Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 253 254 256 257 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: FK Sarajevo - Jedan grad, jedan klub !!!  (Pročitano 269329 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Nedelja kad je otiš'o Hase...

" Na današnji dan, 16. oktobra 1966. godine, Hase je odigrao svoj posljednji meč. "

Iako je dobro poznato da čuvena istoimena pjesma kultnog sarajevskog benda, Zabranjenog pušenja, predstavlja metaforu, te da govori o drugoj osobi, mnogi su ipak opšte prihvatili činjenicu da se Asim Ferhatović Hase od bordo dresa s brojem 9, oprostio upravo te majske nedjelje protiv Osijeka. Ali ipak nije baš tako bilo.

Asim Ferhatović Hase je svoj posljednji susret u dresu Sarajeva odigrao upravo na današnji dan prije punih 45 godina. Naime, Sarajevo je u okviru osmog kola Prve savezne lige gostovalo na Kantridi, gdje je kao lider Prvenstva, sa bodom više od drugoplasirane Vojvodine, bilo gost Rijeke.

Bordo tim je utakmicu započeo u slijedećem sastavu: Sirćo, Fazlagić, Bajić, Jesenković, Biogradlić, Muzurović, Prodanović, Musemić, Ferhatović, Prljača, Antić. Sarajevo je tako već od prvog minuta krenulo s jednim ciljem, da ostvari pobjedu, a već u 3. minuti bilo je 0:1. Ferhatović je sjajno proigrao Fazlagića, koji loptu sustiže kod korner linije, te je oštrim centaršutem ubacuje u šesnaesterac golmana Jantoljaka, gdje pronalazi Vahidina Musemića koji visoko skače i glavom pogađa za vodstvo Sarajeva i veliko slavlje igrača bordo tima.

Ipak, samo malo kasnije desio se momenat koji je odlučio o kraju jedne blistave karijere. Igrao se 15. minut susreta, kada je jedan domaći igrač oštro startovao na Haseta, koji je zbog povrede morao napustiti teren. Zamjenio ga je Sreten Šiljkut, a Sarajevo je i nakon Hasetovog izlaska nastavilo sa sjajnom igrom. Do kraja susreta mrežu Rijeke su pogodili Musemić, Prljača, te upravo Šiljkut, za konačnih: Rijeka - Sarajevo 0:4.

Nekoliko dana nakon utakmice, povreda nije izgledala tako ozbiljno, a trener Brozović je najavljivao da će Haseta odmarati u slijedećem duelu sa Veležom, kako bi bio spreman za gostovanje Crvene Zvezde na Koševu, sedam dana kasnije. Ali Hasetova povreda je bila previše ozbiljna da bi nastupio u jednoj od te dvije utakmice. Nekoliko puta se vraćao treninzima, kako bi se pokušao spremiti i vratiti na teren, no bol u koljenu je svaki put bila jednostavno prejaka.

Iz Uprave kluba su za Haseta pripremali i oproštajnu utakmicu, u posljednjem kolu te sezone, kada je na Koševu gostovao zenički Čelik, u utakmici koja je odlučivala o novom prvaku Jugoslavije, no zbog povrede Hase nije mogao ući čak niti posljednjih pet minuta, tako da zvanični oproštaj od bordo dresa ovom velikanu nikad nije upriličen, a u historiji je ostalo zapisano da je Asim Ferhatović svoj posljednji nastup za Sarajevo, upisao u nedjelju 16. oktobra 1966. godine na Kantridi.

SVI U NAPAD, JEDAN JE HASE !!!

(FKSInfo.com )

« Poslednja izmena: 17. Okt 2011, 05:00:32 od bojan.c »
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Prolaz i pored poraza

" Sarajevo se i pored poraza u Prijedoru plasiralo u četvrtfinale Kupa BiH. "

Nakon uvjerljive pobjede od 3:0, u prvom susretu na stadionu Asim Ferhatović Hase, Sarajevo je u Prijedoru odigralo utakmicu u kojoj je bez većih problema potvrđen plasman među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju u BiH. Iako konačnih 5:4 ne govori tako, Sarajevo je ipak tokom svih 90 minuta imalo aktivan rezultat i prolaz dalje niti jednog trenutka nije bio pod znakom pitanja.

