Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 267 268 270 271 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: FK Sarajevo - Jedan grad, jedan klub !!!  (Pročitano 268335 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Tri gola Emira Hadžića u novoj pobjedi bordo kluba! - FK Sarajevo 4:0 NK GOŠK

Fudbaleri Sarajeva su ostvaril novu, četvrtu pobjedu. Kao što je stručni štab najavio na jučerašnjoj pressici, prikazana je kvalitetna i dobra igra s kojom su gledaoci mogli biti zadovoljni. Bordo tim se večeras osvetio GOŠK-u za onaj poraz iz prošle sezone. Kranji rezultat je glasio 4:0 i tako je FK Sarajevo zasjeo na prvo mjesto ligaške tabele.

Prvo poluvrijeme je apsolutno pripalo našim igračima. U 8. minuti prva prilika za Sarajevo, ali udarac Suljića za 20-tak metara ide pored gola. Pet minuta kasnije nakon prodora, Suljić ovaj put pogađa stativu. U 22.minuti dalekometni šut je oprobao Belošević, ali ravno u Bačka. Dvije minute kasnije, Hadžić pokušava atraktivno škaricama, ali golman gostiju na mjestu. U 29.minuti Sarajevo je povelo, Suljić proigrava Hadžića koji zakucava loptu u mrežu.

Devet minuta kasnije na scenu stupa ove sezone sjajni Belošević. Njegov „centarušut“ sa strane je završio u suprotnim rašljama Bačkovog gola. Slavlje se nije ni stišalo kada je na semaforu stajalo 3:0. U gužvi se najbolje snalazi Hadžić koji pogađa za 3:0 i s tim rezultatom igrači su otišli na odmor.

Drguo poluvrijeme je otvorio Nuhanović. U 55.minuti je mogao do gola, ali je zakasnio nakon što je Torlak poslije kornera skrenuo loptu u njegovom pravcu. Tri minute kasnije velika šansa za GOŠK, ali udarac Jusufbašića odlazi pored gola. U 60.minuti Hadžić dolazi do hat-tricka. Belošević je izveo slobodnjak, a napadač tima sa Koševa se ponovo sjajno snalazi i pogađa za 4:0. Do kraja se igralo uglavnom na sredini terena, a domaći tim imao više loptu u svom posjedu.

Sarajevo – GOŠK 4:0
 Stadion Asim Ferhatović-Hase. Sudija: Eldis Prošić.
Strijelci: 1:0 Hadžić (29), 2:0 Belošević (38), 3:0 Hadžić (40), 4:0 Hadžić (60).
Žuti karton: Suljić (Sarajevo), Helvida, Karačić (GOŠK).

FK Sarajevo: Bandović, Tatomirović, Torlak, Dupovac, Belošević, Sesar (od 63. Gujić), Šunjevarić, Husejinović, Suljić (od 80. Faris Handžić), Hadžić, Nuhanović (od 57. Karamatić).

Izvor: Oficijalni sajt
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Jović:"Imamo mnogo prostora za napredak."- Održana pressina nakon utakmice.

Na sinoćnoj press konferenciji održanoj nakon utakmice između FK Sarajevo i NK GOŠK, šef stručnog štaba, Dragan Jović, iznio je prisutnim medijima svoje viđenje utakmice petog Kola BH Telecom Premijer Lige.

"Slabo smo otvorili utakmicu, a gosti su to znalački koristili. Imali smo problema sa iznošenjem lopte i pas igrom, pa smo tako dosta lopti bespotrebno potrošili. Svakako da su brza tri gola presudila utakmicu. U drugom poluvremenu, i mi i GOŠK smo igrali sa pola gasa, a velika je šteta što nismo iskoristili huk sa tribina da igramo još agresivnije i bolje. Ova pobjeda je smjernica za nastavak sezone, jer imamo mnogo prostora da igramo bolje i predstojeću pauzu ćemo iskoristiti za daljnji napredak", izjavio je Jović.

Želiš u Istanbul? - FK Sarajevo te vodi na utakmicu Galatasaraya u Ligi Prvaka!

