Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:18:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formirana vlada demokratskog bloka  (Pročitano 35528 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Citat
Reci mi molim te Anea a što ti to mahom postavljaš vesti iz Blica, jel to dobijaš od njh naknadu(dao bog) ili smatraš da su oni najobjektivniji?to se svako jutro procita uz kafu,daj molim te mišljenje o tome što si procitala ..
blic su najobjektivnije novine.
kurir, suprotno.

Pa za Blic se moze reci da imaju visok stepen objektivnosti. Sa druge strane Kurir nije novina. Oni nakenjaju 70% izmisljotina.
« Poslednja izmena: 18. Maj 2007, 20:39:25 od ZvezdasBG »
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pitanje i nije bilo Blic ili Kurir,nego Što pretežno Blic?Ima tu i drugih novina,za Kurr se mogu složiti a za Blic baš i ne,mada su solidni...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Pitanje i nije bilo Blic ili Kurir,nego Što pretežno Blic?Ima tu i drugih novina,za Kurr se mogu složiti a za Blic baš i ne,mada su solidni...
Pa dobro stvar njenog izbora. Recimo da je to.
Za mene su ipak agencije najmerodavnije.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa jest stvar njenog izbora,samo me je zanimalo što baš Blic?A i hteo sam da vidim kako reaguje,dobra je! Nacitana.... nebih dalje da ne ispadne pogrešno protumaceno...
« Poslednja izmena: 18. Maj 2007, 21:33:43 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1029
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3X
Pa jest stvar njenog izbora,samo me je zanimalo što baš Blic?A i hteo sam da vidim kako reaguje,dobra je! Nacitana.... nebih dalje da ne ispadne pogrešno protumaceno...
Ja bih dalje pa makar bio pogresno protumacen.Bas me nervira Aneino citiranje "Blica",kao da mi neznamo gde su koje novine i da procitamo sta zelimo.Forum bi trebalo da bude mesto za diskusije, suceljavanje misljenja i licne komentare, a ne ovde da citamo sta pise u blic, novostima,kuriru,politici idd.Anea kada hoce da ugusi neku temu, samo izbombarduje pola blica i posle toga nema vise diskusije.Bar se meni to smuci da mi neko pokazuje prstom gde da se informisem i iz kog izvora.mogu ija tako ovde da prekopiram svu dnevnu stampu. Na sta bi to licilo.
IP sačuvana
social share
Misli svojom glavom.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Pa nije bas tako. Postoje teme koje su "top" i koje uglavnom i sluze za copy/paste vesti iz stampe i sa agencija. Naravno ubacuju se i aktuelne informacije u onim temama gde za tim postoji potreba. Ne vidim nesto da ona kako ti kazes "gusi" teme. Ubacivanje tih vesti je u cilju bolje informisanosti o odredjenoj temi, a i kako bi se diskusija vratila u okvire teme, jer priznaces cesto offujemo. To je ipak bolje od brisanja nasih postova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ja bih dalje pa makar bio pogresno protumacen.Bas me nervira Aneino citiranje "Blica",kao da mi neznamo gde su koje novine i da procitamo sta zelimo.Forum bi trebalo da bude mesto za diskusije, suceljavanje misljenja i licne komentare, a ne ovde da citamo sta pise u blic, novostima,kuriru,politici idd.Anea kada hoce da ugusi neku temu, samo izbombarduje pola blica i posle toga nema vise diskusije.Bar se meni to smuci da mi neko pokazuje prstom gde da se informisem i iz kog izvora.mogu ija tako ovde da prekopiram svu dnevnu stampu. Na sta bi to licilo.

Vidi brate i ja sam isto mislio,narocito o njoj,mada sam promenio mišljenje to je(Anea) jedna ambiciozna,necu dalje da nebi bio pogrešno svacen,polako pocinjem da menjam mišljenje o njoj...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Nokia 
neophodno je postavljati vesti iz medija vezano za temu.
kome smeta,neak se obrati SF-u Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Blic je moje zaduzenje... neke druge novine drugih modova...
I to radim vec 2 godine...
Ako vi zelite neke druge vesti iz drugih novina... postavite ih...
Takodje, u poslednje vreme se trudim da sve vesti vezane za odredjenu temu smestim u jedan post kako ne bih remetila diskusiju...
Zanimljivo je da takve zamerke dolaze od clanova sa relativnom malim brojem postova...

