Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ford odustao od Srbije i ulaže 675 miliona evra u Rumuniju  (Pročitano 4263 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Зато што чика Веља је утрапио свим локалним самоуправама те аутомобиле!  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
cuj odustao!!!bas me cudi..... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
hvala ti sto nas obavestavas.
odakle ti tako odlicne inside informacije?

a sto se tice toga da li je rumunima osvanulo, samo imaj u vidu da je prosle godine u srbiji najprodavaniji auto bio Dacija!
mozda ce sledece biti njihov ford.
umesto da mi izvozimo njima i ubijamo pare, oni zaradjuju na nama....OPET Smile

ja bih licno bio zadovoljniji da zastavu kupi ford nego neki motors ili neka indijska 'auto industrija'

Ти ћути јер то све твоји говнају....иначе распитај се ко је тај неки Моторс геније.

Citat
Da je neko govorio pre 20 godina da će rumunski automobil biti hit vozilo u Srbiji da li bi mu verovao? Da je neko govorio da će deterdžent i tečnost za sudove iz fabrike kraj Temišvara biti danas najpopularniji u Srbiji da li bi mu verovao?

Зашто је најпродаванији, милиш да су купљени кешом....дај молим те, за те паре можеш купити пет пута бољи ауто. Скоро 70 % је купљено преко лизинга и то ти је то....најбољи услови за средњи ауто, односно боље дачију него југо.
То за детерџенте обриши....

Као што спомену симијон фабрика је везана за војну индустрију....прво треба да се среди сама Застава па продаја, а купаца ће бити то сигурно. А то што смо изгубили Форд велика ствар....

Cg,

Rumunija je prošle godine imala fantastičnih 9 milijardi evra direktnih stranih investicija. Vrednost izvoza im strmoglavo raste. Prošle godine su izvezli robe u vrednosti od 25 milijardi evra, a mi svega 6,5 milijardi dolara (po izvozu slabije stojimo i od Bugarske i od Hrvatske i od Mađarske)

Tečnost za sudove Fairy koji se pravi u fabrici Procter&Gamble u Rumuniji koristi više od polovine stanovništva u Srbiji.

Ovo je podatak iz 2007. sa sajta www.economy.co.yu:
Fairy (deterdžent za pranje sudova) je i dalje vodeca robna marka za ovaj period sa nešto manjim indeksom uspešnosti u odnosu na prethodni period (BPI=66,6). Više od polovine potrošaca u Srbiji koristi ovaj deterdžent za pranje sudova.

Vremena se menjaju. Nekada su Rumuni kupovali naše žvake, a danas svaka druga srpska kuća koristi rumunske proizvode.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ovaj ko Anja Rankovic nekada na BK. "Statistika kaze...bla, bla". Smile
Razvijeni Rumuni i Bugari i dan danas nadniche po srpskim njivama. Ne lupetaj majke ti.
Statistika kaze da su Surchinci po platama najbogatiji ljudi u Srbiji pa to ima veze sa mozgom koliko i ja sa privredom Kolumbije.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
(Blic)
Daleko od Rumunije

Svetski automobilski gigant Ford iduće godine počinje proizvodnju automobila u Rumuniji. Ford je za 57 miliona evra od rumunske vlade kupio fabriku automobila u Krajovi. Predviđeno je da Amerikanci ulože 675 miliona evra, a računa se da će fabrika na rumunskom tržištu kupovati razne komponente u vrednosti od oko milijardu evra.

Računa se, takođe, da će fabrika proizvoditi 300.000 automobila i da će kroz tri godine ostvarivati godišnji prihod od dve milijarde evra.

Kakve to veze ima sa Srbijom? Nažalost, sad više nikakve, reći će neko. Mada, u stvari nije tako.
Fabrika u Krajovi bila je, naime, u vlasništvu Daevua, a kada su Korejanci 1999. godine bankrotirali, rumunska država je za 44 miliona evra otkupila većinski paket akcija. Eto veze - i rumunska i vlada Srbije imale su otprilike isto vreme da svojoju fabrici nađu strateškog partnera.

A evo, vlada u Bukureštu je to uspela, a vlada u Beogradu nije. Zašto? To je pitanje nad kojim bi trebalo da se zamisle i poslovna javnost, ali još više političari, oni koji vode ovu zemlju. Tim pre što su svega nekoliko dana pre nego što je objavljena ova vest, govorili kako se na spisku zaintersovanih za kragujevačku Zastavu, nalazi i Ford. Sad Ford više nije na tom spisku.

U Srbiji se na Rumune još uvek gleda sa visine, ali evo Amerikanci su (zbog "nečega") njih izabrali za poslovne partnere. Ovde se, takođe, više pažnje posveti svakom porazu reprezentacije na nekom međunarodnom sportskom takmičenju, nego jednom ovakvom gubitku. Jer, ovo je, u suštini, zaista veliki poraz naše "ekonomske reprezentacije". Poraz koji će direktno pogoditi stotine hiljada ljudi. Ali, za to niko i ne haje.

Mislite o tome. Kad već izlazite na izbore.

cg ac
Pa Srbi nikad, po tvojoj logici ne gube, a sve smo manji i manji. Takvi samo govore "uf propascemo, uf steta...j.be se nama". Na zalost, ove reci se u Srbiji cesto cuju. U mesto da oberucke prihvatimo investicije velikih kompanija, Srbija ima vremena Smile . Lepo vas je lozio SLoba "Srbija se saginjati nece" Smile To je jos uvek prisutno u Srbiji-debelo.

Svaki kapital je u Srbiju dobro dosao (ako je legalan), tako treba razmisljati.

Zaboravljate da su Rumuni i Bugari, tek nesto manje od godinu dana u EU. Pitacu vas isto na ovom forumu za 1,5-2 god. Bas me interesuje sta ce mi neki od vas odgovoriti.

