Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 254 255 257 258 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: FK Sarajevo - Jedan grad, jedan klub !!!  (Pročitano 269261 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
12. kolo Premijer lige BiH - FK Sarajevo FK Olimpic 2:0 (0:0) Pobjeda našeg tima u malom gradskom derbiju.

Fudbaleri Sarajeva su u malom gradskom derbiju savladali Olimpic (2:0).

Prvo poluvrijeme otvorio je Emir Obu�?a ve�? u četvrtoj minuti utakmice. Golman Fejzi�? je bio na mjestu. 5 minute kasnije Sesar iz slobodnog udarca šutira ali je Fejzi�? odbranio njegov udarac.
Nakon nekoliko poluprilika, velika prilika za Sarajevo u 24. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju Obu�?a je pogodio mjesto gdje se sastavljaju prečka i stativa. Sarajevo je nastavilo napadati na gostuju�?i gol. U 36. minuti Kojaševi�? je odlično uposlio Obu�?u, koji izlazi sam pred Fejzi�?a, ali golman gostiju u situaciji �??jedan na jedan�?� izlazi kao pobjednik.

Sarajevo je drugo poluvrijeme otvorilo agresivno. To se isplatilo ve�? nakon tri minute igre u drugom poluvremenu. �?omor je odlično centrirao za Obu�?u, koji uspijeva da savlada gostuju�?eg golmana Fejzi�?a. Nakon 60 minuta igre Harba je propustio priliku za izjednačenje. Emir Obu�?a u 65 minuti eurogolom udvostručuju prednost bordo tima - sjajna simbolika, obzirom da je klub sa Koševa samo nekoliko dana ranije proslavio 65. godina postojanja.

Nastavak utakmice su igrači Sarajeva smireno priveli kraju. Treba izdvojiti detalj iz 76. minute, kada je Muharemovi�? na asistenciju Pljevljaka pogodio stativu, da bi Harba u nastavku akcije šutirao preko gola.

Navijači Sarajeva, Horde zla, su tokom svih 90 minuta pružali gromoglasnu podršku našim igračima. Ponovu su bili naš dvanaesti igrač i nekoliko puta su digli sve gledaoce večerašnjeg susreta na noge. Zaista je šteta što je odluka Komiteta za normalizaciju N/FS BiH još na snazi, što znači da Horde zla ne�?e mo�?i organizovano do�?i na vječiti derbi na Grbavicu, koji je na rasporedu naredne subote.

Sarajevo �?? Olimpic 2:0

Strijelci: 1:0 Obu�?a u 49, 2:0 Obu�?a u 65. minuti.
Gledalaca: 3.000.
Sudija: Midhat Arnautovi�? (Tuzla).
Žuti kartoni: Beloševi�? (Sarajevo), Regoje, Osmani (Olimpic).

SARAJEVO: Adilovi�?, �?omor, Beloševi�?, Dupovac, Torlak, S�?epanovi�?, Sesar (od 88. Bajraktarevi�?), Sulji�? (od 81. Hadži�?), Kojaševi�? (od 90 Handži�?), Obu�?a, Haski�?. Trener: Jirži Plišek.

OLIMPIC: Fejzi�?, Rizvanovi�?, Osmani, Regoje, Suljevi�?, Vidovi�?, Kiso, Đuri�?, Harba, Muharemovi�?, Rašči�? (od 71. Pljevljak). Trener: Nedim Jusufbegovi�?.

( Oficijalni sajt )
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Vahidin Musemić - 300 utakmica u bordo dresu. 29.10.1946 rođena još jedna legenda sa Koševa

Vahidin Musemić rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji.

Fudbalsku karijeru počeo je u Sarajevu 1962. godine. Prvi trener bio mu je Dobrivoje Zivkov. Vježbao je pod stručnim okom trenera Franje Lovrića, Abdulaha Gegića, Miroslava Brozovića, Srdoljuba Markusevića, selektora Rajka Mitića, Vujadina Boskova i Miljana Miljanića. U podmlatku Sarajeva postigao je deset golova na jednoj utakmici.