Grubješić: Jelašić ostaje guverner NBS
Autor: Tanjug | 18.05.2007 - 13:58

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić ostaće na čelu te institucije, izjavila je danas Tanjugu član Predsedništva G17 plus i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Suzana Grubješić.
Jelašić je za guvernera imenovan na sednici Skupštine Srbije 25. februara 2004. godine. Po Zakonu o NBS, mandat guvernera traje pet godina, međutim Ustavni zakon o sprovođenju Ustava Srbije, između ostalog, predviđa da se na prvom zasedanju paralamenta, posle izbora vlade, izabere guverner centralne banke. Tokom dogovora o formiranju vlade u javnosti su plasirane nezvanične informacije da Demokratska stranka želi mesto guvernera, ali je iz G17 više puta saopštavano da je ta funkcija nepolitička i da zato ne može biti predmet pregovora.
Jelašić je pre izbora za guvernera zamrznuo svoje članstvo u G17 plus, jer po Zakonu o NBS prvi čovek centralne banke mora da bude nestranačka ličnost. U toj stranci je Tanjugu danas rečeno da je u pregovorima o vladi "bilo više bočnih nego direktnih pokušaja" da se funkcija guvernera ubaci u pregovore, ali da G17 plus uopšte nije želeo da razgovora o tom pitanju.

Ipak hepiend - Vlada DS, DSS, NS, G17 plus
Autor: Slobodan Vučetić | 18.05.2007 - 09:27

