Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 256 257 259 260 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: FK Sarajevo - Jedan grad, jedan klub !!!  (Pročitano 269250 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Tabela jesenjeg sampionata

1   Željezničar   15   11   2   2   33:10   35
2   Široki   15   10   4   1   26:7   34
3   Sarajevo   15   9   2   4   28:14   29
4   Borac   15   9   2   4   25:13   29
5   Zrinjski   15   7   6   2   26:17   27
6   Olimpic   15   7   3   5   20:13   24
7   Čelik   15   6   4   5   17:18   22
8   Velež   15   5   4   6   17:18   19
9   Zvijezda   15   5   4   6   16:18   19
11   Rudar   15   5   3   7   15:20   18
11   Sloboda   15   5   1   9   9:25   16
12   GOŠK   15   3   6   6   9:14   15
13   Kozara   15   3   4   8   9:16   13
14   Leotar   15   3   4   8   9:16   13
15   Travnik   15   3   4   8   20:31   13
16   Slavija   15   2   1   12   12:41   7
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Jirži Plišek odlazi iz Sarajeva

" Jirži Plišek zbog porodičnih razloga odlazi sa klupe FK Sarajevo "Češki stručnjak Jirži Plišek koji je pred početak ove sezone sjeo na užarenu klupu bordo tima više neće voditi FK Sarajevo. Direktor FK Sarajevo Dino Selimović potvrdio je ovu informaciju za oficijelnu stranicu kluba www.fcsarajevo.ba.

"Sa Plišekom sam dugo razgovarao i moram reći da smo zajedno došli do zaključka da je najbolje po klub i po njega da ostane u Češkoj. Nažalost ima više zdravstvenih problema u obitelji, a i supruga mu je u drugom stanju, tako da bi bilo vrlo upitno koliko bi bio fokusiran na posao. Još prije desetak dana Plišek mi je nagovijestio mogućnost da zbog zdravstvenih problema u porodici odstupi sa mjesta šefa stručnog štaba. Obzirom da sam ga zamolio da konačnu odluku donese prije sjednice Upravnog Odbora, koja je zakazana za utorak 20.12. došlo je do razgovora i konačne odluke" izjavio je Selimović.

Češki stručnjak se ponudio da u budućnosti bude na pomoći klubu kada su u pitanju sponzori i pripreme, te po pitanju eventualnih angažmana igrača FK Sarajevo u Evropu.

Za sada nije poznato ko će naslijediti češkog stručnjaka, jedino je sigurno da imenovanja neće biti na sjednici Upravnog odbora FK Sarajevo koja će se održati sutra (utorak) 20.12.2011. godine jer će članovi Upravnog Odbora tek na toj sjednici dobiti i zvaničnu informaciju o Plišeku.

Kao mogući nasljednici spominje se nekoliko imena, a kako je to postala i praksa u posljednjih par godina među najozbiljnijim kandidatima je Husref Musemić. Većina navijača FK Sarajevo bi vjerovatno bila najsretnija kada bi upravo Musemić dobio priliku da ponovo vodi bordo tim, a da li će se to i desiti ostaje nam da vidimo u narednim danima.

direktni link
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Edin Pehlić nije više član FK Sarajevo - Sporazumni raskid ugovora između kluba i igrača.

Nakon godinu dana provedenih na stadionu " Asim Ferhatović- Hase" Edin Pehlić nije više igrač FK Sarajevo. Ugovor između igrača Edina Pehlića i kluba je sporazumno raskinut.

Pehlić se povrijedio pred kraj prošle sezone u susretu 23. kola Premijer lige protiv Olimpica, koji je odigran 23. aprila 2011. godine. Povreda koljena je spriječila Edina da zabilježi zvaničan nastup ove sezone i nije uspio da se nametne stručnom štabu. Moramo istači da je Edin Pehlić bio veoma korektan u pregovorima i da je oprostio klubu određena dugovanja.