FK Sarajevo i asocijacija Sari Kirmizi Platform iz Istanbula, koja surađuje sa Galatasarayem, organizuje nagradnu igru u kojoj ćemo nagraditi dva punoljetna člana FK Sarajevo odlaskom na utakmicu Lige Prvaka koju 2.10.2012. godine u Istanbulu igraju Galatasaray i Sporting Braga.

U nagradnoj igri mogu učestvovati svi punoljtni članovi FK Sarajevo koji u periodu od 1.9.-25.9.2012. godine u Fan shopovima FK Sarajevo potroše 50,00 KM ili više.

Nagrada uključuje avio-kartu na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo, smještaj u hotelu 5* „ByOtell“ u Istanbulu, kratki obilazak grada na Bosforu, te VIP ulaznicu i boravak u VIP loži Sari Kirmizi Platform za utakmicu UEFA Lige Prvaka koja se 02.10.2012. godine igra između Galatasaraya i ekipe Sporting Braga.

Svi kupci u Fan shopovima koji potroše više od 50,00 KM potrebno je da u Fan Shopovima preuzmu prijavu, te da je zajedno sa kopijom računa, sa naznakom "ŽELIM U ISTANBUL", pošalju u zatvorenoj koverti na adresu FK Sarajevo, ul. Maršala Tita 38b, 71000 Sarajevo, ili da je predaju u zvanični BORDO FAN SHOP FK Sarajevo u prostorijama Kluba u ul. Maršala Tita 38b/I ili u Bezistanu, najdalje do 24.9.2012. godine.

Imena dva sretna dobitnika bit će objavljena do 25.9.2012. godine putem zvanične web stranice FK Sarajevo na adresi www.fcsarajevo.ba.

Ekipa od četvrtka u Goraždu. - Prijateljska utakmica, bordo party ...

Ekipa FK Sarajevo gostovat će u Goraždu 6., 7. i 8. septembra gdje će na gradskom stadionu biti odigrana utakmica između FK Sarajevo i FK Goražde.

Autobus polazi iz Sarajeva u četvrtak ujutro. Ekipa će boraviti kratko u Ustikolini, a planirano je da se utakmica održi u 17:30 sati, na gradskom stadionu u Goraždu.

U sklopu gostovanja FK Sarajevo i odigravanja utakmice bit će postavljen mobilni štand Fan Shop-a, kako bi naši navijači iz grada na Drini mogli kupiti oficijelne majice, kape i druge proizvode FK Sarajevo. Osim navijačkih artikala, svi zainteresirani mogu ispuniti pristupnice za aktivno članstvo u klub.

U petak, 7. 9. 2012., organizovat će se BORDO PARTY u Cafeu Coco, Goražde, i već spomenuti mobilni Fan Shop će tu biti prisutan.

Povratak ekipe u Sarajevo planiran je za subotu 08. 09. ´12. u poslijepodnevnim satima.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
U kupu protiv Gradine.- Izvučeni parovi šesnaestine finala

Parovi šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine izvučeni su danas u Vogošći.

FK Sarajevo svoj prvi susret igra na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" protiv Gradine iz Srebrenika.

To će biti drugi ovosezonski duel ova dva tima na Koševu. Podsjetimo, Sarajevo je u Prvenstvenom duelu ova dva tima slavilo pobjedu od 3:1, a golove za naš tim postigli su Torlak, Hadžić i Belošević sa bijele tačke.

Utakmica se igra u srijedu, 19. septembra.

Pobjeda protiv Goražda.- Ademović, Hadžić i Čomor strijelci.

Bordo ekspedicija Fudbalskog kluba Sarajevo, uz brojne aktivnosti agilne uprave koševskog premijerligaša, radno provodi kratku prvenstvenu pauzu.

Jučer je odigrana i prijateljska utakmica protiv FK Goražde. Krajnji rezultat utakmice je glasio 3:1 u korist FK Sarajevo.

Na samom početku utakmice, Ademović postiže gol za vodstvo. Igrala se 50. sekunda kada je Šunjevarić centrirao sa lijeve strane, a Ademović glavom postigao svoj prvi gol u bordo dresu.

Ademović je učestvovao i prilikom postizanja našeg drugog gola. Preciznim dodavanjem je proigrao Hadžića, koji nije imao velikih problema u postizanju gola.

