Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 10:01:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formirana vlada demokratskog bloka  (Pročitano 36029 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Pre 20-tak godina Bora Djordjevic je objavio kasetu "Bora lupa gluposti"
Predlazem gospodinu Cedomiru Jovanovicu da se u skorije vreme posveti slicnom projektu...
Slusam njegovo izlaganje danas i ne mogu da verujem kakva poredjenja sipa... prosto neverovatno... a, ono sto mi je posebno zapalo za uho je sledece: "Umesto savremenog prava, obicajno"...
Cini mi se da niko nije obavestio gospodina Jovanovica da je jedan od izvora savremenog prava obicaj, tj. obicajno pravo, a posebno u domenu medjunarodnih odnosa...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
па побогу Анеа, како може један дипломирани драматург да зна право, оне не зна ни драматургију а камоли право!
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Svaka cast, Tomi. Kako ih je fino, detaljno, argumentovano izdriblovao, napusio, pokazao njihova prava lica, razotkrio, cao dovidjenja!
Bravo, Tomo!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Мандатар за састав нове Владе Војислав Коштуница у експозеу којим се данас обратио посланицима Народне скупштине Србије одредио је пет приоритета будуће владе.

"Постигли смо пуну сагласност око пет кључних програмских принципа Владине политике: ти принципи се односе на питања Косова и Метохије, европских интеграција, сарадње са Трибуналом у Хагу, социјалне и економске политике и борбе против криминала и корупције", казао је Коштуница.

Полазећи од чињенице да је државна косовска политика дефинисана Уставом Србије, Коштуница је одбацио "евентуално једнострано признање појединих држава независности Покрајине" као "директно омаловажавање ауторитета СБ, кршење Повеље УН, Резолуције 1244 и кршење Устава Србије".

"Влада Србије унапред одбацује као ништаван и за Србију непостојећи било какав облик једностраног признања и унапред саопштава да ће Србија увек третирати Косово као свој саставни део. Такође, Влада упозорава да евентуално признање независности Покрајине ни у којем случају не може бити представљено као чин пријатељства према Србији, зато што може значити само чин најгрубљег мешања у унутрашње ствари друге земље", казао је мандатар.

Коштуница је упозорио да "свака држава која би донела одлуку о признавању једнострано проглашене независности мора водити рачуна да би то произвело озбиљне последице у међусобним односима, у складу са праксом међународног опхођења".

"Влада изражава пуну спремност да преузме свој део одговорности за проналажење споразумног и правичног решења и биће спремна да у сваком тренутку отпочне разговоре и учествује у новом преговарачком процесу. Ми верујемо да је могуће пронаћи компромис и бићемо упорни у захтеву да се мора разговарати и да се мора пронаћи прихватљив облик аутономије за албанску мањину на Косову и Метохији", казао је мандатар.

"Од почетка формирања, досадашња Влада је интензивно, рекао бих свакодневно, сарађивала са Русијом на формулисању усаглашене политике за решење будућег статуса Косова и Метохије", казао је Коштуница.

Према његовим речима, Русија је "јасно саопштила да је за њу неприхватљива нова Резолуција СБ УН која не би почивала на постојећој Резолуцији 1244, односно која не би потврдила суверенитет и територијални интегритет Србије и неповредивост њених међународно признатих граница".

Образлажући наставак европских интеграција као други принцип, Коштуница је нагласио да је "пре прекида преговора остало још веома мало посла око усаглашавања текста Споразума", те да очекујео "да са тај део посла обави у кратком времену по ступању ове владе на дужност".

"Упоредо са преговорима и закључењу Споразума о стабилизацији и придруживању неопходно је да се обнови оперативни план Европског партнерства о краткорочним и средњорочним обавезама земље у процесу европских интеграција", казао је Коштуница.

Влада ће интензивирати рад на доношењу закона који су прилагођени законодавном устројству ЕУ, испуњавању критеријума који се тичу људских и мањинских права, слободе медија, принципа економског пословања, независности и ефикасности правосуђа, и образовних стандарда буду што потпуније и благовремено задовољени.

"Први кораци који треба да уследе непосредно у наредним данима биће парафирање споразума о визним олакшицама за наше грађане, а одмах затим поменути наставак преговора о Споразуму о стабилизацији и придруживању", казао је Костуница.

Он је нагласио да "Србија у међународне интегративне процесе улази као јединствена држава, са међународно признатим границама, унутар којих се налази Косово и Метохија као њен неотуђив део".

Такође, "успешно и целовито окончање сарадање са Хашким трибуналом међу приоритетима је нове владе и непосредно је везано за европске интеграције Србије", казао је Коштуница.

"Постоји сагласност да се морају предузети све мере као би се у најкраћем року окончала сарадња са Хашким трибуналом, јер то пре свега представља интерес Србије", рекао је мандатар.

Према његовим речима, "неопходно је појачано ангажовање и укључивање свих државних органа и институција ради успешног испуњења свих међународних обавеза Србије према Трибуналу".

"У том циљу постигнут је договор да се одмах формира Савет за националну безбедност који ће координирати рад свих обавештајних служби и усмеравати активности како би се што пре испуниле све обавезе према Трибуналу", нагласио је Коштуница.

Странке владине већине, навео је Коштуница, јединствене су у оцени и практичном опредељењу да су кључни циљеви Владе смањење незапослености и сиромаштава, додао је Коштуница представљајући четврти приоритет нове владе.

"Побољшање животног стандарда грађана, наставак великих стратешких инвестиција као што су изградња ауто-путева и гасовода, завршетак приватизације, привлачење нових директних инвестиција, јачање економског повезивања и повећање заједничких инвестиције са Републиком Српском и државама у региону:, нагласио је мандатар.