Bordo tim je prvi došao u vodstvo, nakon loba Emira Obuće u 13. minuti. Samo pet minuta kasnije, nespretna reakcija Beloševića, koji trese Pantićevu mrežu za izjednačenje 1:1. Posljednjih 7 minuta prvog poluvremena je bilo pakleno, a postignuta su 4 gola. Najprije je u 38. minuti Kantar doveo domaćine u vodstvo, a potom je Emir Obuća još jednim golom vratio rezultat u egal, samo dva minuta kasnije. Već u 42. minuti bilo je 3:2, a strijelac je bio ponovno Kantar, ovaj put sa bijele tačke. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Jovanović u posljednjoj minuti, 4:2 za Rudar.

Na početku poluvremena trener Sarajeva Plišek u igru ubacuje Haskića, Šćepanovića i Suljića, a posljednja dvojica mu se odužuju postignutim pogotkom. Šćepanović je u 53. minuti pogodio sa bijele tačke, nakon što je prethodno Emir Obuća izborio jedanaesterac, da bi Suljić postavio konačnih 5:4 oštrim udarcem sa desetak metara. U međuvremenu, za Rudar je pogodio Šuka.

Sarajevo se tako sa ukupnih 7:5 plasiralo u četvrtfinale, a protivnika će doznati idućeg utorka, kada će se u bubnju sa kuglicama, pored imena Sarajeva, naći još i imena slijedećih sedam klubova: Krajišnik, Široki Brijeg, Borac, Željezničar, Velež, Branitelj, Čelik.

(FKSInfo)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
" FK Sarajevo u dresovima turske kompanije Lescon do kraja sezone. "

Fudbalski klub Sarajevo je sporazumno raskinuo ugovor sa firmom Royal te će do kraja sezone nositi opremu novog sponzora – kompanije Lescon. U prostorijama ove kompanije u Avaz Twist Tower-u, čiji je generalni predstavnik u BiH Kol Sportswear, svečano je potpisan ugovor između bordo kluba i turske kompanije.

Press konferenciji su, ispred FK Sarajevo, prisustvovali direktor Dino Selimović, član Upravnog odbora Munir Talović, šef stručnog štaba Jirži Plišek te Sedin Torlak, Emir Obuća i Nermin Haskić. Fatih Kol, direktor Lescona, je na press konferenciji predstavljao novog sponzora bordo tima.

Svi predstavnici Sarajeva su izrazili oduševljenje novom opremom, a, prema riječima direktora Selimovića, ponajviše zasluga za ostvarenje ovog ugovora pripada Muniru Taloviću.

Nakon press konferencije napravili smo i mali photo shooting sa prisutnima, a u okviru vijesti možete pogledati i kako je to izgledalo.

(FKSInfo)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Plišekov komentar na utakmicu protiv Rudara: Protiv Zrinjskog dati maksimum

Nakon potpisivanja ugovora, trener bordo tima dao je komentar na uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa BiH u Prijedoru koja je završila nepovoljnim rezultatom od 5:4.

´´Ova utakmica ima svoje pozitivne i negativne strane. Istina je da smo primili pet golova ali smo dali četiri. Utakmica je bila lijepa za gledaoce, igrali smo dosta otvoreno što i nije bio nas cilj. Morali smo bolje igrati u odbrani, ali šta je tu je. Pokazali smo da možemo dati mnogo golova.´´

Uprkos ovom porazu, Sarajevo se plasiralo u četvrtfinale Kupa BiH konačnim rezultatom od 7:5, zahvaljujući pobjedi na Koševu rezultatom 3:0.

Trener Plišer se osvrnuo i na predstojeću utakmicu koja se igra u nedjelju sa ekipom Zrinjskog iz Mostara:

´´Zrinjski ima kvalitetnu ekipu ali gledaćemo da odigramo što povoljnije. Gledao sam njihovu utakmicu kada su igrali protiv Slavije. Ukoliko želimo pobjedu, mi jednostavno moramo dati 100 posto u svim segmentima igre. To je jedini način za uspjeh", izjavio je trener.

