćenja imati jedini ministar bez portfelja - Dragan Đilas.
Kako su nam objasnili u Vladi, dužnosti ministra bez portfelja određuje premijer, što se kasnije obično potvrđuje i podržava posebnom Uredbom. To je i razlog zašto se ova oblast nije tretirala u nedavno usvojenom Zakonu o ministarstvima.
Prema prilično škrtim informacijama o budućem poslu doskorašnjeg Direktora Narodne kancelarije, Đilasu će osnovno zaduženje biti sprovođenje Nacionalnog investicionog plana. Inače, Đilas je prethodnih meseci bio izraziti kritičar tog projekta.
Prema nekim tumačenjima, osnovna funkcija Draganu Đilasu biće, pored toga što je “obezbedio” trinaesti glas u vladi Demokratskoj stranci, da direktnom kontrolom nad sredstvaima iz NIP “decentralizuje” resor kapitalnih investicija. Međutim, Velimir Ilić, prvi čovek Ministarstva za infrastrukturu, najavio je da Đilas neće moći sam da kontroliše novac iz NIP. Kako je rekao, očekuje da uskoro bude formiran Upravni odbor za NIP, u kome će biti više resornih ministara, a Đilas će samo biti na čelu tog tela, što mu neće dati i pravo da samostalno odlučuje kako će taj novac da se troši.
Iz ugla ekonomista, imenovanje Dragana Đilasa za ministra bez portfelja koji će se baviti NIP, ima za cilj da se sredstva iz tog fonda ne koriste više za tekuću dnevnu potrošnju.
- To je, smatram, glavni razlog, ali je takođe bitno da se odrede prioriteti prema kojima će se ubuduće usmeravati taj novac - prokomentarisao je ekonomista Jurij Bajec. - Ne bi bilo dobro, na šta su ukazivali i domaći i strani ekonomisti, da se pare od privatizacionih prihoda više ne koriste za neke ključne ekonomske projekte, kao što su između ostalih, završetak koridora 10, obilaznica oko Beograda...

KREDITIMA DO RAZVOJA
Nacionalnim investicionim planom predviđeno je podizanje standarda u svim oblastima života od 2006. do 2011. godine. Projekti su iz oblasti unapređenja obrazovanja, modernizacije zdravstvenog sistema i zaštite okoline, izgradnje saobraćajne infrastrukture, iz oblasti stanogradnje... Pored privatizacionih prihoda, koji će biti najznačajniji izvor za realizaciju NIP, kao značajni dodatni izvori narednih godina koristiće se krediti međunarodnih finansijskih institucija, kao i predpristupni fondovi EU.
www.novosti.co.yu

Ne bi bilo dobro, na šta su ukazivali i domaći i strani ekonomisti, da se pare od privatizacionih prihoda više ne koriste za neke ključne ekonomske projekte, kao što su između ostalih, završetak koridora 10, obilaznica oko Beograda... Smile Smile Smile
ipak ima nade za DS da sacuvaju moj glas!
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ti Marko poceo kao ona zećica,ne stavljaj tako velike tekstove to niko ne cita...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
brate, to je intervju tadica...
to mora da bude duko, i za mnog i zanimljivo...dobies iz prve ruke sta se planira a ne od nekog veljinog zamenika i sl....
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Dobro je znaci ne sereš se po meni,mada srati po milion možda i više ljudi? lakše je njima po vama od 5%?Razmisli malo posavetuj se s nekim...  Smile
Aaaa tako? Pa ja ne razumem kako ti uporedjujes milion glasaca sa radikalima?
To su ve ocajnici, koji stvarno veruju da ce ovi da nesto urade. Evo da sada izadju kada ih je za pet dana vratio u vreme Milosevica, pa da vidis kako bi glasali.
Isti ti glasaci posle samo mesec dana radikalske vlasti bi izlazili na ulice.
A recimo Rashu ne bi dirao. Njega bi strpao u kavez da ga gledaju kao uzorak buduce generacije i da se nacude: vidi radkal a lici na coveka. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 10:41:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.