Кључни приоритет Владе у области социјалне политике јесте смањење незапослености и сиромаштава.

План Владе је да до 2010. године годишња стопа запослености континирано расте, а стопа незапослености опада, и да се у различите врсте активних мера запошљавања укључи до 70 одсто незапослених лица.

"Природна је тежња сваког друштва да обезбеди владавину права, што значи могућност за све грађане да безбедно и добро живе од свог поштеног рада", казао је Коштуница највљујући борбу против корупције и организованог криминала као пети приоритет.

Према његовим речима, "нажалост, већина становништва и данас веома тешко живи, тако да нам предстоји велика борба да би коначно сваки грађанин Србије могао да каже да му је животни стандард осетније бољи".

"Сви видимо колико су стрпљења и разумевања наши грађани показали за оне стварне и велике тешкоће кроз које пролази наша држава. Оно, међутим, за шта ниједан појединац у нашој земљи нема и не сме да има разумевање јесте још увек присутна корупција у свим деловима друштва", нагласио је Коштуница.

Нова Влада Србије треба да буде изгласана до поноћи.

У њој, по Закону о министарствима који је усвојен данас после подне, има укупно 25 чланова: премијер, један потпредседник, 22 ресорна министра и један министар без портфеља задужен за националани инвестициони план.

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Svaka cast, Tomi. Kako ih je fino, detaljno, argumentovano izdriblovao, napusio, pokazao njihova prava lica, razotkrio, cao dovidjenja!
Bravo, Tomo!!!!

Toma "Igrao je samo jedno leto" Nikolic Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Ljudi gde to živite.
Idite po privatnim firmama(velika vecina) ,i vidite radno vreme,slobodne vikende,porodiljska i ostala bolovanja....
Prosetajte po gradilistima u BG kojih ima na svakom cosku i pitajte koliko sati rade i za koji platu...

Наравно да није сјајно и они су отишли корак назад... Заправо ја баш не волим такву фразеологију, па ћу рећи да су отишли корак у смеру који ја не преферирам.
А Гатор с обзиром да подржава ту догму "напретка" нека се запита што транзиција коју подржава враћа услове рада од пре сто или двеста година.
Ерго, ја желим да задржим цивилизацијска достигнућа и онда ме они који и нису у радном односу крсте да сам "паразит"... А шта су ти транзициони богаташи који су се обогатили ко зна како и ко зна где, па сад растурарају фирме?!?

Još kad bih im verovao.
Elem, evo Koštunjavi drži predavanje. Smradina, da mi je da imam priliku da ga odalamim onako dobro po nosini, bio bi mi sevap. Ne bih time ništa dobio, al' bih se bar lepše osećao Smile

Говор мржње Smile
Ако, дозволи да тобом овлада Тамна Страна. Да ли осећаш свој бес!?
Да ли осећаш како постајеш сличан мени Smile

volim ovo 'izdajnici'. Rasho ja te pitah i ranije, sta je to sa zemljom gde zivi preko 1,000,000 izdajnika? Smile Smile Smile imas ti predstavu koliko to kosta Smile

Рече мој другар члан ДС, пре неких пола сата како је Коштуница показао да је издајник, а Тадић је кукавица што није изашао на црту...
Одбио моје честитке Smile Smile Smile

Kako će da traže Mladića ?

Metodom "češalj" Smile, kao posle ubistva komandira Buhe ?

А вала баш, онај креле Михајловић превртао небо & земљу, зато му и убише премијера.

Pre 20-tak godina Bora Djordjevic je objavio kasetu "Bora lupa gluposti"
Predlazem gospodinu Cedomiru Jovanovicu da se u skorije vreme posveti slicnom projektu...
Slusam njegovo izlaganje danas i ne mogu da verujem kakva poredjenja sipa... prosto neverovatno... a, ono sto mi je posebno zapalo za uho je sledece: "Umesto savremenog prava, obicajno"...
Cini mi se da niko nije obavestio gospodina Jovanovica da je jedan od izvora savremenog prava obicaj, tj. obicajno pravo, a posebno u domenu medjunarodnih odnosa...

хе-хе-хе
Добар! Има човек визију Smile Smile Smile
Него, да кажем нешто једном у одбрану Чедаја... није он крив што је слуђен...
Тако и у Хашком трибуналу причају о "обичајима ратовања"... Прво, што неко рече, где рат има обичаје... и правила.
Друго, кад чујем реч обичај, некако ми асоцијација на Гучу и "домаћинску Србију", па не знам како ови модерни пљују по домаћинима, а подржавају Хаг... можда је и Хаг клерофашистички, шта га знам Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Citat
"обичајима ратовања"

verovali ili ne, postoji grana prava koja se bavi ratom, tj. nacinom objave i vodjenja rata..
doduse, Povelja UN zabranjuje rat kao nacin resavanja medjunarodnih sporova, sa izuzetkom prava na samoodbranu do odluke Saveta bezbednosti... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Moram priznati, da svi koji govore i Toma kurton i Cheda shit i Chanak i Dacic su potpuno u pravu. I demokrata ce jednostavno poloziti zakletvu.
Jos malo pa ce gi vidimo kako se zaklinje.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Prpa, a?  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Zašto mi svi sada ne upadnemo na skupštinski balkon pod nazivom "Burek" stranka --
stranka velika ali neregistrovana, i ne zatražimo ministarsko mesto. Smile Smile Smile

(može bilo koje novoizmišljeno )
« Poslednja izmena: 15. Maj 2007, 20:21:54 od miroslav.p »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 10:01:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.23 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.