Također je dodao da je razgovarao sa igračima u svlačionici poslije utakmice u Prijedoru i da se nada da će u Mostaru biti sve uredu.

(Oficijalni sajt)
« Poslednja izmena: 21. Okt 2011, 05:21:01 od bojan.c »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Torlak u bordo dresu odigrao 100 utakmica!

Zanimljiva informacije je da je kapiten Sarajeva, Sedin Torlak odigrao 100 utakmica u bordo dresu i dao 5 golova. To ga čini drugim u timu po broju odigranih utakmica za Sarajevo, prvi je Damir Hadžić sa odigranih 207 utakmica.

Inače defanzivni igrač Sarajeva, Sedin Torlak, rođen je 12. januara 1985. godine. Karijeru počeo je graditi u Famosu iz Hrasnice. Kasnije je jednu sezonu odigrao za SAŠK Napredak, a potom preselio na Koševo.

Čestitamo kapitenu na broju odigranih utakmica i želimo mu puno sreće u narednim duelima.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Opet Horde negde zaspale ... c,c,c,c Smile

Evo uradicu sve od sebe da postavim sve vesti koje su pisane od zadnje vesti koje sam postavio

Obuća nagrađen u Optici Salihbegović - Emir nosi Pradu!

Kao što je već ranije odlučeno, nakon svakih 5 kola sezone 2011/2012, Optika Salihbegovi�? �?e nagra�?ivati najbolje članove kolektiva FK Sarajevo, pa je tako bilo i ovaj put. Na osnovu odluke žirija kojeg čine članovi FK Sarajevo, Udruženja navijača FKS, Udruženja ´Bordo prijatelji 1946´ i redakcije magazina Bordo fan, nagrada je pripala Emiru Obu�?i.

- "Želio bih da se zahvalim žiriju i Optici Salihbegovi�? na ovoj nagradi i tako�?er što vode računa o nama igračima na ovaj način," rekao je napadač Sarajeva kojem nije trebalo puno vremena da izabere model koji mu odgovara s obzirom da je ve�? znao kakav oblik naočala želi.

Iako je odluka pala na Pradu, napadač Sarajeva kaže da nije optere�?en markama i da je to zadnje što gleda kada kupuje nešto, za njega je bitno da je udobno i da lijepo izgleda.

Emir Obu�?a je ro�?en 1978. godine, igra na poziciji napadača. Za Sarajevo je nastupao 194 puta i dao 87 golova, a dres Sarajeva je prvi put obukao 1996. godine. Za njega saigrači i trener kažu da je pravi profesionalac na terenu, ali i veliki čovjek van njega.

Obu�?a se osvrnuo i na utakmicu koju FK Sarajevo igra u nedjelju sa Zrinjskim iz Mostara:

- "S obzirom da smo loše odigrali utakmicu u Prijedoru, nadam se da �?e u nedjelju biti puno bolje i da �?emo izboriti rezultat koji nama odgovara."

Optika Salihbegovi�? posjeduje širok izbor sunčanih i dioptrijskih naočala, a možete ih na�?i u prodajnim centrima Robot Hrasno, Mercator, Importanne i u ulici Despi�?eva 6.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
65 godina FK Sarajevo - Obilazak spomenika, grobova/mezarja bivših igrača, navijača i rukovodioca Kluba

U sklopu obilježavanja 65 godina Fudbalskog kluba Sarajevo, delegacija FK Sarajevo u sastavu Ibrahim Biogradli�?, Adnan Adi Džemidži�?, Maid Deli�?, Fuad Muzurovi�?, Refik Mufti�?, Avdo Salihbegovi�?, Edis Kusturica i Hajrudin Kapetanovi�?, posjetila je mjesta gdje su ukopane historijske ličnosti FK Sarajeva, igrače, navijače te rukovodioce kluba. Ovo je prvi put nakon rata u BiH da zvaničnici kluba posjete grobove/mezarja velikana ovog kluba. U razgovoru sa bivšim igračima kluba vidimo da im je srce puno što se ljudi sje�?aju svih ličnosti koje su obilježile FK Sarajevo.