Treći gol u mreži gostiju djelo je Denisa Čomora. Prizeman udarac sa 20 m bio je neodbranjiv za golmana Goražda.

Utakmicu su počeli: Bandović, Gujić, Torlak, Zlatković, Belošević, Hadžić, Ademović, Šunjevarić, Husejinović, Nuhanović i Čomor.

U drugom poluvremenu na terenu su ostali Čomor, Belošević i Gujić. Iz svlačionice su izašli, Mijušković, Tatomirović, Tadejević, Fikić, Krajina, Diatta, Krpić i Plakalo.

"Posjeta stadionu u Goraždu pokazala je da bordo priča živi i u ovom dijelu naše zemlje. Posebno smo oduševljeni fenomenalnim prijemom gospodina Brajlovića, koji nam je ponudio nevjerovatnu dobrodošlicu na svom imanju učinivši naš boravak vrlo ugodnim. Večerašnjim Bordo partijem u Goraždu okončat ćemo naš boravak u ovom prelijepom kraju, a s ciljem dodatne popularizacije kluba najavit ćemo posjete i drugim krajevima naše zemlje u kojima imamo veliki broj vjernih navijača.", kazao je generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Izvor: Oficijalna stranica
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Zoran Belošević najbolji igrač za mjesec august . - Završena anketa na zvaničnoj facebook prezentaciji bordo kluba.

Na zvaničnoj facebook prezentaciji FK Sarajevo pokrenuli smo anketu u kojoj su naši navijači mogli glasati za najboljeg igrača bordo kluba u proteklom mjesecu, augustu.

Iskusni ljevak Zoran Belošević je sa 270 glasova zasluženo završio na ubjedljivom prvom mjestu. Njegovi golovi na početku sezone su mnogo pomogli ekipi u zauzimanju prvog mjesta na ligaškoj tabeli.

Vrijedno je spomenuti da je Said Husejinović sa 50 glasova zauzeo drugo mjesto

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Zlatković upitan za Velež. - Povreda aduktora.

Nemanja Zlatković već nekoliko dana ne trenira sa ekipom. Razlog je povreda aduktora.

"Moje zdravstveno stanje je znatno bolje. U proteklim danima sam pauzirao i bio na terapijama. Počeo sam sa laganim treninzima i nadam se da ću uskoro ponovo normalno trenirati sa ostatkom ekipe.", kazao je Nemanja Zlatković.

"Moj nastup protiv Veleža je upitan. Ako se sutra ili u petak priključim ostatku ekipe, postojala bi određena šansa da zaigram sa njima. Međutim, zaista neću žuriti. Želim se potpuno oporaviti od ove povrede, kako bi mogao nesmetano pomoći ekipi u pohodu na titulu.", dodao je Zlatković.

Za oficijelnu stranicu kluba Nemanja je otkrio svoje mišljenje o tome da li je zadovoljan početkom sezone, svojim igrama i šta očekuje od utakmice protiv Veleža.

"Zadovoljan sam startom. Međutim, mislim da ova ekipa može mnogo bolje. Još uvijek nismo pokazali naše pravo lice. Sve će polahko doći na svoje mjesto. Siguran sam da ćemo, kako prvenstvo bude odmicalo, igrati bolje. Što se tiče utakmice protiv Veleža, uzeli su nam bod prošle godine i želimo se revanširati. Naš cilj su tri boda i želimo to ostvariti. Moramo se odužiti navijačima za podršku.", kazao je Nemanja, dodavši:

"Ne mogu reći da nisam zadovoljan svojom igrom. Ipak, smatram da mogu mnogo bolje. Zaista sam dobro prihvaćen u novoj sredini i želim mnogo bolje igrati. Također, smatram da imam mnogo prostora za napredak i siguran sam da ću navijačima, ljudima u klubu i sebi pokazati odličnu igru, kakvu ja mogu pružati."

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Pobjeda na Koševu! - FK Sarajevo 4:1 FK Velež.

FK Sarajevo je u sjajnom izdanju pobijedio ekipu Veleža sa 4:1. Naši momci su odigrali jednu zaista dobru utakmicu i prisutni gledaoci su u nekoliko navrata aplauzom nagradili dobre poteze igrača, u bordo dresovima.