Edin je do sada nastupao za tri kluba u svojoj igračkoj karijeri i to za FK Sarajevo, FBK Kaunas iz Litvanije i Partizan Minsk iz Bjelorusije. Odigrao je u bordo dresu 105 utakmica i postigao 15 pogodaka.

Ovim putem mu želimo sve najbolje u nastavku svoje igračke karijere i što brži povratak na teren.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Početak priprema FK Sarajevo - Prozivka igrača 11. januara

Odlaskom Jiržija Plišeka sa pozicije šefa stručnog štaba inicijalni termin za prozivku igrača FK Sarajevo zakazan za 4. januar pomjerena je za narednu sedmicu, tako da je novi termin srijeda, 11. januar 2012. godine. Istog dana planiran je svečani novogodišnji ručak, upoznavanje igrača sa planom priprema i sa ciljevima FK Sarajevo do kraja takmičarske sezone 2011/12.

- "U javnosti je stvorena slika da je Plišekovim odlaskom poremećen plan aktivnosti FK Sarajevo. Odlasci i dolasci trenera, kao i igrača, su u svijetu fudbala sasvim normalna stvar. Koliko sam upoznat, komisija koja je imenovana ispred Upravnog odbora FK Sarajevo u vezi prijedloga za novog trenera obavila je razgovore sa 5-6 potencijalnih kandidata, među kojima je sigurno ime novog šefa struke naše ekipe" -izjavio je Edim Hadžialagić, sportski direktor FK Sarajevo, koji je svim navijačima FK Sarajevo čestitao novogodišnje praznike.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Objavljen spisak U-19 reprezentacije BiH. - Među izabranicima selektora Karačića četiri igrača FK Sarajevo.

Selektor U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Toni Karačić, objavio je spisak igrača koje će provjeriti na selektivnom kampu u Međugorju.

Među pozvanim našli su se i četiri igrača omladinskog pogona FK Sarajevo. Poziv selektora Karačića su dobili Ismar Čomaga, Alaedin Varatanović, Adin Čiva i Alija Čulov.

Selektivni kamp traje od 9.1. do 12.1.2012. godine. Ovim putem našim talentima želimo mnogo uspjeha na selektivnom kampu u Međugorju.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Novi šef stručnog štaba FK Sarajevo- Dragan Jović !

Fudbalere Sarajeva od januara će voditi novi šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović.

Komisija za izbor novog šefa stručnog štaba FK Sarajevo u sastavu Munir Talović, Irfan Redžepagić i Dino Selimović je Upravnom Odboru FK Sarajevo dostavila izvještaj o radu komisije, te prijedlog o imenovanju novog šefa stručnog štaba FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo je danas (06.01.2012.) u popodnevnim satima potvrdio imenovanje Dragana Jovića na poziciju Šefa stručnog štaba bordo tima.

- "Finalni pregovori protekli su korektno, uspjeli smo naći zajednički jezik. Upravni odbor FK Sarajevo je dao svoju saglasnost na zvanično imenovanje Jovića na mjesto trenera bordo tima", rekao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo za fcsarajevo.ba.

Član komisije za izbor trenera prof. Munir Talović zahvalio se svim kandidatima na korektnosti i strpljenju.
- "Nije bilo lako donijeti konačnu odluku i prijedlog, jer smo u konkurenciji imali zaista vrlo kvalitetne stručnjake. Međutim, smatramo da g. Jović ima viziju i kvalitete koji se poklapaju sa našim ambicijama"- zaključio je Munir Talović.

Dragan Jović rođen je u Travniku 19.7.1963. godine. Njegovi najveći uspjesi u dosadašnjoj trenerskoj karijeri su osvajanje Premijer lige BiH (2008./09.) i Kupa BiH (2007./08.) sa ekipom HŠK Zrinjski iz Mostara. Prije Zrinjskog trenirao je ekipe Travnika i Posušja, a prije preuzimanja Sarajeva trenirao je ekipu Zvijezde iz Gradačca. Dragan Jović je vrlo ambiciozan i studiozan stručnjak, a važno je napomenuti da je prvi bosanskohercegovački trener koji je dobio UEFA "PRO" trenersku licencu.