Obilazak je počeo polaganjem cvije�?a na spomen ploče Asimu Ferhatovi�?u te poginulim navijačima Sarajeva za vrijeme agresije na BiH.

- "Danas se ovdje nalazimo da odamo počast vjerovatno najve�?em igraču Fudbalskog kluba Sarajevo, gospodinu Asimu Ferhatovi�?u Hasetu. U ime Upravnog odbora i gospodina Refika Mufti�?a, koji je bio njegov saigrač, želim re�?i da je velika čast iskazati poštovanje legendi ovog kluba," riječi su člana Upravnog odbora Edisa Kusturice.

Delegacija je tako�?er posjetila groblje Lav, gdje je sahranjen Svetozar Vujovi�?, bivši igrač, trener i direktor FK Sarajevo. Na gradskom groblju ´Bare´ počast je odata Franji Lovri�?u, fudbaleru, treneru i uposleniku Kluba, Asimu Ferhatovi�?u Hasetu, Želimiru Vidovi�?u Keliju, još jednoj legendi kluba koji je herojski poginuo u agresiji na BiH te Kemalu Džemidži�?u koji je odigrao skoro 400 utakmica za Sarajevo.

Delegaciji se pridružio i sin Kemala Džemidži�?a, Adnan Džemidži�?.

- "Veoma sam uzbu�?en zato što znam i vidim da ljudi nisu zaboravili ono što je moj otac učinio za FK Sarajevo. Zaista sam sretan i ponosan jer vidim da su ljudi iz njegove generacije došli, počevši od gospodina Ibre Biogradli�?a koji je najstariji član pa do našeg Farisa koji je nadam se nasljednik svoga djeda. Zahvaljujem se Fudbalskom klubu Sarajevo," izjavio je Adnan Džemidži�?.

Počast se odala i tragično preminulom navijaču Sarajeva, Vedranu Pulji�?u, čije ubistvo još nije rasvijetljeno a počinioc je na slobodi. Delegacija je posjetila i Saliha Delali�?a koji je, sjetimo se, dao prvi gol Manchesteru 1967 godine, zatim Šefiku Loji bivšem predsjedniku Sarajeva, Stojanu Crnogorcu legendi kluba i Sabahudinu Resi�?u bivšem direktoru FK Sarajevo.

Ovo je samo početak obilježavanja proslave 65 godina postojanja FK Sarajevo koje �?e se biti nastavljeno svečanom akademijom povodom jubileja 24.10.2011 godine na Termalnoj rivijeri Ilidža, te otvaranjem FK Sarajevo Fan shopa.

( Oficijalni sajt )
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
11. kolo Premijer lige BiH NK Zrinjski - FK Sarajevo 1:1 (1:0)

Šesti put u Premijer ligi Sarajevo je napustilo stadion pod Bijelim Brijegom neporaženo. Ovaj put naši momci igrali su nerješeno 1:1, u utakmici u kojoj su bili mnogo bolji protivnik na terenu. Prava je šteta što napadači nisu uspjeli iskoristiti brojne prilike na utakmici i u Sarajevo se vratiti sa punim plijenom.

Utakmica je počela veoma oprezno na obje strane. Ispitivanje protivnika trajalo je punih 15 minuta a onda je u dva navrata opasno zaprijetio naš tim. Prvo je Haski�? šutirao glavom pravo u golmana Melhera da bi samo minut kasnije Kojaševi�? nakon kontra napada izašao sam pred golmana Zrinjskog ali ga nije uspio matirati. Mostarci su prvi svoj napad pretvorili u pogodak. Igrala se 25 minuta kad je Žuržinov prošao po desnoj strani. Uslijedio je centašut u kazneni prostor a tu se najbolje snašao Duro i loptu poslao pod samu prečku. Nakon primljenog gola igrači Sarajeva pojačavaju pritisak na gol Zrinjskog. U 32 minuti Vučina je oboren u kaznenom prostoru Zrinjskog ali se sudija nije oglasio. Sulji�? je pet minuta kasnije bio u izglednoj situaciji ali je njegov šut izblokiran. Najbolju šansu propustio je Obu�?a u 40 minuti kad je na proigravanje Kojaševi�?a izašao sam pred golmana Melhera, ali se nije najbolje snašao pa je njegov slabi udarac završio pored gola. Zrinjski je uzvratio iz slobodnog udarca, šutirao je Duro a lopta je prešla za malo preko prečke. Do kraja poluvremena naš tim imao je mnogo više loptu u svome posjedu ali nije uspio napraviti neku izgledniju priliku za postizanje gola.