U dresu Sarajeva debitovao 1963. godine. Prvu prvenstvenu utakmicu odigrao je protiv Partizana na Koševu 1965. godine. Pobjedio je Partizan sa 3:1! Za Sarajevo je odigrao 300 utakmica i postigao 300 golova! U dresu reprezentacije Jugoslavije debitovao je 6. aprila 1968. u Marseju protiv Francuske 1:1, bio je strijelac gola za Jugoslaviju. U dresu reprezentacije odigrao je 18 utakmica.

Dvije godine igrao je u ekipi Nice iz Francuske. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1968. godine.

Zbog povrede je svoju fudbalsku karijeru rano završio.

Vahidin Musemić jedna je od istinskih legendi FK Sarajevo kojoj ovim putem čestitamo rođendan!

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Potpisan sponzorski ugovor sa Bosna-Sunce osiguranjem Zdravstvene usluge za igrače Sarajeva u Poliklinici Sunce

Danas je FK Sarajevo potpisao jedan vrijedan sponzorski ugovor. Tim sa Koševa je potisao ugovor sa Bosna-Sunce osiguranjem u vrijednosti od 30.000 KM. Ispred bordo tima prisustvovali su direktor, Dino Selimović, te član Uprave Maid Delić, koji je najzaslužniji za potpis ovog ugovora. Ispred BSO prisustvovali su Jasna Jukić Frljak, te Taib Delić.

Kao poklon za 65. rođendan upravo će poliklinika BSO do kraja sezone pružati zdravstvene usluge igračima Sarajeva.

"Velika nam je čast sponzorirati FK Sarajevo, najveći i najuspješniji bh. klub. Sponzorski ugovor vrijedan 30.000 KM je lijep poklon za 65. rođendan kluba", izjavila je Jasna Jukić Frljak.

"Zadovoljstvo nam je što ćemo biti u mogućnosti pomoći FK Sarajevo. Naša klinika može zadovoljiti sve standarde sportske medicine. Moram reći da nam je čast staviti se na uslugu fudbalerima ovog kluba", rekao je Taib Delić.

Okupljenim novinarima se obratio i generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

"Želim se zahvaliti BSO, kao i Maidu Deliću, glavnom posredniku ovog ugovora koji će osigurati vrhunske usluge našim fudbalerima, pobrinuti se za njihovo zdravlje i sigurnost. Vjerujem da će igrači FK Sarajevo to opravdati dobrim igrama na terenu, kao i rezultatima", izjavio je Selimović.

Jirži Plišek, trener Sarajeva i igrači, nisu mogli prisustvovati pres konferenciji zbog treninga, tako da je Selimović odgovarao na pitanja vezana za utakmicu četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca.

"Ne mogu komentarisati strategiju i igru tima, to je posao trenera. Međutim, očekujem pobjedu od dva razlike kako bi mirno dočekali revanš. Igramo tri utakmice sa Borcem u mjesec dana, a u međuvremenu i sa Željezničarom, tako da će trener odlučiti na koje utakmice se treba posebno fokusirati", rekao je Selimović.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
1/4 finale kupa BiH : FK Sarajevo 0 - 0 FK Borac . Bez postignutog gola u Banja Luku

Prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH između Sarajeva i Borca završena je bez golova. Ovim rezultatom svakako su zadovoljniji Banjalučani koji su uspjeli sačuvati mrežu.

Prvu veliku šansu imao je Haskić u 14. minuti. Nakon jednog kornera šutirao je glavom, ali je njgeov udarac na zaustavio Stupar. U nastavku akcije Obućin udarac sjajno brani Avdukić. Tri minute kasnije, Haskić je ponovo šutirao, ali je Avdukić ponovo bio na mjestu.

U 21.minuti zaprijetio je Borac. U šansi se našao Vidaković, ali je slabo šutirao. Njegov udarac zaustavio je Adilović. Sarajevo je do kraja prvog poluvremena napadalo, ali mreža gostiju je ostala netaknuta.