Ulozili bi oni i 675 miliona dolara da je Srbija normalna zemlja. To su veliki igraci, koji misle o platama desetina hiljada zaposlenih, njima trebaju novi kapaciteti, a ne ove domace jajare, preko noci ostvare profit od 200% i sve sebi u dzep.

E da je srece da je i Ford dosao u Srbiju!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Ne mi smo izgubili možda ali nije smak sveta, jer ako pogledam sa druge strane Dženeral Motors kao mogućeg kupca zabole me za Ford. Šta bi falilo i da Zastavu kupi Fiat...ili neka Nemačka firma.
Poenta je u tome što je Zastava kompleksna firma koja ima više namenskih fabrika koje nemaju veze sa automobilizmom....tako da treba prvo ovi kreteni iz vlasti odvojiti delove fabrike koje su vezane za vojsku a ostatak prodati.
Većina firmi baš zbog toga i izbegava Zastavu....ali lakše je iguglati ekonomiju Rumunije i israti neku priču o Fairy nego o nekim realnim stvarima.
Uz sve to dodati političku situaciju zemlje, rizik ulaganja u područije podložno sukobima itd....
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Zastava Automobili više nema nikakve veze sa Zastavom Oružje, to su nezavisne celine. Zastava Kovačnica i Zastava Tapacirnica su već privatizovani.

No hard feelings za Fairy. Mislim da ovde sa preteranim nipodaštavanjem gledamo na Bugare i Rumune, a stvari se menjaju. Sadašnje stranje stvari je da oni više izvoze i zarađuju na nama nego mi na njima jer je kod njih bilo više stranih investicija i otvoreno je više novih fabrika.

Naš problem je što po nivou industrijske proizvodnje i investicija zaostajemo za drugim zemljama u regionu. Nadam se da će se to promeniti u budućnosti i da ćemo kao birači uticati na političare da više vode računa o stvaranju povoljne ekonomske klime za razvoj zemlje:

Top 300 izvoznika (Blic)

...Izvoz Srbije iznosio je lane, međutim, svega 6,5 milijardi dolara. U isto vreme Mađarska je ostvarila izvoz od 73, a Češka od 95 milijardi dolara. Veći izvoz od Srbije imala je i Bugarska (15 milijardi), ali i upola manja Hrvatska (10,5 milijardi), a o dva miliona Slovenaca, koji su napravili izvoz od 21 milijarde dolara, da i ne govorimo. Kad se pogleda izvoz po stanovniku, onda su ispred Srbije (850 USD) i BiH (900 USD) i Makedonija (1.150 USD izvoza per capita).

Srbija, dakle, debelo zaostaje. Čak i na Balkanu gde bi htela da bude lider. U ekspozeu premijera Koštunice izvoz je izričito pomenut svega dva puta - jednom kada je obećao njegov prosečan godišnji rast od 17 odsto do 2012. godine i, drugi put, kada je bilo reči o izvoznim podsticajima. Istupi drugih ministara potvrđuju da u programu nove vlade izvoz nije dobio mesto koje mu pripada.
Izvoz je i pokazatelj i motor razvoja privrede, on je i cilj i sredstvo.

Povećanje izvoza znači razvijanje tehnologije, ispunjavanje standarda, unapređenje obrazovanja, poboljšanje pravnog sistema; sve to mora da se popravi da bi se popravio izvoz, porast izvoza povratno pozitivno deluje na sve svoje pretpostavke. U njemu se ogleda čitav društveni sistem, njemu bi sve trebalo da bude podređeno; izvoz bi morao da bude ugaoni kamen celokupne državne politike.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2007, 16:53:08 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
U prosto ima da propadnemo sada.....ford nije nikada ni bio ozbiljno zainteresovan za Zastavu!
Toliko smo izgubili da to nije normalno....i da evo Rumunima odmah je osvanulo Smile

hvala ti sto nas obavestavas.
odakle ti tako odlicne inside informacije?

a sto se tice toga da li je rumunima osvanulo, samo imaj u vidu da je prosle godine u srbiji najprodavaniji auto bio Dacija!
mozda ce sledece biti njihov ford.
umesto da mi izvozimo njima i ubijamo pare, oni zaradjuju na nama....OPET Smile

ja bih licno bio zadovoljniji da zastavu kupi ford nego neki motors ili neka indijska 'auto industrija'
samo da te ispravim...u srbiji su oduvek najprodavaniji automobili fabrike zastava(pa tako i prosle godine) ne zato sto su dobri vec zato sto su jeftini Smile

dacija je najprodavaniji s  t  r  a  n  i automobil Smile

IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Steta sto Ford nije dosao u Srbiju.Zaista bi bilo odlicno da je najzad neki ozbiljan proizvodjac usao u zastavu i to sa pravim proizvodnim programima, a ne ovo sto radi GM. Mada ko zna sta iz toga moze da se rodi.

Ipak treba imati u vidu da je Rumunija zemlja sa mnogo vecim brojem stanovnika, a to je vazan faktor za sve velike investitore. Dakle vece trziste. Osim toga mi imamo goruci problem KiM sto destimulise ulagace i tako ce biti dok se to pitanje ne resi ili pasivizira.

Sto se tice ekonomije i izvoza, mislim da je trenutno za nas naj vazniji brz privredni rast, a to za sobom vuce i veliki rast uvoza i deficit platnog bilansa.
Tek u sledecoj fazi pocece da skace i izvoz koji je naravno jako bitan.  Smile
« Poslednja izmena: 01. Okt 2007, 03:34:24 od pishax »
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma sta ce na m ford, mi mozemo praviti Ladu ili Zaporozec!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.