Protekla nedelja ostaće zabeležena u parlamentarnoj istoriji Srbije kao hičkokovski triler na političke teme sa hepiendom. A hepiend je izbor, i to na samo 15 minuta pre isteka ustavnog roka, nove Vlade Srbije koju čine DS, DSS-NS i G17 plus, koji je samo nedelju dana pre toga izgledao skoro neostvariv. Naime, posle puna tri meseca mučnih pregovaranja, cenkanja i ucenjivanja oko sastava nove vlade, pre svega između vrhova DSS i DS, u trenutku kada je njihov dogovor bio skoro priveden kraju, Demokratska stranka Srbije je na svega nedelju dana pre isteka ustavnog roka za izbor vlade, obznanila i realizovala svoj iznenadni politički dogovor sa radikalima da podrži njihovog kandidata za predsednika Narodne skupštine. To je bio najveći politički šok koji je u tom času mogao biti priređen demokratski i evropski orijentisanim građanima Srbije. U tom trenutku postala je realna koalicija DSS-NS sa radikalima o formiranju nove vlade. Doduše, i tada je tinjala nada da je taj gest DSS-a, kolikogod nekorektan i antidemokratski po svojoj suštini, pre svega taktičke prirode. Tačnije, da je to bilo poslednje sredstvo pritiska, čak pretnje DS-u da prihvati uslove DSS-a u pogledu sastava zajedničke vlade. Danas je jasno da je to, nažalost, bilo tačno. U tom taktičkom manevru DSS-a postojali su i drugi ciljevi. Na primer, da je DSS time želela da, radi jačanja sopstvene političke pozicije, istovremeno ostvari i održi dve protivrečne koalicije - vladinu sa DS-om i parlamentarnu sa radikalima, što bi bio jedinstven slučaj, suprotan suštini parlamentarizma. Nažalost, obistinila se, na veoma loš način, teza o velikom koalicionom potencijalu DSS-a, to jest da ta partija može, bez imalo moralnog zazora, stupiti u politički savez i sa onima protiv čije antidemokratske politike se borila tokom protekle decenije i u čijem rušenju je učestvovala 5. oktobra 2000.
A kada je, u totalnom cajtnotu, sklapan koalicioni sporazum DS sa DSS-NS i G17 plus o formiranju vlade, ultimativni zahtev G17 plus bio je prethodno smenjivanje Tomislava Nikolića sa mesta predsednika Skupštine. Zatim je usledila mučna dvodnevna rasprava o njegovom smenjivanju, u kojoj su zamenjene uloge u odnosu na sednicu Skupštine na kojoj je izabran za predsednika. Sada su radikali iz svih, naravno najprljavijih, oruđa osuli paljbu na DSS i njenog lidera, što je na sličan način činila i DS na račun DSS-a zbog njihovog političkog saveza sa radikalima, samo tri dana ranije.
S obzirom na to da je na predlog zakona o ministarstvima bilo podneto blizu 100 amandmana, a da je tek iza toga sledio izbor vlade, realno je zapretila opasnost od probijanja ustavnog roka za izbor vlade, koji je isticao 15. maja u ponoć. Ovo tim pre što je rasprava o amandmanima na zakon otpočela poslednjeg dana toga roka u 14 časova. Radikali, SPS i LDP su imali na raspolaganju oprobani i efikasan metod opstrukcije rada Skupštine putem duge rasprave o amandmanima i bezbrojnih intervencija s pozivom na povredu Poslovnika. U tom slučaju, do isteka 15. maja ne bi otpočela rasprava o izboru nove vlade, što bi dovelo do raspuštanja Skupštine i raspisivanja novih izbora. Radikali i SPS su, ipak, dan ranije najavili da neće opstruisati izmene zakona i izbor vlade u okviru ustavnog roka. Ali, na ciglo dva sata pre isteka toga roka, na zahtev radikala i SPS-a, došlo je do iznenadnog prekida sednice Skupštine, koji je realno zapretio izboru vlade. Razlog je bila informacija da je u toku velika akcija snaga vojne bezbednosti u Beogradu radi hapšenja generala Mladića. Verovatno je okolnost da nije došlo do njegovog hapšenja omogućila izbor Vlade Srbije, i to na 15 minuta pred ponoć, to jest pred sam istek ustavnog roka. Doduše, i da je taj rok probijen, izbor vlade bio bi legalan, jer je započet u okviru ustavnog roka.
Naizgled konstruktivno ponašanje radikala i SPS-a u dramatičnom cajtnotu, naravno, nije bio dokaz njihove visoke odgovornosti i dobre volje, već racionalne političke odluke. Naime, probijanjem ustavnog roka, raspuštanjem Skupštine i raspisivanjem novih izbora, radikali i SPS bi, pošto je već bila formirana nova parlamentarna većina, na sebe preuzeli odgovornost za blokadu konstituisanja ključnih institucija Srbije, i to u vreme kada treba da aktivno učestvuju u završnim pregovorima o statusu Kosova. Osim toga, izborom Vlade DS, DSS-NS i G17 plus, ona, a ne radikali i SPS, preuzima najveću odgovornost za dalje vođenje državne politike o Kosovu. U slučaju njenog nepovoljnog ishoda, što je sve izvesnije, radikali, SPS i LDP će učiniti sve da kompromituju i Vladu i stranke koje je čine i da posle toga izazovu vanredne izbore, ako sama vlada, tačnije njen predsednik, ne podnese ostavku. Vanredni izbori bi, nesumnjivo, išli naruku prvenstveno radikalima i LDP-u.
Ono što je sada izvesno jeste da su DSS i njen lider uspeli da ostvare svoje glavne ultimativne pregovaračke zahteve - mesto premijera i ministra policije, a da funkcija direktora BIA ne pripadne DS-u, već partijski neutralnoj ličnosti, dok će predsednik Republike predsedavati Savetu za nacionalnu bezbednost. Najveći politički gubitnik u krajnjem bilansu verovatno će biti DSS, zbog neprincipijelnog i verolomnog ponašanja u završnoj fazi dogovora oko nove vlade. Pri tome, DS je, nesumnjivo, pokazala znatno veći stepen odgovornosti i spremnosti na kompromis u ime opšteg društvenog i državnog interesa, po cenu razočaranja dela svojih članova i pristalica.
Ipak, veliki ustupci koje je učinila DS u punoj meri su u interesu Srbije. Naime, ova vlada je najbolja moguća reformsko-demokratska koalicija u ovom trenutku. Njena dodatna prednost, ako opstane, biće i zajednički nastup na predsedničkim izborima, ostvarivanje postizbornih koalicija na lokalnom i pokrajinskom nivou, što će znatno doprineti političkoj stabilnosti Srbije.
Na kraju, Vlada Srbije izabrana je usred noći, kao i trodnevni radikalski predsednik Skupštine. Kao što je i predlog Ustava usvojen noću. Ali, noću, i to upravo u vreme rasprave o smeni Nikolića, Marija Šerifović je pobedila na „Pesmi Evrovizije“ i učinila da muzički glas ljubavi i umetnosti iz Srbije preplavi celu Evropu. To je, svakako, dobar znak za Srbiju.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 19. Maj 2007, 13:19:14 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
U novom kabinetu Vojislava Koštunice biće samo četiri dame
Žene izgubile trku za fotelje
Autor: I. Cvetković - K. Preradović | 20.05.2007 - 00:00