Na samom početku je zaprijetio Nuhanović, a na drugoj strani mu se revanširao Nuhić, a obajica su bili neprecizni. U 12.minuti Čomor je dobro šutirao, ali je Bobić lopzu izbacio u korner. Pet minuta kasnije došli smo do vodstva. Na scenu je stupio ove sezone sjajni Zoran Belošević, koji je sa 25 metara pogodio iz slobodnog udarca. Četiri minuta kasnije Mace je pokušao, ali Dejan Bandović je bio na mjestu. U 28.minuti rezultat je glasio 2:0. Nuhanović je uposlio Hadžića, koji po drugi put matira Bobića.

Dvije minute kasnije Mace je šutirao, a Bandović izbacio loptu u korner. U 43.minuti dosuđen je penal za bordo tim. Hadžića je srušio Bobić, a sudija je dosudio najstrožju kaznu. Siguran je bio Belošević kojem je ovo bio sedmi pogodak ove sezone.

Početak drugog dijela počeo je kao i završetak prvog. Igrala se 46.minuta kada je sjajno pogodio Denis Čomor. Četiri minuta kasnije, Karamatić je mogao do gola, ali je slabo reagovao pred golmanom gostiju. U 53.minuti Belošević je mogao do hat-tricka, ali je ovaj put njegovu bombu sa 18 metara odbranio Bobić. U 60.minuti je prvo Mehremić mogao do autogola, a nakon kornera je Torlak pogodio prečku.

U 69.minuti Bandović u dva navrata spriječava pogodak, ponovo je prvo pokušap Mace, a onda je Okić probao, a golman domaćih je izbacio u korner. Golman naše ekipe je bio na visini zadatka u 72.minuti kada je zaustavio pokušaj Okića. U 75.minuti u velikoj je šansi Krpić, međutim, njegov udarac glavom, odlazi pored gola. U 87.minuti gosti ipak dolaze do počasnog pogotka, a pogodio je Hebibović i time je postavio konačan rezultat utakmice.

Nakon završetka utakmice, održana je press konferencija, u VIP salonu na zapadnoj tribini, stadiona "Asim Ferhatović-Hase".

„Utakmica je bila lijepa i sadržajna. Velež je jedna od rijetkih ekipa koja je došla da se nadigrava i napravili su nam nekoliko prilika i moglo je biti i više golova. Zadovoljan sam našom igrom, otprilike do 65.minute kada je uslijedio mali pad, što je bilo i razumljivo, a sve u svemu drago mi je što smo mogli pružiti zabavu gledaocima koji su došli u ovom terminu da gledaju utakmicu“, rekao je na pressici šef stručnog štaba, Dragan Jović.

FK Sarajevo 4:1 FK Velež.

Stadion Asim Ferhatović-Hase. Strijelci: 1:0 Belošević (17), 2:0 Hadžić (28), 3:0 Belošević 843, penal), 4:0 Čomor (46). 4:1 Hebibović (87). Žuti kartoni: Čomor, Torlak (Sarajevo), Okić, Zvonić, Mace, Kodro (Velež).

FK Sarajevo: Bandović, Belošević, Čomor (od 66. Šunjevarić), Dupovac, Hadžić, Husejinović, Karamatić (od 53. Tadejević), Sesar, Torlak, Nuhanović (od 55. Krpić), Tatomirović.

------------------------

Bravo momci  Smile samo napred
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Sutra protiv Gradine.- Odlična atmosfera u FK Sarajevo.

Pobjedom protiv Veleža u subotu, FK Sarajevo odvojio se na prvom mjestu. Trenutno naša prednost nad drugoplasiranom ekipom iznosi 3 boda. Denis Čomor, jedan od najboljih pojedinaca ovog susreta, otkrio nam je njegove utiske sa utakmice protiv Veleža, i šta on očekuje od sutrašnjeg susreta protiv Gradine.

„Zaista mi je drago što sam postigao svoj prvi gol ove sezone. Taj osjećaj ne mogu riječima objasniti. Utakmica protiv Veleža je već izašla iz naših misli i sada se okrećemo susretu protiv Gradine. Očekujem novu pobjedu naše ekipe. Mislim da smo dovoljno jaki, da imamo dovoljnu širinu, te da bez ikakvih problema i na proljeće igramo u kupu. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, i da nas podrže.“, kazao je Denis Čomor.