I u drugom poluvremenu Sarajevo je prvo zaprijetilo. Torlak je dugom loptom uposlio Haski�?a koji izlazi sam pred golmana Zrinjskog, iskosa sa lijeve strane, ali šutira pored gola. U 58 minuti identično je prošao i Sulji�?, no Žuržinov je izbio loptu u posljednjem trenutku. Bolju igru u ovom susretu naš tim je krunisao pogotkom u 61 minuti. Loptu je povukao Kojaševi�?, predriblao nekoliko protivničkih igrača, uposlio Haski�?a koji sa 15-ak metara postiže izuzetno lijep gol. U 73 minuti Sesar je pokušao udarcem iz daljine iznenaditi istrčalog Melhera ali je bio zamalo neprecizan. Zrinjski je uzvratio preko Aniči�?a koji je šutirao sa 20-ak metara ravno u golmana Sarajeva Adilovi�?a. U 79 minuti kontru su istrčali Duro, Aniči�? i Živko. Ovaj zadnji šutirao je iskosa, no Adilovi�? se nije dao prevariti. Golman Sarajeva je boksovao jednu loptu na ivici šesnaesterca, do nje je prvi došao Aniči�? te pokušao lob udarcem sa 30-ak metara da pogoditi gol. Sre�?om po nas nije bio precizan. Sa druge strane pokušao je Bajraktarevi�?, ali je njegov šut sa 20-ak otišao pored gola. To je bilo i posljednje uzbu�?enje na utakmici koja je završena konačnim rezultatom 1:1.
Sigurno je da sa ovim bodom možemo biti zadovoljni, ali po svemu prikazanom danas daleko zadovoljniji mogu biti doma�?ini.

Sarajevo je odigralo još jednu odličnu utakmicu u gostima i tako, ako ništa, onda barem ostalo neporaženo pred sutrašnje veliko slavlje povodom ro�?endana kluba.

ZRINJSKI: Melher, Šunji�?, Džidi�?, Duro, Marjanovi�? (od 40. Zadro), Beki�?, Suši�? (od 62. Živko), Marki�? (od 77. Jackson), Žuržinov, Lameši�?, Aniči�?. Trener: Slaven Musa.

SARAJEVO: Adilovi�?, �?omor, Beloševi�?, Zrnanovi�?, Torlak, Sulji�? (od 78. H. Handži�?), Kojaševi�?, Š�?epanovi�? (od 90. K. Handži�?), Obu�?a, Haski�?, Sesar (od 82. Bajraktarevi�?). Trener: Jirži Plišek.

( Oficijalni sajt )
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Normalno je biti drugačiji! - Mladi Evropljani sa i bez Down sindroma suočeni sa ljudskim pravima

U periodu od 10.10.2011. do 18.10.2011. godine učenici Srednje ekonomske škole, Sarajevo sa učenicima iz Njemačke, Poljske, Bugarske i Španije su zajedno radila sa svojim vršnjacima koji imaju Down sindrom na projektu "Normalno je biti drugačiji! Mladi Evropljani sa i bez Down sindroma suočeni sa ljudskim pravima".

Rad na projektu podržalo je i udruženje�??Život sa Down Syndromom�??.