Bitku za ministarska mesta u Vladi Srbije, oličenu u bespoštednim unutarstranačkim borbama za fotelje, žene su očito izgubile. Zato žene u novoj Vladi Srbije zauzimaju samo četiri od 25 mesta u kabinetu premijera Koštunice, i to mahom marginalnih.

Da su bitku sa ambicioznim muškim kadrom izgubile dame, svedoči primer Gordane Matković iz DS. Matkovićeva, jedan od najhvaljenijih ministara u Vladi Zorana Đinđića i ličnost čijom se besprekornom biografijom DS hvalio u predizbornoj kampanji, danas nije ministar u Vladi Srbije. U ogorčenu i do poslednjeg trenutka vrlo prljavu borbu unutar stranke za ministarske fotelje, Matkovićeva, kako saznajemo, nije htela da se uključi. Vrh DS nije znao gde da "udomi" Rasima Ljajića, budući da nije oformljeno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a među ozbiljnim igračima za koje se moralo naći mesto bili su i Milan Marković, novoizabrani ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Goran Knežević, vojvođanski kadar DS, koji ipak nije dobio ministarsko mesto. U takvoj situaciji, tvrdi izvor "Blica nedelje", ne želeći da bude prepreka za ambiciozan kadar, Matkovićeva se sama povukla , pozvavši se na porodične i privatne razloge. Ovakvim gestom ona je olakšala predsedniku DS, Borisu Tadiću neugodnu poziciju da objašnjava zašto se žena koja nesumnjivo ima najviše kompetencija za taj posao i koja je u predizbornoj kampanji predstavljena kao kandidat za ministra nije našla na tom mestu.