Prvu šansu u drugom poluvremenu vidjeli smo tek u 62. minuti. U šansi se našao Bajraktarević, ali njegov udarac odbranio je Avdukić. Nakon ulaska u igru , bivši igrač FK Sarajevo, Sead Bučan je u 74. minuti imao šansu, ali Adilović je sjajno odbranio. Do kraja su bordo tim je napadao ,ali nije uspio postići pogodak.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, zahvalili bih se Sarajevu na gostoprimstvu, imali su incijativu, željeli su pobjedu, a mi smo ostvarili svoj cilj. Želio bih reći kako mislim da je gol Bučana regularan i ne bih više ništa komentarisao", rekao je Velimir Stojnić.

„Bila je to teška utakmica. Imali smo svoje prilike, ali nismo uspjeli postići gol. Mislim da su šanse i dalje 50:50. Zadovoljan sam igrom, ali imamo nedostatke neke u napadu da realizujemo šanse, kojih puno imamo“, kazao je trener FK Sarajevo Jiri Plišek.

Sarajevo – Borac 0:0

Stadion Koševo. Gledalaca: 2.500. Sudija: Vladimir Dominković. Strijelci. Žuti kartoni: Bajraktarević (Sarajevo) Maksimović, Marković, Mikić, Raspudić (Borac)

SARAJEVO: Adilović, Čomor, Belošević, Duovac, Torlak, Bajraktarević (od 79. K. Handžić), Sesar (od 73. Šćepanović), Suljić (od 76. H. Handžić), Kojašević, Obuća, Haskić.

BORAC: Avdukić, Marković, Stupar, Kajkut, Raspudić, Maksimović, Vidaković (od 71. Bučan), Sakan, Mikić, Žarić, Krunić.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
13. kolo Premijer lige BiH FK Željezničar 1 – 0 FK Sarajevo Poraz bordo tima u vječitom derbiju

Završen je još jedan vječiti derbi. Domaćin je pobijedio autogolom Dilavera Zrnanovića iz 33. minute. Nakon ubačaja Benjamina Čolića s desene strane, Zrnanović je bio najviši u skoku i prebacio loptu glavom preko Adija Adilovića za pobjedu domaćina. Bilo je to sve što vrijedi izdvojiti iz prvog dijela utakmice.

Drugo poluvrijeme počinje prijetnom po gol FK Sarajevo. U 48. minutu prvo je Gerhard s 20-tak metara odlično šutirao, ali je Adilović još bolje intervenisao. Minutu kasnije Obuća je bio je u odličnoj šansi, najboljoj za Sarajevo u toku cijele utakmice, ali se Gušina mreža nije tresla. U 62. minutu Svraka je propustio „zicer“.

U 74. minutu, nakon što je odlično izbjegao ofsajd zamku, Eldin Adilović se stuštio ka golu Sarajeva, sustigao ga je u kaznenom prostoru Čomor i srušio. Tomslav Čuić, nakon što je pokazao na bijelu tačku, Čomoru je pokazao put u svlačionicu.

Zeba nije uspio zabiti svoj prvi gol u vječitom derbiju. Njegov udarac sa bijele tačke odbranio je odlični Adi Adilović. Nakon što su ostali sa igračem manje igrači Sarajeva su teško dolazili u situaciju da ugroze gol Željezničara.

Amara Osim je nakon utakmice kazao:

„Dva jaka osjećaja imam. Prvo poluvrijeme bilo je tanko k´o lizalo, ne znam zašto, a opet s druge strane zadovoljan sam jer smo pobijedili“. Poklopile su se neke stvari, jer smo bili u seriji pobjeda. Trebalo je nastaviti taj naš odličan niz protiv najjačeg protivnika. Nismo ih dobili dvije i po godine, pritisak je bio veliki, mi sa navijačima, a oni, k´o bez navijača",

Jirži Plišek je nakon utakmice kazao :

„Čestitam Želji na pobjedi. Mi smo imali svoje šanse, nismo ih iskoristili. Željo je zabio taj gol. Imali su puno sreće kod tog gola, a dobio sam informaciju da je trebao biti sviran faul u toj akciji. Šta je, tu je, izgubili smo ovu utakmicu, spremamo se za naredne“.