Ovim putem želimo mu mnogo uspjeha na klupi FK Sarajevo i sigurni smo da će gospodin Jović opravdati očekivanja UO, kao i navijača bordo tima.

Prozivku igrača i prvi trening Dragan Jović obavit će u srijedu, 11. januara, a isti dan bit će upriličen i novogodišnji ručak uprave i igrača FK Sarajevo na kojem će biti prezentovan plan priprema, te ciljevi za ovu sezonu.

(Oficijalni sajt)
« Poslednja izmena: 07. Jan 2012, 06:53:01 od bojan.c »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Počele pripreme za proljetni dio sezone. - Dragan Jović danas izvršio prozivku.

U prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase je održana prva press konferencija FK Sarajevo u 2012. godini. Ispred kluba prisustvovali su Generalni direktor Dino Selimović, Sportski direktor Edim Hadžialagić i novi šef stručnog štaba Dragan Jović. Nakon press konferencije Dragan Jović, novi šef stručnog štaba FK Sarajevo, izvršio je danas prozivku na Koševu, s kojom su i zvanično počele pripreme bordo tima za proljetni dio sezone

"FK Sarajevo danas počinje pripreme za nastavak sezone. Očekujemo da će se na prozivci pojaviti 35 igrača. Što se priprema tiče, one će se odvijati u tri faze. Ekipa će do 30. januara raditi u Sarajevu, poslije toga ćemo sedam dana provesti u Hercegovini, nakon čega ćemo se vratiti u Sarajevo i ovdje ostati do 15. februara. Nakon toga pripreme nastavljamo u Medulinu, gdje ćemo ostati do 23. februara. Potom slijedi povratak u Sarajevo i posljednja pripremna utakmica pred nastavak prvenstva", rekao je Jović.

Jović je i prvog dana priprema saopštio termine prijateljskih utakmica koje će bordo tim odigrati u februaru – 1., 5., 9., 13. februara, dok će generalna proba biti 25. februara, pred sam početak druge polusezone. Još uvijek nisu poznati protivnici.

Igrački kadar FK Sarajevo će u ovom zimskom periodu pretrpjeti nekoliko izmjena. Ajdin Maksumić, Edin Pehlić i Damir Hadžić su napustili klub, ali oni neće biti posljednji. Osim raskida ugovora, spominje se i prodaja četiri ili pet igrača od kojih su neki bili nosioci igre Bordo tima u prvom dijelu sezone.

"Da ne bismo stvorili pritisak na igrače koji idu na probe u druge klubove ili koji imaju gotovo dogovorene transfere, mi u sljedećih sedam dana nećemo razgovarati o eventualnim pojačanjima. Sačekat ćemo da se riješi njihov status, a mi već imamo ideje o tome ko bi ih mogao zamijeniti ukoliko nas napuste. Od 20. januara krećemo u realiziranje dogovora o eventualnim transferima, a tada ćemo početi tražiti i potrebna pojačanja, jer naš minimalni cilje je izlazak u Europu.", objasnio je Jović.

Nakon Jovića novinarima se obratio Dino Selimović koji je govorio o medijskim napisima o FK Sarajevo.