Pored Čomora, i Emir Hadžić je veoma optimističan u vezi sutrašnjeg susreta. Iskusni napadač je ušao u vrhunsku formu, i sa pet postignutih pogodaka se nalazi odmah iza Zoran Beloševića.

„Ide nam stvarno dobro. Mislim da možemo biti itekako zadovoljni. Prvi smo na tabeli i to dovoljno govori o nama. Igramo bolje, ljepše i samo je važno da tako nastavimo. Sutrašnju utakmicu ćemo ozbiljno shvatiti, međutim, biću iskren, u mislima smo u Trebinju. Svjesni smo da je to najvažnija utakmica ove sezone i želimo nastaviti sa pobjedama“, kazao je Emir Hadžić.

Sutrašnja utakmica 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, počinje u 19.30h. Kapije stadiona „Asim Ferhatović-Hase“, se otvaraju u 17.30h. Cijene ulaznica su: Sjever 4 KM, Istok 6 KM i Zapad 7 KM.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
kasnim za izveštajem ... izvinjavam se  Smile

Hadžić nastavio sa postizanjem golova. - FK Sarajevo 1:0 OFK Gradina

FK Sarajevo je sinoć na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" savladao Gradinu, rezultatom 1:0, u okviru 1/16 finala kupa Bosne i Hercegovine i tako se plasirao u osminu finala najmasovnijeg takmičenja u državi. Pobjedu bordo klubu dobio je sjajni Emir Hadžić, koji je nastavio odličnu golgetersku formu.

Na početku utakmice Sarajevo je imalo terensku incijativu, ali većih prilika nije bilo. U 9. minuti ljekarska pomoć ukazivala se Čomoru, a upravo ovaj igrač je u 14. minuti imao prvu priliku kada je nakon centaršuta Hadžića, iz izgledne prilike šutirao glavom pored gola.

Nekoliko minuta poslije Husejinović je lijepo uposlio Suljića, koji je pokušao lobovati Zukića, ali je golman gostiju krajnjim naporom uspio spasiti svoj gol. Čomor je u 23. minuti ostao još jednom ležati na travnjaku i nije mogao nastaviti igru, tako da ga je zamijenio Gujić.

Pokušavali su u redovima Sarajeva Husejinović i Belošević, ali promjene rezultata nije bilo. Gosti su također mijenjali u prvom poluvremenu. Tosunovića je zamijenio Turbić. Sesar je imao dobru priliku u 42. minuti, ali reprezentativac BiH se spetljao i pao, nakon što ga je uposlio Hadžić.

Sarajevo je u posljednjim trenucima prvog poluvremena došlo do vodstva. Belošević je snažno šutirao sa 20-ak metara, a Zukić je loptu odbio ravno u noge Hadžiću, kojem nije bilo teško postići pogodak sa pet metara. Tako je napadač bordo tima nastavio sjajnu golgetersku formu.

Gosti su u drugom poluvremenu krenuli malo ofanzivnije, ali nije bilo uzbuđenja pred golom Bandovića. Husejinović je pokušao u 53. minuti, no lopta je otišla malo pored gola. Duži period nije bilo većih prilika, a Sarajevo je kontrolisalo igru. Belošević je u 64. minuti šutirao sa 25 metara, a Zukić je loptu odbio u korner.

Nakon kornera priliku je imao Hadžić. Napadač bordo kluba bio je najviši u skoku, ali lopta je otiša pored gola. Pet minuta poslije nakon centaršuta Beloševića, Hadžić je imao još jednu priliku, a lopta je još jednom otišla pored gola. Kako je susret odmicao, tempo je opao i čekao se kraj. Do kraja je ostalo 1:0, a treba napomenuti da je u 90. minuti veliku priliku imao Husejinović.

FK Sarajevo - OFK Gradina 1:0

Strijelac: 1:0 Hadžić (45). Stadion: Asim Ferhatović Hase. Sudija: Ognjen Valjić. Žuti kartoni: Selimović (Gradina).