Željezničar – Sarajevo 1:0

Stadion Grbavica. Gledatelj: 12.000. Sudac: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Strijalac: 1:0 Zrnanović (33. autogol). Žuti kartoni: Gerhardt, Jamak (Željezničar), Čomor, Sesar, Suljić (Sarajevo). Crveni karton: Čomor (74. drugi žuti).

SARAJEVO: Adi Adilović, Čomor, Zrnanović, Torlak, Belošević (od 87. H. Handžić), Šćepanović, Sesar, Suljić (od 64. Hadžić), Kojašević, Haskić i Obuća. Trener: Jirži Plišek.

ŽELJEZNIČAR: Gušo, Čolić, Vasilić, Bogičević, Kvesić, Gerhard, Jamak, Svraka, Bešlija (od 75. Smajić), Zeba (od 90. Stanić), Eldin Adilović (od 81. Selimović). Trener: Amar Osim.

(Oficijalni sajt)
« Poslednja izmena: 19. Dec 2011, 07:43:14 od bojan.c »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Općina Centar pomaže rad FK Sarajevo. Načelnik Dževad Bećirević posjetio naš klub.

U prostorijama FK Sarajevo(Maršala Tita 38 B) 9. novembra 2011. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor FK Sarajevo Dino Selimović potpisali su protokol o realizaciji granta iz budžeta Općine Centar za podršku Fudbalskom klubu ´´Sarajevo´´.

Radi se o iznosu od 15.000 KM koje je Općinsko vijeće Centar na 32. redovnoj sjednici, održanoj 27. oktobra 2011. godine, u okviru usvojenih izmjena i dopuna ovogodišnjeg budžeta, izdvojilo za aktivnosti obilježavanja 65. godišnjice ovog sportskog kluba i subvencioniranje troškova sportskih priprema.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Bećirević je kazao da, u ovim teškim vremenima, Općina pomaže rad FK Sarajevo koliko joj to dozvoljavaju mogućnosti te da je donacija rođendanski poklon Općine Centar ovom klubu za proslavu jubileja postojanja.

Direktor Dino Selimović se, u ime FK Sarajevo, zahvalio na donaciji Općine Centar na čijem području je smještena uprava i stadion kluba.

´´Tokom proteklih godina Općina Centar se pokazala kao veliki prijatelj našeg kluba, čime se svrstava u članstvo Bordo prijatelja bez čije pomoći bi bilo otežano funkcionisanje Kluba.´´, kazao je Selimović i dodao da nova uprava kao prioritet ima za cilj razvoj omladinskog pogona talentovanih mladih igrača koji će biti ponos FK Sarajevo.

Nakon potpisivanja protokola Selimović je načelniku Bećireviću, kao simboličan znak pažnje, uručio prigodne poklone iz novootvorenog Fan Shopa ovog kluba.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Bordo Fan Shop - Posjeti nas u Maršala Tita 38b

U prostorijama FK Sarajevo, Maršala Tita 38 B, na I spratu se nalazi pravi raj za sve simpatizere našeg kluba. Riječ je o Fan Shopu koji je počeo sam radom 24.10.2011. godine.

Trenutno u Fan Shopu možete kupiti :

Bijele i bordo dukserice - 30, 35 KM, četiri vrste majica kratkih rukava - 15 KM, polo majicu kratkih - 30 KM kao i polo majicu dugih rukava - 35 KM, bijeli i bordo europa League T- Shirt - 10 KM, kravata - 17 KM, set u kojem dođu kravata i olovka - 25 KM, podloga za miš - 5 KM, bedž - 1 KM, šolje sa vrečicom - 12 KM, linijar - 3 KM, upaljač - 3 KM, vezice - 3 KM, zastavica - 5 KM, razni privjesci - 3 KM, olovka - 3 KM, šal - 10 KM, žeton - 2 KM, čaša za olovke - 3 KM , šnala za novac - 5 KM, kišobran - 20 KM, miris - 2 KM, razglednice set - 2 KM, razglednice - 1 KM.