"Prije svega, moram istaći da nije uredu reći da je od Sarajeva ostalo samo ime. Mi imamo igrače, uposlenike, stadion i navijače. To je puno više od imena. Ne znam zašto se pokušava stvoriti slika da smo u nekoj bezizlaznoj situaciji. Nama se događa ono što se uobičajeno događa u fudbalu, a to je da treneri, igrači i uposlenici ponekad odluče da ne nastave saradnju sa ustanovom u kojoj rade. Bivši trener Jirži Plišek nas je obavijestio u decembru da neće više voditi klub, a mi smo našli najbolju moguću zamjenu. Primarni cilj transfer-liste su finansije, ali to nije jedini razlog. Do sada smo imali 38 igrača na platnoj listi. To je apsolutno neodrživo. Dovođeni su i novi igrači jer oni koji su već bili u klubu nisu mogli zadovoljiti potrebe kluba. Došlo je vrijeme da nekih 15 - 20 igrača napuste klub. Obavili smo razgovore sa svima, neki su sporazumno otišli, neki su se ljutili, neki ne. Raskidom ugovora sa samo tri ili četiri igrača ćemo uštedjeti 100.000 KM godišnje. Taj novac ćemo uložiti u mlade igrače. Raskidanjem ugovora sa još sedam igrača smo uštedjeli 300.000 KM. To je potez za pohvalu. Moram reći da FK Sarajevo nikad neće biti usputna stanica nekim igračima. To smo im dali do znanja. Neki od njih su privatno dogovarali transfere i nisu bili korektni. Sada imamo ponude za nekih pet ili šest igrača. Nadam se da ćemo ostvariti barem dva kako bismo mogli funkcionisati. Trener se nada da će neki od nosilaca igre ostati u klubu", rekao je Selimović.

Jović je rekao da će njegov pomoćnik, odnosno prvi trener, biti Esad Selimović, te je najavio da će klub angažirati trenera specijalistu za kondiciju.

Prisutne novinare je zanimala situacija vezana za nedolazak napadača Alena Škore, iako je postigao dogovor sa FK Sarajevo. Odgovor novinarima je dao Dino Selimović

"Alen Škoro je počeo pregovore sa FK Sarajevo tokom mandata bivšeg direktora Suada Muzurovića prošlog ljeta. Tada su bili dogovoreni svi uslovi, no čekali su se njegovi papiri iz Meksika. To je razlog što već tada nije potpisan ugovor. Zbog velike želje naših navijača da Škoro ponovo zaigra u bordo dresu, nova uprava je počela pregovore sa njim. Početkom decembra smo dogovorili detalje i u medijima objavili da je dogovor postignut. Sve je bilo uredu do odlaska Plišeka. Škoro nam je tada rekao da želi sačekati i vidjeti razvoj situacije prilikom izbora novog trenera. Nakon praznika Alen nas je kontaktirao i rekao da ne vjeruje u šampionske mogućnosti ove ekipe, da je situacija u klubu napeta i da nije spreman na pritisak publike kojem bi bio izložen. Nije uredu što je očito sve vrijeme pregovarao s drugim klubovima. Meni je razočaravajuće da neko pored matičnog kluba odabere trećeligaša iz Austrije.", jasan je bio direktor FK Sarajevo.

Osim Škore, Generalni direktnor Dino Selimović se osvnuro i na situaciju Damira Hadžića, koji je također napustio klub.

"Veliki je pritisak navijača zbog Damira Hadžića. On je bio lojalan ovom klubu i donio nam je puno radosti. Na osnovu toga je primao platu, a igrao je vrlo malo. Bili smo korektni. Obećavani su mu ugovori, međutim, nakon analize smo shvatili da ne možemo računati na njega kao na igrača. Ponudili smo mu opciju da radi kao naš skaut. O tome se još uvijek nije izjasnio", rekao je Selimović.

Na kraju je Dragan Jović rekao da u klubu ima problema, ali i da ima mnogo više potencijala nego je očekivao.