U novoj vladi Aleksandra Smiljanić preuzela je novo Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo, Milica Čubrilo predvodi Ministarstvo za dijasporu, dok su se na čelu ministarstava za omladinu i sport, kao i nauku, našle predstavnice G17 plus Snežana Samardžić-Marković i Ana Pešikan. Ovakva raspodela resora pokazuje da su političari spremni da ženama prepuste samo ona ministarstva "za koje su se manje otimale njihove muške kolege", sa izuzetkom resora za telekomunikacije. Iako se ova vlada po broju pripadnica lepšeg pola izjednačila s vladama premijera Zorana Đinđića i Zorana Živkovića, političari nisu pokazali spremnost da žene izaberu na najodgovornije položaje. Za razliku od prethodne vlade koja je mandat završila bez ijedne žene u svojim redovima, nova vlada sa četiri ministarke deli sa Hrvatskom vodeće mesto u u regionu po zastupljenosti žena na ministarskim funkcijama. Ipak, hrvatska vlada ima samo 15 članova, što je za 10 manje od srpske, tako da su žene u vladi zastupljene sa preko 26 odsto, dok je u Srbiji taj procenat pao na 16 odsto.
Nova stranka u Vladi Srbije - DS, nije izdržala unutrašnje pritiske, pa su se umesto tri, kako su najavljivali, samo dva ministarska mesta od 13 poverili ženama. G17 plus, iako sa najmanjim brojem ministarstava, nastavio je tradiciju i za pola svojih resora kandidovao žene. Za razliku od njih, DSS i NS ostali su dosledno konzervativni te se u njihovim ministarskim redovima nije našlo mesta za nežniji pol.
Lejla Ruždić iz DS, koja je u prethodnom mandatu bila predsednica skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost, kaže da nije zadovoljna paritetom, ali da više žena u vladi u odnosu na prethodni sastav predstavlja pomak.
- U vladi su četiri žene i to je pomak u odnosu na prethodnu, ali ne smemo se na tome zaustaviti - ističe Ruždićeva, i navodi da je to posledica pritiska demokratskih zahteva. Aleksandra Drecun, ministarka policije u Ženskoj vladi koju su izabrali čitaoci "Blica", smatra da će četiri žene doprineti kvalitetnijem radu Vlade. Dok Ruždićeva za odluku DSS da je u vladi predstavljaju isključivo muškarci kaže da ta stranka "treba da shvati da je pitanje demokratičnosti pitanje ravnopravnosti", Drecunova ističe da su sve desno orijentisane stranke konzervativnije i na svojim listama imaju manji broj žena, dok su stranke centra ili levo orijentisane stranke spremnije da i ženama ukažu priliku. Milica Delević-Đilas, ministarka za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ženskoj vladi, smatra da je izborom četiri žene, ipak načinjen početni korak.
Upitana da li bi sa više žena vlada bila bolja, ona ipak kaže da je vlada bolja ako ima više stručnjaka bez obzira da li je reč o muškarcima ili ženama.

Šta rade bivše ministarke?
Ivana Dulić-Marković, bivša ministarka poljoprivrede i potpredsednica Vlade, najavljuje da će se vratiti struci, ali još nije odlučila da li će samo da predaje na Poljoprivrednom fakultetu ili će imati i još neki posao. Najavljuje da će ostati u politici kao potpredsednica G17 plus za Vojvodinu.

Kori Udovički, bivša ministarka energetike, trenutno živi i radi u Njujorku. Direktorka je regionalne kancelarije Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) za Evropu i zemlje Zajednice nezavisnih država.

Anđelka Mihajlov, bivša ministarka za zaštitu životne sredine, danas je predsednica nevladine organizacije Ambasadori životne sredine koja je jedina u regionu akreditovana kod UN. Takođe, predaje inženjerstvo životne sredine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, radi na projektima EU i UN i član je Saveta Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj u Londonu.

Marija Rašeta-Vukosavljević, bivša ministarka saobraćaja, zaposlena je u konsultantskoj kompaniji "AT Cearny". Protiv nje je pred Okružnim sudom u martu ove godine podignuta optužnica zbog zloupotreba prilikom rekonstrukcije VIP salona i dela zgrade beogradskog aerodroma.

Ljiljana Čolić, bivša ministarka prosvete, vanredna je profesorka na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde predaje osmanski jezik i osmansku diplomatiku s paleografijom. Ministarka poznata po izbacivanju Darvinove teorije iz školskih programa danas je i predsednica Upravnog odbora "Studija B".

Gordana Matković, nekadašnja ministarka za rad i socijalna pitanja, zaposlena je u nevladinoj organizaciji Centar za liberalno-demokratske studije.
M. Š.

Ljajić: Nova vlada radiće na smanjenju nezaposlenosti
Autor: Tanjug | 19.05.2007 - 16:51

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio je danas da će kurs nove Vlade Srbije biti baziran na smanjenju nezaposlenosti, povećanju plata, kvalitetnoj socijalnoj zaštiti i zaštiti prava radnika u najširem smislu.
Ljajić je najavio da će Ministarstvo za rad i socijalnu politiku u narednih mesec dana ''izaći'' sa planom za ovu godinu, a da se u ovom trenutku radi na okupljanju što kvalitetnijeg tima ljudi u tom ministarstvu. On je podsetio da je prethodno Ministartsvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja bilo nešto drukčije koncipirano i da je sada zapošljavanje u resoru ministra ekonomije Mlađana Dinkića. Prema Ljajićevim rečima, rad i nadležnosti tog ministarstva su interresorski povezani, tako da "ne samo da moramo sarađivati s ministarstvom Mlađana Dinkića, već i sa drugim ministarstvima i jedino timski rad može dati rezultat".