U narednom periodu u Fan Shop dolaze novi Lescon dresovi, novi šalovi, lopte, šoljice, zastave, satovi (stolni, zidni) i paketići za novu godinu. U pripremi je i online web shop, putem kojeg se moći rezervisati i naručiti artikli iz ponude za isporuku u BiH, ali i inostranstvu za sve ljubitelje bordo boje van granica BiH.

Prostorije shopa su otvorene radnim danima u terminu od 10:00 do 17:00 sati, subotom od 10 do 13 sati.

Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Nade bordo tima - Jesenji naslov kadetima Sarajeva

Odigrano je 14. kolo omladinske Premijer lige BiH u kojem su kadeti FK Sarajevo potvrdili titulu jesenjih prvaka. Rezultat je veći time što u dosadašnjih 14. kola nisu doživjeli niti jedan poraz.

- "U Gradačcu nismo bili kompletni. Imali smo dosta povrijeđenih igrača, a većina ih je bila i jako umorna. Nažalost nismo uspjeli nastaviti pobjednički niz, ali je bitno da smo ostali na vrhu tabele. Prvi je put smo ove sezone gubili i morali stizati rezultat. Igrama do sada smo zadovoljni, ali ima još dosta da se igra. Momci dobro treniraju, a posebno bih izdvojio Busovića, Plakala i Farisa Handžića" - kazao je trener kadeta Muhidin Dido Tekseredžić.

Najbolji strijelac naših kadeta u jesenjem dijelu lige je Elvir Hamzić sa 10 postigunutih golova, a u 14 utakmica ostvarili su 10 pobjeda i 4 puta remizirali sa protivnikom.

Ovim putem Uprava i rukovodstvo FK Sarajevo čestita našim kadetima na prikazanoj igri i ostvarenim rezultatima, uz želju da na kraju sezone u Maršala Tita 38b donesu novi trofej!

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Podrška Upravi i rukovodstvu Kluba - LIKVAL novi partner FK Sarajevo

Reprezentativnu pauzu rukovodstvo FK Sarajevo iskoristilo je za finaliziranje nekoliko novih sponzorskih ugovora, čime se potvrđuje novostvorena pozitivna atmosfera tima sa Koševa kada je u pitanju konsolidacija poslovanja.

"LIKVAL" d.o.o. Sarajevo je jedan od malobrojnih domaćih proizvodača deterdženata i sredstava za pranje koji su namjenjeni širokoj potrošnji, specijalnim potrošačima i industriji. Od startne proizvodnje samo jedne vrste deterdženata i dvije varijante pakovanja, današnju njegovu ponudu čini preko 100 vrsta proizvoda iz linija praškastih i tečnih deterdženata, sredstava za pranje, ličnu i kućnu higijenu.

Direktor kompanije LIKVAL d.o.o. Emir Mešević povodom ovog aranžmana je izjavio:
- "Saradnja FK Sarajevo i "LIKVAL" d.o.o. je pokazatelj društvene odgovornosti naše kompanije. Ovaj sponzorski ugovor pokazuje želju aktivnog pomaganja razvoja sporta u Bosni i Hercegovini. FK Sarajevo ostvaruje zavidne rezultate, nacionalnog i internacionalnog karaktera, i najbolji je partner za sponzorstvo ovog tipa." - kazao je Mešević.

Ispred FK Sarajevo direktor Dino Selimović posebno je sretan zbog dijela saradnje koji se odnosi na co-branding, odnosno liniju proizvoda koju LIKVAL i FK Sarajevo planiraju pokrenuti iduće godine.

- "Firma "LIKVAL" d.o.o. će pripremiti i liniju brendiranih proizvoda FK Sarajevo koji će se naći u Fan Shopu, ali i na policama tržnih centara širom BiH, čijom će se prodajom direktno pomagati klub. Plan ovog rukovodstva i Uprave je kreiranje mreže lojalnih kupaca, ujedno članova našeg Kluba, koji će po različitim osnovama ostvarivati pogodnosti i popuste kupovinom pojedinih proizvoda, a istovremeno direktno pomagati rad i funkcionisanje FK Sarajevo" - zaključio je Selimović.