"Iskreno, ima više problema nego sam očekivao, ali i više potencijala. Vidim grupu ljudi, izvanrednih operativaca s kojim brzo rješavam probleme. Želim napraviti selekciju u miru, bez žurbe. Moram reći da su ovi igrači nepravedno potcijenjeni i siguran sam da će svoj kvalitet dokazati u nastavku sezone", poručio je Jović.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Iznenadna odluka bivšeg napadača - Po titulu bez Škore

Iako je početkom decembra 2011. godine postignut dogovor i nakon što su iz uprave FK Sarajevo čekali potpis Alena Škore na dvoipogodišnji ugovor, ipak u 2012. godini Alen Škoro neće nositi dres Sarajeva. Naime, nakon odlaska šefa stručnog štaba Jiržija Plišeka, Škoro je želio sačekati odluku o izboru novog trenera, a danas (09.01.2012. godine) je obavijestio direktora FK Sarajevo da je ipak odlučio da neće potpisati za tim sa Koševa.

- "Razumijemo odluku Alena Škore jer naša liga još uvijek nije na tom nivou da može parirati inostranim ponudama. Danas me je Alen kontaktirao iz Austrije i rekao da čeka konačan dogovor u vezi angažmana u inostranstvu. Imali smo konkretan dogovor, Klub je pristao na sve njegove uslove, tako da vjerujem da je u pitanju finansijski bolja ponuda. O detaljima nas nije izvjestio" -kazao je direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Direktor kluba je dodao da je Alen svjestan da godinu dana nije u takmičarskoj formi, te da trenutno nije spreman na pritisak navijača FK Sarajevo, jer zna da bi se od njega mnogo očekivalo u nastavku sezone.

- "Alen je dosta otvoreno razgovarao sa mnom. Smatra da ova ekipa nije u stanju osvojiti titulu, s čim se ja ne slažem. Također je dodao da ne poznaje momke iz ekipe, tako da su to sve elementi koji su uticali na njegovu odluku. Nudio sam mu i poziciju u klubu nakon završetka karijere..." -zaključio je Selimović.

Sigurni smo da ostaje žal kod svih simpatizera FK Sarajevo što neće gledati Alena Škoru na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović, a ovim putem mu želimo sve najbolje u nastavku karijere.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
IN MEMORIAM: Svetozar Vujović (1940 - 1993).- Prije 19 godina, umro je Svetozar Vujović. Ikona FK Sarajevo.

Svetozar Vujović je jedan od rijetkih ljudi koji su za Sarajevo bili vezani i srcem i dušom. Rođen je 3. marta 1940. godine u malom mjestu Bajci, pored Bileće, a već u djetinjstvu se sa roditeljima doselio u Sarajevo. Fudbalom se počeo baviti 1957. godine, kada je pristupio juniorima Radnika iz Hadžića, a već dvije godine kasnije počela je njegova bordo priča. U ljeto 1959. godine, Vujović postaje član FK Sarajevo u kojem je ostao sve do kraja života i to u tri uloge, igrača, tehničkog referenta i direktora.

Za prvi tim Sarajeva je 19. juna 1960. godine, u posljednjem prvenstvenom kolu, na gostovanju kod Radničkog u Beogradu (4:4), kada je u finišu meča zamjenio standardnog prvotimca Ivicu Mioča. Već u idućoj sezoni, Vujović se nametnuo treneru Brozoviću i postao je nezamjenjiv prvotimac. Iako još dvadesetogodišnjak, sa ukupno 21 odigranom utakmicom bio je drugi najstandardniji prvotimac te sezone. Ni promjena trenera nije puno utjecala na njegove sjajne igre.

Dolaskom Ratomira Čabrića, Vujović je i dalje ostao prvi izbor na beku, a najbolja nagrada za sjajne partije stigla je 1962. godine, kada je pozvan u mladu reprezentaciju Jugoslavije, za koju je ukupno upisao dva nastupa. U oktobru 1963. godine, stigla je i kruna karijere, kada je na njegovu adresu stigao poziv za prijateljsku utakmicu „A“ timova reprezentacija Jugoslavije i Rumunije. Iako su mu mnogi predviđali veliku reprezentativnu karijeru, njegov patološki strah od visine, ga je spriječio da se ustali na bekovskoj poziciju reprezentaciji. Vujović je plavi dres oblačio u 8 navrata, a u dva susreta je na bekovskoj poziciji igrao u tandemu sa još jednim prvotimcem Sarajeva, Mirsadom Fazlagićem. Zbog straha od visine, Vujović je morao odbijati pozive selektora Lovrića, pa ga je ovaj odlučio skroz prekrižiti, pa zbog toga, nakon Olimpijskih igara 1964. godine, više nije nastupao za državni tim.