FK Sarajevo: Bandović, Belošević, Čomor (od 24. minute Gujić), Dupovac, Hadžić, Husejinović, Sesar, Suljić (od 77. minute Karamatić), Tadejević, Tatomirović i Nuhanović (od 46. minute Zlatković).

fotografija: SC Sport

Jović:"Rutinski smo odigrali ovu utakmicu." - Čomor upitan za Leotar.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Dragan Jović, iskazao je svoje zadovoljno povodom sinoćnjeg rezultata protiv Gradine.

"Odradili smo večeras rutinski ovu utakmicu. U prvom poluvremenu smo dali taj gol, dok smo u drugom poluvremenu bili dominantni. Bilo je teško igrati protiv Gradine, koja se branila sa 10 igrača. Dali smo taj gol i bez problema smo prošli u naredni krug ovog takmičenja.", kazao je šef stručnog štaba, Dragan Jović.

"Čomor je morao izaći zbog povrede, još u prvom poluvremenu. Nije riječ o ozbiljnoj povredi. Dobio je jak udarac i nadam se da će konkurisati za sastav protiv Leotara. Što se tiče naredne utakmice, gledao sam Leotar protiv Olimpika i zaista je riječ o kvalitetnoj ekipi. Smatram da je ovo najkvalitetniji Leotar, poslije one šampionske generacije. Međutim, mi imamo šampionske ambicije i u Trebinju želimo nastaviti seriju dobrih rezultata."

izvor: Oficijalni sajt
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Mijušković stekao pravo nastupa. - Očekuje debi u narednim susretima.

Mladi štoper, Nemanja Mijušković, dobije je potreban certifikat iz Rusije i u narednom periodu stoji na rasploganju, šefu stručnog štaba, Draganu Joviću.

„Radujem se što konačno mogu konkurisati za početni sastav. Želim što prije da zvanično debitujem u bordo dresu. Međutim, ne želim žuriti. Šef je taj koji će odlučiti kada ću debitovati.“, kazao je Nemanja.

U narednom kolu BH Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo očekuje gostovanje u Trebinju, kod ekipe Leotara. Nemanja je optimističan što se tiče naredne utakmice bordo ekipe.

„Leotar je zasigurno ozbiljna ekipa i svjesni smo svi da je ova utakmica jedna od najvažnijih u ovoj polusezoni. Ako bi mene pitali, da li želiš više 3 boda ili svoj debi, rekao bih da moj debi može sačekati. Istinski želimo ta tri boda i vjerujem da ćemo uspjeti u tome.“, dodao je mladi defanzivac.

Više od mjesec dana je prošlo kako je Nemanja Mijušković stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine. Otkrio nam je šta misli o gradu Sarajevu i koji su njegovi lični ciljevi u FK Sarajevo.

„Već duže od mjesec dana živim u Sarajevu i mogu reći da se osjećam prijatno. Sarajevo ima sve ono što krasi jedan veliki grad. Svoje slobodno vrijeme često koristim za šetnje i upoznavanje grada. Uživam u tome!“, kazao je Nemanja Mijušković, dodavši:

„Svaki igrač igra prvenstveno za klub, onda za navijače, zatim grad, i na kraju za sebe. Vodeći se tim, volio bih da osvojimo titulu, igramo ponovo u kvalitetno u Europi i da upišem što više uspješnih nastupa.“

Čomor nekoliko mjeseci van terena.- Ruptura prednjeg križnog ligamenta.

Na utakmici 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojoj je FK Sarajevo savladao OFK Gradina, Denis Čomor je napustio utakmicu u toku prvog poluvremena Razlog je povreda koju je zadobio u toku susreta.

Dijagnoza je ustanovljena nakon detaljnih pregleda - povreda je teže prirode. Naš Denis Čomor je zadobio rupturu prednjeg križnog ligamenta. Nakon operativnog zahvata, kojemu će biti podgvrgnut iduće sedmice, odustvovavat će sa terena nekoliko mjeseci.

"Na utakmici protiv Gradine, u utorak, Denis Čomor je zadobio rupturu prednjeg križnog ligamenta. Nakon operacije, njegov oporavak će trajati između 5 i 6 mjeseci. Medicinski tim FK Sarajevo uradit će sve kako bi Denisa što prije vidjeli na terenu.", kazao fizoterapeut FK Sarajevo, Ismar Hadžibajrić.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Bordo mašina nezaustavljiva ! - FK Leotar 0:3 FK Sarajevo.