Koštunica: Vlada će preduzeti mere za okončanje saradnje sa Hagom
Autor: Tanjug | 19.05.2007 - 15:29

Premijer Srbije Vojislav Koštunica najavio je u intervjuu agenciji Tanjug da će Vlada preduzeti potrebne mere za okončanje saradnje sa Hagom u cilju nastavka pregovora sa Briselom, ali je isključio mogućnost bilo kakvih teritorijalnih ustupaka.
"Vlada je potpuno jedinstvena i kategorična u stavu da Srbija nikada neće prihvatiti da dođe do otimanja Kosova i Metohije zarad evropskih integracija", rekao je Koštunica. On je ukazao na činjenicu da u celokupnoj evropskoj istoriji dosad nije bilo primera da jedna država ustupa 15 odsto svoje teritorije zarad bilo kakve vrste ustupaka i nagrada.
"Kada bi tako nešto bilo korisno, dobro i moguće, verujem da bi se neko i pre nas setio da to uradi", primetio je predsednik srpske vlade u intervjuu nacionalnoj agenciji.
Prema njegovim rečima, prvi posao Vlade je da vodi računa pre svega o interesima Srbije: "Naš stav je da mi učestvujemo u integrativnim procesima - što je drugi od pet ključnih programskih principa Vladine politike - prevashodno zbog svojih državnih i nacionalnih interesa". To znači, objasnio je Koštunica, da se mora uvažavati činjenica da Srbija u međunarodne integrativne procese ulazi kao jedinstvena država, sa međunarodno priznatim granicama, unutar kojih je i Kosovo i Metohija, kao njen neotuđiv deo.
"Punopravno članstvo Srbije u EU nužno podrazumeva i ravnopravno članstvo, kao što je taj kriterijum ravnopravnosti važio i za sve druge države koje su procenile da im je u interesu da postanu članovi EU", ocenio je Kostunica.
Predsednik Vlade je ponovio da je Srbija spremna za pristupanje novim pregovorima kako bi se pronašlo sporazumno rešenje za Kosovo i Metohiju, uz uverenje da Savet bezbednosti nikada neće usvojiti rezoluciju kojom se jednoj članici UN otima 15 odsto teritorije. Prema njegovim rečima, Srbija iskazuje punu spremnost da se pristupi novim razgovorima kako bi se pronašlo sporazumno, kompromisno rešenje o budućem uređenju Kosova i Metohije, a najbolje je da osnova za nove razgovore bude sveobuhvatna procena ispunjenosti standarda koji su definisani Rezolucijom 1244.
Koštunica posebno važnom smatra činjenicu što je u programu Vlade unapred saopšten stav da bi svako jednostrano proglašenje i priznavanje nezavisnosti pokrajine za Srbiju bilo ništavno.
Premijer je podsetio na dogovor o formiranju Saveta za nacionalnu bezbednost, sa predsednikom Republike na čelu, koji će koordinirati i usmeravati aktivnost svih obaveštajnih službi.
"Naravno, cilj je da se što pre ispune sve obaveze prema Tibunalu, jer je to u interesu naše zemlje", naglasio je Koštunica.
Kad je reč o socijalno-ekonomskoj politici koju će njegov kabinet voditi, Koštunica njene ciljeve vidi u jednostavnoj formuli: "bolji život i više posla za sve građane Srbije".
Vlada, prema njegovim rečima, planira privredni rast po godišnjoj stopi od šest odsto, godišnji rast izvoza srpske privrede od 17 odsto i tri do pet milijardi dolara investicija godišnje.
Koštunica je, međutim, ukazao da osnovni preduslov za ekonomski napredak zemlje predstavlja stalni i beskompromisni obračun za oraganizovanim kriminalom i svakim oblikom korupcije u zemlji.

Izvor: Blic

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

vlada_zene_u_tekstu.jpg
(14.36 KB, 250x164)
« Poslednja izmena: 20. Maj 2007, 12:36:55 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:18:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.