Vujović je, iako sa samo tri nastupa, bio i član prve šampionske generacije Sarajeva. Naime tada je prva dva susreta morao preskočiti radi isključenja u posljednjem kolu prethodne sezone, a nakon što je nastupio i iduća tri susreta, skupa sa prvim golmanom Muftićem se morao pozdraviti sa saigračima, jer su otišli na obavezno jednogodišnje odsluženje vojnog roka. Sarajevo, koje su već ranije napustili Ristić i Mušović (otišli u Hajduk), a povrijedili se Ferhatović i Biogradlić, niko nije ozbiljno shvatao, što je bordo tim na najbolji mogući način iskoristio i osvojio šampionsku titulu.

Nakon povratka iz JNA, Vujović je zaigrao na poziciji centarhalfa, sa kapitenskom trakom u ruci. Posebno priznanje mu je stiglo u ljeto 1970. godine, kada je izabran za Predsjednika savjeta profesionalnih fudbalera Jugoslavije. Ipak sve češće povrede, primorale su ga da dosta rano počne razmišljati, pa je u jesen iduće godine i definitivno okačio kopačke o klin.

Karijeru je završio u jesen 1971. godine, a ukupno u dresu Sarajeva je odigrao 300 zvaničnih utakmica, te postigao 3 gola. Računajući i nezvanične utakmice, Vujović je bordo dres oblačio 444 puta, po čemu je drugi igrač sa najviše nastupa za Sarajevo, nakon legendarnog Ibre Biogradlića.

Poslije završetka igračke karijere, dvije godine je obavljao posao tehničkog referenta ekipe, a 1974. godine izabran je za direktora FK Sarajevo. Tu poziciju je časno i pošteno obavljao punih 18 godina, tačnije sve do početka agresije na našu zemlju. Njegov jedini cilj je bio da od Sarajeva napravi renomiran Klub, a poznat je bio i po tome što je uvijek i na svakom mjestu branio interese kluba, igrača i navijača. Ni u najtežim trenucima za grad i klub, Vujović nije napuštao svoje Sarajevo. Ostao je i sanjao o tome kada će momci u bordo dresovima ponovo istrčati na Koševo. Ipak to nije dočekao, 16. januara 1993. godine je prestalo da kuca njegovo srce. Srce koje je 35 godina kucalo samo za Sarajevo.

-tekst preuzet sa www.fksinfo.com
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Adin Džafić napušta FK Sarajevo.- Sporazumni raskid ugovora između kluba i igrača.

Nakon samo pola godine provedenih na stadionu "Asim Ferhatović- Hase" Adin Džafić napušta FK Sarajevo.

Poslije saobraćajne nesreće, u sredini jesenjeg dijela prvenstva, Džafić se nije uspio vratiti na teren do kraja polusezone. Povreda skočnog zgloba je također razlog zbog kojeg Adin nije uspio da se nametne stručnom štabu. 22-godišnji napadač nije bio zadovoljan svojom minutažom u bordo dresu tako da je ugovor između igrača i kluba sporazumno raskinut.

Adin Džafić je do sada nastupao za četiri kluba u svojoj igračkoj karijeri i to za FK Sarajevo, FK Velež Mostar, NK Čelik Zenica i HNK Cibalia Vinkovci iz Hrvatske. Odigrao je u bordo dresu 7 utakmica i postigao 1 pogodak. Ovim putem kolektiv FK Sarajevo želi Adinu sretan i uspješan nastavak igračke karijere.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 256 257 259 260 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.