Bordo tim je u okviru sedmog kola BH Telecom Premijer lige pobijedio na Policama. Leotar je tri puta vadio loptu iz svoje mreže. Strijelci su bili Hadžić, koji je pogodio dva puta, i Suljić.

Leotar je prvi zaprijetio na susretu. Cimirot je u 5. minuti primio loptu u šesnaestercu, ali je reagovao nespretno, pa je ova prilika za domaće propala. Prvi pokušaj FK Sarajevo je imao u 10. minuti kada je Belošević sa 20-ak metara šutirao preko gola. Nedugo nakon toga odbrana Trebinjaca je loše reagovala, a lopta je došla do Suljića, koji pogađa jednog igrača domaćeg tima u glavu.

Husejinović je u 18. minuti uputio fenomenalan pas za Suljića, koji šutira ravno u Milenkovića. Šest minuta kasnije nakon slododnjaka Leotara, Zlatković je nespretno zakačio loptu, međutim Bandović je odbranio. Dupovac je u 27. minuti zakasnio na jednu dobru loptu Sesara sa lijeve strane. Leotar je uzvratio preko Radivojevića, koji je nakon centaršuta Ponjevića šutirao preko gola.

Sarajevo je u vodstvo došlo u 38. minuti. Svoju sjajnu golgetersku formu nastavio je Hadžić. Sesar je izveo korner s lijeve strane, a iskusni napadač glavom je poslao loptu u mrežu Leotara. Domaći su imali dobru priliku u 44. minuti. Radivojević je odlično šutirao, a Bandović je još bolje odbranio. Na odmor otišlo se sa prednošću tima sa Koševa od jednog gola.

Drugo poluvrijeme je bolje otvorio Leotar. Trebinjci su već u 47. minuti imali veliku priliku. Filipović je sa nekoliko metara šutirao ravno u Bandovića. Domaći su i u nastavku imali incijativu. Leotar je dosta bolje igrao na otvaranju drugog poluvremena, ali u 68. minuti Hadžić sjajno upošljava Suljića, koji se oslobađa jednog igrača, te loptu šalje iza leđa gola Milenkovića.

Minuti nakon novog pogotka Sarajeva, domaći su polušali uzvratiti preko Jankovića, koji dobro šutira, ali Bandović još bolje brani. Novi gol u mreži Trebinjaca desio se u 71. minuti, kada je nakon kornera Sesara pogodio Hadžić. Ovaj put nogom. Novaković je u 75. minuti imao dobru priliku da smanji rezultat, no šutirao je pored gola. Pet minuta poslije nevjerovatna situacija. Marinković je s dva metra promašio cijeli gol. Do kraja susreta ostalo je 0:3.

"Zasluženo smo pobijedili. Leotar je imao svoje prilike, ali smo odigrali jako disciplinovano. Iskrositili smo naše prilike i stvorili veliku prednost. Zahvalio bih s publici u Trebinju na korektnom gostoprimstvu. Naš cilj je jasan, a to je titula. Želimo do kraja ppolusezone osvojiti što više bodova.", kazao je šef stručnog štaba, Dragan Jović, nakon utakmice.

Leotar - Sarajevo 0:3

Strijelci: 0:1 Hadžić (38), 0:2 Suljić (78), 0:3 Hadžić (71). Stadion: Police. Sudija: Muamer Bureković. Žuti kartoni: Radivojević (Leotar) Zlatković, Suljić (Sarajevo).

Sarajevo: Bandović, Sesar (od 89. minute Gujić), Husejinović (od 85. minute Krpić), Hadžić, Tatomirović, Šunjevarić, Belošević, Tadejević, Dupovac, Zlatković i Suljić (od 77. minute Karamatić).

Kvalitetna organizacija utakmice . - Utakmica između Leotara i Sarajeva prošla bez ikakvog incidenta.

Utakmica VII kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Sarajevo i FK Leotar je pokazatelj kvalitetne organizacije jedne premijerligaške utakmice.