Koristimo priliku da sve svoje navijače i simpatizere pozovemo da nastave koristiti i kupovati proizvode sponzora našeg Kluba.

(Oficijalni sajt)
« Poslednja izmena: 19. Dec 2011, 07:48:20 od bojan.c »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
RED ISSUE u posjeti našem klubu - Sjećanje na veliku utakmicu Manchestera i Sarajeva

U mjesecu novembru 1967. godine FK "Sarajevo" ugostio je veliki Manchester United. Prvi susret odigran je na Koševu 15. novembra 1967. godine, a na stadionu je bilo prisutno oko 45 hiljada gledalaca. Pored brojnih prilika koje su imali Prljača, Musemić, Šiljkut i Fazlagić mreže su mirovale (završeno 0-0).

U znak sjećanja na ovu veliku utakmicu u posjetu FK Sarajevo došao je novinar časopisa navijača Manchester Uniteda "RED ISSUE" koji je razgovarao sa legendom našeg kluba Vahidinom Musemićem. Zaista nam je drago što tako veliki klub i pristalice istog poklanjaju toliko pažnje utakmici koju je naš klub odigrao prije 44 godine, a koja je po nekim detaljima bila vrlo karakteristična za veliki United.

- "Naše gostoprimstvo je naročito iznenadilo igrače najvećeg kluba sa otoka. U to vrijeme za Manchester United su igrali dva ponajbolja igrača u historiji tog kluba, Best i Charlton. Zaista je bilo čast igrati protiv tih igrača, ali je i bila čast nositi dres Sarajeva u tom periodu i biti dio tog spektakla. Ostaje žal za poništenim golom na Koševa jer sam siguran da bi taj gol značio prolaz dalje. Manchester United je te godine osvojio ovu internacionalnu titulu i njihov trener kao i igrači govorili su da im je utakmica protiv FK Sarajevo bila najteža u cijelom takmičenju. Za Sarajevo su igrala tada tri reprezentativca Jugoslavije. Zajedno sa ostalim članovima reprezentacije sam pobijedio Engleze 1968. godine u Italiji. U oba susreta mene je čuvao njihov štoper, ali i na Koševu i u Firenci sam uspio postići gol. Nažalost gol na Koševu nije priznat". - kazao je Vahidin Musemić u razgovoru za "Red Issue".

Također se i Fuad Muzurović, danas član Upravnog Odbora FK Sarajevo, prisjetio velike utakmice protiv "crvenih vragova".

- "To su dani i utakmice koje je svako od nas prepričao sto puta. Svaku šansu, finesu i atmosferu. S nemalim ponosom i uvijek sa posebnim emocijama. Živjeli smo prekrasne dane. Bili smo odlična ekipa. Dobro se sjećam da smo na Koševu prezentirali sjajnu predstavu i da smo igrali sa igračem manje, jer je Boško Prodanović zadobio povredu, a nije bilo mogućnosti izmjene. Samo je statirao na travnjaku" - kazao je popularni Dajdža, koji je jedno vrijeme obavljao i funkciju selektora nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

- "Koševo je bilo puno, prema nekim podacima bilo je prisutno oko 45 hiljada gledalaca. Imali smo podršku iz svih dijelova bivše države. Ta mi se slika urezala za sva vremena. Korektno smo dočekali Engleze, i sami su bili iznenađeni našim gostoprimstvom. Mnogi su govorili da je jedna lopta koju je uputio Vahidin Musemić završila u golu, ali sudija nije mislio tako. Gosti su bili prezadovoljni remijem. Kada retrospektivno pogledam možda smo sličnu atmosferu još samo imali u duelu sa HSV-om".- dodao je Muzurović.

U uzvratnom susretu Manchester je sa 2-1 savladao bordo tim i tako prošao dalje, sve do titule šampiona Evrope.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 254 255 257 258 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.