U okviru projekta održane su radionice koje su vodile javne ličnosti iz sporta, muzike, glume i umjetnosti. Zbog interesantne teme i gostiju ove radionice su bile veoma dobro medijski pra�?ene. U radionici su učestvovali FK �??Sarajevo�??, Karate klub �?? ZOI 84�??,Odbojkaški klub �?? Mladost�??, Plesni klub �??Astorija�??, KUD �??Lola�??, pjeva�?i Mirza Šoljanin i Berin Buturovic, glumica Vedrana Seksan, te modna kreatorka Belma Tvico �?? Stambol.

14. 10. 2011. godine fudbaleri FK �??Sarajevo�?? sa predstavnicima kluba su posjetili Srednju ekonomsku školu i u okviru sportske radionice odigrali su utakmicu u kojoj su učestvovala djeca sa Down sindromom i srednjoškolci iz Njemačke, Poljske, Bugarske, Španije i BiH.

17.10.2011. god. u Srednjoj ekonomskoj školi, Sarajevo održana je završna prezentacija rada radionica na kojoj su prisustvovali i predstavnici ambasada iz Njemačke, Poljske i Bugarske. Tom prilikom je direktor FK Sarajeva, gospodin Dino Selimovi�? obe�?ao besplatne članske karte za djecu sa Down Sindromom koja su učestvovala u ovom projektu. Direktor škole , Avdija Serdarevi�? se zahvalio na učeš�?u u projektu i uručio zahvalnicu FK Sarajevu.

Cilj projekta je bio inkluzija djece sa Down sindromom u radionice sa srednjoškolcima, zatim prevazilaženje različitosti i predrasuda, stvaranje pozitivnih stavova mladih prema različitom. U projektu je učestvovalo 5 država, 5 religija i djeca sa različitim mentalnim i fizičkim sposobnostima što uop�?e nije bila prepreka da se svi dobro zabave, nešto nau�?e i stvore prijateljstva za cijeli život.

Kada je u pitanju učeš�?e FK Sarajevo u ovom projektu, ispred Kluba radionicu i trening su održali Suad Muzurovi�?, te prvotimci Sedin Torlak i Kenan Handži�?, koji nisu krili svoj ponos svojom ulogom u ovom projektu.

- "Škole Kantona Sarajevo su skupina kojoj �?e FK Sarajevo pri�?i u narednom periodu, kada je u pitanju popularizacija sporta i fudbala op�?enitu. Cilj nam je da se što više djece počne baviti aktivno sportom, a u planu je i organizacija Kanonalne Lige koju �?e orgaizovati naš Klub", kazao je Muzurovi�?.

Torlak i Handži�? su djecu naučili ponekom fudbalskom triku.

- "Bilo je zadovoljstvo gledati radost mališana koji daju gol i koji po prvi put igraju neku utakmicu. Djecu sa Downovim syndromom ne smijemo isključivati iz zajednice, to su sve naša djeca i svi se me�?usobno moramo paziti" - riječi su najmla�?eg kapitena FK Sarajevo u njegovoj historiji Kenana Handži�?a.

Sadašnji kapiten, koji je nedavno upisao stoti natpis u bordo dresu je dodao:

- "Drago mi je da sam učestvovao u ovom projektu, uvijek �?emo se vrlo rado odazvati na ovakve ideje" -zaključio je Torlak.

Zahvalnicu za učeš�?e u projektu ispred FK Sarajevo primio je generalni direktor Dino Selimovi�?.

( Oficijalni sajt )
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Kojašević vjeran bordo timu - Ugovor do 2013. godine

Dana 27.10.2011. Damir Kojašević i generalni direktor FK Sarajevo potpisali su produženje ugovora, tako da će popularni Piksi, jedan od najboljih pojedinaca bordo tima, biti vezan za tim sa Koševa do sredine 2013. godine.

- "Vrlo sam zadovoljan saradnjom sa sadašnjom upravom, ispali su vrlo korektni i stoga sam se odlučio da produžimo saradnju. Dobro igram, tim je u dobroj formi, nalazimo se pri vrhu tabele... Zadovoljan sam u velikom klubu..." -izjavio je Kojašević nakon potpisa ugovora.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 253 254 256 257 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.