Igrači i rukovodstvo bordo kluba su korektno primljeni od strane domaćina i nikakav propust nije zabilježen. Naši navijači, koji su pratili susret na stadionu "Police", bez ikakvih problema došli su na stadion, pratili utakmicu, i uputili se nazad svojim kućama.

FK Sarajevo ovim putem želi da se zahvali rukovodstvu FK Leotar na gostoprimstvu i policijskim jedinicama FBiH i RS na profesionalno urađenom poslu.

"Utakmica između FK Sarajevo i FK Leotar je zaista prošla fer i korektno, bez obzira kako se rezultat kretao. Zahvalio bih se organizatoru utakmice, FK Leotar, na gostoprimstvu i policijskim jedinicama FBiH i RS-a, na dobro urađenom poslu. Naši navijači, njih 150, je došlo na utakmicu, posmatralo istu i napustili su stadion bez ikakvih problema.", kazao je direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.

FK Sarajevo smatra da je jučerašnja utakmica u Trebinju odličan pokazatelj kako premijerligaška utakmica može proći bez ikakvih incidenata, iako navijači jednog kluba putuju 250 kilometara do stadiona na kojem se igra utakmica.

Suljić:"Ovu pobjedu smo posvetili Denisu Čomoru."- Prvijenac Suljića u ovoj sezoni.

Na utakmici protiv FK Leotar, svoj prvijenac ove sezone upisao je Asmir Suljić. Pored postignutog gola, Asmir je u nekoliko navrata bio blizu postizanja gola. Za oficijelnu stranicu kluba, otkrio je njegovo viđenje jučerašnje utakmice.

"Odigrali smo zaista dobro. U protekle tri ligaške utakmice smo postigli 11 golova i sretni smo zbog toga. Također, sretan sam zbog postignutog gola i nadam se da ću nastaviti tresti protivničke mreže.", kazao je Suljić.

Pobjeda protiv FK Leotar ima poseban karakter. Suljić nam je otkrio zbog čega je tako:

"Pobjedu protiv Leotara svi igrači posvećuju našem Denisu Čomoru. Uložili smo maksimalan trud, kako bi Denisa obradovali u ovim, za njega, zaista teškim trenucima. Želimo da se što prije oporavi i pridruži nam se na terenu.", dodao je Asmir Suljić.

Bandović:"Očekujem pobjedu protiv Širokog, uz veliku podršku navijača." - Odlična statistika našeg golmana.

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima tima sa Koševa bio je, ponovo, čuvar mreže Dejan Bandović. U nekoliko navrata sjajno je intervenisao i spasio mrežu sigurnog pogotka.

"Dobro smo igrali svih 90. minuta. To je bila agresivna i čvrsta igra. Imali smo karakter, što je jako važno. Postigli smo tri pogotka i na kraju sasvim zasluženo osvojili kompletan plijen. Leotar je želio da se nadigrava, a nama to odgovara, jer imamo kvalitet. Domaći su u nekoliko navrata zaprijetili, i jedno vrijeme držali loptu pod svojom kontrolom. Ipak, uspio sam sačuvati svoju mrežu i sretan sam zbog toga.“, kazao je Dejan Bandović.

Naš prvi golman, naglasio je kako je atmosfera u bordo svlačionici izvanredna.

"Vidjeli ste da su svi davali maksimum i igrali do krajnjih granica svojih mogućnosti. To je ono što nas krasi. Ako tome dodajemo kvalitet koji sigurno posjedujemo onda ne treba da čudi što u posljednje vrijeme igramo odlično. Na dobrom smo putu, a mislim i da su navijači zadovoljni. Nadam da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima“.

Bandović smatra, da je ova pobjeda jedna od najvažnijih u toku ove polusezone.

"Svaki trijumf donosi nam dodatno samopouzdanje, a suparnicima ulijeva strah. Trijumf u Trebinju dodatno će nas motivisati pred nastavak. U sljedećem kolu dočekujemo Široki Brijeg. Šta očekujem? Pobjedu, ali i veliki broj naših pristalica koji će doći da nas podrže da nastavimo seriju i stignemo, po broju uzastopnih pobjeda, onu sjajnu generaciju koja je osvojila naslov prvaka u bivšoj državi. Mislim da to možemo.“

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 267 268 270 271 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.